Magnitogorsk – Vladivostok 4:3 (po pr.) | Čerepovec – Čeljabinsk 1:2 (2:3 po s.n.) | Minsk – Jekatěrinburg 1:2 (kon.)
CSKA Moskva – Jaroslavl 3:1 (kon.) | Viťaz – Kazaň 1:2 (po pr.)
konec
CSKA Moskva
3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Pátek 10.09.2021, 18:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (21:01:54)
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl ani jeden český nebo slovenský hokejista. V ani jednom klubu totiž žádný nepůsobí.
     
    Střely na branku: 25 – 37
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec své dvoubrankové vedení ubránili a nedopustili žádné drama. Na svém ledě tak berou zaslouženě dva body, hosté si neodvezou ani jeden. Sledovali jsme pohledné utkání, více ze hry měl moskevský celek, který šel za výhrou od první třetiny.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Zápas se už jen dohrává, je jasné, že domácí celek o své vedení už nemůže přijít.
     
    59:25
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    58:42
    Andronov se dostal do zakončení, ale proti byl Edward Pasquale. Nicméně stále trvá akce moskevského týmu v přesilové hře.
     
    58:19
    V pádu na pravé straně zakončil Sergej Plotnikov, ale jeho pokus zaletěl jen vysoko nad břevno hostující branky.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:25
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Maxim Berjozkin.
     
    57:20
    Domácí drží puk na svých hokejkách a nepouštějí hosty k odvolání brankáře. Pasquale už byl jednou na odjezdu, musel se ale vrátit, protože domácí otočili hru.
     
    56:10
    U brankové čáry sebral touš jeden z beků CSKA a poslal ho do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    55:45
    Další důležitý zákrok si připsal Ivan Fedotov, který lapil pokus hostujícího Jegora Korškova. Jeho svižná rána zapadla do lapačky domácího gólmana.
     
    54:54
    Semjon Pankratov kousek za modrou čárou vystřelil, jeho táhlý pokus však Edwarda Pasqualeho neohrozil a ten nemusel do žádného zákroku.
     
    54:23
    Zblízka zakončil přízemním pokusem Denis Alexejev, puk se pak odrazil od betonu Fedotova a do středního pásma ho raději poslal Tachir Mingačjov.
     
    54:10
    Na řadě je poslední komerční přestávka.
     
    53:46
    Zakázané uvolnění Moskvanů, hra se stěhuje před Ivana Fedotova. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Hosté tak prakticky zadarmo získali útočnou třetinu.
     
    53:07
    Po nepřesné střele domácích se k puku dostali rychle hráči Jaroslavle a před Ivanem Fedotovem střílel André Petersson, ale trefil jen boční konstrukci jeho klece.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 15. Svedberg (Jurtajkin, Andronov), 15. Wallmark (Gilmour, Slepyšev), 22. Guskov (N. Nestěrov, Wallmark) – 40. Boucher (A. Petersson)


    CSKA Moskva: Ivan Fedotov (Kiseljov) – Dahlbeck, Ar. Sergejev (A), Blažijevskij, N. Nestěrov, Gilmour, Svedberg, Lugovjak – Andronov (C), Alexandr Popov (A), Mingačjov – Guskov, Slepyšev, Nordström – S. Plotnikov, Sorkin, Jurtajkin – Wallmark, Rtiščev, Pankratov.
    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (Guskov) – A. Marčenko (C), Rafikov, Barancev, M. Osipov (A), Jelesin, Čerepanov, Naumenko – Boucher, Kraskovskij, Korškov – A. Petersson, Šalunov, Kudrjavcev – Ge. Ivanov, Kajumov, De. Alexejev – Sagadějev, J. Averin (A), Berjozkin – Polunin.

    Rozhodčí: Naumov, Sidorenko – Strelcov, Stroganov

    Diváci: 2829
    ocianews.com