Besiktas – Dortmund 1:2 (kon.) | Šeriff Tiraspol – Šachtar 2:0 (kon.) | Club Brugge – PSG 1:1 (kon.)
Manchester City – RB Lipsko 6:3 (kon.) | Atlético – Porto 0:0 (kon.) | Liverpool – AC Milán 3:2 (kon.)
Sporting – Ajax 1:5 (kon.) | Inter – Real Madrid 0:1 (kon.)
konec
Liverpool FC
3:2 (1:2)
AC Milán
Středa 15.09.2021, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 15:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:10. (22:57:12)
     
    Dnešní střetnutí Liverpoolu a AC Milán je u konce. Ve druhém poločase hned minutu po jeho startu dokázal Kjaer vstřelit míč do branky, bohužel pro něj a jeho tým z ofsajdu. Jen o dvě minuty později se však Salah dokázal vykoupit za neproměněnou penaltu a byl to už regulérní gól. A další přidal stylově kapitán Henderson. A to už byl gól vítězný. Reds tak berou tři body a ujímají se prvního místa v tabulce.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Sandro Tonali si na bedra vzal volný přímý kop, ale nasměroval ho přímo na kopačky soupeřů. Následně Calabria ještě fauluje a Liverpool je blízko vítězství.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává James Milner (Liverpool FC). Tady nebylo co řešit. Tvrdý zákrok, po kterém musel být soupeř rychle ošetřen.
     
    90+2
    Liverpool už drží míč většinu času v posledních minutách a dlouhými přihrávky kombinuje kolem vápna. Vypadá to, že si zápas již pohlídá.
     
    90+1
    Oxlade-Chamberlain vybojoval míč a šel do šance jeden na jednoho. Následně předal Manému, který už byl ve střelecké pozici, ovšem doběhli ho dva hráči AC a perrfektně ho odzbrojili.
     
    90
    Sudí k tomuto bláznivému zápasu nastaví ještě pět minut.
     
    89
    Trent Alexander-Arnold si vzal na starost rozehrávku volného přímého kopu. Ten zatočil do vápna, kde ale nenašel žádného ze svých spoluhráčů.
     
    88
    Alexander-Arnold se rychle řítil do vápna. Jeho šanci ale zlikvidoval zkušený matador Florenzi, který ještě minulý rok působil v pařížském PSG.
     
    87
    Co všechno Kessiemu ještě projde? Nyní se zezadu ve sprintu navezl do Robertsona, který se proletěl asi dva metry. A stále se nebude žlutit.
     
    86
    AC Milán vybojoval rohový kop. A byla z toho velmi nebezpečná šance! Kjaer totiž dokázal na rohu malého vápna míč hlavičkovat, ale trefil se těsně vedle levé tyčky branky brazilského brankáře.
     
    85
    Jeden z hráčů Rossoneri vyslal docela jistě přihrávku na vlastního gólmana. nevšiml si ale, že Maignan byl hodně venku z branky a tak se francouzský gólman musel za míčem pořádně prohnat.
     
    84
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Mohamed Salah, přichází Alex Oxlade-Chamberlain.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Jordan Henderson, přichází James Milner.
     
    83
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Ante Rebić, přichází Daniel Maldini.
     
    82
    Míč v posledních minutách drží více hráči Rossoneri, kteří si s ním však pouze a jen přihrávají mezi sebou před brankou Maignana.
     
    80
    Do konce základní hrací doby zbývá už jen deset minut. Tedy samozřejmě bez nastavení, které asi minimálně tři minuty přidá. Tempo zápasu ale opadlo.
     
    79
    Kjaer prohrál souboj s protihráčem. Míč chtěl vybojovat Calabria, do kterého ale jiný hráč Liverpoolu tvrdě narazil a poslal ho k zemi. Fotbalista Milána je nyní ošetřován.
     
    78
    Giroud se po stříleném centru Rebiće spal na hlavičku, přeskočil obránce, ale míč poslal na opačnou stranu, než potřeboval.

    Jiří Polášek

    Branky: 9. Tomori (Alexander-Arnold) (vla.), 49. M. Salah (Origi), 69. J. Henderson – 42. Rebić (Leão), 44. B. Díaz (Hernández)

    Karty:   90+3. Milner (LIV) – 13. Binnásir (ACM), 62. B. Díaz (ACM)

    Neproměněná penalta: 15. M. Salah (LIV), brankář Maignan zneškodnil


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 15:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:10.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Joe Gomez, Robertson – Keïta (71. Th. Alcântara), Fabinho, J. Henderson (84. Milner) – M. Salah (84. Oxlade-Chamberlain), Origi (63. Mané), Diogo Jota (71. Jones).
    Náhradníci: Adrián, Kelleher – Th. Alcântara, Jones, Konaté, Mané, Milner, Minamino, N. Phillips, Tsimikas, V. van Dijk, Oxlade-Chamberlain.

    AC Milán: Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, Hernández – Kessié, Binnásir (72. Tonali) – Saelemaekers (62. Florenzi), B. Díaz, Leão (62. Giroud) – Rebić (83. Maldini).
    Náhradníci: Tătăruşanu, Jungdal – Ballo-Touré, Florenzi, Gabbia, Giroud, Kalulu, Maldini, A. Romagnoli, Tonali.

    Rozhodčí: S. Marciniak (Polsko)
    thejrc.org