Tábor – Havlíčkův Brod 2:4 (kon.) | Kobra – Pardubice 2:3 (po pr.) | Plzeň – Mladá Boleslav 2:3 (0:2 po s.n.)
Liberec – Chomutov 4:3 (kon.) | Hvězda Praha – K. Vary 4:6 (kon.) | Třinec – Kometa Brno 1:5 (kon.)
Zlín – Poruba 3:5 (kon.) | Technika Brno – Jihlava 2:9 (kon.) | Sparta – Motor ČB 11:4 (kon.)
Slavia – Mountfield HK 2:4 (kon.) | Olomouc – Havířov 5:1 (kon.) | Přerov – HK MD Šumperk 3:5 (kon.)
PZ Kladno – Kladno 0:8 (kon.) | Vsetín – Vítkovice 2:5 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:3 (2:2, 1:1, 1:0)
Piráti Chomutov
Čtvrtek 16.09.2021, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu • Skupina Západ
Partner:
     
    54:42
    Krásný hokejový moment! Samuel Fiala se individuálně proháčkoval až do vyložené šance. Pochvalu ovšem zaslouží i Alexandr Perůtka, který další změnu skóre nepřipustil.
     
    49:24
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Grosskopf – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    48:07
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jakubec – 2 min., podrážení).
     
    44:21
    Vojtěch Hambálek teď pořádně zariskoval, když se až do poslední chvíle snažil rozehrát. Kotouč zpod lapačky vysunul do brusle projíždějícího hráče Chomutova, od níž se puk odrazil do boční konstrukce brány. To mohla pro Tygry být pořádně studená sprcha.
     
    42:49
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dnes vůbec poprvé ujímá vedení. Po nepřehledné skrumáži před Alexandrem Perůtkou se kotouč odrazil těsně za brankovou čáru, autorem gólu je ohlášen VASYL ŠPILKA! Bez asistence.
     
    40:16
    Samuel Stejskal si našel prostor před bránou a dostal přihrávku z levé strany. Následná střela bez přípravy se otřela o tyčku liberecké klece!
     
    38:04
    Liberec právě vstřelil branku!
    Znovu máme vyrovnáno! Tomáš Prokůpek vedl přečíslení dvou na jednoho a vzal to na sebe. Alexandra Perůtku ani nadvakrát nepřekonal, TADEÁŠ VOLOŠÍN už ale procedil puk za brankovou čáru. Asistence: Tomáš Prokůpek, Daniel Pekař.
     
    35:24
    Vojtěch Hois s Radkem Janatou to sehráli velmi dobře, druhý jmenovaný ale zblízka na Alexandra Perůtku nevyzrál.

    Piráti hned vyrazili do protiakce, na jejímž konci jeden z chomutovských útočníků orazítkoval tyčku prakticky odkryté brány!
     
    34:50
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jakubec – 2 min., hákování).
     
    34:35
    Piráti v oslabení vyrazili do akce dvou proti dvěma. Původní řešení nevyšlo, přesto z toho však byla velká šance, když z bezprostřední blízkosti branky plácl do puku Samuel Stejskal. Vojtěch Hambálek svůj celek podržel.
     
    33:46
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Žižka – 2 min., podrážení).
     
    32:26
    Vasyl Špilka dostal přihrávku do předbrankového prostoru, jenže tam se zakončením váhal moc dlouho. Sám se vyhnal do těžkého úhlu a přes natažený Perůtkův beton už neměl kudy.
     
    28:46
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Žižka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:46
    Střelu Pospíšila vyrazil Hambálek reflexivně před sebe a Adam Žižka puk dorazil do branky! Gólmana Liberce přitom ale fauloval, místo gólové radosti tak musí zamířit na trestnou lavici odsedět trest.
     
    28:16
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Průšek – 2 min., faul kolenem).
     
    26:53
    Piráti právě vstřelili branku!
    Silná chomutovská pasáž končí gólem! Dominik Badinka zavezl puk do útočného pásma a dobře věděl, že mu před bránu najíždí úplně volný SAMUEL STEJSKAL. Ten si Badinkovu přihrávku úspěšně zpracoval a bekhendem zavěsil kotouč za Vojtěcha Hambálka. Asistence: Dominik Badinka.
     
    25:57
    Adam Titlbach dělá liberecké obraně problémy. Teď se mrštně prosmýkl až před Hambálka, který musel na zem, aby bekhendovou kličku zneškodnil betonem!
     
    22:56
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Várady – 2 min., podrážení).
     
    22:16
    Ohromnou šanci měl na hokejce Adam Titlbach, jenž zpoza brány obdržel přihrávku do prostoru slotu. Zblízka ovšem minul!
     
    19:56
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Hynek – 2 min., držení).
     
    15:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři zaslouženě vyrovnávají! ADAM KRÁL švihem vystřelil z prostoru mezi levým kruhem a modrou čárou. Alexandr Perůtka toho přes hustý provoz v předbrankovém prostoru příliš neviděl a nedokázal včas zareagovat. Asistence: Matěj Hájek.
     
    11:33
    Tomáš Prokůpek si kotouč z úrovně brankové čáry mazácky povytáhl do kladného úhlu a měl před sebou poloodkrytou bránu! Trefil ovšem ležícího Perůtku, který se ve své kleci heroicky snažil pokrýt co nejvíce prostoru.
     
    06:24
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí přece jenom rychle snižují. SAMUEL JANSA vyslal povedenou střelu zápěstím zpoza pravého kruhu a trefil se přesně mimo dosah Perůtkových betonů. Asistence: Jaromír Pérez.
     
    05:32
    Z liberecké strany je to zatím pořádný festival zahozených šancí. Radek Janata se dostal k puku těsně před brankou, výborně si položil Perůtku, jenže forhendem poté nedokázal dotlačit kotouč za brankovou čáru.
     
    04:49
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští využívají přesilovku a zdvojnásobují svůj náskok! Dominik Badinka podél pravého hrazení pronikl do útočného pásma a nasměroval kotouč před bránu. Tam si najížděl ADAM TITLBACH, který v souboji předčil bránícího hráče a zasunul za bezmocného Vojtěcha Hambálka. Asistence: Dominik Badinka.
     
    03:50
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hois – 2 min., hákování).
     
    02:53
    Piráti hrozí svými výpady a div, že nezvýšili na 2:0. Sám proti Hambálkovi tentokrát ujížděl Adam Titlbach, jehož tutovku zastavil gólman betonem!
     
    00:40
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tygři svoji šanci nevyužili a vzápětí inkasují! Propadli totiž na útočné modré čáře a ROBIN VONDRÁŠEK po vypíchnutí kotouče ujížděl sám na bránu. Vojtěcha Hambálka posléze překonal krásným forhendovým blafákem a bleskově otevřel skóre. Bez asistence.
     
    00:28
    Hned v úvodu bylo před chomutovskou klecí pořádně rušno! Hosté nedokázali rozehrát a byla z toho šance pro Radka Janatu, který promáchl. Stejný hráč o chvíli později z mezikruží přestřelil a dorážka Vojtěcha Hoise po odrazu kotouče od hrazení skončila v moci Alexandra Perůtky.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 7. Jansa (J.Pérez), 16. Král (Hájek), 39. Vološín (Prokůpek, Pekař), 43. Špilka – 1. Vondrášek, 5. Titlbach (Badinka), 27. Stejskal (Badinka)


    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Macourek) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, D. Pérez, Průšek, Ficenec, Král – Pekař, Fiala (A), Hois (A), J. Pérez, Vološín, Špilka, Jansa, Janata (C), Prokůpek, Hájek.
    Piráti Chomutov: Perůtka (Štěrba) – Pašek, Svoboda, Hynek (C), Ibl, Badinka, Žižka – Čihař, Vondrášek, Stejskal, Grosskopf, Pospíšil, Titlbach (A), Mišovic (A).

    Rozhodčí: Mareš – Brož, Kajínek.
    thejrc.org