Šalamounovy ostrovy – Portugalsko 0:7 (kon.) | Panama – Vietnam 2:3 (kon.) | Brazílie – Česko 4:0 (kon.)
Thajsko – Maroko 1:1 (kon.)
konec
Thajsko
1:1 (0:1)
Maroko
Čtvrtek 16.09.2021, 19:00 • Kaunas Arena • Mistrovství světa • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:52:02)
     
    Dramatický zápas mezi Marokem a Thajskem nepoznal vítěze. Mužstvo z afrického kontinentu mělo dlouho navrch po zásahu Youseffa Jouada z 18. minuty, nicméně thajští futsalisté po inkasované brance zápas nezabalili a tvrdě bojovali o vyrovnání, jehož se nakonec dočkali v poslední možné chvíli, dvanáct vteřin před koncem utkání prolomil Khiyariho kouzlo Jirawat Sornwichian.

    Thajsko díky pozdnímu gólu získalo první bod na šampionátu a poslední zápas ve skupině odehraje proti outsiderovi ze Šalamounských ostrovů, kde bude hodně záležet na výši vítězství, protože lze jen těžko očekávat, že by Maroko obralo o body Portugalce, takže o druhém přímém postupujícím týmu rozhodne mezi Marokem a Thajskem právě skóre.
     
    Konec zápasu.
    39:48 Jirawat SORNWICHIAN - 1:1
     
    39:48
    Thajsko právě vstřelilo branku!
    Výbuch radosti na thajské straně, bod za remízu 1:1 zařídil dvanáct vteřin před koncem zápasu JIRAWAT SORNWICHIAN! Právě on byl tím hráčem, který zaskakoval za gólmana a od Thueanklanga dostal nahrávku na levou stranu, aby bezmocného Khiyariho prostřelil pokusem k bližší tyči. Asistence: Suphawut Thueanklang.
     
    39:24
    Muhammad Osamanmusa si věřil, přestože ho Borite zatlačil do lehkého záklonu. Vystřelil nártem pravou nohou, balón prosvištěl nad břevnem.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
     
    38:52
    Balón se pohyboval zleva doprava. Sornwichian naznačil střelu, aby ještě nahrál pod sebe Kaewwilaovi, pokus placírkou se mezi tři tyče nevešel.
     
    38:05
    Skvělá práce Maročanů, kteří vysokým presinkem pořádně znepříjemnili soupeři život. Thajci ale nakonec zvládli tlak konkurenta prolomit a jsou zpět v útoku.
     
    37:40
    Zakončení vyšlo na Jirawata Sornwichiana. Balón si jedním dotekem připravil, pravačkou jej pak poslal nad bránu.
     
    37:12
    Thajsko se dostalo na útočnou polovinu, což byl signál pro Hankampu, který opustil bránu a pustil do pole jednoho hráče navíc. Sledujeme powerplay!
     
    36:50
    Oddechový čas pro Maroko.
     
    36:47
    El Mesrar moc dobře věděl, že rána z velkého záklonu nemá moc šancí na úspěch, jenže moc jiných možností neměl. Kulatý nesmysl poslal nad bránu.
     
    36:21
    Akci dvou proti dvěma řešil Wongkaeo kličkou, která se s úspěchem nesetkala. Boumezou ve skluzu odjel i s míčem do autu.
     
    35:37
    Nechybělo moc, aby si Amazal srazil míč do vlastní sítě. Po rohovém kopu konkurenta ztratil stabilitu a míč kopl o kousek vedle pravé tyčky vlastní brány.
     
    35:10
    Oddechový čas pro Thajsko.
     
    35:09
    Oblouček Chudecha přišel příliš pozdě. Jouad mezitím stihl natlačit tělo před Jungwongsuka a balón odhlavičkoval do bezpečí.
     
    34:55
    Hankampa chtěl rozehrávat od brány, jenže rozhodčí nařídila aut. Tak se hra lehce pozdržela, protože thajští futsalisté chvíli protestovali.
     
    34:15
    Konec zápasu se blíží a Maroko zuby nehty drží těsný náskok. V posledních minutách je mírně aktivnější, ale Thajsko čeká na každou chybu.

    Milan Huppert

    Branky: 40. Sornwichian (Thueanklang) – 18. Jouad

    Karty:   14. Wangsama-Aeo (THJ) – 32. Borite (MAR)


    Thajsko: Hankampa (Phoopun) – Sornwichian, Wongkaeo (C), Thueanklang, Chaemcharoen, Srirangpirot, Srisubseang, Jungwongsuk, Chudech, Wangsama-Aeo, Osamanmusa, Rattanawongswas, Kaewwilai.
    Maroko: Khiyari (Anbia) – El Ayyane, El Mazray (C), El Mesrar, Bakkali, Saoud, Jouad, Borite, Amazal, Boumezou, Bouyouzan, Raiss El Fenni, Bouzid.

    Rozhodčí: Velikanovová (RFU), Sinclair (NZL), Černý (CZE)
    thejrc.org