Kostarika – Venezuela 0:1 (kon.) | Egypt – Guatemala 6:3 (kon.) | Litva – Kazachstán 0:3 (kon.)
Uzbekistán – RFU 2:4 (kon.)
konec
Uzbekistán
2:4 (0:2)
Ruská fotbalová unie
Středa 15.09.2021, 19:00 • Vilnius Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:53:25)
     
    Futsalisté Ruské fotbalové unie potvrdili roli favorita a připsali si druhé vítězství na šampionátu, byť se na něj pořádně nadřeli, Uzbekistán porazili 4:2. Svěřenci kouče Skoroviče si v prvním poločase vypracovali dvougólový náskok, ale Uzbeci zásluhou Čorijeva a Adilova vyrovnali. Rusové se nepovedeným úvodem druhé půle nenechali rozhodit a dvěma góly Arťjoma Nijazova v průběhu jedné minuty rozhodli o své výhře. Rusko tak má po dvou zápasech na kontě plný počet šesti bodů, zatímco Uzbekistán zůstává na nule a o postup bude muset zabojovat proti Egyptu.
     
    Konec zápasu.
     
    39:51
    Asadov byl zřejmě tím posledním, kdo dnes vystřelil. Ze střední vzdálenosti trefil balón nártem do středu brány, Jelibajev hrací předmět vyrazil do zámezí.
     
    39:20
    Utkání se dohrává. Svěřenci kouče Skoroviče si přihrávají na své polovině, zatímco presink Uzbekistánu je minimální.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
     
    38:46
    Romulo vyzkoušel oblouček za obranu, kde hledal Abramova. Ruský kapitán se málem k míči dostal, nakonec ale Achadjonov v záklonu zvedl míč nad bránu.
     
    38:22
    Futsalsité v bílých dresech získali balón pro sebe, nicméně k powerplay se neodhodlali, přestože příležitost měli. Trenér Achmedov zřejmě už nevěří na bodový zisk.
     
    37:53
    Pěknou kombinaci na jeden dotek završil Robinho střelou z levé strany na zadní tyč. Jelibajev zakročil špičkou levé sálovky.
     
    37:17
    Pokud by Uzbekistán měl míč, určitě by zkusil powerplay. Jenže Rusko drží míč na svých sálovkách a žádné nebezpečí pro vlastní branku nepřipouští.
     
    36:45
    Kudzijev si vyměnil míč s Davydovem a zkusil štěstí levačkou. Technický pokus nebyl vůbec špatný, ale mezi tři tyče se nevešel.
     
    36:21
    V poslední chvíli so rozmyslel střelu Ropijev, hledal u levé tyčky Čorijeva, jenž ve skluzu usměrnil hrací předmět do boční sítě.
     
    35:43
    Z poloviny hřiště vypálil pravačkou Nišonov. Rána nepostrádala razanci, ale přesnost, balón o výrazný kus minul pravou tyčku.
     
    35:10
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Hráči Ruské fotbalové unie dali soupeři dva direkty v krátkém časovém sledu a lze očekávat, že si zbytek utkání pohlídají.
    34:39 Arťjom NIJAZOV - 2:4
     
    34:39
    Tým Ruské fotbalové unie právě vstřelil branku!
    Ani oddechový čas nepomohl, favorit střílí druhý gól v rozmezí půl minuty! A opět sehrál hlavní roli ARŤJOM NIJAZOV, který doběhl nejrychleji gólmanem vyraženou střelu Antoškina, prázdnou bránu trefil bez problémů. Bez asistence.
     
    34:14
    Oddechový čas pro Uzbekistán.
    34:14 Arťjom NIJAZOV - 2:3
     
    34:14
    Tým Ruské fotbalové unie právě vstřelil branku!
    Rusko je za zvýšenou aktivitu odměněno třetím gólem! Robinho si vyměnil míč s Kudzijevem, aby následně poslal míč k ARŤJOMOVI NIJAZOVOVI, ten našel mezeru mezi nohama Jelibajeva. Asistence: Robinho.

    Milan Huppert

    Branky: 21. Čorijev (Ropijev), 28. Adilov (Usmonov) – 9. Robinho, 11. Nijazov (Romulo), 35. Nijazov (Robinho), 35. Nijazov

    Karty:   11. Čorijev (UZB) – 31. Abramovič (RFU)


    Uzbekistán: Jelibajev (Umarov (C)) – Ropijev, Hamrojev, Nišonov, Čorijev, A. Rachmatov, Adilov, Achadjonov, D. Rachmatov, Tulkinov, Usmonov, Erkinov, Jurajev.
    Ruská fotbalová unie: Putilov (Caider) – Robinho, Čiškala, Davydov, Afanasjev, Romulo, Antoškin, Kudzijev, Asadov, Milovanov, Abramov (C), Nijazov, Abramovič.

    Rozhodčí: Espindola (CHI) – Castro Zumbado (CRC), Pinto (ARG)
    ocianews.com