Kostarika – Venezuela 0:1 (kon.) | Egypt – Guatemala 6:3 (kon.) | Litva – Kazachstán 0:3 (kon.)
Uzbekistán – RFU 2:4 (kon.)
konec
Uzbekistán
2:4 (0:2)
Ruská fotbalová unie
Středa 15.09.2021, 19:00 • Vilnius Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:53:25)
     
    Futsalisté Ruské fotbalové unie potvrdili roli favorita a připsali si druhé vítězství na šampionátu, byť se na něj pořádně nadřeli, Uzbekistán porazili 4:2. Svěřenci kouče Skoroviče si v prvním poločase vypracovali dvougólový náskok, ale Uzbeci zásluhou Čorijeva a Adilova vyrovnali. Rusové se nepovedeným úvodem druhé půle nenechali rozhodit a dvěma góly Arťjoma Nijazova v průběhu jedné minuty rozhodli o své výhře. Rusko tak má po dvou zápasech na kontě plný počet šesti bodů, zatímco Uzbekistán zůstává na nule a o postup bude muset zabojovat proti Egyptu.
     
    Konec zápasu.
     
    39:51
    Asadov byl zřejmě tím posledním, kdo dnes vystřelil. Ze střední vzdálenosti trefil balón nártem do středu brány, Jelibajev hrací předmět vyrazil do zámezí.
     
    39:20
    Utkání se dohrává. Svěřenci kouče Skoroviče si přihrávají na své polovině, zatímco presink Uzbekistánu je minimální.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
     
    38:46
    Romulo vyzkoušel oblouček za obranu, kde hledal Abramova. Ruský kapitán se málem k míči dostal, nakonec ale Achadjonov v záklonu zvedl míč nad bránu.
     
    38:22
    Futsalsité v bílých dresech získali balón pro sebe, nicméně k powerplay se neodhodlali, přestože příležitost měli. Trenér Achmedov zřejmě už nevěří na bodový zisk.
     
    37:53
    Pěknou kombinaci na jeden dotek završil Robinho střelou z levé strany na zadní tyč. Jelibajev zakročil špičkou levé sálovky.
     
    37:17
    Pokud by Uzbekistán měl míč, určitě by zkusil powerplay. Jenže Rusko drží míč na svých sálovkách a žádné nebezpečí pro vlastní branku nepřipouští.
     
    36:45
    Kudzijev si vyměnil míč s Davydovem a zkusil štěstí levačkou. Technický pokus nebyl vůbec špatný, ale mezi tři tyče se nevešel.
     
    36:21
    V poslední chvíli so rozmyslel střelu Ropijev, hledal u levé tyčky Čorijeva, jenž ve skluzu usměrnil hrací předmět do boční sítě.
     
    35:43
    Z poloviny hřiště vypálil pravačkou Nišonov. Rána nepostrádala razanci, ale přesnost, balón o výrazný kus minul pravou tyčku.
     
    35:10
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Hráči Ruské fotbalové unie dali soupeři dva direkty v krátkém časovém sledu a lze očekávat, že si zbytek utkání pohlídají.
    34:39 Arťjom NIJAZOV - 2:4
     
    34:39
    Tým Ruské fotbalové unie právě vstřelil branku!
    Ani oddechový čas nepomohl, favorit střílí druhý gól v rozmezí půl minuty! A opět sehrál hlavní roli ARŤJOM NIJAZOV, který doběhl nejrychleji gólmanem vyraženou střelu Antoškina, prázdnou bránu trefil bez problémů. Bez asistence.
     
    34:14
    Oddechový čas pro Uzbekistán.
    34:14 Arťjom NIJAZOV - 2:3
     
    34:14
    Tým Ruské fotbalové unie právě vstřelil branku!
    Rusko je za zvýšenou aktivitu odměněno třetím gólem! Robinho si vyměnil míč s Kudzijevem, aby následně poslal míč k ARŤJOMOVI NIJAZOVOVI, ten našel mezeru mezi nohama Jelibajeva. Asistence: Robinho.
     
    33:40
    Technické schopnosti ukázal Robinho. Vymíchal na malém prostoru dva protihráče, aby vzápětí nahrál Nijazovovi, ten z první přestřelil.
     
    33:14
    Čorijev vystál Antoškina, jemuž nedovolil zakončení. Rus proto musel z poloviny hřiště poslat malou domů Putilovovi, protože jiný spoluhráč volný nebyl.
     
    32:44
    Hráči v červeném zvyšují aktivitu. Delší dobu kombinují na útočné polovině, ale zatím se jim nepodařilo strhnout vedení zpátky na svou stranu.
     
    32:20
    Za parádní defenzivní práci zaslouží pochvalu Chamrojev. Všiml si za záda nabíhajícího Milovanova a těsně před ním ve skluzu píchl míč do autu.
     
    31:55
    Rusko si vedení zpět do své moci, zatím, nevzalo. Antoškin zkusil vystřelit z velkého úhlu, míč poslal pouze do boční sítě.
     
    31:09
    Za dlouhým pasem Davydova vystartoval Kudzijev. I přes veškerou snahu míč na hrací ploše nestihl, zachytil jej až mimo hrací plochu.
     
    30:57
    Gólman Jelibajev se rozhodl pro rozehrávku na krátkou vzdálenost. Na Adilova okamžitě zatlačil Antoškin, následoval odkop do zámezí.
     
    30:27
    Druhá žlutá karta v zápase, první do řad Ruska. Pěkně zblízka si ji prohlédl Sergej Abramovič, jenž podrazil Erkinova.
     
    29:40
    Po dlouhé době o sobě dal vědět Achadjonov. Pěknou stahovačkou vyřadil ze hry Čiškalu, avšak Robinho již byl nad jeho síly.
     
    29:24
    Po pravé lajně vystartoval Abramovič. Po zpracování vypálil pravou nohou, ale Jelibajev mohl zůstat klidný, balón proletěl vysoko nad.
     
    28:57
    Nišonov zkusil dlouhým nákopem oslovit Ropijeva. Tomu nevyšlo zpracování, s balónem doběhl mimo hrací plochu.
     
    28:30
    Rusové zatím ve druhém poločase nehrají vůbec dobře. Uzbekistán soka svou houževnatou hrou přehrává a klidně může pomýšlet na vítězství.
    27:44 Mašrab ADILOV - 2:2
     
    27:44
    Uzbekistán právě vstřelil branku!
    Máme zaděláno na překvapení! MAŠRAB ADILOV rozehrál rohový kop na Usmonova, načež naběhl před bránu, aby jeho střelu kolegy z voleje tečoval za záda Putilova. Asistence: Akbar Usmonov.
     
    27:33
    Rychlý protiútok odstartoval Erkinov. Sám akci začal, sám ji i zakončil, tvrdou střelu levačkou nasměroval jen těsně vedle levé tyče.
     
    27:20
    Narážečka mezi Kudzijevem a Abramovem neskončila úspěchem. První jmenovaný na zpětný pas nedosáhl, byť těsně.
     
    26:52
    Hodně času i prostoru měl Asadov, nicméně i přesto přihrávku umístil mimo vymezený prostor. Unaveně pak odběhl na střídačku.
     
    26:11
    Jurajev udržel míč ve hře jen na chvíli. Poslal jej po lajně a chtěl si ho sám doběhnout, ale za záda Davydova se neprotlačil.
     
    25:40
    Do ideální palebné pozice obdržel nahrávku Antošin. Neporadil si ovšem vůbec dobře, protože pravačkou vystřelil míč do své levé nohy.
     
    25:19
    Pochvalu od spoluhráčů si vysloužil Chamrojev. Skvěle vystál Robinha, aby mu následně těsně před zakončením balón čistým způsobem vypíchl.
     
    24:44
    Zatím marně. Čiškala viděl rozběhnutého Asadova, nicméně dlouhou nahrávku poslal mimo jeho možnosti.
     
    24:18
    Rusko postupně začíná přebírat iniciativu do svých rukou. Kombinují na útočné polovině a hledají cestičku ke třetímu gólu.
     
    23:40
    Aut rozehrál Romulo na Davydova. Ten si dobře srovnal krok, nicméně pravačkou vystřelil jenom do středu brány, kde stál Jelibajev.
     
    23:24
    Robinho zkusil otočku kolem Erkinova. Ten ovšem před konkurenta natlačil tělo a ještě než ztratil stabilitu, tak míč odkopl do autu.
     
    22:50
    Útočným faulem se provinil Čiškala. Kulatý nesmysl si dal příliš daleko od pravé nohy, načež přišlápl levačku Chamrojevovi.
     
    22:31
    Na druhé straně musel zasahovat Jelibajev. Poradil si bez problémů, protože střela Antoškina postrádala přesnost i razanci.
     
    21:44
    Futsalisté v bílých dresech se ženou za vyrovnáním. Čorijev tentokráte trefil obránce, Jurajev vzápětí minul prostor u pravé tyče.
     
    21:15
    Utkání je rázem zase otevření. Psychická výhoda nyní bude určitě na straně Uzbeků, ty musel vstřelený gól ohromně nakopnout.
    20:48 Davron ČORIJEV - 1:2
     
    20:48
    Uzbekistán právě vstřelil branku!
    Tak to byla fotbalový paráda v podání DAVRONA ČORIJEVA! V záklonu vypálil dělovku nártem pravou nohou a balón s odrazem od břevna skončil v síti! Zaskočený Putilov reagoval hodně pozdě. Asistence: Ichtijor Ropijev.
     
    20:10
    Druhý poločas je v plném proudu. Rusko vede rozdílem dvou gólu, avšak o jeho vítězství ještě není jasno, Uzbekistán určitě může pomýšlet minimálně na remízu.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:03.
     
    Reprezentanti Ruské fotbalové unie potvrzují roli favorita, po prvním poločase vedou nad Uzbekistánem 2:0. Góly padly v rozmezí mezi 9. a 11. minutou. Skóre otevřel povedenou střelou z úhlu Robinho, na nějž navázal šikovnou patičkou Arťjom Nijazov. Uzbeci v roli outsidera nehrají vůbec špatně a také si vypracovali několik zajímavých příležitostí, ale Putilov i přesto drží čisté konto.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:51
    Uzbekistán měl k dispozici rohový kop. Tulkinov vymyslel parádní přihrávku před bránu, adresát Nišonov pravačkou zasáhl Putilovova do hrudi.
     
    19:20
    Vysunutým presinkem Erkinov zaskočil Čiškalu, dokonce ho obral o balón. Posléze ale příliš dlouho otálel se střelou a Milovanov mu špičkou pravé nohy vypíchl míč.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta prvního poločasu.
     
    18:32
    Achadjonov si narazil s Jurajevem a pokračoval ve sprintu po pravé lajně. Střelou z velkého úhlu se Putilov zaskočit nenechal.
     
    18:11
    To se nepovedlo. Romulo poslal příliš dlouhou nahrávku Robinhovi, ten na míč nedosáhl ani ve skluzu. Následně odklidil míč do bezpečí Ropijev.
     
    17:37
    Výrazně zajímavější příležitost měl Abramov. Před branku obdržel ideální pas do pravačky od Nijazova, avšak napálil dobře postaveného brankáře.
     
    17:21
    Z jedničky vyzkoušel zakončení Milovanov. Šance na úspěch byla minimální, před brankou stál velký počet hráčů. Rus zamířil hned do toho prvního.
     
    16:40
    Akce Uzbekistánu pokračovala rohovým kopem. Erkinov vyslal vysokou nahrávku na Ropijeva, jehož pokus krátce po zpracování proletěl nad horní tyčkou.
     
    16:09
    Gólman Putilov se v první půli nenudí, ačkoli se očekávalo, že tolik práce mít nebude. Vystartoval proti pasu na Chamrojeva a míč vyboxoval za sebe.
     
    15:56
    Velká škoda, že Usmonovovi nevyšlo zpracování. Prvním dotekem se zahnal o velkého úhlu, odkud ani nevystřelil.
     
    15:15
    Tulkinov zkoušel posunout míč k Ropijevovi, nicméně našel pouze nohu Čiškaly. Měl štěstí, že protihráči nevyšlo ideálně zpracování.
     
    14:52
    Dlouhý nákop Jurajeva se stal snadnou kořistí brankáře Putilova. Achadjonov předem vzal souboj s gólmanem.
     
    14:19
    Rusové kombinovali, když v tom zničehonic vystřelil Kudzijev. Jelibajev kontroloval balón letící vysoko nad břevno očima.
     
    14:00
    Oddechový čas pro Rusko.
     
    13:53
    Putilov má na kontě další úspěšný zákrok. Zakončení z přímého kopu v podání Čorijeva jej nepřekvapilo, zakročil pravou nohou.
     
    13:20
    Snížení byl blízko! Čorijev nejprve ztroskotal na brankáři, ale po nahrávce od Erkinova se k balónu dostal znovu, tentokráte z pravé strany vypálil jen do na brankové čáře stojícího Milovanova.
     
    12:56
    Po oddechovém čase měl Uzbekistán k dispozici aut. Nišonov nabil Chamrojevovi, ten vyslal tvrdý projektil do prvního blokujícího soka.
     
    12:42
    Oddechový čas pro Uzbekistán.
     
    12:30
    Tulkinov hledal před branku nabíhajícího Usmonova. Nenašel, v defenzivě skvěle zakročil Romulo, když natáhl pravou nohu.
     
    11:55
    I navzdory faulu ještě zvládl Davydov pravou nohou vystřelit. z bezprostřední blízkosti ovšem napálil nohu připraveného Jelibajeva.
     
    11:20
    Rychlá opověď Uzbekistánu nevyšla. Ropijev se opřel do balónu z voleje, nicméně napálil jenom prostor, kde stál pozorný Putilov.
    10:46 Arťjom NIJAZOV - 0:2
     
    10:46
    Tým Ruské fotbalové unie právě vstřelil branku!
    Favorit disponuje již dvoubrankovým náskokem. Romulo rozehrál aut před branku na nepokrytého ARŤJOMA NIJAZOVA, jenž patičkou usměrnil míč za záda bezmocného gólmana. Asistence: Romulo.
     
    10:10
    Standardka z nebezpečné vzdálenosti od brány skončila neúspěchem. Robinho nabil Čiškalovovi, jenž zasáhl skluzujícího Chamrojeva.
     
    10:03
    První žlutou kartu střetnutí obdržel Uzbek Čorijev. Nezachytil pohyb Antoškina, jehož zezadu stáhl za dres k zemi.
     
    09:52
    Jurajev viděl uličku na Nišonova, avšak nahrávku neprovedl vůbec dobře. Zachytil ji Romulo a hru zklidnil zpětným pasem brankáři.
     
    09:20
    Individuálně zkusil štěstí Nijazov. Zbavil se dvou protihráčů, ale třetí už byl nad jeho možnosti. Míče si, alespoň na chvíli, může užít Uzbekistán.
     
    08:52
    Nechybělo moc, aby hráči v červeném okamžitě odskočili do vedení o dva góly. Slibnou příležitost nevyřešil Romulo vůbec dobře, loboval příliš vysoko.
    08:03 ROBINHO - 0:1
     
    08:03
    Tým Ruské fotbalové unie právě vstřelil branku!
    ROBINHO znovu ukázal svoji genialitu. Na pravé straně si míč zvedl do vzduchu a pravačkou jej pak z velkého úhlu propasíroval Jelibajevovi mezi nohama. Parádní akce, ale gólman si je vědom, že tato střela se měla chytat. Bez asistence.
     
    07:35
    Ne, ani druhý rohový kop ruského celku neskončil úspěchem. Jurajev skvěle vystoupil proti Asadovovi, jehož pokus schytal do žeber.
     
    07:08
    Už to vypadalo, že Jelibajev bude muset zasahovat, ale těsně před ním zastavil tvrdou střelu dobře postavený Erkinov.
     
    06:53
    Rusko je zatím podle očekávaní aktivnějším týmem, ale soupeř nebrání vůbec špatně, zatím nepřipustil žádnou gólovku.
     
    06:30
    Rozehrávka rohového kopu směřovala na Čiškalu. Jeho rána pravou nohou z voleje proletěla výrazně nad horní tyčkou.
     
    05:45
    Antoškin vypálil pravačkou zajímavou střelu přes obránce. Jelibajev reagoval pozdě, ale měl štěstí, zasahovat totiž nemusel.
     
    05:11
    Kličkovaná Chamrojeva neměla dlouhého trvání. Sám se vytlačil k pravé lajně, aby ve snaze obelstít Kudzijeva s míčem opustil hrací plochu.
     
    04:55
    O první akumulovaný faul se postaral Rus Abramov. Ve skluzu sice trefil balón, ale ještě dříve pravý kotník Ropijeva.
     
    04:20
    Erkinov obral Abramoviče a zamířil do protiútoku. Měl před sebou posledního protihráče, avšak na Asadova nevyzrál.
     
    03:44
    Davydov dlouho držel míč na sálovkách, až nakonec vypálil pravou nohou. Balón prosvištěl o kousek nad břevnem.
     
    03:21
    Nedorozumění mezi Antoškinem a Asadovem vedlo ke ztrátě míče. Druhý jmenovaný očekával pas do nohy, dostal nahrávku do běhu.
     
    02:46
    Pěkná narážečka gólem neskončila. Dilšod Rachmatov si narazil s Jurajevem, načež levačkou vypálil vedle levé tyče.
     
    02:03
    Robinho sice sáhl do přihrávky Nišonova, jenže špičkou kopačky posunul míč pouze k brankáři Jelibajevovi, jenž míč schoval v rukavicích.
     
    01:44
    Jako poslední obránce Chamrojev dlouho neváhal. Pod tlakem presujícího Davydova odkopl kulatý nesmysl mimo hrací plochu.
     
    01:12
    Čiškala se tentokráte k míči dostal a tvrdou střelou prověřil pozornost Jelibajeva, ten si mezeru mezi nohama pohlídal.
     
    00:41
    První útok se favoritovi nepodařil, neboť Afanasjev vyslal nepřesnou nahrávku Čiškalovi. Hrát může Čorijev.
     
    00:10
    Rozehrávka patřila ruskému výběru, který do utkání vstoupil v dresech červené barvy. Uzbekistán pro dnešní střetnutí oblékl bílé dresy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Uzbekistán: Jelibajev (Umarov (C)) – Ropijev, Hamrojev, Nišonov, Čorijev, A. Rachmatov, Adilov, Achadjonov, D. Rachmatov, Tulkinov, Usmonov, Erkinov, Jurajev.

    Ruská fotbalová unie: Putilov (Caider) – Robinho, Čiškala, Davydov, Afanasjev, Romulo, Antoškin, Kudzijev, Asadov, Milovanov, Abramov (C), Nijazov, Abramovič.

    Rozhodčí: Espindola (CHI) – Castro Zumbado (CRC), Pinto (ARG).
     
    Roli velkého favorita budou v utkání plnit futsalisté Ruské fotbalové unie. Ti vstoupili do světového šampionátu hladkým vítězstvím 9:0 nad Egyptem, formu tak ukázali velmi solidní. Uzbekové odešli z prvního utkání překvapivě s prázdnou, když v roli jasného favorita podlehli Guatemale v divoké přestřelce 4:5. Případná druhá porážka by Uzbekistánu výrazně zkomplikovala cestu za postupem, ale sebrat body Rusům nebude vůbec nic lehkého.
     
    Všem fanynkám a fanouškům futsalu přeju krásný středeční večer. Vítám vás při sledování mistrovství světa, u zápasu skupiny B mezi Uzbekistánem a Ruskou fotbalovou unií.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Milan Huppert

    Branky: 21. Čorijev (Ropijev), 28. Adilov (Usmonov) – 9. Robinho, 11. Nijazov (Romulo), 35. Nijazov (Robinho), 35. Nijazov

    Karty:   11. Čorijev (UZB) – 31. Abramovič (RFU)


    Uzbekistán: Jelibajev (Umarov (C)) – Ropijev, Hamrojev, Nišonov, Čorijev, A. Rachmatov, Adilov, Achadjonov, D. Rachmatov, Tulkinov, Usmonov, Erkinov, Jurajev.
    Ruská fotbalová unie: Putilov (Caider) – Robinho, Čiškala, Davydov, Afanasjev, Romulo, Antoškin, Kudzijev, Asadov, Milovanov, Abramov (C), Nijazov, Abramovič.

    Rozhodčí: Espindola (CHI) – Castro Zumbado (CRC), Pinto (ARG)
    ocianews.com