Zlín – Vítkovice 3:6 (kon.) | Motor ČB – Olomouc 5:2 (kon.) | Liberec – Kladno 3:2 (kon.)
Mountfield HK – K. Vary 3:2 (kon.) | Sparta – Třinec 4:7 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 17.09.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Novotný je tak zpět v bráně a zdá se, že je rozhodnuto!
     
    59:48
    Co se ale víc líbí hostům, to je nařízené vhazování ve středním pásmu. Filip Novotný je opět na střídačce!
     
    59:39
    Energie si bere oddechový čas, po jeho skončení se bude muset Novotný vrátit do brány, protože se bude vhazovat před ním.
     
    59:13
    Teď už je karlovarský brankář na střídačce a Energie to zkouší v šesti!
     
    51:28
    Štěpán Lukeš teď svůj tým podržel, když nejdřív zlikvidoval nájezd Ondřeje Beránka a poté i jeho dorážku!
    49:25 Patrik PARKKONEN - 3:2
     
    49:25
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Gól je uznán, Vary jsou opět na dostřel jedné branky! PATRIK PARKKONEN vypálil od modré a před brankovištěm stál dobře postavený Tomáš Rachůnek s navázaným protihráčem a kotouč se od této dvojice odrazil do nechráněného místa – 3:2. Asistence: Michal Plutnar, Jakub Flek.
     
    49:25
    Porada s videorozhodčím je tentokrát delší než v případě hradecké branky, stále čekáme na verdikt, zda bude branka uznána, nebo ne.
     
    49:25
    Podruhé v zápase je v akci video. Tomáš Rachůnek tečoval kotouč do brány, je však zkoumáno, zda toho nebylo dosaženo vysokou holí.
     
    43:07
    Po střele z poměrně velkého úhlu vypadl puk za Novotného zády, jako první u něj byli hosté, kteří jej dokázali odklidit pryč.
    38:42 Jeremie BLAIN - 3:1
     
    38:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Krátce před vypršením druhé třetiny odskakuje Mountfield opět na rozdíl dvou branek! Za Novotného brankou bylo rušno, jako poslední v pořadí za ní projel s kotoučem Jakub Lev. Ten našel přesně hokejku JEREMIEHO BLAINA, jenž si sjel z pozice beka až na hranu brankoviště a usměrnil kotouč mezi tyčku a levý beton – 3:1. Asistence: Jakub Lev, Jakub Orsava.
     
    38:42
    Jeremie Blain dostal kotouč do branky, situace je ale ještě zkoumána na videu! Je prohlíženo, zda nebylo branky dosaženo kopnutím.
     
    37:14
    Lukáš Cingel vyrazil po pravé straně s náskokem několika kroků vstříc střele, kterou také vyslal, v poslední chvíli ale stihl natáhnout hokejku Tomáš Havlín, čímž předvedl takový obranný zákrok, že Filip Novotný nemusel tváří v tvář Cingelovi zasahovat!
     
    36:27
    A na druhé straně ustál nápor také Štěpán Lukeš, který byl nucen pořádně ucpat prostor u své levé tyčky.
     
    36:03
    A duo Aleš Jergl – Jordann Perret se dokonce pokusilo ohrozit hostujícího brankáře, ten sérii střel ustál!
     
    34:44
    Jenže plný počet nevydržel Hradci dlouho. Přepočítal se a chvíli hrál v šesti, za což přichází trest za příliš mnoho hráčů. Vary tedy mají další přesilovku!
     
    32:28
    A teď se navíc Lvi budou bránit ve čtyřech, protože Kevin Klíma je vyloučen za podrážení. Západočeská početní výhoda začne po komerční pauze.
     
    31:25
    Christophe Lalancette jel ze středního pásma na Novotného úplně sám, uprostřed kličky mu ale ujel puk z hokejky, kvůli čemuž sešlo z lepšího zakončení.
     
    30:22
    A velkou šanci měl Aleš Jergl, zblízka pálil na delší tyč, na poslední chvíli se vymrštila proti puku Novotného ruka s vyrážečkou!
    20:54 Tomáš VONDRÁČEK - 2:1
     
    20:54
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    V přesilovce hraje sice Hradec, gól ale bleskově vstřelila Energie a ukrojila tak z východočeského náskoku! TOMÁŠ VONDRÁČEK si v situaci jeden na jednoho dobruslil na pravý kruh odkud nechytatelně vymetl vzdálenější horní růžek – 2:1. Asistence: Jiří Černoch, Tomáš Havlín.
     
    20:43
    Michal Plutnar vyhodil kotouč ze svého obranného pásma přímo do hlediště, což znamená dvě minuty za zdržování hry. A hradeckou přesilovku.
     
    17:02
    Před Novotného bránou se Hradečtí dopustili útočného faulu, konkrétně to je Petr Koukal, kdo usedá za podrážení na trestnou lavici. Přesilovka pro Karlovy Vary!
    12:10 Jakub ORSAVA - 2:0
     
    12:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale teď už se hradecká střídačka a s ní i tribuny radují, přesilovka je využita! Graeme McCormack vystřelil od modré a o teč se pokoušela dvojice JAKUB ORSAVA – Radek Smoleňák, přičemž úspěch slavil první jmenovaný – 2:0! Asistence: Graeme McCormack, Ahti Oksanen.
     
    10:43
    První přesilovku v zápase si vyzkouší Mountfield, Michal Plutnar totiž vyfasoval dvě minuty za sekání.
     
    05:07
    Filip Pavlík obkroužil branku a nabízel spoluhráčům před volnou klec, dobrá nabídka ale zůstala bez využití!
    03:37 Graeme MCCORMACK - 1:0
     
    03:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Skóre je otevřeno, hradečtí fanoušci se mohou radovat z první domácí branky sezóny! A z první branky za Mountfield se taky může radovat GRAEME MCCORMACK, který přejel ve druhé vlně modrou čáru, opřel se do zpětné nahrávky Lukáše Cingela a trefil horní část brány – 1:0. Asistence: Lukáš Cingel, Radek Smoleňák.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 4. McCormack (Cingel, Smoleňák), 13. Orsava (McCormack, Oksanen), 39. Blain (Lev, Orsava) – 21. Vondráček (Černoch, T. Havlín), 50. Parkkonen (Plutnar, Flek)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Blain, Nedomlel, F. Pavlík (A), Gaspar, McCormack, Kalina, Jank – Jergl, Cingel, Smoleňák (C) – Orsava, Lev (A), Perret – Oksanen, Lalancette, R. Pilař – Kelly Klíma, Koukal, Kevin Klíma.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – Plutnar, Parkkonen, Pulpán (A), Dlapa, T. Hanousek, T. Havlín, M. Rohan – Flek, Hladonik, T. Rachůnek (A) – O. Beránek, Kulich, Průžek – Kohout, Černoch, Osmík – Vondráček (C), Miškář, Redlich.

    Rozhodčí: Kubičík, Mrkva – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 3 023
    thejrc.org