Galatasaray – Lazio 1:0 (kon.) | Lok. Moskva – Marseille 1:1 (kon.) | CZ Bělehrad – Braga 2:1 (kon.)
Midtjylland – Ludogorec 1:1 (kon.) | Real Betis – Celtic 4:3 (kon.) | Leverkusen – Ferencváros 2:1 (kon.)
Rapid – Genk 0:1 (kon.) | Dinamo Záhřeb – West Ham 0:2 (kon.) | Brøndby – Sparta 0:0 (kon.)
Rangers – Lyon 0:2 (kon.) | Monaco – Sturm Graz 1:0 (kon.) | Eindhoven – Real Sociedad 2:2 (kon.)
Leicester – Neapol 2:2 (kon.) | Olympiakos – Antverpy 2:1 (kon.) | Frankfurt – Fenerbahce 1:1 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
2:2 (1:2)
Real Sociedad San Sebastian
Čtvrtek 16.09.2021, 21:00Evropská liga • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Evropské ligy mezi PSV Eindhoven aRealem Sociedad.
     
    Real Sociedad

    Baskický celek je pravidelným účastníkem evropských pohárů. V posledním ročníku dokráčel do jarní fáze, kde vypadl hned na úvod s Manchesterem United. Vstup do nové sezóny se Realu také povedl. Po čtyřech kolech získal ve španělské lize devět bodů. Jedinou porážku si na úvod připsal na půdě Barcelony. O víkendu zvítězil 2:0 na hřišti Cádizu.
     
    PSV Eindhoven

    Domácí PSV Eindhoven muselo hrát v letošním roce kvalifikaci o postup do pohárové Evropy. PSV ještě na konci srpna bojovalo v závěrečném předkole o postup do Ligy mistrů, jenže po porážce 1:2 v Portugalsku remizovalo doma s Benficou bez branek a muselo se spokojit s Evropskou ligou. V domácí soutěži má po dvou kolech plný počet šesti bodů. O víkendu navíc zvítězilo 3:0 na hřišti Alkmaaru.
     
    Úvodní sestavy:

    PSV Eindhoven: Drommel – Mwene, Ramalho, Obispo, Max – van Ginkel, M. Götze, Boscagli – Madueke, Zahavi, Gakpo.
    Náhradníci: Mvogo – Bruma, Vinícius, Doan, É Gutiérrez, Mauro Júnior, D. Pröpper, Romero, Teze, Thomas, Vertessen.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zaldúa, A. Elustondo, Le Normand, Muñoz – Januzaj, Zubimendi, Merino, D. Silva – Oyarzabal, Isak.
    Náhradníci: Ayesa, Ryan – Gorosabel, Guevara, Navarro, Lobete, Portu, J. Pacheco, Sörloth, Turrientes, Zubeldia.

    Rozhodčí: Collum – Connor, McGeachie.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. PSV bude hrát v červeném, zatímco hosté obléknou modrobílé dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Real Sociedad obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Španělský celek se ihned vydal do útoku, ale nákop si domácí obrana pohlídala.
     
    2
    André Ramalho si dal pozor na přihrávku mezi domácí stopery a jednoduše odkopl míč do bezpečí. Na jeho pobídku navíc nikdo v červeném dresu nedosáhl.
     
    3
    Cody Gakpo napadal rozehrávku Realu Sociedad na jeho polovině. Pozorný Aritz Elustondo si dal na domácího hráče pozor a odehrál míč do bezpečí.
     
    4
    PSV už se znovu usadilo na polovině soupeře, kde hráči v červeném číhají na skulinku v defenzivě. Španělský celek však stojí v pevném bloku.
     
    5
    Max dostal prostor na levé straně, ale místo centru do pokutového území zvolil rozehrávku do zadních řad. Na jeho pobídku navíc nikdo v červeném nedosáhl.
     
    6
    Mario Götze dloubl míč do pokutového území, ale pozorný Elustondo si dal na přihrávku dobrý pozor a bez větších problémů míč odhlavičkoval.
     
    7
    Zadáci Realu Sociedad kombinují s míčem na vlastní polovině. Hráči španělského celku se nikam neženou a spíše číhají na skulinku v obraně soupeře.
     
    8
    Ramalho přečetl nepřesnou přihrávku za obranu a získal míč pro domácí celek. Fotbalisté PSV se však s míčem nikam neženou a raději kombinují na své polovině.
     
    9
    První zajímavá možnost domácích! Zahavi vypálil zpoza velkého vápna, ale hostující brankář míč vynikajícím zákrokem vytěsnil na rohový kop!
    9. Zahavi v první šanci
     
    10
    Domácí zahrávali rohový kop. Marco van Ginkel poslal centr na malé vápno, ale pozorný Elustondo míč bez větších problémů odhlavičkoval.
     
    11
    Zubimendi měl velké problémy na hranici velkého vápna a na poslední chvíli odehrál míč hlavou před dotírajícím soupeřem v červeném dresu.
     
    12
    Obispo diriguje rozehrávku PSV na polovině hrací plochy. Stoper domácího celku přenesl hru na pravou stranu, kde neměl spoluhráče.
     
    13
    Max si kličkou udělal prostor na levé straně a dloubl míč do pokutového území. Na jeho pobídku si naskočil Boscagli, ale hlavu mu zablokoval obránce.
     
    14
    Na opačné straně se do zakončení dostal Alexander Isak, jenže pokus švédského útočníka srazil jeden z domácích obránců na rohový kop.
     
    15
    Domácí PSV hraje s míčem na kopačkách a nepůjčuje jej hráčům v bílých dresech Realu Sociedad. Hosté ale znepříjemňují soupeři hru vysokým presinkem.
     
    16
    Gakpo skvěle napadal rozehrávku soupeře, ale Zaldúa si dal na domácí hráče pozor a nakopl míč na polovinu soupeře.
     
    17
    Zahavi sklepl míč na hranici velkého vápna pro Gakpa, který pohotově zakončil, ale jeho dělovku zablokoval první obránce v modrobílém dresu.
     
    18
    Elustondo hraje v úvodu dnešního souboje opravdu výborně. Hostující stoper se obětavě položil do rány zpoza šestnáctky a zablokoval míč.
     
    19
    Remiro si dal pozor na nepřesnou přihrávku za obranu a bez problémů si dokráčel pro míč. Hostující brankář následně nakopl míč na levou stranu.
     
    20
    Januzaj vhazoval na levé straně hrací plochy, jenže belgický záložník našel jen Zubimendiho, který si nepotykal s prvním dotykem.
     
    21
    Gakpo se po levém křídle tlačil na polovinu Realu Sociedad, jenže přihrávkou mezi obránce daroval míč fotbalistům domácího celku.
     
    22
    Zubimendi se pro změnu stáhl až na hranici velkého vápna a před dobíhajícím soupeřem odkopl míč z voleje na polovinu soupeře.
     
    23
    Cody Gakpo se v úvodu dnešního souboje hodně hlásí o přihrávky do běhu. Na levé straně u něj tentokrát výborně hlídkoval Joseba Zaldúa.
     
    24
    Mario Götze to při napadání rozehrávky soupeře přehnal s agresivitou a dopustil se nedovoleného zákroku. Baskický celek bude rozehrávat ze své poloviny.
     
    25
    Zahavi kličkoval s míčem v pokutovém území, ale nedokázal si udělat prostor pro zakončení. Defenziva Realu Sociedad byla hodně důrazná.
     
    26
    Joël Drommel se musel znovu zapojit do rozehrávky domácího celku. Gólman PSV poslal nákop na pravou stranu, kde se k míči dostal Noni Madueke.
     
    27
    Joseba Zaldúa rozehrával přímý kop z pravé strany. Fotbalista Realu Sociedad hledal nákopem Mikela Oyarzabala, u kterého hlídkoval Armando Obispo.
     
    28
    Obrovská šance Realu Sociedad! Adnan Januzaj si skvěle navedl míč na střed a zakončil levačkou. Jeho projektil pouze orazítkoval horní tyč!
     
    29
    Hosté vhazovali v blízkosti rohového praporku. Na zajímavou pobídku si naběhl Adnan Januzaj, ale důrazný André Ramalho míč přizvedl mimo vápno.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme zajímavý fotbal. Domácí jsou sice o něco aktivnější, ale i španělský celek umí zahrozit.
     
    31
    Max dostal přihrávku na levou stranu, obhodil si pozorného obránce a spěchal směrem vpřed. Jeho průnik ale zastavil zbytečný faul na Januzaje.
     
    32
    Joseba Zaldúa poslal přihrávku na pravou stranu, odkud směřoval centr na malé vápno, jenže domácí brankář si pro balón s velkým přehledem došel.
     
    33
    Aihen Muñoz se ve snaze zastavit akci soupeře dopustil nedovoleného zákroku a může být rád, že nedostal žlutou kartu.
     
    33
    PSV právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! PSV přetavilo svou silnější pasáž v dnešním duelu v úvodní zásah! První ránu ještě gólman vyrazil, ale k míči se dostal MARIO GOTZE, který dorážkou otevřel skóre!
    33. Mario GÖTZE - 1:0
     
    35
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Nizozemskému celku vedení dlouho neudrželo! Real Sociedad tentokrát předvedl útok po pravé straně, odkud odcentroval Zaldúa a ADNAN JANUZAJ placírkou napálil míč do sítě!
    35. Adnan JANUZAJ - 1:1
     
    37
    Na řadě je nyní domácí PSV. Nizozemský celek se ihned vydal do útoku. Na přihrávku do vápna si naběhl Zahavi, ale nedokázal se otočit kolem obránce.
     
    38
    Max si řekl o přihrávku na levou stranu a špičkou kopačky chtěl rozběhnout Gakpa. Druhý jmenovaný však proti Zaldúovi získal jen vhazování.
     
    39
    Domácí se ale začínají dostávat do zakončení. Van Ginkel pálil z hranice velkého vápna, ale jeho slabé zakončení si brankář Remiro s přehledem pohlídal.
     
    40
    Hostující fotbalisté se nastěhovali na polovinu PSV a postupnou kombinací si hledají cestičku do velkého vápna. Jejich akce je zatím plná nepřesností.
     
    40
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Španělský celek ještě před přestávkou otáčí vývoj dnešního souboje! Zaldúa po přihrávce Januzaje znovu odcentroval z pravé strany a ALEXANDER ISAK z malého vápna poslal baskický klub do vedení!
    40. Alexander ISAK - 1:2
     
    42
    Domácí fotbalisté jsou po obdržení druhé branky hodně zaskočení a nyní se jim vůbec nedaří v kombinaci. Hráči Realu Sociedad naopak hrají s velkým klidem.
     
    43
    Domácí celek zahrával přímý kop v blízkosti velkého vápna, jenže Max hledal Ramalha, který si nepohlídal své postavení a byl lapen v ofsajdu.
     
    44
    PSV se usadilo na polovině soupeře. Domácí kombinovali kolem šestnáctky, jenže nikdo v červeném dresu si netroufl na zakončení.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Aihen Muñoz (Real Sociedad San Sebastian).
     
    45
    Domácí se opět usadili na polovině soupeře. Zahavi prošel z levé strany do velkého vápna, ale jeho přízemní centr skončil mimo hrací plochu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté hostujícího celku! Domácí přitom vlétli do utkání lépe. V 9. minutě měl první šanci Zahavi, ale Remiro vytáhl dobrý zákrok. Ve 28. minutě střílel ze střední vzdálenosti Adnan Januzaj, který nastřelil tyč. Úvodní branky jsme se dočkali ve 33. minutě, kdy domácí poslal do vedení Mario Götze. O dvě minuty později ale vyrovnal Adnan Januzaj. Pět minut před přestávkou navíc udeřil Alexander Isak.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí obstarali výkop do druhého poločasu. PSV se ihned vydalo do útoku, ale akce z levé strany skončila sraženým míčem do zámezí.
     
    47
    Alexander Isak se chtěl na hranici velkého vápna otočit s míčem kolem svého strážce, ale dobře postavený André Ramalho nedovolil švédskému hráči zakončit.
     
    48
    Právě Alexander Isak se na pravé straně dostal k volnému míči a odcentroval na malé vápno. Jeho pobídku schoval domácí brankář do rukavic.
     
    50
    Adnan Januzaj sklepl míč na hranici velkého vápna, kam sprintoval jeho spoluhráč, ale domácí brankář Drommel znovu včas vystartoval a zažehnal nebezpečí.
     
    51
    Hosté zahrávali přímý kop. Adnan Januzaj odcentroval na malé vápno, kde byl Muňoz, ale jeho hlavička mířila jen do rukavic domácího brankáře.
     
    52
    Marco van Ginkel dostal přihrávku na pravou stranu, odkud ihned odcentroval, ale jeho pobídku zablokoval obětavý Zaldúa.
     
    53
    Phillipp Mwene se na pravé straně uvolnil kolem obránce, ale už přes něj nedokázal odcentrovat do šestnáctky. Bude z toho jen rohový kop.
     
    54
    Po následném rohovém kopu se do zakončení hlavou prodral u zadní tyče Zahavi, jehož projektil srazil obránce v modrobílém dresu na roh.
     
    55
    PSV právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Domácí se deset minut po přestávce vrací zpět do boje o vítězství v dnešním souboji! CODY GAKPO si ve vápně naběhl na přihrávku za obranu a pohotově prostřelil bezmocného brankáře!
    55. Cody GAKPO - 2:2
     
    57
    Hosté se opět tlačí do útoku, ale nahoře jsou nyní spíše fotbalisté domácího mužstva, kteří jsou po vyrovnání pohybově živější.
     
    58
    Zadáci Realu Sociedad uklidňují rozehrávku na polovině hřiště. Nikdo v modrobílém dresu se však nedostává do blízkosti domácí svatyně.
     
    59
    Aktivní Cody Gakpo se na hranici velkého vápna zbavil kličkou Zaldúi, ale centrem na malé vápno trefil dalšího z hráčů v modrobílém dresu.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Marco van Ginkel (PSV Eindhoven).
     
    61
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč se snesl na přední tyč, kde byl Mikel Oyarzabal, ale zády k brance hlavičkoval jen vedle bližší tyče.
     
    62
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Robin Le Normand, přichází Igor Zubeldia.
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Aihen Muñoz, přichází Jon Pacheco.
     
    63
    Hosté se opět usadili kolem velkého vápna, jenže další kombinací se do zakončení nedostali. Naopak domácí fotbalisté v červeném brání skvěle.
     
    64
    Eran Zahavi potáhl míč na hranici velkého vápna a chtěl dloubnout míč do šestnáctky. Dobíhající Noni Madueke se však k zakončení přes Elustonda nedostal.
     
    65
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Eran Zahavi, přichází Carlos Vinícius.
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Noni Madueke, přichází Yorbe Vertessen.
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Marco van Ginkel, přichází Ryan Thomas.
     
    66
    Střídající Thomas si pohybem okamžitě řekl o nákop na polovinu soupeře. Po levém křídle se dostal až k šestnáctce, ale už nevypálil.
     
    67
    Gakpo dostal přihrávku na pravou stranu, odkud pravačkou odcentroval na malé vápno, ale trefil jen prostor, kde znovu kraloval Aritz Elustondo.
     
    69
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Phillipp Mwene, přichází Jordan Teze.
     
    70
    Hra je nyní přerušena kvůli zranění na straně hostujícího celku. Uvidíme, zda bude muset Zubendía střídat.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Ander Guevara (Real Sociedad San Sebastian).
     
    72
    Van Ginkel vybojoval míč na polovině hrací plocy a pravou nohou zkoušel rozběhnout Tezeho. Druhý jmenovaný ale zůstal schovaný za obráncem.
     
    73
    Max prošel do blízkosti velkého vápna, kde mu jeden ze soupeřů podrazil nohu, čímž se dopustil nedovoleného zákroku. PSV tak zůstane u míče.
     
    74
    Hostující Guevara hraje v posledních minutách hodně tvrdě a může být rád, že neviděl další žlutou kartu. Záložník Realu Sociedad by si měl dávat pozor.
     
    75
    Mikel Oyarzabal se stáhl na vlastní polovinu, kde si na pravé straně pohlídal rychlonohého Gakpa. Ani jeden z týmů se v posledních minutách nedostává do zakončení.
     
    76
    Zaldúa táhl akci hostujícího celku po pravé straně. Domácí Max k němu skvěle přistoupil a špičkou kopačky vypíchl míč mimo hrací plochu.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Mikel Oyarzabal (Real Sociedad San Sebastian).
     
    78
    Agilní Max se dokonce prosmýkl až do pokutového území, kde si chtěl obhodit obránce, ale nedokázal přihrát do prostoru pod sebou.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Carlos Vinícius (PSV Eindhoven).
     
    80
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Adnan Januzaj, přichází Andoni Gorosabel.
     
    81
    Alexander Isak se na hranici velkého vápna efektně otočil a pokusil se o zakončení levačkou. Jeho projektil skončil na bloku prvního obránce.
     
    82
    Jordan Teze z pravé strany centroval do velkého vápna, kam se hnal Carlos Vinícius, ale přes urostlým útočníkem zažehnal nebezpečí Joseba Zaldúa.
     
    83
    Střídající Gorosabel sprintoval za nákopem na levou stranu, ale předkopl si jej daleko před sebe a už se k němu nedostal před vracejícím obráncem.
     
    84
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Alexander Isak, přichází Alexander Sörloth.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Aritz Elustondo (Real Sociedad San Sebastian).
     
    86
    Domácí zahrávali přímý kop na polovině soupeře. Jeho exekuce se ujal Cody Gakpo, ale technickým pokusem přes zeď přestřelil branku.
     
    87
    Alexander Sörloth dostal přihrávku na polovinu soupeře, kde si míč posunul kolem obránce, ale už se nedostal do zakončení. PSV zachránilo zakřižování dalšího ze stoperů.
     
    88
    Elustondo na pravé straně získal odražený míč a nakopl jej na polovinu PSV. V závěru dnešního souboje sledujeme hodně bojovný duel.
     
    89
    Carlos Vinícius si naběhl na přihrávku za obranu soupeře, ale jeho zakončení stejně překazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího.
     
    90
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Cody Gakpo, přichází Bruma.
     
    90+1
    Nastavuje se sedm minut!
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Igor Zubeldia (Real Sociedad San Sebastian).
     
    90+3
    Carlos Vinícius se na levé straně zbavil obránce a získal pro PSV přímý kop v blízkosti velkého vápna. Pro domácí se tak rýsuje možnost k rozhodnutí.
     
    90+4
    S centrem z přímého kopu si defenziva soupeře bez problémů poradila a odehrála míč na rohový kop.
     
    90+6
    Domácí se ještě nastěhovali na polovinu soupeře a mohou kombinovat kolem velkého vápna. Nizozemský celek má možná poslední útok.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Je konec! PSV Eindhoven nakonec ubojovalo s Realem Sociedad remízu 2:2. Domácí přitom vlétli do utkání lépe. V 9. minutě měl první šanci Zahavi, ale Remiro vytáhl dobrý zákrok. Ve 28. minutě střílel ze střední vzdálenosti Adnan Januzaj, který nastřelil tyč. Úvodní branky jsme se dočkali ve 33. minutě, kdy domácí poslal do vedení Mario Götze. O dvě minuty později ale vyrovnal Adnan Januzaj. Pět minut před přestávkou navíc udeřil Alexander Isak. Deset minut po přestávce se PSV dočkalo vyrovnání zásluhou Gakpa. Od té doby už ale na hřišti kralovaly obrany.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:12.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (22:55:07)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 33. M. Götze, 55. Gakpo (M. Götze) – 35. Januzaj (Zaldúa), 40. Isak (Januzaj)

    Karty:   60. van Ginkel (PSV), 79. Vinícius (PSV) – 44. Muñoz (RSC), 71. Guevara (RSC), 77. Oyarzabal (RSC), 85. A. Elustondo (RSC), 90+2. Zubeldia (RSC)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:12.
    PSV Eindhoven: Drommel – Mwene (69. Teze), Ramalho, Obispo, Max – van Ginkel (65. Thomas), M. Götze, Boscagli – Madueke (65. Vertessen), Zahavi (65. Vinícius), Gakpo (90. Bruma).
    Náhradníci: Mvogo – Bruma, Vinícius, Doan, É Gutiérrez, Mauro Júnior, D. Pröpper, Romero, Teze, Thomas, Vertessen.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zaldúa, A. Elustondo, Le Normand (62. Zubeldia), Muñoz (62. J. Pacheco) – Januzaj (80. Gorosabel), Zubimendi, Merino, Guevara – Oyarzabal, Isak (84. Sörloth).
    Náhradníci: Ayesa, Ryan – Gorosabel, Navarro, Lobete, Portu, J. Pacheco, Sörloth, Turrientes, Zubeldia.

    Rozhodčí: Collum – Connor, McGeachie
    thejrc.org