Poruba 2011 – Šumperk 2:3 (1:2 po s.n.) | Přerov – Kolín 4:0 (kon.) | Vrchlabí – Benátky n/J 2:0 (kon.)
Litoměřice – Frýdek-M. 4:3 (po pr.) | Slavia – Havířov 10:4 (kon.) | Sokolov – Prostějov 0:5 (kon.)
Třebíč – Ústí n/L 5:2 (kon.)
konec
SK Horácká Slavia Třebíč
5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
HC Slovan Ústí nad Labem
Sobota 11.09.2021, 17:30 • KHNP Aréna • Chance liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    V letošní sezóně už se bude sestupovat a postupovat do Extraligy. Formát je následující: prvních šest týmů se dostanou rovnou do čtvrtfinále play off, čtyři celky si to pak mezi sebou rozdají v předkole play off. Týmy na jedenácté a dvanácté pozici ukončí základní část. Třináctá a čtrnáctá pozice znamená baráž o udržení a poslední tři týmy budou rovnou sestupovat!
     
    Čekání je u konce, začíná 1. kolo Chance ligy. SK Horácká Slavia Třebíč vyzve na domácím ledě tým HC Slovan Ústí nad Labem.
     
    SK Horácká Slavia Třebíč
    Horáci loni došli do předkola play off, kde však podlehli pražské Slavii 2:3 na zápasy. Letos by Třebíč mohla patřit k černému koni celé soutěže.

    Brankářská dvojice zůstala stejná: nejlepší gólman minulého ročníku celé soutěže Pavel Jekel zůstal a záda mu bude krýt opět Jan Mičán.

    Obrana se proměnila nejvýrazněji: skončil Lukáš Chalupa, Karel Nedbal, Petr Vodička a pomáhat už nebude ani Jakub Stehlík nebo Dominik Tejnor. Horácká Slavia však zlákala velké jméno.

    Tím je bek se zkušenostmi z KHL i extraligy Jiří Hunkes. Vrátil se i Lukáš Forman a Jan Mlčák.

    A útok? První dvě formace zůstaly. Třebíč bude opět vsázet na nejlepšího střelce loňské sezony Ladislava Bittnera, na šikovného Matěje Psotu nebo střelce a dravce Martina Šťovíčka. Na soupisce zůstává i Michal Vodný, Lukáš Nedvídek, Václav Krliš nebo třebíčský odchovanec Radim Ferda.

    To není vše. V posledním týdnu před začátkem ligy ohlásili Horáci další příchody. Na střídavé starty přišli dva odchovanci, kteří prorazili až do extraligy, a to je Vilém Burian (z Olomouce) a Martin Dočekal (z Brna).
     
    HC Slovan Ústí nad Labem
    Slovan loni překvapivě prošel až do předkola play off. Letos však musí tento celek koukat i pod sebe, aby se vyhnul bojům o sestup.

    Osa kádru zůstala zachována. Přišel zkušený brankář Lukáš Cikánek, bek Jakub Trefný nebo útočníci Jan Milfait a Kryštof Ouřada.

    Nesmíme ani zapomenout na velkou posilu, a to v podobě forvarda Davida Tůma (loni za Sokolov 29 bodů ve 28 zápasech).

    A výsledky v přípravě? Čtyři výhry a čtyři prohry.
     
    Soupiska HC Slovan Ústí nad Labem:

    Brankáři: Lukáš Cikánek, Petr Hamalčík.

    Obránci: Vladimír Brož, Jiří Drtina, Štěpán Havránek, Lukáš Chalupa, Erik Mareš, Petr Přindiš, Jakub Trefný, Richard Záruba.

    Útočníci: Martin Bláha, Ondřej Bláha, Štěpán Bláha, Tomáš Čermák, Daniel Jouza, Jan Milfait, Kryštof Ouřada, Jiří Severa, Michal Trávníček, David Tůma, Martin Tůma, Daniel Vrdlovec.
     
    Soupiska SK Horácká Slavia Třebíč:

    Brankáři: Pavel Jekel, Jan Mičán, Lukáš Vejmelka.

    Obránci: Lukáš Forman, Michal Furch, Jan Mlčák, Jakub Novák, Adam Svoboda, Lukáš Zukal, Jiří Hunkes, David Tureček, Václav Půža, Daniel Poizl, Lukáš Doudera.

    Útočníci: Ladislav Bittner, Radim Ferda, Adam Gajarský, Václav Krliš, Tomáš Křehlík, David Michalčuk, David Michálek, Lukáš Nedvídek, Matěj Psota, Vojtěch Střondala, Martin Šťovíček, Zdeněk Vedral, Michal Vodný, Erik Meluzín, Vilém Burian, Silvester Kusko, Martin Dočekal.
     
    Zdravím z Islandu všechny příznivce Chance ligy. Dnešní utkání začne za půl hodiny. Pojďme se zatím podívat na sestavy obou celků.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Hunkes, L. Doudera, Poizl, L. Forman, M. Furch, Mlčák, Tureček – Psota, L. Bittner, Šťovíček – Střondala, Nedvídek, Krliš – Vodný, Dočekal, Burian – Ferda, Michálek, Křehlík.

    HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík (L. Cikánek) – J. Drtina, Š. Havránek, Trefný, L. Chalupa, Přindiš, Záruba, Vladimír Brož – Trávníček, Vrdlovec, Tůma – Š. Bláha, Milfait, D. Tůma – Severa, O. Bláha, Ouřada – Grim, T. Čermák, Jouza.

    Rozhodčí: Robert Čech, Jiří Ondráček – Roman Zídek, Ondřej Polák.
     
    Dnešní duel nabízí i jeden zajímavý příběh. Na konci přípravy se Třebíč rozloučila s bekem Lukášem Chalupou kvůli tomu, že by neměl adekvátní vytížení. Ten pak přešel právě do Ústí nad Labem. Takže o motivaci má vystaráno! Nastupuje ve druhé obraně Slovanu.
     
    Speciální to bude i pro třebíčského Viléma Buriana či Martina Dočekala. Oba odchovanci klubu se neprocpali do kádrů extraligové Komety či Olomouce, a tak začnou sezonu v rodné Třebíči. Pro Buriana to je návrat domů po sedmi letech. Dočekal oblékne dres Horáků po šesti letech. Oba hrají dnes ve třetí formaci s Michalem Vodným.
     
    Vše je připraveno ke startu utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Domácí vyhráli úvodní buly a snaží se o první útok. Hunkes puk musel jen odpálit po mantinelu za branku soupeře.
     
    00:51
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Lukáš Doudera – 2 min., podrážení).
     
    01:00
    Slovan si hned zkraje třetiny zahraje početní výhodu.
     
    01:40
    Milfait vyzval ke střele na pravém kruhu Davida Tůmu, tomu ale střela nevyšla a Jekel si připsal lehký zákrok.
     
    02:05
    Třebíč se dobře brání. Do brejku dokonce vyrazila dvojice Dočekal a Burian. Brankář hostů ale zasahovat nemusel.
     
    02:36
    Ústí se zatím přesilovka moc nedaří. Domácí ji ubrání bez velkých obtíží.
     
    02:51
    Domácí v plném počtu.
     
    03:14
    Stále čekáme na první větší šanci utkání. Daleko od ní nebyl Kryštof Ouřada, jeho rána byla sražena a následná dorážka úspěšná nebyla.
     
    04:00
    První povedená akce domácích. Jeden z domácích beků rozehrál dobře na rozjetého Martina Šťovíčka. Ten vypálil ale z větší vzdálenosti a Hamalčík jeho pokus pokryl.
     
    04:37
    Psota zavezl puk a narazil si s Burianem. K dorážce se však nedostal. Následně střílel Lukáš Forman od modré čáry, ale kotouč byl sražen do ochranné sítě.
     
    05:15
    Třetí formace Třebíče si vytvořila slušný tlak. Burian nahodil pul na branku a Dočekal se pokusil o teč. Poté se Slovan ale ubránil a uklidnil hru.
     
    05:45
    Na druhé straně prověřil pozornost Jekela jeden z hráčů hostů. Třebíčský fantom raději podržel puk a přerušil hru.
     
    06:00
    David Michálek si našlápl s pukem po levém mantinelu. Situaci jeden na jednoho vyřešil střelou: Hamalčík bez problému puk lapl.
     
    06:05
    Zatím čekáme stále na větší šanci. Ovšem jde vidět, že Třebíč má přeci jen o něco více ze hry. Kdy se dočkáme první trefy?
     
    06:16
    Obrovská šance! Kryštof Ouřada se řítil zcela sám na Pavla Jekela. Po kličce do forhendu střílel mezi betony, ale Jekel fantasticky udržel puk před brankovou čárou. Třebíč měla i velký kus štěstí.
     
    06:51
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    To je velký šok pro domácí. Souboj za brankou Jekela vyhráli hosté, následná přihrávka mezi kruhy našla zkušeného Michala Trávníčka, který se střelou z první nemýlil. Asistence: Daniel Vrdlovec.
    06:51 Michal TRÁVNÍČEK - 0:1
     
    08:21
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jan Milfait – 2 min., podrážení).
     
    08:58
    Třebíč může odpovědět v početní výhodě, ale hosté ujeli do přečíslení dva na jednoho. Ondřej Bláha vzal zodpovědnost na sebe, ovšem branku jen minul!
     
    09:35
    Tato přesilovka je zatím stejně špatná jako průměrné počasí na podzim na Islandu... Zatím domácí nevystřelili.
     
    10:01
    Až nyní se domácí usadili v pásmu. Dobře střílel Psota, Bittner se snažil tečovat, ale nepovedlo se mu to.
     
    10:47
    Veliký závar před brankou Hamalčíka. Třebíč nebyla daleko od vyrovnání, na brankovišti se cpalo za vyrovnáním hned několik hráčů. Slovan akci přežil.
     
    11:16
    Hra se přemístila na druhou stranu. Ústí se na puku ale dlouho neudrželo.
     
    11:38
    Oba celky v poklidu vystřídaly. Střondala našel Krliše, jenž zkusil pohotovu ránu z levé stany. Hamalčík přerušil hru a následuje komerční přestávka.
     
    12:00
    Takový začátek se asi moc nečekal, když vede Ústí nad Labem. Ovšem domácí mají postupně více šancí a měla by být otázka času, kdy se jim povede srovnat.
     
    12:29
    Další ránu si připsal Lukáš Nedvídek, ale jen minul. Na ledě jsou další formace.
     
    13:38
    Třebíč jela do přečíslení. Do přihrávky lehl jeden z beků hostů, takže Šťovíček zkusil střelu. Hamalčík ji vyrazil snad dokonce maskou a udržel stále čisté konto.
     
    14:02
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! A prvním střelcem Třebíče v nové sezoně je štírek David Michálek. Ten stál ve správný čas na správném místě a doklepl puk do odkryté branky. Asistence: Radim Ferda a Tomáš Křehlík.
    14:02 David MICHÁLEK - 1:1
     
    14:38
    Třebíč tak poměrně včas srovnala a stále je v tlaku.
     
    14:58
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jiří Drtina – 2 min., podrážení).
     
    15:38
    Domácí mají šanci odskočit poprvé v utkání do vedení. Formanova střela skončila jen vedle branky.
     
    16:00
    Slovan následně vybojoval puk a vyhodil ho až k Pavlu Jekelovi.
     
    16:38
    Hlavní rozhodčí byl zasažen hokejkou jednoho z hostů. Hra se následně přerušila. Arbitr by měl být ale v pořádku a bude se pokračovat i s ním.
     
    16:58
    Hosté v plném počtu.
     
    17:12
    Bittner našel na pravém kruhu Střondalu. Střela se pak odrazila k Psotovi, ale dorážet nakonec nestihl. Tohle byla dobrá pasáž Horáků.
     
    17:58
    Vodného pokus byl sražen. Ústí se poté po delší době dostalo do útočného pásma, ale jen na chvíli.
     
    18:25
    Čtvrtá formace Třebíče byla opět aktivní a vybojovalo vhazování před Hamalčíkem. Na led teď přichází elitní útok domácích.
     
    18:49
    Poizlova střela skončila v ochranné síti. Následuje další buly.
     
    19:00
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    19:30
    Hosté protečovali kotouč do pásma domácích. Na více se však nezmohli, ale vypadá to, že ani Třebíč si nevypracuje už žádnou šanci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, ve které se jako první prosadil nezkušenější hráč na ledě, a to Michal Trávníček. Domácí se ale postupně dostali do hry a zaslouženě srovnali. Nepostaral se o to Ladislav Bittner či Martin Šťovíček, ale čtvrtá formace! Z dorážky byl úspěšný David Michálek, který dal v minulé sezoně celkem tři branky.

    Bude Třebíč i nadále diktovat tempo hry? Počkejme si na druhou periodu.
     
    Střely v první třetině: 12 – 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Slovan začal lépe na buly a žene se hned o útoku. Domácí ale získali kotouč a Šťovíček prověřil pozornost Hamalčíka.
     
    20:22
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jiří Drtina – 2 min., podrážení).
     
    21:00
    Vojtěch Střondala si s pukem nabruslil až k levému kruhu. Hamalčík měl ale čistý výhled a pokryl puk do lapačky.
     
    21:15
    Nahození od modré opět pokryl bez problému brankář Slovanu. Obě mužstva posílají na led čerstvé síly.
     
    21:45
    Forman střílel velice nenápadně, jeho rána prosvištěla jen těsně vedle tyčky. Hamalčík se jen ohlížel za sebe.
     
    22:22
    Hosté v plném počtu.
     
    23:00
    Početní výhodu domácí nedokázali využít. Blízko byl ale ke vstřelení branky Martin Dočekal. Před brankovištěm se nejlépe zorientoval a vystřelil, Hamalčík puk vytěsnil vedle.
     
    24:00
    Slovan se snaží uklidnit hru, Ouřada střílel mezi kruhy. Trefil jen prvního hráče před sebou. Ústí ale stále drží pásmo.
     
    24:09
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (David Michálek – 2 min., krosček).
     
    24:46
    Burian podržel puk a společně se spoluhráči pozdržel několik vteřinek. Daniel Vrdlovec se pak natlačil ke střele z první z pravého kruhu. Střela to byla jen lehká a Jekel zasáhl.
     
    25:11
    Mlčák nedokázal vyhodit puk, následně ale díky teči Krliše se domácí osvobodili.
     
    25:16
    Kotouč se ocitl před Jekelem, který přerušil hru. Zatím Ústí čeká na větší šanci v početní výhodě.
     
    25:45
    Dočekal perfektně vybojoval puk a opět ho dokázal udržet několik vteřin na své hokejce.
     
    26:10
    Domácí skvěle brání a jsou už v plném počtu.
     
    27:30
    Neskutečné, co teď nekončí brankou! Martin Šťovíček střílel mezi kruhy zcela sám, trefil ale jen hráče před sebou. Následně opět střílel ten samý hráč, ale zázračně zasáhl na brankové čáře jeden z obránců Slovanu! Poté pálil i Bittner, ale rána mu nevyšla.
     
    28:00
    Horáci si zahrají přesilovku. Zatím drží puk v šesti hráčích.
     
    28:38
    Ústí je pod velkým tlakem. Slovan dokázal přerušit hru až díky Richardu Zárubovi, která obral o kotouč Matěje Psotu.
     
    28:39
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jakub Trefný – 2 min., sekání).
     
    29:10
    Hosté vyhodili puk přes všechny čáry. Třebíč začíná od své branky, poté byl v postavení mimo hru Střondala.
     
    30:05
    Nedvídek vypálil silně příklepem, sice netrefil branku, ale kotouč se odrazil příhodně k Michalu Vodnému. Hamalčík však zasáhl.
     
    30:27
    Slovan je pod tlakem. Krliš promáchl ve velké šanci. Poté střílel v pravého kruhu Šťovíček a Hamalčík podržel svůj celek včasným zákrokem.
     
    30:49
    Hosté se ubránili, s pukem už startují dopředu, ale dělá jim problém se usadit v pásmu Horáků.
     
    31:39
    Boj o kotouče středním pásmu vyhráli domácí. Sledujeme teď nepřesnou pasáž hry od obou celků.
     
    32:05
    A zase byla v akci čtvrtá formace domácích! Radim Ferda se parádně uvolnil, jeho rána z dobré pozice byla prudká a přesná. Ale až příliš: trefila jen břevno! Třebíčský odchovanec si tak zatím musí počkat na přesný zásah v nové sezoně.
     
    32:45
    Slovan se snaží hlavně dobře bránit, nepouští se zbytečně dopředu. Uvidíme, jak dlouhou budou hosté odolávat.
     
    32:55
    Po chybě v rozehrávce se puk dostal k Šťovíčkovi, a málem nachytal Hamalčíka z úhlu! Puk ale skončil před brankovou čárou.
     
    33:02
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Velký tlak je využit! Horáci jdou zaslouženě do vedení po sérii několika šancí. Byla to zajímavá situace, ihned po buly vypálil VOJTĚCH STŘONDALA a překvapil brankáře hostů! Asistence: Lukáš Nedvídek.
    33:02 Vojtěch STŘONDALA - 2:1
     
    33:17
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Tak to je neskutečná odpověď! To by málokdo čekal. Po dlouhé době se Ústí dostalo vůbec do pásma, po pěkné nahrávce se prosazuje JIŘÍ SEVERA, který svižnou střelou překonal Jekela. Asistence: Ondřej Bláha.
    33:17 Jiří SEVERA - 2:2
     
    34:05
    Tak to byla parádní minuta... Slovan zmrazil domácí euforii. Jaký vývoj zápasu bude nadále?
     
    34:29
    To jsou věci! Střondala vybídl je skórování Tomáše Křehlíka, už to vypadalo, že je to gól, ale Hamalčík zasáhl! Na druhé straně ujel do úniku David Tůma, kterého bezvadně vychytal Jekel!
     
    35:00
    Střelu od modré pokryl hostující brankář, který tak přerušil hru.
     
    35:49
    Sledujeme nejlepší pasáž celého zápasu. V poslední minutě excelovali oba brankáři. Teď drží puk Třebíč a rozehrává útok od své branky.
     
    36:16
    Třetí pětka domácích svírala Slovan v jeho pásmu. Následovalo střídání na domácí straně a zakázané uvolnění.
     
    37:17
    Ústí se chvíli zdrželo před Jekelem, kotouč se pak ocitl v ochranné síti a Jekel ho v přerušené hře dostal ze sítě. Pokračujeme vhazováním po jeho pravici.
     
    38:00
    Aktivní Střondala si vybojoval další šanci. Jeho rána skončila na rameni Hamalčíka. Ovšem domácí útočník se pak ocitl na ledě po zákroku Petra Přindiše.
     
    38:27
    Střondala se dlouho nezvedal z ledu, fanoušci dávali najevo svoji nespokojenost. Hra se přerušila až zásahem Jekela.
     
    38:27
    Do kabin však domácí hráč nemusel odejít. Doufejme, že bude v pořádku.
     
    39:00
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:40
    Štěpán Bláha nebyl daleko od slibní šance. Zjevil se na brankovišti, jeho zásah byl však sražen mimo tři tyče. Bude se vhazovat před Jekelem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina dopadla stavem 1:1. Třebíč šla do vedení po několika šancích. Slovan však okamžitě srovnal díky Jiřímu Severovi.
    Potvrdí domácí roli favorita? Nebo si odveze Ústí nad Labem nějaké body?
     
    Střely po druhé třetině: 35 – 14
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Bittner vyhrál první buly a Horácká Slavia rozjela první útok.
     
    40:39
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Michal Trávníček – 2 min., hrubost).
     
    41:10
    Douderova střela prolétla jen vedle. Domácí ale nadále drží pásmo, zatím kombinují ne moc nebezpečně.
     
    41:39
    Hamalčík musel zasahovat proti prudké střele Doudery. Milfait poté vyhodil puk až k Jekelovi.
     
    42:40
    Martin Šťovíček mohl střílet z první z pravého kruhu. Kotouč mu ale přeskočil hokejku a následně jsou hosté v plném počtu.
     
    43:00
    Slovan vyhodil puk jen na icing. Zatím čeká na první střelu.
     
    43:29
    Burian obkroužil velký prostor, našel pak Vodného za brankou, ale tam domácí akce skončila.
     
    44:00
    Doudera je dnes velmi aktivní. Další jeho střelu musel Hamalčík vyrazit. Poté zasahoval i proti ráně Ferdy.
     
    44:34
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Klobouk dolů! MARTIN ŠŤOVÍČEK děkuje za krásnou nahrávku. Matěj Psota parádní žabičkou našel skrz několik hráčů právě prvního jmenovaného, který jen kotouč doklepl do branky. Krásná akce, domácí opět vedou! Asistence: Matěj Psota.
    44:34 Martin ŠŤOVÍČEK - 3:2
     
    45:00
    Tak domácí opět vedou, ale vzpomeňme si, jak to dopadlo ve druhé třetině, kdy hosté téměř hned srovnali. To se zatím ale neděje.
     
    46:16
    Slovan se usadil v pásmu domácích, k nebezpečné střele to nevedlo, a tak hrají s kotoučem zase hráči Třebíče.
     
    47:21
    Radim Ferda v přečíslení vybídl ke střele Tomáše Křehlíka, jeho prudkou ránu Hamalčík vyrazil do rohu. Šancí vidíme stále dost, teď to možná mohli domácí zkusit vyřešit ještě o přihrávku navíc.
     
    47:27
    Buly před hostujícím brankářem vyhráli hosté, těm ale dělá problém, aby se dostali vůbec k Jekelovi.
     
    48:09
    Hamalčík si připisuje zákrok za zákrokem. Hunkesovu ránu tečoval jeden z hráčů strážce ústecké branky musel reagovat na změnu směru.
     
    48:30
    Střondala dobře zachytil rozehrávku soupeře, následně byl jeden domácí hráč faulovaný a uvidíme další početní výhodu.
     
    48:50
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Michal Trávníček – 2 min., sekání).
     
    49:16
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Nejlepší střelec minulé sezony v celé Chance lize se prosazuje hned v prvním zápase! Opět u toho byl i Matěj Psota, který posílal kotouč do brankoviště, poté poslal puk před branku Jiří Hunkes a LADISLAV BITTNER se z dorážky nemýlil! Asistence: Jiří Hunkes a Matěj Psota.
    49:16 Ladislav BITTNER - 4:2
     
    50:01
    Tohle už vypadá se Slovanem špatně. Nedokáže si vytvořit ani šance a domácí by zápas měli zvládnout. Ale stále je před námi skoro deset minut.
     
    50:45
    Hamalčík je dneska pořádně vytížený. Atakovat by mohl až padesát zákroků.
     
    51:07
    Po delší době se hosté dostali k slibné střele, o kterou se postaral obránce Trefný. Jekel se ohlížel za sebe, ale puk mířil jen mimo.
     
    51:59
    O snížení se mohl postarat Jan Milfait. Jeho prudkou střelu z levé strany Jekel ale vyrazil. Poté poslala Třebíč puk jen na zakázané uvolnění.
     
    52:24
    Dočekal zavezl puk do útočného pásma, kde se ho zhostil Martin Šťovíček. Jeho pohotová rána byla sražena a vhazovat se bude po levici Hamalčíka.
     
    53:02
    Hosté začali více napadat, ovšem domácí dobře rozehráli a byli to oni, kteří atakovali soupeřovu branku.
     
    53:56
    Radim Ferda vybojoval důležitý puk u mantinelu, pak ho posunul před branku na Davida Michálka, který se mohl podruhé v zápase prosadit. Napřáhl se skoro až ke stropu, ale puk mu z hole sjel a nebyla z toho ani střela.
     
    54:05
    Na druhé straně musel být pozorný Pavel Jekel, ránu z pravé strany uchoval do výstroje a přerušil hru.
     
    54:20
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Lukáš Forman – 2 min., držení).
     
    54:30
    Ústí nad Labem má ještě šanci, aby zdramatizovalo zápas. Času má více než dost, navíc hraje početní výhodu.
     
    54:55
    Třebíč se dokázala osvobodit. Dobrou práci odvedl opět Dočekal, který dnes hraje oslabení skutečně výborně.
     
    55:20
    A další vyhození domácích. Zatím se Slovanu přesilovka moc nedaří.
     
    56:10
    Drtina střílel od modré a byla z toho nakonec šance. Málem si puk srazil do vlastní sítě Mlčák.
     
    56:38
    A poté ujeli domácí do přečíslení. Václav Krliš byl sám před Hamalčíkem, měl puk na bekhend, ale nedokázal ho zvednout nad brankáře Slovanu.
     
    57:10
    Čas ale rychle běží dále. Třebíč zastavil ofsajd a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    57:59
    Kryštof Ouřada je dnes poměrně výraznou postavou Slovanu. Po levé straně projel ve velké rychlosti a vypálil přes beka. Jekel nakonec nemusel zasahovat.
     
    58:05
    Poté pálil Vodný a Hamalčík musel přerušit hru, jelikož byl před ním aktivní Ferda.
     
    58:15
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Štěpán Havránek – 2 min., hákování).
     
    58:27
    A domácí si ještě zahrají početní výhodu. Vítězství je pro Třebíč už blízko.
     
    59:00
    Kotouč drží domácí úplně v klidu, jde vidět. že nechtějí ztratit puk. Ale... nyní se nepovedla rozehrávka a vidíme icing.
     
    59:01
    Slovan si vzal oddechový čas a zkusí to bez brankáře! Povede se hostům ještě snížit?
     
    59:30
    Od modré vypálil hned Vrdlovec, ale minul branku. Slovan však pokračuje v tlaku. Do konce zbývá už posledních třicet vteřin.
     
    59:59
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Návrat po šesti letech končí brankou! Horácká Slavia vybojovala kotouč, následně ho Burian přiklepl svému kamarádovi MARTINU DOČEKALOVI, který v poslední sekundě poslal puk do odkryté branky. Takže i Burian zažívá povedený návrat domů, když si připsal asistenci u této branky. Asistence: Vilém Burian a Lukáš Doudera.
    59:59 Martin DOČEKAL - 5:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Třebíčští si připisují na úvod Chance ligy vítězství. I když, zadarmo to rozhodně neměli, však Ústí v zápase i vedlo a poté bleskově vyrovnalo na 2:2 ve druhé třetině. Ovšem domácí byli lepším týmem a dovedli duel do zdárného konce. V poslední třetině se prosadili Martin Šťovíček, Ladislav Bittner a Martin Dočekal.
     
    Střely na branku - 47:23
    Vyloučení - 3:7
    Využití – 1:0
    Vhazování – 42:28 (20:01:40)
    Marken.cz

    Josef Prášek

    Branky a nahrávky: 15. Michálek (Ferda, Křehlík), 34. Střondala (Nedvídek), 45. Šťovíček (Psota), 50. L. Bittner (Hunkes, Psota), 60. Dočekal (Burian, L. Doudera) – 7. Trávníček (Vrdlovec), 34. Severa (O. Bláha)


    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Hunkes, L. Doudera, Poizl, L. Forman, M. Furch, Mlčák, Tureček – Psota, L. Bittner, Šťovíček – Střondala, Nedvídek, Krliš – Vodný, Dočekal, Burian – Ferda, Michálek, Křehlík.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík (L. Cikánek) – J. Drtina, Š. Havránek, Trefný, L. Chalupa, Přindiš, Záruba, Vladimír Brož – Trávníček, Vrdlovec, Tůma – Š. Bláha, Milfait, D. Tůma – Severa, O. Bláha, Ouřada – Grim, T. Čermák, Jouza.

    Rozhodčí: Robert Čech, Jiří Ondráček – Roman Zídek, Ondřej Polák
    thejrc.org