Galatasaray – Lazio 1:0 (kon.) | Lok. Moskva – Marseille 1:1 (kon.) | CZ Bělehrad – Braga 2:1 (kon.)
Midtjylland – Ludogorec 1:1 (kon.) | Real Betis – Celtic 4:3 (kon.) | Leverkusen – Ferencváros 2:1 (kon.)
Rapid – Genk 0:1 (kon.) | Dinamo Záhřeb – West Ham 0:2 (kon.) | Brøndby – Sparta 0:0 (kon.)
Rangers – Lyon 0:2 (kon.) | Monaco – Sturm Graz 1:0 (kon.) | Eindhoven – Real Sociedad 2:2 (kon.)
Leicester – Neapol 2:2 (kon.) | Olympiakos – Antverpy 2:1 (kon.) | Frankfurt – Fenerbahce 1:1 (kon.)
konec
FK Lokomotiv Moskva
1:1 (0:0)
Olympique Marseille
Čtvrtek 16.09.2021, 18:45 • Stadion Lokomotiv, Moskva • Evropská liga • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Evropské ligy mezi FK Lokomotiv Moskva a Olympique Marseille.
     
    Olympique Marseille

    Francouzský celek vstoupil do nové sezóny skvěle. Ve francouzské Ligue 1 získal ze čtyř zápasů deset bodů a drží třetí pozici. V posledním kole Marseille porazilo 2:0 Monako. V letošní sezóně ale upoutal Olympiique pozornost v souvislosti s nedohraným duelem v lize. V konkurenci Lazia, Lokomotivu a Galatasaraye bude chtít Marseille postoupit.
     
    FK Lokomotiv Moskva

    Domácí Lokomotiv také prožívá solidní sezónu. Po sedmi kolech nejvyšší ruské soutěže má na kontě patnáct bodů a drží třetí pozici za vedoucím Zenitem a druhým Soči. Na domácí půdě je navíc Lokomotiv tradičně silný. Letos už obral o body Krasnodar i Zenit. O víkendu pak porazil 2:0 Samaru.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Cerqueira, Magkejev, Jedvaj, Tiknizjan – Žemaletdinov, Barinov, Kulikov, Beka Beka – Smolov, Kamano.
    Náhradníci: Savin – Anjorin, Babkin, Kerk, V. Lisakovič, Maradišvili, Nenachov, Pablo, Petrov, Siljanov, Živogljadov.

    Olympique Marseille: Pau López – Rongier, Saliba, Álvaro González, Peres – Kamara, Guendouzi – Ünder, Gerson, Dieng – Harít.
    Náhradníci: Mandanda, Ngapandouetnbu – Amavi, Balerdi, Ćaleta-Car, de la Fuente, Lirola, Gueye, Henrique, Payet, Sciortino..
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Domácí Lokomotiv bude hrát v zeleném, zatímco Marseille oblékne bílou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Lokomotiv Moskva obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale nákop za obranu skončil v autu.
     
    2
    Murilo Cerqueira dostal přihrávku na pravou stranu, ale nedokázal si obhodit prvního obránce v bílém dresu francouzského mužstva.
     
    3
    Kamara získal v blízkosti velkého vápna odražený míč, jenže místo zakončení musel přihrát na pravou stranu, kde nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    4
    Právě aktivní Kamara si skvěle pokryl míč na polovině domácího Lokomotivu a dotírající Barinov jej zatažením za dres poslal k zemi.
     
    5
    Cengiz Ünder dostal přihrávku na pravou stranu, odkud pohotově vyslal krátký centr směrem do velkého vápna, jenže našel prostor, kde kralovala obrana.
     
    6
    Saliba si bez problémů pohlídal nákop za obranu Marseille a zpracoval si míč hrudníkem. Fotbalisté Olympiqu Marseille mohou rozjet další útok.
     
    7
    Matteo Guendouzi důrazem na polovině Lokomotivu Moskva vybojoval míč pro hostující celek a sklepl jej na Kamaru. Marseille je v úvodu aktivnější.
     
    8
    Peres dostal přihrávku na levou stranu, kde se zbavil napadajícího soupeře a hledal Gersona. Druhý jmenovaný si ale nepotykal se zpracováním.
     
    9
    Kamara si na hranici velkého vápna připravil míč pro zakončení, ale přízemním pokusem minul přední tyč domácího celku. Domácí ale musí zvýšit důraz.
     
    10
    Stanislav Magkejev rozjel akci Lokomotivu Moskva přihrávkou na pravou stranu hřiště, jenže Rifat Žemaletdinov si netroufl na individuální průnik směrem vpřed.
     
    11
    Bamba Dieng se z pravé strany snažil procedit míč do pokutového území, ale jeho dloubáček zastavil první obránce v zeleném dresu Lokomotivu.
     
    12
    Matteo Guendouzi napřáhl ke střele zpoza velkého vápna. Rána hostujícího záložníka ve vzduch pořádně zaplavala a Guilherme měl velké problémy.
     
    13
    Francouzský celek zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, ale domácí defenziva byla pozorná.
     
    14
    Dieng se z levé strany prodral do pokutového území, kde si chtěl obhodit obránce, ale krátkou kličkou si na něj nepřišel. Domácí obrana zatím pracuje dobře.
     
    15
    Hosté už se znovu nastěhovali na polovinu domácího Lokomotivu, ale kombinace Marseille je zatím plná nepřesných přihrávek.
     
    16
    Amín Harít dostal od Guendouziho přihrávku na pravou stranu, odkud odcentroval do velkého vápna, ale jeho pobídku odehrál do bezpečí první zadák.
     
    17
    Najr Tiknizjan si dal pozor na nákop na hranici velkého vápna a před dobíhajícím soupeřem prodloužil míč hlavou do rukavic brankáře Guilhermeho.
     
    19
    Kamara se zpoza velkého vápna opřel do odraženého míče, ale podruhé během úvodních dvaceti minut trefil prvního obránce v zeleném dresu.
     
    20
    Poprvé v utkání se do zakončení dostali také domácí. Kamano se prosmýkl do pokutového území, ale jeho ránu srazil brankář do rukavic.
     
    21
    Fjodor Smolov poslal zajímavou přihrávku do pokutového území, jenže jeho přihrávku na Kamana tentokrát vystihl hostující brankář Lopez.
     
    22
    Valentin Rongier se hnal za přihrávkou do pokutového území, jenže Guilherme měl k míči o krok blíže a stačil uhasit nebezpečí.
     
    23
    Najr Tiknizjan dostal přihrávku na levou stranu a pomohl si přihrávkou do zadních řad. Ani jeden z týmů se v posledních minutách do útoku úplně netlačí.
     
    24
    Hra je přerušena! Guendouzi zůstává po souboji s domácím hráčem ležet na trávníku. Beka Beka navíc dostává žlutou kartu.
     
    25
    William Saliba poslal přihrávku na pravou stranu, kde měl pouze Rongiera, ale krajní obránce Marseille centrem zasáhl obránce Tiknizijana.
     
    26
    Valentin Rongier znovu podpořil útok Marseille náběhem po levé straně, ale jeho centr skončil v rukavicích pozorného brankáře Gulhermeho.
     
    27
    Pau López poslal nákop na levou stranu, jenže Matteo Guendouzi si nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil do autu.
     
    28
    Stanislav Magkejev poslal prudký nákop na levou stranu, kam sprintoval Kamano, ale jeho zpracování nebylo z kategorie povedených.
     
    29
    Matteo Guendouzi zahodil obrovskou šanci! Středopolař Marseille dostal přihrávku do velkého vápna, ale domácí brankář jeho ránu vyškrábl nad břevno!
    29. Guendouzi v první šanci
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a stále čekáme na úvodní branku. O něco aktivnější je zatím Marseille, ale Guilherme v domácí brance připomíná skálu.
     
    31
    Guilherme si dal pozor na centr z levé strany hrací plochy a dokráčel si pro nepovedený centr. Domácí brankář následným nákopem poslal míč do autu.
     
    32
    Fjodor Smolov napřáhl ke střele zpoza velkého vápna, jenže jeho dělovka skončila na brankové konstrukci! Hosté měli kus štěstí!
     
    33
    Rifat Žemaletdinov upadl po souboji se soupeřem na hranici velkého vápna. Sudí následně řešil s kolegou u videa, zda nešlo o nedovolený zákrok, ale penalta se nepíská.
     
    34
    Matteo Guendouzi se hnal za nákopem na polovinu soupeře, jenže ve sprintu si předkopl míč daleko před sebe a už nedokázal přesně odcentrovat.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Najr Tiknizjan (FK Lokomotiv Moskva).
     
    36
    William Saliba si dal pozor na nákop za obranu hostujícího celku a před rozběhnutým Smolovem odkopl míč do zámezí. Lokomotiv v posledních minutách vystrkuje růžky.
     
    37
    Boubacar Kamara roztáhl akci Marseille přihrávkou na pravou stranu, kam spěchal Valentin Rongier, nicméně jeho průnik skončil na prvním soupeři.
     
    38
    William Saliba je v posledních minutách při rozehrávce hodně aktivní. Stoper Marseille poslal nákop na hranici velkého vápna, ale neměl tam spoluhráče.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Boubacar Kamara (Olympique Marseille).
     
    39
    Kamara dostal přihrávku na levou stranu, kde se zbavil obránce, ale nedokázal přesně odcentrovat. Jeho krátká pobídka se stala kořistí domácích.
     
    40
    Gerson si v pokutovém území naběhl na přetažený centr, ale z ostrého úhlu míč nedokázal vrátit do nebezpečného prostoru. Domácí obránci jsou zatím pozorní.
     
    41
    Další dobrá možnost pro hostující Marseille! Na povedený centr si naskočil Álvaro González, ale jeho hlavička odrazem o zem skončila v rukavicích brankáře!
     
    42
    Gerson je v posledních minutách hodně aktivní. Hostující záložník se zbavil obránce a následně byl faulován. Francouzský celek tak bude zahrávat přímý kop.
     
    43
    Matteo Guendouzi prošel po pravé straně na polovinu soupeře, nicméně nedokázal ošálit obránce v zeleném dresu, kde neměl spoluhráče.
     
    44
    Amín Harít si došel pro přihrávku hluboko před velké vápno, kde si míč skvěle zpracoval a rozehrál na levou stranu. Míč proskákal až do autu.
     
    45
    Gerson si naběhl na zajímavý centr za obranu Marseille, ale míč netrefil zrovna ideálně a hlavičkoval pouze do rukavic připraveného Guilhermeho.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme se branky nedočkali. O něco aktivnější byl hostující Olympique. První šanci měl ve 12. minutě Guendouzi, ale jeho ránu Guilherme vyrazil. Stejný hráč prohrál souboj s brankářem Lokomotivu i ve 29. minutě. Ruský celek poprvé zahrozil ve 32. minutě, ale Smolov trefil tyč. Pět minut před přestávkou pak hlavičkoval González, ale pokusem z těsné blízkosti nechal vyniknout brankáře.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hostující Marseille obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Francouzský celek v něm bude chtít navázat na solidní výkon z první půle.
     
    47
    Luan Peres dostal prostor na levé straně, kde se kličkou zbavil obránce a odcentroval do vápna. Jeho pobídku odhlavičkoval Magkejev.
     
    48
    Najr Tiknizjan se na levé straně dostal k volnému míči, který si zpracoval levačkou a rozehrál na levou stranu. Domácí Lokomotiv na míči dlouho nezůstal.
     
    49
    Gerson se ve vápně dostal k odraženému míči, jenže jeho centr levačkou schoval domácí brankář Guilherme do rukavic. Lokomotiv bude rozehrávat.
     
    50
    Stanislav Magkejev nakopl míč z vlastní poloviny na polovinu Marseille. Obránce Saliba si dal na padající míč dobrý pozor a odehrál míč do bezpečí.
     
    51
    Wiliam Saliba tentokrát vynikajícím čtením hry zastavil rozehrávku soupeře a získal míč pro Marseille. Hosté jsou v úvodu druhé půle jasně lepší.
     
    52
    Boubacar Kamara nakopl míč na hranici velkého vápna, kam se hnal Guendouzi, ale středopolař Marseille se k míči nedostal.
     
    53
    Hostující celek zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho exekuce se chopil Valentin Rongier, ale jeho centr sklepl Álvaro González mimo branku.
     
    54
    William Saliba podpořil ofenzivu Marseille náběhem k pokutovému území. Stoper francouzského celku ale dloubáčkem nenašel spoluhráče v bílém.
     
    55
    Hosté zahrávali rohový kop. Amín Harít vyslal do pokutového území vysoký centr, ale Guilherme si pro míč dokráčel na malé vápno.
     
    56
    Guendouzi se prodral po levé straně do pokutového území a levačkou chtěl odcentrovat na malé vápno. Pozorný Stanislav Magkejev míč odkopl na roh.
     
    57
    Hosté zahrávali svůj osmý rohový kop v utkání. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, ale González míč hlavou uklidil vysoko nad břevno.
     
    58
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Amín Harít, přichází Konrad de la Fuente.
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Daniil Kulikov, přichází Konstantin Maradišvili.
     
    59
    Pokutový kop pro francouzský celek! Ve vápně byl faulován rozběhnutý Cengiz Ünder a sudí neváhal!
    59. Nedovolený zákrok v pokutovém území
     
    59
    Tiknizjan navíc dostává za předchozí faul duhou žlutou kartu a musí do sprch.
     
    60
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Hostující celek se po hodině hry dostává do vedení! K exekuci pokutového území se postavil faulovaný CENGIZ ÜNDER a levačkou překonal brankáře!
    60. Cengiz ÜNDER - 0:1
     
    62
    Pro domácí Lokomotiv to ve zbytku utkání bude hodně náročné. Lokomotiv byl po celou dobu o něco slabší a nyní dohrává bez vyloučeného Tiknizjana.
     
    63
    Álvaro González prošel po pravé straně do blízkosti velkého vápna a dloubl míč na zadní tyč. Osamocený de la Fuente nepochopitelně nezakončil.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Valentin Rongier (Olympique Marseille).
     
    65
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Rifat Žemaletdinov, přichází Faustino Anjorin.
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Alexis Beka Beka, přichází Alexander Siljanov.
     
    66
    Stopeři domácího Lokomotivu znovu kombinují na vlastní polovině a číhají na skulinku v defenzivě Marseille. Obrana francouzského mužstva ale působí pevným dojmem.
     
    67
    Matteo Guendouzi je v dnešním souboji velmi aktivní. Přihrávkou do velkého vápna vybídl Valentina Rongiera, který mu míč vracel přihrávkou pod sebe, ale Guendouzi byl skvěle bráněn.
     
    68
    Tin Jedvaj si dal pozor na nákop za obranu a bez problémů odhlavičkoval míč do bezpečí. Fotbalisté Marseille ale ihned vybojovali míč zpět na své kopačky.
     
    69
    Právě Jedvaj vystoupil na polovině francouzského mužstva a nepustil Kamaru k rozjetí rychlého protiútoku. Hosté tak budou pouze vhazovat.
     
    70
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut a zatím sledujeme parádní podívanou. Ani jeden z týmů se navíc nikam nežene.
     
    71
    Kamara opět vystihl rozehrávku domácího celku a zneškodnil rodící se akci ruského mužstva. Marseille opět kombinuje na polovině soupeře.
     
    72
    Pro domácí se rýsovala zajímavá možnost na protiútok, ale přihrávka za obranu Marseille byla o kousek delší a skončila v rukavicích brankáře.
     
    73
    Rongier si udělal další výlet na polovinu soupeře, předal míč Diengovi, který centroval do pokutového území, ale Jedvaj nebezpečí odvrátil.
     
    74
    Peres dostal moře prostoru na levé straně, ale místo centru do pokutového území zvolil přihrávku do záložní řady. Marseille teď obléhá velké vápna házenkářským způsobem.
     
    75
    Guendouzi dostal přihrávku do pokutového území, ale jeho projektil z pravé strany skončil na noze prvního obránce. Domácí teď měli i kus štěstí.
     
    76
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází François Kamano, přichází Gyrano Kerk.
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Fjodor Smolov, přichází Vitalij Lisakovič.
     
    77
    Luan Peres si dal pozor na oblouček za obranu Marseille a bez problémů míč před Lisakovičem odhlavičkoval do bezpečí. Domácí se snaží hrát aktivně i v oslabení.
     
    78
    Matteo Guendouzi si naběhl na přihrávku na hranici velkého vápna, kde si míč přehodil na pravačku a dloubl jej za obranu. Zadáci Lokomotivu byli pozorní.
     
    79
    Francouzký celek už se opět nastěhoval na polovinu soupeře, kde si hráči v bílém hledají prostor pro zakončení. Obrana Lokomotivu ale působí pevným dojmem.
     
    80
    Stanislav Magkejev poslal přihrávku na hranici velkého vápna, kde měl spoluhráče, ale zadáci Marseille nenechali nikoho v zeleném dresu vypálit.
     
    81
    Lokomotiv se usadil na polovině soupeře, kde si hráči v zeleném vyměňují krátké přihrávky, ale zatím se domácí mužstvo nedostává do blízkosti branky Marseille.
     
    82
    Gyrano Kerk dloubl míč za obranu soupeře, nicméně tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů v zeleném dresu. Marseille se bez problémů drží na míči.
     
    83
    Tin Jedvaj dostal přihrávku na pravou stranu, jenže si míč předkopl daleko před sebe a už se k němu nedokázal včas dostat před soupeřem.
     
    84
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Bamba Dieng, přichází Luis Henrique.
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Gerson, přichází Pape Gueye.
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Matteo Guendouzi, přichází Pol Lirola.
     
    85
    Kamara se hnal s míčem u nohy na polovinu soupeře, ale skvěle se k němu vrátil Kerk, který míč vybojoval a z otočky nakopl vpřed.
     
    86
    Luis Henrique spěchal za přihrávkou na polovinu soupeře, kde se dobře otočil a pokusil se odcentrovat. Jeho pobídku ale srazil do bezpečí Stanislav Magkejev.
     
    87
    Marseille v závěru bez problémů kontroluje svůj náskok a domácí Lokomotiv prakticky nepouští k balónu. Francouzský celek to dnes sehrál opravdu skvěle.
     
    88
    Gueye z pravé strany centroval do pokutového území, ale jeho dloubáček skončil v místech, kde kralovala defenziva domácího Lokomotivu Moskva.
     
    89
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Domácí Lokomotiv se nakonec i oslaben o jednoho muže dočkal vyrovnání! GYRANO KERK se za hranicí velkého vápna dostal k míči, připravil si jej a technickou střelou pravačkou rozjásal domácí fanoušky!
    89. Gyrano KERK - 1:1
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Hosté si mohli vzít vedení rychle zpátky! De la Fuente odcentroval na zadní tyč, kde z úhlu pálil Pol Lirola, ale jeho ránu vyhlavičkoval obránce z brankové čáry.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Lokomotiv Moskva nakonec uhrál s Marseille remízu 1:1. O něco aktivnější byl hostující Olympique. První šanci měl ve 12. minutě Guendouzi, ale jeho ránu Guilherme vyrazil. Stejný hráč prohrál souboj s brankářem Lokomotivu i ve 29. minutě. Ruský celek poprvé zahrozil ve 32. minutě, ale Smolov trefil tyč. Pět minut před přestávkou pak hlavičkoval González, ale pokusem z těsné blízkosti nechal vyniknout brankáře. Po hodině hry se francouzský celek dostal do vedení. Tiknizjan fauloval ve vápně a po druhé žluté kartě musel do sprch. Nařízenou penaltu navíc proměnil Cengiz Ünder. Domácí ale nesložili zbraně a v 89. minutě vyrovnal Gyrano Kerk.
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 2:8. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:12.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (20:37:21)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 89. Kerk – 60. Ünder (pen.)

    Karty:   24. Beka Beka (LMO), 35. Tiknizjan (LMO) – 38. Kamara (OMA), 64. Rongier (OMA)   59. Tiknizjan (LMO)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 2:8. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:12.
    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Cerqueira, Magkejev, Jedvaj, Tiknizjan – Žemaletdinov (65. Anjorin), Barinov, Kulikov (58. Maradišvili), Beka Beka (65. Siljanov) – Smolov (76. V. Lisakovič), Kamano (76. Kerk).
    Náhradníci: Savin – Anjorin, Babkin, Kerk, V. Lisakovič, Maradišvili, Nenachov, Pablo, Petrov, Siljanov, Živogljadov.

    Olympique Marseille: Pau López – Rongier, Saliba, Álvaro González, Peres – Kamara, Guendouzi (84. Lirola) – Ünder, Gerson (84. Gueye), Dieng (84. Henrique) – Harít (58. de la Fuente).
    Náhradníci: Mandanda, Ngapandouetnbu – Amavi, Balerdi, Ćaleta-Car, de la Fuente, Lirola, Gueye, Henrique, Payet, Sciortino.
    bahis siteleri