Chomutov – EHC Chemnitz 4:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Crashers EHC Chemnitz
Sobota 11.09.2021, 18:00 • ROCKNET ARÉNA • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítám vám u textového přenosu ze zápasu Piráti Chomutov – Chemnitz Crashers.
    Piráty čeká poslední přípravné utkání, v němž vyzvou jediného zahraničního soupeře v období před vypuknutím krajské ligy. Do ROCKNET ARÉNY přijede německé mužstvo, se kterým chomutovská mládež nedávno navázala spolupráci.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Předchozí duel odehráli svěřenci Petra Martínka na ledě Bíliny, kde však zápas ve 46. minutě předčasně skončil po ostrém zákroku jednoho z domácích hráčů a následných dvou bitkách. To vše za stavu 5:3 pro domácí Draky, kteří v klíčové době ubránili přibližně pět minut ve třech proti pěti. Bílina na odvetu do Chomutova nepřijela, takže s mankem jednoho přípravného zápasu domácí odehrají generálku na ligu.

    Áčko Pirátů má na co navazovat, jelikož se týmu Crashers postavili v rámci přípravy dorostenci i junioři, kteří ani jednou neprohráli a ve většině případů německému soupeři nasázeli dost branek.

    CRASHERS EHC CHEMNITZ

    Chemnitz hraje Regionalligu, což je čtvrtá nejvyšší soutěž v Německu, takže se dá říct, že Crashers i Piráti nastupují na stejné úrovni. Také u našich západních sousedů amatérské a poloamatérské soutěže skončily v minulé sezóně předčasně, takže Chemnitz mnoho zápasů nestihl.
     
    Zajímavost:
    Velkým pojítkem Chomutova se soupeřem je osoba hrajícího trenéra Crashers – Jiří Charousek, jenž je odchovancem místního hokeje a má na kontě téměř tři stovky startů za chomutovské áčko a téměř dvě stovky kanadských bodů za 63 gólů a 130 asistencí. Pikantní je, že Jiří Charousek může nastoupit proti svému bratrovi Kamilovi, jenž tvrdí muziku v defenzivě Pirátů.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Hanuljak (D. Svoboda) – Novák, K. Charousek, Klapka, Kuncl, Hartman, Žižka – Bártek, Chrpa, T. Svoboda, Huňady, Rindoš, Kůs, Kostourek, Freiberg, Mála, Šilar, Šarlinger.

    Crashers EHC Chemnitz: Kopp (Reid) – Weichert, Wegner, Stiegler, Neudecker, Poljew – Prokopovics, Rudolph, Strobelt, Kneuse, Berlin, J. Charousek, Novotny, Radant, Fritz, Speck, Hirsch, Braun.

    Rozhodčí: Žižka – Herles, Pěkný.
     
    Dobrý den, ještě jedou vás vítám u dnešního přenosu a nyní už z komentátorského místa v ROCKNET ARÉNĚ, kde se všechno chystá na generálku Pirátů.

    Největší otázkou bylo, zda se dnes potkají bratři. Potkají. Máme se tedy na co těšit. Kamil Charousek vs. Jiří Charousek – Piráti vs. Crashers.

    Úvodní buly padne na led přesně v 18 hodin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    První šanci měl hned po úvodní buly Tadeáš Svoboda, který projel do pásma a ránou zápěstí o kousek minul hostující klec. Zanedlouho to mladý forvard zkoušel znovu, ale trefil jenom betony Koppa.
     
    00:51
    Hosté vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    01:24
    Po nepřesné rozehrávce Pirátů měli šanci na útok i Crashers, ti se však ke střele nedostali. Rychlé otočení hry v podání Chomutova skončilo na icingu. Vhazuje se před Hanuljakem.
     
    01:51
    Po nepřesnostech v obranném pásmu Pirátů se dostal ke kotouči v dobré pozici Speck, jenomže trefil pouze blokujícího hráče. Piráti opět vyhazují na icing.
     
    02:59
    Hra plyne velmi rychle, protože se přelévá ze strany na stranu, jenomže ani jeden tým se nedostává do šancí. Zdá, že se oba musejí dostat do tempa.
     
    03:43
    Prokopovics jel na branku soupeře, jenomže měl na zádech chomutovského obránce, který mu znemožnil lepší zakončení. Se slabým bekhendem, který byl však trochu nepříjemný, si Hanuljak poradil.
     
    04:06
    Zakázané uvolnění Chemnitzu.
     
    04:12
    Piráti se z obranného pásma vystavili do ofsajdu, vhazuje se u trestné hostů.
     
    05:10
    Šilar a Mála udělali první závar před brankou hostů, jenomže úvodní ránu kryl Kopp a další už byly zblokované obránci. Snad je to předzvěstí atraktivnějšího hokeje.
     
    05:39
    Chemnitz se osvobozuje vyhozením přes všechny čáry.
     
    06:10
    V akci první z bratrů: Kamil Charousek prověřil Koppa, jenž vytasil svou lapačku, v níž lapil puk, a přerušil hru. Vhazuje se po levici brankáře hostů.
     
    06:21
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti otevírají brankové konto utkání. Milan Kostourek od levé tyčky našel úplně volného JAROSLAVA KŮSE před odkrytou brankou. Vysoký útočník se s tím nemazal a poslal kotouč do vrchních pater branky. Asistence: Milan Kostourek a Tomáš Klapka.
     
    07:55
    Chemnitz se marně dostává do tlaku. Nejprve Hanuljak vysunutý kotouč vrátil do středního pásma a v dalším pokusu se hosté sami připravili o pásmo špatnou přihrávkou.
     
    08:31
    Vyloučení v týmu Crashers EHC Chemnitz (Speck – 2 min., nedovolené bránění).
     
    09:08
    Kostourek neustál asi škvíru v ledu, takže ho soupeř odzbrojil a vyhodil puk do útočného pásma.
     
    09:42
    Piráti právě vstřelili branku!
    Spolupráce obránců podél modré čáry končí druhým gólem Chomutova. Hartman posunul na MICHALA ŽIŽKU, jehož plachtící rána zapadla až do branky. Kopp měl hodně ztíženou pozici, jelikož před ním stál obr Freiberg. Asistence: Martin Hartman.
     
    10:46
    Chemnitz zastavil v postupu dopředu ofsajd.
     
    11:39
    Crashers nahodili ze středního pásma, Hanuljak ne úplně přesně odhadl dráhu kotouče a vytečoval ho až do ochranné sítě, takže se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    13:15
    Hosté vyhazují na icing.
     
    14:12
    Kostourek a Kůs se snažili v rohu útočného pásma vyšermovat puk, ale nepovedlo se jim to, takže na opačnou stranu hřiště vyrazili hosté.
     
    15:15
    EHC Chemnitz právě vstřelil branku!
    Hosté snižují díky tlaku do branky. Puk putoval přes brankoviště, kde bylo hodně hokejistů. Nejpohotovější byl však CHARLY RUDOLPH, jenž propasíroval kotouč pod Hanuljakem do branky. Asistence: Viktor Braun.
     
    15:58
    Teď nebyli Němci daleko od srovnání, jelikož se k puku dostal Speck, jenž byl na hranici levého kruhu úplně sám. Hanuljak však scvakl betony včas, vyražený kotouč poté Piráti odpravili do bezpečí.
     
    16:29
    Žižkovo nahození tečoval Šarlinger, což bylo pro Koppa velmi nepříjemné. Vypadnutý puk doráželi Kostourek a opět Šarlinger, jenomže ani jeden ho netrfil pořádně.
     
    18:02
    Tohle byla pěkná akce, které chyběl jenom gól. svoboda zatáhl po levé straně puk do pásma a předložil ho naprosto ideálně Chrpovi mezi kruhy, chomutovský odchovanec se d toho opřel z první, ale o pár decimetrů netrefil branku.
     
    19:01
    Crashers unikali do přečíslení, jenomže Kuncl dobře dostoupil Hirsche, jenž nedokázal přihrát na své spoluhráče. Tím celý náznak dobré příležitosti skončil.
     
    19:34
    Ofsajd zastavil úroční snažení domácích.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Úvod utkání byl ospalý, ale oba týmy se po pár minutách osmělily. Skóre otevřel v sedmé minutě Jaroslav Kůs, když nezaváhal před prázdnou bránou, následně Michal Žižkovo plachta propadla do sítě díky cloně Petra Freiberga. O snížení se postaral Charly Rudolph, který propasíroval kotouč pod Miroslavem Hanuljakem.

    Prostřední třetina začne přibližně v 18 hodin a 47 minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Piráti se kvůli nepřesné přihrávce museli vrátit do vlastního obranného pásma, ale z rychlého výpadu Tadeáš Svoboda projel do pásma a prověřil hostujícího brankáře.
     
    20:50
    Kopp pokus Kůse kryje a přerušuje hru.
     
    21:59
    Fíha. Šilar se dostal k puku na spodní hranici pravého kruhu, odkud křižně hledal zpět Málu, jenomže ten už kotouč asi nečekal, takže kvůli pozdější reakci ho nezasáhl. Kdyby se to povedlo, měl před sebou úplně prázdnou bránu.
     
    23:01
    Zblokovaná střela Chrpy skončila v ochranné síti, takže se přerušovalo. To stejné se zopakovalo ještě dvakrát. Piráti nadále okupují pásmo Crashers.
     
    23:41
    Jiří Charousek se chtěl ve svém rodišti ukázat, už už se dostával za obranu, jenomže při posledním manévru mu puk zůstal pod nohama Bártka.
     
    24:20
    Crashers vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    24:59
    Piráti předvedli pěknou rotaci v rohu, ze kterého se ale nevymotali a nedostali se ani ke střele. Následně šli Crashers do rychlého útoku, který přerušil osvobozující icing domácích.
     
    26:09
    Tohle bylo lišácké. Novák se protáhl po levé straně a už směřoval za branku, v poslední chvíli však vyslal kotouč na branku a Kopp se musel hodně snažit, aby mezeru u první tyčky zakryl.
     
    26:45
    Rindoš číhal na modré, kam dostal kotouč, jenomže ho nezpracoval tak, aby mohl jít sám na bránu.
     
    27:24
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Kůs – 2 min., hrubost).
     
    27:48
    Piráti se hned po buly osvobodili a ušetřili cenné vteřinky.
     
    28:22
    Až nyní se Crashers dostali zpět do pásma, jenomže se v něm moc neohřáli. Hned po překročení modré se vraceli ke svému brankáři.
     
    28:52
    Piráti ve vlastním oslabení unikli dva na jedno. Charousek měl v tandemu Rindoše, jenomže k tomu se stáhl obránce, takže to musel vzít vousatý obránce na sebe. Jeho rána zápěstím přeletěla branku a plácla o zadní mantinel.
     
    29:24
    Domácí v plném počtu.
     
    30:15
    Rindoš z pravé strany hledal spoluhráč před brankou, to se mu nepovedlo, ale ztečovaný kotouč od obránce hostů projel jenom těsně vedle tyčky. Hned poté mohli Crashers jít tři na dva, jenomže hru přibrzdili, takže z toho nic nebylo.
     
    31:25
    Crashers šli dva na jednoho. Hirschova rána sice byla zblkovaná, i tak se kotouč snažil tečovat Braun, Hanuljak byl však na svém místě. Následně Piráti vyhodili na icing.
     
    31:47
    Úmyslný ofsajd hostů je posílá zpět před vlastního gólmana.
     
    32:14
    Na konci bekhendových přihrávek kolem brankoviště byl Rindoš, jehož rána z velkého úhlu netrefil branku.
     
    32:42
    Vyloučení v týmu Crashers EHC Chemnitz (Neudecker – 2 min., hákování).
     
    33:10
    Piráti se usadili v pásmu a kombinovali po levém mantinelu, od kteérho si vyjel Mála, jenomže mířil nad. Z rychlého protiútoku získal vhazování Jiří Charousek před Hanuljakem.
     
    34:01
    EHC Chemnitz právě vstřelil branku!
    Crashers skórují ve vlastním oslabení! TOMS PROKOPOVICS se dostal se spoluhráčem do úniku dva na jednoho, vzal to na sebe a z hranice pravého kruhu vymetl vzdálenější šibenici. Asistence: Richard Poljew.
     
    34:42
    Hosté v plném počtu.
     
    35:16
    Fritz posunul před branku, tam se Hirsch na konci přečíslení natahoval po puku, ale nedosáhl na něj.
     
    36:09
    Piráti se dostali do mírného tlaku. Freiberg měl největší šanci, jenomže jeho rána zůstala pod betonem Koppa, ten následně musel odolat dalším chomutovským holím, které se snažily dorážet. Stav nezměněn.
     
    36:51
    Ztečované nahození skončilo v ochranné síti za brankou hostů, před kterou se následně vhazuje.
     
    37:09
    Crashers nevyšla rozehrávku, tu totiž zastavil Kůs a vysunul Kostourka, ten však na kotouč nedosáhl, ale hned vzápětí ze své pozice za brankou hledal zadovkou Kůse zpět. Vytáhlý forvard se do puku opřel z první, ale trefil jenom beton.
     
    38:40
    Svoboda projel po pravým křídle, podél brankové čáry se natlačil až před brankoviště, jenomže zakončení nezvedl, takže po ledě trefil jenom beton Koppa.
     
    39:01
    Začala poslední minuta prostřední třetiny.
     
    39:20
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Chrpa – 2 min., podrážení).
     
    39:33
    Crashers rozestavili přesilovkou formaci, Stiegler byl na modré, kde nezachytil přihrávku, takže mu puk projel až k vlastní brance.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina už nabídla více šancí, v těch se povětšinou objevovali domácí, ale gól nepřidali. Naopak se prosadili hosté, když ve vlastním oslabení byl na konci přečíslení dvou proti jednomu Toms Prokopovics.

    Závěrečné dějství začne za stavu 2:2 přibližně v 19 hodin a 36 minut.

    Crashers budou mít ještě minutu a dvacet vteřin v pěti proti čtyřem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Piráti se po buly osvobodili a potrápili rozehrávku hostů, čímž získali cenné vteřinky. Až nyní se Crashers dostali do pásma, kde hned prověřili Hanuljaka, ten puk podržel.
     
    40:42
    Stieglerovi utekl na modré puk, hosté musí vyklidit pásmo.
     
    41:20
    Domácí v plném počtu.
     
    41:41
    Kůs vybojoval puk a od pravého mantinelu našel Kostourka, jenž mířil z osy na pravou tyčku – do protipohybu brankáře, který však zasáhl. Hosté vyhazují na icing.
     
    42:14
    Kostourek se opět tlačil k dorážce, jenomže u pravé tyčky byl připraven Kopp, který puk lapil a přerušil hru.
     
    42:55
    Piráti hrají v signalizované výhodě.
     
    43:04
    Vyloučení v týmu Crashers EHC Chemnitz (Kneuse – 2 min., podrážení).
     
    43:17
    Rindošovu ránu z vrcholu pravého kruhu zblokoval hned první soupeř, který následně osvobodil celý svůj tým.
     
    44:13
    Piráti měli problém dostat se do pásma, až to na sebe vzal obránce Klapka, který po přejetí modré přibrzdil a hledal před bránou Chrpu, jenomže ten puk netrefil.
     
    44:25
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Chrpa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:34
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti skórují ve čtyřech proti čtyřem. Hned po buly ve vlastním obranném pásmu vyrazil na druhou stranu hřiště FRANTIŠEK MÁLA, který po přejetí modré zaskočil brankáře střelou zpoza obránce. Bez asistence.
     
    45:04
    Hosté v plném počtu.
     
    45:43
    Rindoš vyhodil zpoza vlastní branky po prknech a osvobodil svůj tým.
     
    46:15
    Vyhození si našel ve středním pásmu Kůs, který po levé straně postupoval sám na brankáře, zkoušel blafák do bekhendu, ale kotouč zamířil jenom vedle vzdálenější tyčky.
     
    47:04
    Mála našel na vrcholu pravého kruhu puk, popojel si blíže k brance, kterou ale netrefil. Z rychlého útoku na druhé straně zahrozil Braun, který po přihrávce zpoza brány trefil Hanuljaka.
     
    47:16
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti jdou do trháku! Po křižné přihrávce přes brankoviště využil svého ideálního postavení PATRIK HUŇADY, jenž rychlou střelou namířil puk za bezmocného Koppa. Asistence: Tadeáš Svoboda a Josef Rindoš.
     
    48:14
    Kostourek postupoval v tandemu se svým parťákem Kůsem, jenž byl však dobře ohlídaný soupeři, takže si počkal na Chrpu z druhé vlny. Subtilní útočník puk nezpracoval ideálně.
     
    48:26
    Icing Chomutova.
     
    48:54
    Mála dostal z rohu přihrávku mezi kruhy, jenomže z ideální pozice netrefil brankovou konstrukci.
     
    49:44
    Hraje se převážně před Koppem, ale není z toho vážnější ohrožení. V náznaku šance se objevil Rindoš, ale soupeři ho vytlačili z mezikruží do rohu.
     
    51:07
    EHC Chemnitz právě vstřelil branku!
    Hosté snižují. Hartman na první dobrou zabránil úniku, jenomže puk si přebral CHRISTOPH-MARTIN WEGNER, jehož rozhodil vracející se Kuncl, takže německý útočník v podstatě nezakončil. Poskakující puk však zapadl do domácí klece. Asistence: Kenneth Hirsch.
     
    52:35
    Crashers si vytvořili asi největší tlak za zápas, jenomže Miroslav Hanuljak je chomutovská jistota.
     
    53:16
    Zakázané uvolnění Pirátů.
     
    54:08
    Chrpa v hlavní roli. Podržel puk proti dvěma soupeřům, vyklidil pásmo a po narážce s Kůsem se natahoval po dobré dorážce, jenomže puk byl příliš daleko.
     
    54:39
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Žižka – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Crashers EHC Chemnitz (Prokopovics – 2 min., hrubost).
     
    54:59
    U mantinelu zůstal ležet Weichert, který v předklonu a odjíždí na střídačku. Vylučovat se nebude, pokračujeme ve čtyřech na obou stranách.
     
    55:58
    Stiegler si přebral puk a protáhl se po levé straně kolem obránce, nakonec byl sám před brankářem, ale mezeru v postoji domácí jedničky nenašel.
     
    56:39
    Oba týmy jsou v pěti.
     
    57:06
    Mála od pravého mantinelu našel na ose u modré čáry Bártka, který mířil z první k pravé tyčce, ale konstrukci minul. Následně Novák z pravého kruhu trefil jenom střed branky, přerušuje se.
     
    58:01
    Poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:20
    Piráti se snaží držet kotouč, a to co nejdál od svého brankáře.
     
    59:09
    Krásná akce. Kůs z levé strany našel přes celé pásmo Kostourka, který vyšperkoval akci na Chrpu. Ten jel z osy, udělal kličku do bekhendu, jenomže mu puk před odkrytou bránou sjel.
     
    59:39
    Kopp po závaru opustil branku.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! Piráti si ve třetí třetině zásluhou Františka Mály a Patrika Huňadyho vytvořili dvougólový náskok, který zvládli Crashers a jejich střelec Christoph-Martin Wegner pouze snížil. (20:12:15)

    Kateřina Kundertová

    Branky a nahrávky: 7. Kůs (Kostourek, Klapka), 10. Žižka (Hartman), 45. Mála, 48. Huňady (T. Svoboda, Rindoš) – 16. Rudolph (Braun), 35. Prokopovics (Poljew), 52. Wegner (Hirsch)


    Piráti Chomutov: Hanuljak (D. Svoboda) – Novák, K. Charousek, Klapka, Kuncl, Hartman, Žižka – Bártek, Chrpa, T. Svoboda, Huňady, Rindoš, Kůs, Kostourek, Freiberg, Mála, Šilar, Šarlinger.
    Crashers EHC Chemnitz: Kopp (Reid) – Weichert, Wegner, Stiegler, Neudecker, Poljew – Prokopovics, Rudolph, Strobelt, Kneuse, Berlin, J. Charousek, Novotny, Radant, Fritz, Speck, Hirsch, Braun.

    Rozhodčí: Žižka – Herles, Pěkný
    thejrc.org