Třinec – Litvínov 4:3 (po pr.) | Pardubice – Sparta 2:5 (kon.) | Zlín – Motor ČB 3:4 (kon.)
K. Vary – Liberec 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Olomouc – Plzeň 4:1 (kon.)
Kladno – Mountfield HK 0:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
3:4 (0:1, 3:2, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 14.09.2021, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (20:05:57)
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku:
    35:31 (10:7 ve 3. tř.)
    Střely mimo: 6:10 (2:3)
    Zblokované střely: 16:15 (7:3)
    Hity: 5:9 (3:1)
    Vhazování: 28/63 : 35/63 (5/16 : 11/16)
    Úspěšnost vhazování: 44 % : 56 % (32 % : 68 %)
    Trestné minuty: 0:4 (0:2)
     
    Relativně úspěšná druhá třetina dnes domácím nestačila. Motor si ze Zimního stadionu Luďka Čajky odveze kompletní sbírku tří bodů, jelikož ve třetí periodě vsítil rozhodující gól po krásné bekhendové kličce Jan Štencel. Konečný výsledek má hodnotu 3:4. Zlín byl extrémně blízko tomu, aby utkání poslal alespoň do prodloužení. Po střele Jakuba Šlahaře z konce 59. minuty půlka haly vybuchovala nadšením, jenže kotouč se po letmém zásahu Hrachoviny vykutálel na tyč. A když se svým výjezdem před brankoviště neuspěl deset vteřin před koncem ani Pavel Sedláček, bylo jasné, že Motor cenný výsledek uhájí.

    Tabulka Tipsport extraligy se ještě může různě měnit na základě výsledků ostatních zápasů. V této chvíli nicméně Zlín zaujímá 14. místo. Pokud by do konce ligy zůstal na svém, musel by o udržení bojovat v baráži. Motor se zásluhou šesti bodů drží na pohodlné páté pozici.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Pech zvládl vhazování ke krajnímu mantinelu a Zlín už nesrovná.
     
    59:51
    Dnešní utkání sleduje 2582 diváků.
     
    59:51
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:51
    Poslední segment si bude Pavel Sedláček v hlavě přehrávat pořádně dlouho. Před brankou se zjevil jako duch, jenže Hrachovina zůstal klidný a dvojitým zákrokem duel zvládl.
     
    59:30
    Zbývá třicet vteřin a Berani teprve až nyní mohou odvolat Kašíka.
     
    58:58
    Obrovské štěstí Dominika Hrachoviny! Puk mu propadnul takzvaným teploměrem poté, co zápěstím prudce vypálil Jakub Šlahař. Zastavuje se ovšem o pravou tyč. Zůstává otázkou, zda se Berani k vyrovnání přiblíží ještě jednou.
     
    58:32
    Zlín už může každou chvíli zvažovat odvolání brankáře, jenže momentálně hraje Martin Bučko. Přerušení hry v útočném pásmu by se jistě hodilo.
     
    57:58
    Hlasatel již oznamuje poslední dvě minuty této třetiny. Zhruba ve stejné chvíli proskočil před Kašíka Jiří Ondráček, ale zlínským katem se aspoň pro tuto chvíli nestává.
     
    57:24
    O branku se zaseknul Matěj Toman. Jenže Martin Beránek ve středním pásmu přebral kotouč a Zlín se opět do ofenzivy nepodívá.
     
    56:51
    Žižka si nevybral dobře, ale Ferenc i dílem náhody dokázal kotouč posunout aspoň za červenou čáru. V útoku už je nicméně Vondrka.
     
    56:17
    Fryšara po buly vyhledal Ference, který opět zaměstnal pozornost Dominika Hrachoviny. Budějovice přepínají do obranného módu.
     
    56:01
    Velkou šanci na vyrovnání měl Suhrada, jenže svým tahem jen procvičil Dominika Hrachovinu. V dnešním utkání předvádí mnohem lepší výkon než v rámci úvodních dvou partií.
     
    55:22
    Svou kličku neukočíroval Lukáš Pech, ale puk udržel. Přihrávku poslal na Jana Štencela, který ometl mantinel. Zprava pak střílí Milan Gulaš. Libor Kašík si puk kryje a zahajuje poslední reklamní přestávku.
     
    54:53
    Zpátky na ledě je Kristofers Bindulis. Rozehrávkou vpřed vysunul Gulaše, který ale i vinou mírného háčku nemohl pokračovat.
    Marken.cz

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 22. Fryšara (Šlahař, Ferenc), 24. Jan Svoboda (Hejcman), 30. M. Novotný (Hejcman, Jan Svoboda) – 3. Toman (Holec, Bindulis), 24. Gulaš, 34. Gulaš (Pech), 49. Štencel (J. Ondráček)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Suhrada, Žižka, Ferenc, Trška, Gazda, M. Novotný, Dluhoš – Kubiš (A), Fořt (C), T. Mikúš – Šlahař, Fryšara, Okál – Sebera, P. Sedláček, Köhler (A) – Karafiát, Hejcman, Jan Svoboda.
    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Vráblík, Bindulis, Piskáček (A), Bučko, Slováček, Štich, Štencel – Abdul, M. Hanzl, Vondrka – J. Ondráček, Pech (A), Gulaš (C) – Venkrbec, D. Voženílek, Valský – M. Beránek, Toman, Holec.

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Lederer, Rožánek

    Diváci: 2582
    ocianews.com