Besiktas – Dortmund 1:2 (kon.) | Šeriff Tiraspol – Šachtar 2:0 (kon.) | Club Brugge – PSG 1:1 (kon.)
Manchester City – RB Lipsko 6:3 (kon.) | Atlético – Porto 0:0 (kon.) | Liverpool – AC Milán 3:2 (kon.)
Sporting – Ajax 1:5 (kon.) | Inter – Real Madrid 0:1 (kon.)
konec
Šeriff Tiraspol
2:0 (1:0)
FK Šachtar Doněck
Středa 15.09.2021, 18:45 • Balšaja Sportivnaja Arena, Tiraspol • Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Vítám všechny fanoušky Ligy mistrů! Nová sezona vypukla, tudíž nás čeká další zajímavá středa, kterou od 18:45 zahájí také utkání mezi Šeriffem a Šachtarem.
     
    Moldavský Šeriff se těší na velký debut mezi obry, který si vybojoval od prvního předkola! Fotbalový trpaslík však neválí jen v Evropě, ale také na domácí scéně, kde sice začal domácí prohrou 0:1, jenže pak si připsal čtyři triumfy za sebou.

    Za dobré výsledky vděčí pevné defenzivě, jelikož pět zápasů v řadě nedostal gól, a to započítáváme i odvetu proti Bělehradu a dvojutkání play-off proti Záhřebu.

    Favoritem je jednoznačně ukrajinský Šachtar, který si v play-off poradil s francouzským Monakem, čímž si zajistil další účast mezi elitou. Jako v předešlé sezoně se utká mimo jiné také s Interem a Realem Madrid, tudíž potřebuje v dnešním duelu uspět. Na ligové scéně však klopýtl na půdě Minaje, čímž dal prostor Dynamu Kyjev, aby mu odskočilo na čele tabulky.
     
    Ačkoliv je Šeriff nováčkem, zkušenost proti Šachtaru už má, leč neúspěšnou. Oba celky se potkaly v posledním kvalifikačním kole Ligy mistrů v sezoně 2003/2004, kdy se po venkovní remíze 0:0 a domácím triumfu 2:0 radoval z postupu Doněck.

    Abyste zavzpomínali, ve stejné části kvalifikace Sparta vydřela postup proti Vardaru Skopje, zatímco slávisté nestačili po boji na Celtu Vigo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Šeriff Tiraspol: Athanasiadis – Fernando, Arboleda, Dulanto, Cristiano – S. Thill, Addo – Traore, Kolovos, Castaňeda (C) – Jachšibojev.
    Náhradníci: D. Celeadnic, Pascenco – Bruno, Cojocari, Cojocaru, Julien, Nikolov, Radeljić, Yansané.

    FK Šachtar Doněck: Pjatov (C) – Dodô, Marlon, Matvijenko, Ismaily – Tetê, Antônio, Maycon – Pedrinho, Traoré, Fernando.
    Náhradníci: O. Ševčenko – Bondarenko, Patrick, Bondar, Konoplja, Kornijenko, Marlos, Mudryk, Sikan, Stěpaněnko, Sudakov, Vitão.

    Rozhodčí: D. Aytekin – Ch. Dietz, S. Lupp (GER).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí hráči se hned vydali do útoku, na polovině Šachtaru ale nevymysleli nic a následně míč ztratili. Ten má brankář Pjatov a už ho posílá na opačnou stranu.
     
    3
    Ani hosté se ale nedostali k nějaké velké šanci a hned na to získal míč brankář Athanasiadis a odkopává ho daleko od své brány.
     
    4
    Míč je na polovině hřiště, po chvilce ho získali hráči Šachtaru a už s ním uhánějí znovu na půdu svého soupeře.
     
    4
    Addo nyní nešetrně poslal k zemi soupeře a sudí ho hned napomíná. Příště by to mohlo být za žlutou kartu.
     
    6
    Hosté ze své vlastní poloviny zakládají další útočnou akci a derou se s míčem směrem dopředu.
     
    7
    Nepříjemnou střelu nyní vyslal z hranice velkého vápna Danilo Arboleda, ale balon zaletěl jen vedle protější tyče. Poté si ho sebral Pjatov a bude ho odkopávat pryč.
     
    8
    Autové vhazování vybojovali hosté a pokusí se zůstat u míče, aby mohli projít znovu do další akce.
     
    10
    Zatím po úvodní desetiminutovce hry jsme neviděli žádnou velkou šanci a ani není k vidění moc pohledný fotbal. Je to spíše boj o míč a snaha dostat se s ním na polovinu soupeře.
     
    11
    Giorgos Athanasiadis si nyní vyběhl z brankoviště a poté z výskoku chytil do rukavic pokus hostujícího hráče. Hned na to míč okopl daleko od svého zařízení.
     
    13
    Maycon zahraje rohový kop pro hosty, před domácí brankou tak může být chvíli rušno.
     
    14
    Nakonec ale nebylo a následuje jen odkop od branky Šerifu Tiraspol.
     
    15
    Několik přihrávek hostů, ti ale záhy přišli o míč a do rychlého protiútoku tak míří domácí hráči.
     
    16
    Šeriff Tiraspol právě vstřelil branku!
    Moc šancí nebylo k vidění, ale nyní udeřili domácí po krásné akci a jdou do vedení. Z levé strany nacenroval míč ke značce penaltového puntíku Cristiano a poté levačkou z voleje ho přesně treril ADAMA TRAORE, jenž nedal hostujícímu brankáři vůbec žádnou šanci a rozvlnil síť za jeho zády – 1:0. Asistence: Cristiano.
    16. Adama TRAORE - 1:0
     
    18
    Domácí fanoušci notně ožili a nyní svými hlasivkami ženou své fotbalisty do dalšího útoku.
     
    19
    Pozor si ale museli dávat domácí obránci, po zemi střílel Marcos Antonio, ale nedokázal se prosadit.
     
    20
    Místo toho přišla další šance na druhé straně, když se dobrým zákrokem po vlastní chybě prezentoval gólman Andrij Pjatov.
    20. Pjatov chytil další šanci domácích
     
    22
    Sebastien Thill zahrál rohový kop, míč nacentroval do pokutového území, kde ho ale Traore poslal levačkou vysoko nad hostující branku. Následuje tak pouze odkop od ní.
     
    23
    Nyní měli rohový kop k dispozici hosté, ale počínali si podobně jako jejich soupeř před malou chvílí na opačné straně.
     
    24
    Míč mají v držení opět hosté, domácí se snažili jim ho sebrat, ale nepovedlo se, dokonce poslali balon za postranní čáru a je tu autové vhazování pro Šachtar.
     
    25
    Držení míče: 24% – 76%
     
    26
    A další standardní situace na straně Šachtaru. Hosté tak mají další možnost, jak se dostat ke gólovému zakončení před Giorgosem Athanasiadisem.
     
    27
    Domácí vybojovali míč na svou stranu, ovšem než ho stačil Adama Traore poslat dále, podklouzl a zároveň ho ztratil. Obrana Šerifu se tak musí vracet rychle zpět na svou polovinu.
     
    29
    Maycon napřáhl levačkou kousek před velkým vápnem, jeho přízemní střelu chtěl ještě tečovat jeho spoluhráč, ale blíže míči byl Giorgos Athanasiadis a už ho má ve svých rukavicích.
     
    30
    Rohový kop zahráli domácí, Frank Castaňeda ale svůj centr dost přetáhl a nikdo ze spoluhráčů tak nemohl zakončit v pokutovém území.
     
    31
    Ještě patnáct minut a možná nějaký nastavený čas se bude hrát ještě v prvním poločase. Stále domácí celek drží těsné vedení 1:0 a snaží se ho pojistit.
     
    32
    Lassina Traoré nyní pálil zblízka na branku domácích a Giorgos Athanasiadis se vyhoupl do vzduchu a balon poslal nad sebe! Rohový kop pro hosty.
    32. Lassina Traoré a jeho dělovka
     
    33
    Po delší době se také dostali na polovinu hostů domácí hráči, ale hosté je o balon připravili. Následně se jeden z nich dopustil faulu a je pískáno. U míče tak opět bude Šeriff Tiraspol.
     
    35
    Hosté postupně ožívají a čím dál více se tlačí do zakončení. Ovšem obrana domácích jim teď znovu akci zastavila.
     
    36
    Střely na branku: 2 – 1
     
    37
    V pokutovém území střílel po zemi Džasurbek Jachšibojev, ale balon skončil jen kousek vedle protější tyče.
     
    38
    Domácí brankář Giorgos Athanasiadis si sebral míč, který skončil díky hostům za zadní čárou a hned ho odkopl až na polovinu Šachtaru.
     
    40
    Nyní si domácí brankář zapsal další zákrok, když vleže ukryl míč k sobě. A poté hned dalekonosným odkopem ho poslal zase až na hostující území.
     
    41
    Dodô nyní čistě skluzem obral o balon soupeře a Šachtar tak mohl jít směrem dopředu. Ale jejich počínání sledovala obrana domácích a nepustila je do zakončení.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Gustavo Dulanto. Domácí hráč nevybíravým způsobem poslal k zemi hostujícího hráče a od sudího byl tedy odměněn. Následuje volný přímý kop Šachtaru.
     
    43
    Z této standardní situace ale hosté neudeřili a Giorgos Athanasiadis tak v poklidu odkopne míč daleko od své branky.
     
    44
    Blíží se závěr první půle, hosté se tlačí před domácí branku, ale marně ji zatím dobývají.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se ještě bude nastavovat jedna minuta navíc.
     
    45+1
    Hostující Matvijenko po rohovém kopu hlavičkoval před domácí bránou, balon však poslal jen vedle ní. Ještě tak bude mít domácí brankář odkop a poté už bude první poločas definitivně minulostí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První půle je u konce. Lépe jsou na tom domácí hráči, které poslal v šestnácté minutě do vedení Adama Traore, jenž krásnou střelou z voleje nedal Pjatovovi žádnou šanci. Hosté se snažili srovnat, ale nepovedlo se jim to. Uvidíme, co nám nabídne další část hry, která začne přibližně v 19:48.
     
    Střely na branku: 2 – 1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Tetê, přichází Marlos.
     
    47
    Hosté jako první sáhli ke střídání a na hřišti mají čerstvou sílu. A hned se Marlos zapojil do hry a vystřelil před vápnem, ale jeho pokus obrana srazila do bezpečí.
     
    48
    Maycon odehrál rohový kop, ale z této akce nezapršelo. Hosté se tak stále snaží o vyrovnání, které zatím nepřichází.
     
    49
    Gustavo Dulanto z volného kopu poslal míč ze středu pole až před branku soupeře, tam ale nebyl nikdo, kdo by před Pjatovem zakončil.
     
    50
    Další roh hostů, ale ti si počínali stejně jako před malou chvílí. Nic z toho nebylo, jen odkop od branky Giorgose Athanasiadise.
     
    52
    Velká šance hostů, ze které znovu není vyrovnáno. Marlos, který nastoupil do druhého poločasu, přiťukl před domácím brankářem míč, který mířil mezi tři tyče, ovšem Giorgos Athanasiadis dokázal včas zakročit.
    52. Marlosova hodně nebezpečná šance
     
    53
    Po dalším náznaku hostující šance skončil balon mimo a Giorgos Athanasiadis ho už odkopává až na polovinu Šachtaru Doněck.
     
    55
    Střídání v týmu FC Šeriff Tiraspol: ze hřiště odchází Dimitrios Kolovos, přichází Momo Yansané.
     
    57
    Další obléhání branky domácího Šeriffu, ale hosté se opět nedokázali střelecky prosadit. Nicméně stále se nacházejí na polovině soupeře a snaží se znovu zahrozit.
     
    58
    Jedovku Cristiana srazila obrana domácích nad branku. Následuje tak odkop od ní, který provede Giorgos Athanasiadis.
     
    60
    Za námi je šedesát minut hry. Stále se skóre od úvodní branky domácích nezměnilo. Šeriff tak stále drží nadějný průběžný výsledek.
     
    61
    Pedrinho zahrál rohový kop, dostal míč do klubka hráčů z hostů, ale ani jeden z nich nenasměroval balon mezi tři domácí tyče.
     
    62
    Šeriff Tiraspol právě vstřelil branku!
    Hostům se nedařilo vyrovnat, a nyní to budou mít zase mnohem těžší, protože prohrávají už 0:2. Krásný centr vyslal Cristiano a na něj si na malém vápně naběhl MOMO YANSANÉ, jenž hlavou usměrnil balon mezi tři tyče. Asistence: Cristiano.
    62. Momo YANSANÉ - 2:0
     
    65
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Fernando, přichází Michajlo Mudryk.
     
    65
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Marcos Antônio, přichází Alan Patrick.
     
    66
    Džasurbek Jachšibojev nabral na pravé straně rychlost, spěchal za míčem k zadní čáře, ale blíže k němu přeci jen měl obránce hostů, který ho dostal do bezpečí.
     
    67
    Střídání v týmu FC Šeriff Tiraspol: ze hřiště odchází Džasurbek Jachšibojev, přichází Bruno.
     
    69
    Autové vhazování zahráli hosté a nyní už s míčem směřují na polovinu domácích.
     
    70
    Něco málo přes dvacet minut mají ještě hráči Šachtaru na to, aby se pokusili se zápasem něco udělat. Zatím stále prohrávají o dva góly.
     
    72
    Hlavou nyní zakončoval Michajlo Mudryk, ale proti byla obrana Šeriffu, která dostala balon do bezpečí a nedovolila, aby hosté obrali domácího brankáře o jeho čisté konto.
     
    75
    Rohový kop zahráli domácí hráči, Thill nacentroval míč do pokutového území, tam ale špatně zakončil Fernando a je po akci domácích.
     
    77
    Další nepřesná akce hostů a přišla ztráta balonu. U něho jsou domácí hráči a hned otáčejí hru před Pjatova.
     
    77
    Adama Traore vyslal krásnou střelu na hostující branku, která končí jen kousek nad rohem Pjatovovy brány!
    77. Střela Adamy Traoreho
     
    79
    Dva rohové kopy za sebou odehráli hosté, ani jednou však neohrozili domácí bránu.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, domácí mají stále dvoubrankový náskok, hostům se nedaří snížit na rozdíl jediné branky, aby ještě vykřesali naději.
     
    82
    Edmund Addo se po srážce s protihráčem ocitl na hrací ploše a zřejmě bude potřeba jeho ošetření.
     
    83
    Hráči Šachtaru nemají co ztratit a nastěhovali se na polovinu soupeře, zblízka střílel Marlos, ale znovu z toho nic nebylo.
     
    84
    Další rohový kop pro Šachtar, centr z levého praporku ale nedokázal usměrnit mezi tři tyče Michajlo Mudryk.
     
    85
    Střídání v týmu FC Šeriff Tiraspol: ze hřiště odchází Frank Castaňeda, přichází Boban Nikolov.
     
    85
    Střídání v týmu FC Šeriff Tiraspol: ze hřiště odchází Edmund Addo, přichází Stjepan Radeljić.
     
    87
    Rána z kopačky Mykoly Matvijenka zaletěla jen vysoko nad branku domácích, následuje tak odkop, který provede Giorgos Athanasiadis.
     
    88
    Domácí hráči se už pochopitelně nikam neženou a jen kontrolují hru. Hostům už nezbývá moc času na to, aby ještě duel zdramatizovali.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se ještě budou nastavovat čtyři minuty navíc.
     
    90+1
    Dlouhý nákop chtěl usměrnit u hranice velkého vápna Adama Traore, ovšem blíže míči byl hostující brankář Andrij Pjatov a dostal balon do rukavic.
     
    90+3
    Až nyní se zase k míči dostali hráči Šachtaru, ale po dlouhé kombinaci před brankou domácích šla jejich střela mimo tři tyče.
     
    90+4
    Po dalším nepřesném zakončení hostů následoval odkop od branky Šeriffu a vypadá to, že se ještě odehraje poslední útok domácích a poté už bude duel ukončen.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí hráči nakonec ve druhém poločase přidali další přesnou trefu a šli do dvoubrankového náskoku. Hosté se sice urputně snažili se zápasem něco udělat, ovšem Šeriff Tiraspol byl proti. Domácí brankář Giorgos Athanasiadis udržel své čisté konto a dovedl svůj tým k prvním třem bodům v základní skupině Ligy mistrů. Hosté dnes odejdou s prázdnou.
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:11. Rohy: 5:17. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:7.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (20:38:49)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 16. Traore (Cristiano), 62. Yansané (Cristiano)

    Karty:   42. Dulanto (TRS)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:11. Rohy: 5:17. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:7.
    Šeriff Tiraspol: Athanasiadis – Fernando, Arboleda, Dulanto, Cristiano – S. Thill, Addo (85. Radeljić) – Traore, Kolovos (55. Yansané), Castaňeda (C) (85. Nikolov) – Jachšibojev (67. Bruno).
    Náhradníci: D. Celeadnic, Pascenco – Bruno, Cojocari, Cojocaru, Julien, Nikolov, Radeljić, Yansané.

    FK Šachtar Doněck: Pjatov (C) – Dodô, Marlon, Matvijenko, Ismaily – Tetê (46. Marlos), Antônio (65. Patrick), Maycon – Pedrinho, Traoré, Fernando (65. Mudryk).
    Náhradníci: O. Ševčenko – Bondarenko, Patrick, Bondar, Konoplja, Kornijenko, Marlos, Mudryk, Sikan, Stěpaněnko, Sudakov, Vitão.

    Rozhodčí: D. Aytekin – Ch. Dietz, S. Lupp (GER)

    Diváci: 5205
    ocianews.com