Šalamounovy ostrovy – Portugalsko 0:7 (kon.) | Panama – Vietnam 2:3 (kon.) | Brazílie – Česko 4:0 (kon.)
Thajsko – Maroko 1:1 (kon.)
konec
Brazílie
4:0 (0:0)
Česko
Čtvrtek 16.09.2021, 19:00 • Klaipéda Arena • Mistrovství světa • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Děkujeme za pozornost, futsalu zdar. (20:50:48)
     
    Ještě dodejme, že Ferrao útočil na hattrick a z levé strany už obstřelil vybíhajícího Gerčáka na zadní tyč. Balón skákal do sítě, ale hvězdě Barcelony zatrhl třetí dosaženou branku skvělý Michal Holý ve skluzu zhruba metr před čárou.
     
    Každopádně obecně lze hodnotit vystoupení českého týmu proti Brazílii jen pozitivně. Tento výsledek znamená, že pokud se nestane Zázrak na palubovce, tak Brazílie v neděli porazí Panamu. Češi si to rozdají v poslední den tohoto týdne od 15:00 s Vietnamem v přímém souboji o druhou pozici. Češi mají nyní lepší skóre, takže v případě remízy by zřejmě skončili před asijským soupeřem.
     
    Češi odehráli solidní první poločas, když přestáli úvodní nápor Brazilců a pak měl Matěj Slováček stoprocentní šanci. Dobře presoval a Marlon mu namazal balón přímo před prázdnou branku, kterou ovšem český reprezentant netrefil. Skórovat také mohl i Michal Seidler, který zůstal sám před Guittou. Ve zbytku prvního dějství ještě Češi přežili ránu Pita do tyče a branková konstrukce zastavila také pokus Guitty z hrany středového kruhu.

    Zápas poté rozhodl úvod druhého poločasu, kdy Ferrao ukázal na pivotu, proč je nejlepším futsalistou planety. Dvakrát se otočil a překonal šestačtyřicetiletého Gerčáka, jenž zaslouží velké uznání za svůj dnešní výkon. Následně hvězda Barcelona připravila posunutím pod sebe třetí gól. Ten ještě tečoval nohou Koudelka nešťastně k tyči. Češi tak inkasovali třikrát během čtyř minut a prohrávali 0:3.

    Ve zbytku zápasu už Brazílie nepřipustila komplikace. V závěru ještě běžel Seidler zprava opět na Guittu, ale ten se nenechal přehodit a Seidler se tak nadále se 104 góly dělí v historické tabulce nastřílených branek s Martinem Dlouhým o první místo. Na konci se na plac dostal i hrdina baráže Jiří Vokoun a při brejku dva na dva mu vracel Slováček balón do brankoviště, každopádně Vokoun měl špatný první dotek s balónem a na další slavnou trefu si tak musí počkat.
     
    Konec zápasu.
    39:06 MARLON - 4:0
     
    39:06
    Brazílie právě vstřelila branku! Rocha podržel balón, natáhl na sebe beka, Homola potom nezachytil seběh MARLONA na pravé straně a Gerčák byl bezmocný proti tvrdé střele pod horní tyči. Asistence: Vinicius Rocha.
     
    38:48
    Vokoun se rozeběhl na pravé straně do brejku dva na dva a přihrál Slováčkovi, ten po zaseknutí balónu na pravačku vracel zpět a Vokoun byl najednou sám před Guittou, nicméně mu balón odskočil od nohy při prvním doteku do rukou brazilského brankáře.
     
    38:27
    Brazilci rozebrali obranu, Marlon si narazil na pravé straně a následoval pas na levou stranu, kde Pito překopl bránu.
     
    38:05
    Český tým si bere timeout.
     
    37:59
    Lino dostal balón zpět na pravou stranu a pokus na přední tyč vyrážel Gerčák levou rukou za sebe, ale naštěstí do boční sítě.
     
    37:25
    Při svém prvním střídání v zápase vyhnal Vokoun na pravé straně Leonarda mimo hrací plochu.
     
    36:35
    Rodrigo posunul balón do pravé poloviny brankoviště a proti zakončení levačkou se přesunul skvělý Gerčák na bližší tyč a rukama poslal balón na roh.
     
    36:33
    Guitta nakopl míč na levou stranu na hruď Pita, ten se dostal tělem před Seidlera a ten na posledním obránci fauloval zezadu. Viděl žlutou kartu. Brazilci si ještě vzali výzvu, zda k Seidlerově zákroku nedošlo v brankovišti. Rozhodčí rozpažil.
     
    35:37
    Seidler se chopil balónu na pravé straně a běžel sám proti Guittovi, ten dobře vyběhl na šestku a rozhodl o tom, že Martin Dlouhý stále odolává!
     
    35:04
    Brazilci si vyměňují balón na polovině hřiště.
     
    34:07
    Křivánek měl na noze branku, otočil se na pravé straně proti Brunovi, ale jeho levé bodlo mířilo přímo do těla Guitty.
     
    33:24
    Dva Brazilci vystoupili na půli na Slováčka, následně byla přihrávka Bruna z levé strany nepřesná.

    Vít Muzikář

    Branky: 23. Ferrao (Dyego), 24. Ferrao (Gadeia), 26. Rodrigo (Ferrao), 40. Marlon (Rocha)

    Karty:   19. Gadeia (BRA) – 10. Holý (CZE), 37. Seidler (CZE)


    Brazílie: Guitta (Willian) – Dyego, Ferrao, Gadeia, Rodrigo (C) – Marlon, Bruno, Lino, Leonardo, Rocha, Pito, Le, Dieguinho.
    Česko: Gerčák (Němec) – Koudelka, Záruba, Slováček, D. Drozd – Vnuk, Holý, Seidler, Rešetár (C) – Křivánek, P. Drozd, Vokoun, Homola.

    Rozhodčí: Gonzalez (GUA), Flores (SLV) – Molina (CRC)
    thejrc.org