Zlín – Vítkovice 3:6 (kon.) | Motor ČB – Olomouc 5:2 (kon.) | Liberec – Kladno 3:2 (kon.)
Mountfield HK – K. Vary 3:2 (kon.) | Sparta – Třinec 4:7 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:7 (1:1, 2:4, 1:2)
HC Oceláři Třinec
Pátek 17.09.2021, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    HC SPARTA PRAHA

    3 body, skóre 5:2
    Aktuální forma: V


    Sparťané mají za sebou úspěšný vstup do nového ročníku Tipsport extraligy. Svěřenci kouče Josefa Jandače odstartovali novou sezonu na ledě Pardubic, kde předvedli koncentrovaný výkon a po výhře 5:2 získali první cenné vítězství v rámci tuzemské nejvyšší soutěže. Úvodní branku Sparty obstaral útočník Miroslav Forman, dvěma góly se prezentoval Filip Chlapík a spolehlivý výkon v brance podal talentovaný gólman Jakub Neužil. Sparta vyhrála 5:2 a může se těšit na domácí bitvy.

    Poslední zápasy:
    3. kolo: Pardubice – Sparta 2:5
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    5 bodů, skóre 10:6
    Aktuální forma: V, P, V


    Třinečtí Oceláři mají oproti Spartě odehrané dva duely navíc. Slezané v prvním utkání porazili po vydařeném výkonu českobudějovický Motor, v následném duelu ovšem padli na ledě Plzně. Za Třinec se prosadil pouze Erik Hrňa a Tomáš Marcinko, ovšem jejich trefy na bodový zisk nestačily. Ve třetí utkání nového ročníku si svěřenci trenéra Václava Varadi spravili chuť. V domácím duelu proti Litvínovu třinecká družina prohrávala už o dvě branky, ale v dalších minutách nejprve vyrovnala a v prodloužení dokonal obrat třinecký kanonýr Martin Růžička.

    Poslední zápasy:
    1. kolo: Třinec – Č. Budějovice 4:0
    2. kolo: Plzeň – Třinec 2:1
    3. kolo: Třinec – Litvínov 4:3pp
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2020/2021

    23. kolo: Třinec – Sparta 4:2
    36. kolo: Třinec – Sparta 5:4pp
    10. kolo: Sparta – Třinec 3:2
    49. kolo: Sparta – Třinec 4:2

    Sparťané sehráli v uplynulé sezoně proti Třinci čtyři zajímavé duely. V prvním vzájemném klání zvítězili Oceláři v poměru 4:2 a podruhé se radovali z výhry 5:4 v prodloužení. Pražané zabrali v domácích odvetách, když vrátili svému soupeři úvodní dvě porážky, a vyrovnali zápasovou bilanci. Nejprve svěřenci kouče Josefa Jandače brali po vydařeném obratu cennou výhru 3:2 a posléze 4:2. Kdo z obou týmů bude úspěšnější na začátku aktuálního ročníku?
     
    Hezký páteční podvečer z Prahy! Tipsport extraliga se již rozeběhla a dnes máme na programu čtvrté hrací kolo. V akci bude mimo jiné také Sparta, která po téměř roční odmlce přivítá před svými fanoušky Oceláře z Třince. Utkání na ledě pražské O2 areny startuje v 18.30, buďte u toho!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Neužil (Salák) – Moravčík, Mikliš, Tomáš Dvořák, T. Pavelka, Polášek, M. Jandus – Sobotka, R. Horák, Řepík – Thorell, D. Kaše, F. Chlapík – Buchtele, Vitouch, M. Forman – Z. Doležal, Zikmund, Prymula.

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, Marinčin, Zahradníček, M. Adámek, Jaroměřský – Daňo, P. Vrána, Martin Růžička – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Miloš Roman – Kofroň, Dravecký, Hrňa.

    Rozhodčí: Kika, Pražák – Lhotský, Svoboda.
     
    Ještě jednou přeji všem fanouškům krásný páteční podvečer už přímo z pražské O2 areny. Na ledě právě probíhá rozbruslení a vy si mezitím můžete prohlédnout sestavy obou celků.
     
    Domácí hokejisté obléknou tradiční variantu rudých dresů, třinečtí Oceláři budou hrát v dresech, kde převažuje bílá barva. Kapitán Sparty je zkušený útočník Michal Řepík, céčko na třineckém dresu nosí Petr Vrána.
     
    Domácí hráči postupně nastupují na ledovou plochu, Oceláři z Třince zatím vyčkávají ve své kabině.
     
    Třinečtí hokejisté jsou již také na ledě, ještě před startem utkání si poslechneme státní hymnu České republiky.
     
    Státní hymna již dozněla, utkání může odstartovat!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Úvodní vhazování vyhráli domácí hokejisté, kteří se ihned přesunuli do útočného pásma. Sobotka přihrával na svého spoluhráče, ale třinecká obrana včas zapracovala.
     
    00:22
    V první minutě utkání se bude vylučovat, a to z hostujících řad. Obránce David Musil (TRI) vyfasoval od rozhodčích dvouminutový trest za držení.
     
    00:36
    Roman Horák neuspěl na vhazování v útočném pásmu, ale i přesto se sparťané dostali zpět na kotouč. Střela Davida Kašeho od modré čáry neskončila gólem.
     
    01:18
    Nadějná souhra domácího týmu. Sobotka našel v mezikruží připraveného Michala Řepíka, který zkusil střelu z první, ale nemířil přesně.
     
    01:57
    Filip Chlapík pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou v obranném pásmu a domácí se znovu zabydleli v útočném pásmu. Mazanec však zasahovat nemusel.
     
    02:39
    Sparťané svou první přesilovou hru v utkání nevyužili, obránce David Musil je zpátky na ledové ploše. Mezitím však domácí hokejisté znovu útočí.
     
    02:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    A další útočné snažení se sparťanům vyplatilo! Obránce MICHAL MORAVČÍK napřáhl ke střele z levého kruhu a přesnou ranou nedal Mazancovi šanci zasáhnout. Asistence: Tomáš Dvořák, Filip Chlapík.
    02:48 Michal MORAVČÍK - 1:0
     
    03:51
    Sparťané jsou i nadále při chuti. Obránce Adam Polášek se připojil ke svým spoluhráčům v útočném pásmu, ale brankář Mazanec svou branku uhájil.
     
    04:21
    Erik Hrňa ve spolupráci s Vladimírem Draveckým ještě na chvíli udrželi kotouč v útočném pásmu, ale jeden ze sparťanů předvedl výtečný obranný zákrok.
     
    04:51
    Třinečtí hokejisté se na chvíli chtěli usadit v útočném pásmu, ale jejich snahu přerušuje rozhodčí, která píská se postavení mimo hru.
     
    05:10
    Marko Daňo spěchal za kotoučem do útočného pásma, ale Neužil si vyjel ze svého pracoviště a nedovolil třineckému útočníkovi zakončit. Hra pokračuje dál.
     
    05:32
    Teď už musel domácí brankář zasahovat. Daňo vystřelil z pravého kruhu pro vhazování, ale Neužil schoval kotouč ve své výstroji. Hra je na chvíli přerušena.
     
    05:42
    Ondřej Kovařčík hledal rychlou přihrávkou svého spoluhráče před brankou domácích, ale sparťanští obránci kotouč zablokovali. Na opačné straně je pískán ofsajd.
     
    06:02
    Tomáš Marcinko si chtěl sklepnout kotouč ze vzduchu, ale přihrávka na třineckého kanonýra byla příliš prudká. Hra se otáčí na druhou stranu kluziště.
     
    06:24
    Dobrá šance Sparty! Roman Horák střílel z nebezpečné pozice na levém kruhu, ale Mazanec střelu viděl a bez obtíží ji zneškodnil.
     
    07:37
    Tomáš Pavelka zavezl kotouč za svou branku a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Následně se píská postavení mimo hru na straně Třince.
     
    07:37
    Po komerční přestávce se vhazovalo ve středním pásmu, blíže k brance domácího týmu. David Vitouch neuspěl na vhazování, ale kotouč i přesto získali Pražané.
     
    08:02
    Ovšem třinečtí hokejisté byli ve svém napadání úspěšní a ihned zaútočili! Růžička si vyměnil pozici s Douderou, ale třinecký obránce nemířil přesně.
     
    08:50
    Marian Adámek rychle odehrál kotouč do středního pásma, ale sparťané vrátili hru do útočného pásma! Sobotkova střela ze strany ovšem neměla úspěch.
     
    09:17
    Na druhé straně mohlo být srovnáno! Miloš Roman si najel do dobré pozice až před branku Neužila, ale sparťanský brankář jeho ránu z blízkosti pokryl.
     
    10:20
    Třinečtí hokejisté se okamžitě usadili v útočném pásmu a zahrozili! David Kofroň udělal oblouk na modré čáře, když našel Marinčina, jehož ránu Neužil pokryl.
     
    10:25
    Hosté se nyní sami vyhnali z útočného pásma a sparťané mohli pokračovat v akci. Vitouch hledal na levé straně své spoluhráče, ale třinečtí obránci se včas vrátili.
     
    11:13
    Martin Růžička nahodil kotouč do útočného pásma, ale obránce Mikliš jeho střelu zablokoval a sparťané rychle otočili hru na druhou stranu. Mazanec zasahuje.
     
    11:26
    Bude se podruhé v tomto utkání vylučovat, tentokrát na obou stranách. Za domácí jede pykat na lavici hanby Ladislav Zikmund (SPA), za Třinec odjíždí na trestnou lavici Petr Vrána (TRI). Oba hráči vyfasovali trest za hrubost.
     
    12:05
    Velká šance hostujícího týmu! Ondřej Kovařčík hledal na druhé straně dobře najetého svého spoluhráče, ale ten střílel nepřesně! Neužil nemusel zasahovat.
     
    13:10
    Marin Adámek našel na druhé straně útočné modré čáry obránce Zahradníčka, jehož rána skončila zablokovaná. Hra pokračuje dál.
     
    13:52
    Oba týmy již hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím Pavelka přihrával ve středním pásmu Formanovi, který se přes třineckou obranu neprobil.
     
    14:29
    Ondřej Kovařčík chtěl prudce vystřelit v prostoru před brankou, ale jeden ze sparťanských obránců mu vložil do střely svou hokejku.
     
    15:22
    Na opačné straně kluziště bylo rušno před Mazancem! K dorážce před třineckým gólmanem se chtěl propracovat kapitán Řepík, ale neúspěšně.
     
    16:08
    Jeden ze sparťanských hráčů chvíli zůstal ležet na ledové ploše a vzápětí se strhla ve středním pásmu menší potyčka. Rozhodčí budou vylučovat.
     
    16:08
    Za domácí Spartu je vyloučen Jan Buchtele (SPA) za hrubost, současně na trestnou lavici usedá útočník Petr Vrána (TRI) za zásah do oblasti hlavy a krku a druhý třinecký hráč na trestné lavici je Patrik Hrehorčák (TRI). Poslední jmenovaný dostal trest rovněž za hrubost.
     
    18:15
    Sparťané měli k dispozici dvouminutovou přesilovou hru, kterou ovšem nevyužili. Mezitím Daňo pronikl do útočného pásma a ohrozil Neužila.
     
    18:32
    Uběhlo jen pár vteřin a rozhodčí chystají opět vylučovat. Na trestnou lavici tentokrát zavítá domácí útočník Zdeněk Doležal (SPA) za nedovolené bránění, Miloš Roman (TRI) za hrubost a Filip Chlapík (SPA) opět za hrubost.
     
    18:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    A třinečtí hokejisté svou přesilovou hru okamžitě využívají! Růžička nabil ERIKU HRŇOVI, který ze své oblíbené pozice z kruhu nekompromisně prostřelil Neužila. V O2 areně máme vyrovnáno. Asistence: Martin Růžička, Tomáš Marcinko.
    18:59 Erik HRŇA - 1:1
     
    19:58
    V posledních vteřinách úvodní třetiny se ještě na ledové ploše strhla menší strkanice, která se ovšem obešla bez trestů. První třetina končí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je minulostí. Zpočátku prvního dějství byli sparťané aktivnějším týmem a zásluhou Michala Moravčíka se dostali do vedení. Za Třinec ovšem minutu před koncem první třetiny vyrovnal Erik Hrňa. Oba týmy půjdou do druhé části za nerozhodného stavu 1:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:27 hodin.
     
    Hráči se vrátili zpět ze svých kabin na ledovou plochu, vše je připraveno na start druhé třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Roman Horák vyhrál vhazování ve středovém kruhu, ale sparťané vzápětí poslali kotouč na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před brankáře Neužila.
     
    20:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Zaváhání sparťanské obrany a máme tu druhý gól třineckého týmu! Obránce TOMÁŠ KUNDRÁTEK poslal nahozený kotouč na branku Neužila a puk propadl až do sítě. Bez asistence.
    20:20 Tomáš KUNDRÁTEK - 1:2
     
    21:02
    Sparťané mohli vzápětí rychle vyrovnat! Obránce Michal Moravčík střílel z mezikruží, ale brankář Marek Mazanec pohotově zasáhl.
     
    21:42
    Zahradníček rychle rozehrával kotouč z obranného pásma, ale sparťané díky svému napadání další třinecký útok odrazili. Hraje se ve středním pásmu.
     
    22:19
    Michal Řepík spěchal za kotoučem do rohu kluziště, ale u puku byli dříve hosté. Vzápětí rozhodčí píská zakázané uvolnění, hra se vrátí zpět před Mazance.
     
    22:38
    Řepík s Horákem chtěli vydolovat kotouč u levé tyčky hostující branky, ale třinečtí obránci byli pohotoví a odpálili kotouč do bezpečí. Hra pokračuje dál.
     
    23:16
    Velký tlak domácích! Michal Řepík si připravoval kotouč na střelu, ale dobrý blok útočníka Miloše Romana mu nedovolil zakončit. Sparta stále v pásmu na kotouči.
     
    23:36
    Teď už musel brankář Mazanec vytáhnout další úspěšný zákrok! Vladimír Sobotka střílel z dobré pozice od modré čáry, ale třinecký gólman zasáhl.
     
    23:43
    Sparťané budou mít v dalších minutách možnost vyrovnat. Obránce Milan Doudera (TRI) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za držení.
     
    23:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané potřebovali na využití své přesilové hry jen pár vteřin! Útočník FILIP CHLAPÍK si vybruslil od mantinelu do dobré střelecké pozice a propálil Mazance. Asistence: Erik Thorell, Martin Jandus.
    23:55 Filip CHLAPÍK - 2:2
     
    24:22
    Michal Moravčík rozehrál nepřesně v obranném pásmu a jeho zaváhání mohli hosté využít. Ondřej Kovařčík ovšem neměl dobrou rychlost.
     
    25:04
    Další rodící se šance Sparty! Miroslav Forman už ujížděl do samostatného úniku, ale ke kotouči měl o kousek blíž třinecký brankář Mazanec.
     
    25:58
    Bude se znovu vylučovat. Milan Doudera kombinoval se svým spoluhráčem na modré čáře, ale ke střele se nedostal. Výhoda Třince ještě pokračuje.
     
    26:15
    Nyní je hra přerušena. Na trestnou lavici usedá útočník Patrik Prymula (SPA), který dostává od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení.
     
    26:15
    Po komerční přestávce se vhazovalo v útočném pásmu Třince, kde byli domácí hokejisté úspěšnější, ale ke kotouči se vzápětí dostali hosté.
     
    26:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    A hosté odskakují svému soupeři znovu do jednobrankového vedení! Před sparťanskou brankou se nejlépe zorientoval třinecký kanonýr MARTIN RŮŽIČKA, jenž poslal kotouč za bezmocného Neužila. Asistence: Petr Vrána, Milan Doudera.
    26:51 Martin RŮŽIČKA - 2:3
     
    27:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Pozor, Třinec krátce nato jde do dvougólového trháku! Roman přihrál na hranici kruhu PATRIKU HREHORČÁKOVI, který svou povedenou střelou pokořil Neužila. Asistence: Miloš Roman.
    27:08 Patrik HREHORČÁK - 2:4
     
    27:08
    V témže čase se sparťanští trenéři rozhodli prostřídat své brankáře, místo v modrém půlkruhu zaujme po Jakubu Neužilovi jeho kolega Alexander Salák.
     
    27:32
    Sparťané se dostali do útočného pásma po levé straně kluziště a ohrozili Mazance! Třinecký brankář zasáhl a přerušil hru. Bude následovat vhazování.
     
    27:52
    Hosté jsou i nadále při chuti a znovu krouží v útočném pásmu. Střelu Miloše Romana na poslední chvíli zablokoval jeden ze sparťanských obránců.
     
    28:29
    Jan Jaroměřský pouze nahodil kotouč ze středního pásma až za branku Alexandera Saláka. Následně musel zasahovat i jeho protějšek Mazanec.
     
    28:52
    Miroslav Forman se přetlačoval u soupeřovy branky se třineckými hráči a získal kotouč pro svůj tým. Polášek ovšem na modré čáře puk nezpracoval.
     
    29:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané v polovině utkání skórují potřetí v tomto utkání! Moravčík geniálním pasem našel najetého DAVIDA VITOUCHA, jenž v samostatném úniku prostřelil brankáře Mazance střelou mezi betony. Asistence: Michal Moravčík, Adam Polášek.
    29:18 David VITOUCH - 3:4
     
    29:18
    Nutno ještě zmínit, že třinečtí Oceláři při svém třetím inkasovaném gólu prostřídali brankáře. Do brankoviště Třince míří Ondřej Kacetl.
     
    30:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Gólové hody v O2 areně pokračují i nadále! DAVID MUSIL poslal kotouč od mantinelu před branku a domácí brankář Salák byl bezmocný. Třinec znovu vede o dvě branky. Asistence: Marian Adámek, Andrej Nestrašil.
    30:07 Michal KOVAŘČÍK - 3:5
     
    31:39
    Sparťané chtějí s výsledkem ještě něco udělat, ale pozorná obrana Třince jim toho zatím moc nedovoluje. Kacetl stále ve svém brankovišti odolává.
     
    32:59
    Velká šance Sparty! David Vitouch dorážel opuštěný kotouč před brankou, ale jeho střela šla těsně mimo tři tyče. Skóre se nemění.
     
    33:35
    Třinečtí hokejisté odrazili další útočnou akci sparťanského týmu po levé straně kluziště a domácí musí rozehrávat až od své branky. Hra plyne dál.
     
    34:17
    Michal Řepík chtěl ještě udržet kotouč v útočném pásmu, ale třinečtí obránci včas zapracovali a vyhodili kotouč až k brankáři Alexanderu Salákovi.
     
    34:57
    Pozor! Na ledě se nám nyní strhla hromadná bitka, po které se bude vylučovat. Rozhodčí se o udělení trestů ještě radí.
     
    34:57
    Za hosty míří na trestnou lavici kapitán Třince Petr Vrána (TRI), jenž pyká za hrubost. Za stejný prohřešek jede na lavici hanby obránce David Musil (TRI) a ze sparťanských řad Filip Chlapík (SPA).
     
    35:19
    Obránce Kundrátek vyhazuje kotouč ihned po vhazování až k brankáři Salákovi. Sparťané musí začít další atak na třineckou branku z obranného pásma.
     
    35:57
    Teď byli sparťané blízko! Michal Řepík po křižné přihrávce vystřelil jen do tyčky Kacetlovy branky. Sparťané i nadále svého soka tlačí v útočném pásmu.
     
    37:29
    Sotva se třinečtí hokejisté ubránili, nyní je čeká další oslabení ve čtyřech. Na trestnou lavici usedá útočník Třince Miloš Roman (TRI) za podrážení.
     
    37:41
    Sparťané nechali odkrytá zadní vrátka, čehož hosté chtěli hned využít. Marko Daňo střílel na Saláka z dobré pozice, ale domácí gólman zasáhl.
     
    38:45
    Sparťané se na chvíli usadili v útočném pásmu před Kacetlem a zahrozili! Řepík se opřel do střely na levém kruhu, ale jeho ránu obětavě zablokoval Marcinko.
     
    39:21
    Doležalova formace se chtěla probít do útočného pásma po levé straně kluziště, ale rozhodčí píská postavení mimo hru. Třinec se zatím úspěšně brání.
     
    39:54
    Třinečtí hokejisté už hrají v plném počtu a přečkali další krušné chvilky před svým brankářem. Druhá třetina pomalu končí, oba týmy půjdou do kabin.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je za námi! Viděli jsme v ní celkem šest branek, dvě na straně domácích, hned čtyřikrát mířili do černého třinečtí hokejisté. Vedení hostů nejprve vystřelil Erik Hrňa, ale skóre vyrovnal Filip Chlapík. Poté se ovšem dvakrát prosadili hosté. Nejprve Martin Růžička a poté Patrik Hrehorčák. Skóre následně zkorigoval z domácí strany David Vitouch, ale zpět na rozdíl dvou branek upravil Michal Kovařčík.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:28 hodin.
     
    Hráči už krouží po ledové ploše, třetí třetina může odstartovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Třinečtí hokejisté vyhráli vhazování ve středovém kruhu a ihned založili další útočnou akci. Obránce Moravčík ovšem dobře zapracoval a sparťané mají puk na hokejkách.
     
    40:52
    Tomáš Dvořák nahodil kotouč podél mantinelu do útočného pásma a vzápětí rozhodčí přerušuje hru. Za chvíli se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    41:08
    Tomáš Marcinko byl úspěšnější na vhazování a hosté se přesunuli do útočného pásma. Salák byl pozorný a pomohl svým obráncům s rozehrávkou.
     
    42:37
    Martin Růžička jemným přiťuknutím poslal kotouč do středního pásma a v útočné zóně pokračoval forvard Marko Daňo. Sparťané se zatím úspěšně brání.
     
    43:41
    Marian Adámek poslal nahozený kotouč na branku domácích, ovšem gólman Salák měl na střelu dobrý výhled a ránu třineckého beka zastavil.
     
    44:13
    Další Adámkova střela skončila zablokovaná a do útoku se vrhli Pražané. Útočník Kaše střílel z pravé strany kluziště, ale gólová střela z toho nebyla.
     
    44:35
    Miloš Roman už ujížděl do samostatného úniku, ale obránce Polášek se stihl vrátit a odpálil kotouč rukavicí pro svůj tým do bezpečí. Hra pokračuje dál.
     
    45:25
    David Vitouch dobře napadal třineckou rozehrávku v obranném pásmu, ale i přesto se hosté dostali do útočného pásma. Tam však nepobyli příliš dlouho.
     
    46:12
    Vladimír Sobotka doloval kotouč u branky Kacetla, ale úspěšnější byli nakonec třinečtí hráči. Kotouč vzápětí končí až ve středním pásmu.
     
    46:36
    Hosté se nyní příliš unáhlili se svou rozehrávkou a u kotouče byl jako první obránce Ondřej Mikliš. Rozhodčí píská další zakázané uvolnění Třince.
     
    47:15
    Erik Thorell přenechal puk v útočném pásmu zadovkou na Davida Kašeho, ale sparťané se ke střele nedostali. V pokračujícím tlaku už sparťané nezahrozili.
     
    47:53
    Další úspěšný zákrok třineckého brankáře. Rozhodčí přerušuje hru, po komerční přestávce se bude znovu vyhazovat v obranném pásmu Třince.
     
    47:56
    David Vitouch neuspěl na vhazování v útočném pásmu a vzápětí je hra znovu přerušena. Bude se vhazovat po levici brankáře Ondřeje Kacetla.
     
    48:17
    David Musil se dostával do dobré šance v útočném pásmu, ale sparťanští obránci byli včas připravení a poslali kotouč do středního pásma.
     
    48:38
    Další nedovolený zákrok z domácí strany. Obránce Martin Jandus (SPA) vyfasoval od sudích dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    48:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté se okamžitě usadili v útočném pásmu a po dvanácti vteřinách z Jandusova trestu udeřili! Kundrátek posunul kotouč na kruh, kde už stál připravený ANDREJ NESTRAŠIL a letní posila třineckých Ocelářů milimetrovou ranou nedala Salákovi šanci zasáhnout. Asistence: Tomáš Kundrátek, Michal Kovařčík.
    48:50 Andrej NESTRAŠIL - 3:6
     
    49:20
    Horák neuspěl na vhazování v útočném pásmu, ale kapitán Ocelářů Petr Vrána se nedostal s kotoučem na hokejce daleko. Vzápětí je pískán ofsajd domácích.
     
    50:19
    Polášek rozehrál další útočnou akci středem kluziště, ale v útočném pásmu sparťané nebyli úspěšní. Vzápětí už musel zasahovat Kacetl, který přerušil hru.
     
    51:00
    Pozor! Po faulu Michala Kovařčíka (TRI) měli sparťané ponechanou výhodu, ve které sice vstřelili branku, ale branka nemůže být uznána, jelikož hra už byla přerušena. Sparťané budou hrát v přesilové hře.
     
    51:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťany to ovšem nemusí mrzet! ERIK THORELL pronikl s kotoučem na hokejce do útočného pásma a přesnou střelou zaskočil brankáře Kacetla. Sparťané ztrácejí znovu jen dvě branky. Asistence: Filip Chlapík, David Kaše.
    51:54 Erik THORELL - 4:6
     
    52:13
    Hosté mohli vzápětí skórovat. Vrána obtočil branku a po následné střele obránce dorážel kotouč na brankovišti útočník Daňo. Sparta situaci ustála.
     
    52:39
    Nyní je hra přerušena, po komerční přestávce budeme pokračovat dále. Čas na vyrovnání se sparťanům pomalu krátí, Třinec stále vede o dvě branky.
     
    52:45
    David Kaše na vhazování odpálil kotouč až do ochranné sítě a buly ve středním pásmu se opakovalo. Napodruhé už byli úspěšnější třinečtí hráči.
     
    53:27
    Miloš Roman a jeho formace vyslala na brankáře Saláka nebezpečnou ránu z pravého kruhu, ale domácí gólman si poradil. Hra pokračuje u obránců Sparty.
     
    54:22
    Martin Jandus udělal oblouk ve středním pásmu a nahrál Dvořákovi. Druhý jmenovaný nebyl v dobré rychlosti, čehož třinečtí hokejisté využili.
     
    55:17
    Posledních pět minut třetí třetiny. Salák vyjel ze svého pracoviště, aby pomohl svým obráncům. Řepík ještě počkal na své spoluhráče, Sparta míří do útoku.
     
    55:46
    Jandus ještě na chvíli udržel hru v útočném pásmu, ale krátce nato se třinečtí hokejisté z tlaku vymanili a poslali kotouč do neutrální zóny.
     
    56:35
    Miroslav Forman nahodil kotouč ještě za červenou čárou a vzhledem k tomu, že u kotouče byli jako první Třinečtí, rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    56:54
    Třinečtí hokejisté pozorně brání svou obrannou modrou čáru. Domácí hokejisté střídají a zřejmě za chvíli zkusí odvolat Saláka z jeho pracoviště.
     
    57:28
    Je to tak. Alexander Salák už míří na střídačku, sparťané to tedy v následujících vteřinách zkusí se šesti bruslaři v poli. Hra plyne dál.
     
    58:45
    Sparťané se usadili v útočném pásmu a kombinovali! Střela Michala Řepíka od modré čáry skončila zablokovaná a kotouč mají v moci třinečtí hokejisté.
     
    59:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    O vítězi utkání je rozhodnuto! PATRIK HREHORČÁK střelou ze středního pásma trefil odkrytou sparťanskou branku a zařizuje sedmý gól Třince v tomto utkání! Asistence: Miloš Roman.
    59:04 Patrik HREHORČÁK - 4:7
     
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno! Sparťané se ve třetí třetině snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale třinečtí hokejisté přidali další dva góly a po výhře 7:4 si z O2 areny odváží domů cenné tři body.
     
    To je ode mě vše, děkuji všem za pozornost a přeji hezký zbytek večera. Na počtenou! (21:03:00)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 3. Moravčík (Tomáš Dvořák, F. Chlapík), 24. F. Chlapík (Thorell, M. Jandus), 30. Vitouch (Moravčík, Polášek), 52. Thorell (F. Chlapík, D. Kaše) – 19. Hrňa (Martin Růžička, Marcinko), 21. Kundrátek, 27. Martin Růžička (P. Vrána, M. Doudera), 28. Hrehorčák (Miloš Roman), 31. M. Kovařčík (M. Adámek, A. Nestrašil), 49. A. Nestrašil (Kundrátek, M. Kovařčík), 60. Hrehorčák (Miloš Roman)


    HC Sparta Praha: Neužil (28. Salák) – Moravčík, Mikliš, Tomáš Dvořák, T. Pavelka, Polášek, M. Jandus – Sobotka, R. Horák, Řepík – Thorell, D. Kaše, F. Chlapík – Buchtele, Vitouch, M. Forman – Z. Doležal, Zikmund, Prymula.
    HC Oceláři Třinec: Mazanec (30. Kacetl) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, Marinčin, Zahradníček, M. Adámek, Jaroměřský – Daňo, P. Vrána, Martin Růžička – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Miloš Roman – Kofroň, Dravecký, Hrňa.

    Rozhodčí: Kika, Pražák – Svoboda, Lhotský

    Diváci: 5 973
    thejrc.org