Magnitogorsk – Vladivostok 4:3 (po pr.) | Čerepovec – Čeljabinsk 1:2 (2:3 po s.n.) | Minsk – Jekatěrinburg 1:2 (kon.)
CSKA Moskva – Jaroslavl 3:1 (kon.) | Viťaz – Kazaň 1:2 (po pr.)
po prodl.
Metallurg Magnitogorsk
4:3 (1:1, 0:1, 2:1 - 1:0)
Admiral Vladivostok
Pátek 10.09.2021, 16:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V něm dostali hosté možnost přesilovky čtyři na tři, když byl faulovaný rozehrávající Šulák. Každopádně po zhruba třiceti sekundách se počet hráčů na hřišti vyrovnal kvůli hákování Sajustova. Při hře tři na tři rozhodla souhra Korosteljova s Čistovem až do kuchyně. (18:57:51)
     
    Mettalburg si může pořádně oddychnout. Dvě třetiny byl jasně lepším týmem, ale pak udělal obrovskou chybu brankář Olkinuora, kterému vypadla Ševčenkova střela od mantinelu z lapačky a Kotljarevskij přispěchal s dorážkou. Domácí začínali být nervózní a v útočné fázi se jim přestalo dařit. Fanoušci už pískali na hráče. Nicméně Admiral se šest minut před koncem jen postavil před svou modrou čárou a byl hodně pasivní. Nakonec Čibisov snížil a v při powerplay šest na čtyři vystřelil Jakovleva zprava, načež po teči Šuláka do brusle Mailleta si domácí vynutili prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    62:24 Nikita KOROSTELJOV - 4:3
     
    62:24
    Metallurg právě vstřelil branku!
    NIKITA KOROSTELJOV sklepl pod sebe Čibisovovi, ten se rozjel v útočném pásmu na levou stranu a předložil puk k zadní tyči svému spoluhráči před prázdnou branku. Hosté ještě vzali trenérskou výzvu ohledně toho, jestli zavezení puk do třetiny nepředcházel ofsajd. Po dlouhé konzultaci s videem sudí gól uznali a zápas končí. Asistence: Andrej Čibisov.
     
    62:04
    Andrej Čibisov chtěl využít sklepnutí pod sebe na levé straně, ale do jeho pokusu se vrhli obránci.
     
    61:26
    V situaci tři na tři jsou na puku hlavně domácí hokejisté.
     
    61:04
    Domácí se osvobodili a hosté se sotva potom dostali do pásma a Sajustov hákoval v levém rohu útočného pásma Minulina.
     
    60:29
    Zernov podrazil Šuláka při rozehrávce a dvěma minutami zavánělo i sekání Karpova na zakončujícího Manukjana, hosté si berou timeout.
     
    60:29
    Šulák rozehrál zprava na rozjetého Manukjana, ten napálil bombu z kruhu do brankáře.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Admiral měl soupeře na lopatě. Ve třetí třetině vedl 3:1 poté, co vinou fatální chyby Olkinuory. Do brány tak zamířil bývalý brankář ruské reprezentace Košečkin. Domácí byli utlumeni a fanoušci už začali pískat. Nakonec se možná brzy stáhli do obrany a protivník je za to ztrestal.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:50
    Metallurg ještě zatlačil soupeře, ale Šulák získal puk a čeká nás prodloužení.
    58:49 Philippe MAILLET - 3:3
     
    58:49
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Už ne! Jakovlevovu střelu z pravého kruhu tečoval Šulák nešťastně k zadní tyči přímo na brusli PHILLIPEHO MAILLETA a ten srovnal! Úmysl vyloučen, hosté se ještě ale snaží změnit výrok rozhodčích. Asistence: Jegor Jakovlev, Linus Hultström.
     
    58:38
    Admiral je mačkán jako citron, ale stále se brání.
     
    58:04
    Linus Hultström vyslal křižnou střelu zleva z první na lapačku.
     
    57:52
    Ivan Nalimov chytá střelu Jakovleva z pravého beka při powerplay šest na čtyři.

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 5. Karpov (Currie, Maillet), 56. Karpov (Zemčonok, Korosteljov), 59. Maillet (J. Jakovlev, Hultström), 63. Korosteljov (Čibisov) – 13. Obidin (Šulák), 34. Rihards Bukarts (Mozík, Šulák), 46. Kotljarevskij (A. Ševčenko)


    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (46. Košečkin) – Zemčonok, J. Jakovlev (C), Hultström, Makljukov, Minulin, Pašnin (A), Nikolajev – Korobkin, Několenko, Akolzin – Čibisov, Currie, Nikoncev (A) – Košelev, Zernov, Karpov – Leipsic, Maillet, Jurov – Korosteljov.
    Admiral Vladivostok: Nalimov (Serebrjakov) – Šulák, Mozík, Matuškin (A), Fazylzjanov, Metalnikov, F. Beljakov, Palivko, Ťuťunnikov – Manukjan, Sajustov (A), Rihards Bukarts – Lugin (A), Kaletnik, Kestner – A. Ševčenko, Makarenko, Verba – Obidin, A. Garejev, Kotljarevskij.

    Rozhodčí: Birin, Ravodin – Zacharenkov, Novikov

    Diváci: 1 000
    ocianews.com