Česko – Slovensko 13:3 (kon.)
konec
1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
Slovensko
Slovensko
2
0
0
1
0
0
0
0
 
3
6
3
Česko
Česko
0
2
0
0
2
6
2
1
 
13
14
0
Úterý 14.09.2021, 15:30 • Campo Comunale Turín • Mistrovství Evropy • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Je tady konec. Češi dokázali porazit Slováky v prvním vzájemném zápasu v historii na Mistrovství Evropy, a to i přesto, že náš tým neměl vůbec dobrý vstup do utkání. Vždyť ještě ve čtvrté směně prohrával. Pak se ale rozjel a zaznamenal hodně povedenou šestou směnu, ve které nastřádal až šest bodů, zatímco soupeři už nepovolil žádný, a to v celém zbytku utkání. Češi připsali ještě další tři body a ukončili zápas po předposlední směně na rozdíl ve skóre.

    Nizozemsko navíc po osmé směně porazilo Švédy, čímž zpečetilo český postup ze druhého místa. Z prvního postupují právě Nizozemci a na Švédsko a Slovensko zbyde jen skupina poražených. (17:59:43)
     
    Konec zápasu.
     

    Petr Zíma odpálil dlouhý míček, jenž nakonec proletěl až za stadion. Nebylo to přes plot, pouze přes zídku, ale i tak se odpal počítá, je z toho single homerun, druhý homerun v utkání a Češi vyhrávají na rozdíl skóre.
     
    Před dohrávkou osmé směny přišlo několik změn. Slováci například zkouší už čtvrtého nadhazovače v utkání.
     
    Dohrávka 8. směny.
     

    Je to tak. Další fly-out, další one-two-three inning a půlsměna je u konce. Češi jdou na pálku a stále jim stačí jen jeden doběh.
     

    Velmi daleko pálí i Gotchall, ale v pravém poli ho nakonec opět chytá český hráč. Že by půl směna zase skončila po třech pálkařích?
     

    Martin Lukačka poslal míček z odpalu velmi daleko, jenže i tak ho do rukavice dokázal chytit Matěj Hejma. první aut.
     
    Začátek 8. směny.
     

    Přemek Chroust ale pálí vysoko, Rudohradský míček zachytává ze vzduchu a to znamená, že se bude pokračovat. Třetí aut, následuje osmá směna. A to za stavu 12:3.
     

    Marek Chlop se dostává díky skvělému odpalu a hrozné chybě slovenské obrany až na třetí metu, zatímco předchozí běžec "už je doma". Další bod pro Česko, kterému k ukončení zápasu chybí už jen jeden bod.
     

    Vojtěch Menšík dokázal míč poslat do středu pole, kde byli Slováci moc pomalí. Je z toho zisk druhé mety a další doběh pro český tým. Ten ta skóruje již třetí směnu po sobě.
     

    Petru Čechovi se ale odpal vůbec nepovedl. Míč doletěl přímo ke Slovákovi, jenž ho lapil do rukavice a to znamená druhý aut.
     

    Stand-up double Jakuba Malíka! Dlouho se zdálo, že míč zapadne mimo, ale nakonec skončil v poli a je z toho tedy druhá meta.
     

    Tentokrát to Hejmovi nevyšlo. Poslal míč k plotu, ovšem tam ho jeden ze slovenských baseballistů zachytil a tím pádem ho vyautoval.
     
    Na kopci slovenského týmu i na první metě opět došlo ke změnám.
     
    Dohrávka 7. směny.
     

    Druhý strikeout Davida Merganse! Takzvaný one-two-three inning, směna končí.
     

    Hejma zachytil míče z šestého nadhozu přímo do rukavice. Ukázkový fly-out a celkove druhý aut v této směně.
     

    Slovákům se už v utkání opravdu moc nedaří. Adam Zacko je prvním hráčem, který inkasoval tři striky od Merganse, jenž nyní házel své první nadhozy.

    Jiří Polášek

    Česko: Schneider, Hejma, Malík, Čech, V. Menšík, Chlup, Mužík M. Menšík, Hajtmar, Chroust
    Slovensko: Grendža-Donský, Brunegraf, Ižlod, Gotchall, Biskorovájny, Rudohradský, Just, Noga, Zacko, Gieci
    thejrc.org