Hostivař – Ústí n/L 4:3 (po pr.) | Kovo Praha – Most 2:4 (kon.) | Hr. Králové – Plzeň 7:1 (kon.)
Pardubice – Dobřany 3:2 (2:0 po s.s.) | Letohrad – Kert Park Praha 4:2 (kon.) | Karviná – Kladno 1:2 (kon.)
konec
HBC Hradec Králové 1988
7:1 (0:1, 4:0, 3:0)
HBC Plzeň
Sobota 11.09.2021, 13:00 • Hradec Králové • CROSSDOCK Extraliga • 2. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    K prvnímu letošnímu vzájemnému střetnutí Hradce Králové s Plzní, dojde dnes na kolbišti červenobílých pirátů. Výběr trenéra Pavlíka okusil hořkost porážky již v prvním zápase, kde podlehl na hřišti Dobřan. Naopak Plzeň stále čeká na svůj první letošní extraligový zápas a tak o jejich motivaci zvítězit hned v prvním mači nebude pochyb. V Hradci Králové nás dnes čeká souboj, který dozajisté nabídne skvělou extraligovou podívanou a také duel o potřebné body do startu extraligy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Hradečtí se snažili založit útočnou kombinaci ale jejich rozehrávka skončila pouze na icingu. Vhazovat se tak bude po pravici Bryknera.
     
    00:58
    Plzenští se svým extraligovým debutem v letošní sezóně moc nepárají, svého soupeře zamkli a snaží se vymyslet důmyslnou přihrávku ke střelecké pozici.
     
    01:24
    Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Šimek – 2 min., napadení).
     
    02:00
    Hosté se snaží usadit v útočném pásmu, ale Černý svým vyhozením zatím maří šance Plzně na využití první přesilovky.
     
    02:52
    Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Bacovský – 2 min., podražení).
     
    03:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Bylo by trestuhodné nezužitkovat dvojnásobnou početní výhodu, nejlépe to věděl Lokajíček, který se zorientoval na brankovišti a přesnou ranou do horního růžku nedal Bryknerovi nejmenší šanci . 0:1
     
    06:57
    Utkání na jednu branku, tak by se dal definovat prozatimní průběh hry, ve kterém jsou hosté z Plzně jasně lepším celkem.
     
    08:00
    Svoboda se snaží operovat v útočném pásmu a nutno říci, že jeho snaha zatím přináší kýžené ovoce a to srovnat v co nejkratším možném čase.
     
    09:32
    :Zeman se snažil proniknout do útočného pásma od obranné modré, ale jeho pokus vyústil pouze v brejk hostů, který ale zastavil Fanderlík.
     
    10:49
    Ježek vyslal nebezpečnou ránu od modré čáry, kterou ale dokázal Návara vyrazit do rohu,
     
    12:30
    Nádherná akce domácích, která skončila v samostatném nájezdu Šimůnka, ale Návara se dokázal proti bekhendové kličce roztáhnout a šanci na srovnání tak zmařit.
     
    13:30
    Hrubý dostal vysokou holí do obličeje, ale sudí jen nečinně přihlížel a Hradci se tak možnost přesilovky nenabídne.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:55
    Hurt se dostal do samostatného úniku, ale Brykner dokázal zavčasu sklapnout betony.
     
    16:24
    Obraz první periody se rapidně změnil, zatímco v úvodním dějství byli aktivnější hosté, teď jsou to domácí, kteří diktují tempo hry a snaží se srovnat nepříznivé skóre.
     
    18:49
    Hrubý se musí potýkat s nepříjemností, v první třetině byl zasažen holi a jeho obličej tak teď nenaskýtá nejlepší pohled, nýbrž pouze náplast, kterou si chrání zasažené místo.
     
    19:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pracovitost a důraz se teď domácím konečně vyplatil, odražený balón si po střele Hrabici sebral Bacovský, který tak stanovuje prozatimní skóre na nerozhodné. 1:1
     
    21:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec dokonává obrat, mladičký Zeman usilovně zabojoval o míček, aby ho pak předal Svobodovi, který vyslal ránu, na kterou se Návara mohl jen dívat, trefil totiž naprosto přesně. 2:1
     
    25:09
    Fanderlík kombinuje se Svobodou a snaží se najít úhel pro střelecký pokus, ale jejich spolupráce zatím nevede k výraznější šanci.
     
    26:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nasazení dvou mladíčků do jedné formace se vyplatilo, Fiedler si našel na obranné modré kulatý nesmysl, se kterým upláchl dvoum bránící a vyzkoušel Návaru, který ale pouze vyrazil a u balónu byl první Černý, který zařizuje dvoubrankové vedení domácích. 3:1
     
    28:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Neskutečné. Nádherná spolupráce tří zkušených borců, kterou zakončil nejzkušenější z tria Bacovský. Momentálně to vypadá, že Plzenští budou mít hodně práce, aby s dnešním výsledkem ještě něco udělali. 4:1
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:58
    Plzeň se od startu závěrečného dějství snaží dostat do tlaku, ale branku, kterou nutně potřebují zatím nedokázali vsítit.
     
    31:27
    Šarvátka do které se pustila hned šestice hráčů končí jen lehkým postrkováním a vhazuje se u Návary.
     
    32:48
    Šimůnek se ocitl v dobré pozici, ale mířil hodně vysoko a míček tak trefil pouze ochranné plexisklo.
     
    33:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Házejte čepice, veterán Bacovský napřáhl za modrou čáru z neortodoxní pozice a trefil se výstavně, nejenže vystřelil Návarovy pavouky ze svatyně, ale dokonal i hattrick, který je dozajisté hnacím motorem do dalšího průběhu. 5:1
     
    34:31
    Vyloučení v týmu HBC Plzeň (Ulč – 2 min., faul loktem).
     
    36:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Rána jako z děla, Bacovský nabil Březinovi na pravý kruh, odkud se nemýlil a Návara tak inkasuji již pošesté, ale nutno dodat, že toto se opravdu chytit nedalo.
     
    37:08
    Vyloučení v týmu HBC Plzeň (Pokorný – 2 min., zdržování hry).
     
    38:15
    Fiedler, Černý, Zeman a Fanderlík kvarteto mladíčku v přesilovce doplňuje zkušený Tesař, který svými pohyby dělá nemalé problémy bránicím. Výborný tah stratéga Pavlíka.
     
    39:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mladá síla neuspěla a tak naskočila zkušenost, která Hradci přináší sedmou branku v dnešním duelu. Byl to opět Březina, který dostal nabito a ani napodruhé se nemýlil a navyšuje tak skóre. 7:1
     
    40:05
    Debut si v hradeckém dresu připisuje Lukáš Černý, který se hned při svém prvním startu ukazuje jako velký příslib a skrytá zbraň hradeckého managmentu.
     
    41:58
    Dnešní zápas se už dohrává, Plzeň je zatlačena ve svém pásmu a snaží se o to, aby jejich dnešní propast ve skóre nebyla ještě hlubší.
     
    43:05
    Zeman krásně vyslal do úniku mladičkého debutanta, který ale prudkou ale přesnou nahrávku nedokázal přesto zpracovat.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme tu konec, zprvopočátku střetnutí byla sice Plzeň lepším celkem, ale po první pauze se herní projev domácích zlepšil a zaslouženě tak berou první tři body do extraligové tabulky. Západočeský celek tak čeká náročná cesta domů, ale mají čas popřemýšlet a konfigurovat svou hru do dalších duelů. Zase příště tady v Hradci na kolbišti, Jana Rakovská. (14:46:33)

    Jana Rakovská

    Branky a nahrávky: 20. Bacovský (Hrabica, Šimůnek), 22. Svoboda (Zeman), 27. Černý (Fiedler), 29. Bacovský (Jiřík, Hrabica), 34. Bacovský (Šimůnek), 37. Březina (Bacovský, Šimůnek), 40. Březina (Svoboda, Hrabica) – 4. Lokajíček (Benedikt)


    HBC Hradec Králové 1988: Brykner (Biegl) – Fanderlík, Jiřík, Zeman, Šimek, Ježek, Brádler – Svoboda, Březina, Hrubý, Šimůnek, Bacovský, Hrabica, Tesař, Černý D., Fiedler, Černý L.
    HBC Plzeň: Návara (Kráčina) – Hanuš, Chramosta, Pokorný, Reiser, Pavlečka, Ulč – Benedikt, Hurt, Malý, Majer, Galla, Poláček, Lokajíček, Svoboda, Sus, Štípek, Vlasák

    Rozhodčí: Havelka, Vrba

    Diváci: 121
    thejrc.org