Srbsko – Írán 2:3 (kon.) | Paraguay – Španělsko 0:4 (kon.) | Angola – Japonsko 4:8 (kon.)
Argentina – USA 11:0 (kon.)
konec
Srbsko
2:3 (1:2)
Írán
Úterý 14.09.2021, 17:00 • Vilnius Arena • Mistrovství světa • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Je konec. Írán nakonec dnešní utkání dokázal zvládnout a svého soupeře porazil poměrem 3:2. Srbsko mělo na případné vyrovnání celý druhý poločas, jenomže si situaci zkomplikovalo a Irán se dostal do vedení o dvě branky, o které sice přišel, přesto si zajistil výhru. Srbové sice prokázali velice aktivní přístup, jenomže Írán vycházel ze zajištěné obrany a svůj náskok si pohlídal. (18:47:18)
     
    Konec zápasu.
     
    39:41
    Rajčević fauloval protihráče a uviděl přímou červenou kartu!
     
    39:15
    Srbové to nyní zkoušeli s dalším hráčem v poli. Mezi obránce se dostával Pršić, který se daleko nedostal. Posléze vedle branky zakončoval Lazarević.
     
    38:10
    Írán rozehrával z vlastní obranné poloviny, o což se postaral Zadeh. Po jeho rozehrávce to nezvládl Abbasi, který odkopával pouze ven z hrací plochy.
    37:15 TOMIĆ - 2:3
     
    37:15
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Ono to bude ještě hodně zajímavé! Srbsko se s míčem dostalo na polovinu soupeře, kde to parádním způsobem provedl DRAGAN TOMIĆ, který levačkou zamířil přesně k zadní tyči.
     
    37:02
    Esmaeilpour se v krátkém časovém sledu dostal do další dobré pozice, tentokráte se mu ovšem nepovedlo uspět a soupeř tak rychle otáčí obraz hry.
    36:22 ESMAEILPOUR - 1:3
     
    36:22
    Írán právě vstřelil branku!
    O osudu tohoto zápasu je zřejmě rozhodnuto! Srbové se sice dostali k náporu, jenomže po rozehrávce z levé strany se do střelecké pozice dostal AHMAD ESMAEILPOUR, kterému se povedlo po zemi zamířit k zadní tyči.
     
    36:17
    Nyní se povedlo zakročit srbskému brankáři, který vyrážel míč pouze vedle sebe, kde se naštěstí pro něj nacházel kolega Rakić, který odkopával balón.
     
    35:20
    Nyní se na opačnou stranu dokázal dostat Tavakoli, který místo zakončení nahrával za sebe na spoluhráče, jehož rozehrávku málem vystihl soupeř.
     
    34:09
    Íránu se nyní rozehrávka vůbec nepovedla, daleko k míči měl totiž Abbasi. Srbové mají poslední minuty pod kontrolou, stále se jim ale nedaří vyrovnat.
     
    33:01
    Lazarević se na opačné straně dokázal dostat kolem bránícího soupeře a navíc se mu povedlo vypálit směrem na branku. Jeho rána ovšem putovala vedle.
     
    32:15
    Pro míč si nyní seběhl Javid, který vyprodukoval další zpětnou nahrávku. Írán posléze rozjel poměrně svižnou kombinaci, jenž zatím nepřináší zakončení.
     
    31:27
    Srbové to nyní zkoušeli nákopem na druhou stranu, kde se ovšem do zakončení nedokázal dostat Ramić. I tak se bude pokračovat rozehrávkou zleva.
     
    30:11
    Kočić nyní sympaticky prodlužoval na branku soupeře, kde měl brankář plné ruce práce.
     
    30:00
    Do konce druhého poločasu zbývá poslední desetiminutovka. Před malým momentem se do zakončení dostal Petrov, který trefil pouze ruku brankáře.
     
    29:30
    Ven z branky poté musel brankář Aksentijević, který pouze odkopával ven z hrací plochy. Následovala rozehrávka, která přinesla sražené zakončení.

    David Suchý

    Branky: 18. Stojković (Pršić), 38. Tomić – 4. Ahmadi (Oladghobad), 4. Fakhim (Sangsefidi), 37. Esmaeilpour

    Karty:   25. Kocić (SRB) – 2. Ahmadi (IRN), 19. Sangsefidi (IRN)   11. Ahmadi (IRN)   40. Rajčević (SRB)


    Srbsko: Aksentijević, Josimović, Vulić – Tomic, Lazarević, Rakić, Rajčević, Aleskić, Kočić, Popović, Ramić, Pršić (C), Petrov, Stojković, Radovanović,
    Írán: Samimi, S. Mohammadi, B. Mohammadi– Ahmadi, Zadeh (C), Oladghobad, Javid, Esmaeilpour, Rafieipour, Sangsefidi, Abbasi, Fakhim, Shajari, Tavakoli, Nematian

    Rozhodčí: González (GUA) – Telles (CHI), Matković (SUI)
    thejrc.org