Liberec – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Slovácko – Zlín 3:0 (kon.) | Plzeň – Č. Budějovice 2:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
2:1 (0:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Sobota 18.09.2021, 19:00 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Krásný a příjemný večer ze slavnostní Plzně!

    Vítám všechny fotbalové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na sobotní den dopřát trochu fotbalu. Od sedmi hodin se totiž v plzeňské Doosan Aréně uskuteční utkání osmého kola nového ročníku FORTUNA:LIGY, ve kterém FC Viktoria Plzeň změří síly s týmem SK Dynamo Č. Budějovice.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné večer s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Viktoria Plzeň

    Po sedmi odehraných kolech se Plzeňané vyhřívají na čele ligové tabulky. Svěřenci Michala Bílka hned sedm zápasů zvládli za tři body, jediné zaváhaní přišlo překvapivě v šestém kole, kdy červenomodří prohráli na půdě nováčka z Hradce Králové 0:1. V posledním ligovém kole se na západě Čech uskutečnil šlágr kola a Viktoria ho zvládla vítězně, Spartu v dramatickém utkání přemohla 3:2. Již v prvním poločase se ujala dvoubrankového vedení, Pražané stihli vždy jen korigovat. Vítěznou trefu zaznamenal Jan Sýkora, který se trefil parádně z hranice pokutového území.
     
    SK Dynamo Č. Budějovice

    Jihočeši po sedmi kolech jsou zatím na dvanáctém místě, když na svůj účet celkově nashromáždili sedm bodů. V posledních dvou kolech ale vyšli hráči Dynama bodově, ale i střelecký na prázdno. Nejprve na Letné podlehli Spartě 0:1 a po reprezentační přestávce nestačili svěřenci Davida Hořejše na domácím pažitu na nováčka z Hradce Králově, kterému podlehli rovněž 0:1. Chytnou se Budějovice na dobře hrající Plzni, to se dozvíme krátce před jednadvacátou hodinou.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Staněk – Řezník, Pernica, Hejda (C), M. Havel – Bucha, Kalvach – J. Kopic, J. Sýkora, Mosquera – Beauguel.
    Náhradníci: A. Hruška – Hybš, Chorý, Al. Čermák, P. Šulc, Kaša, Janošek.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Sladký, Králik (C), Talovierov, Čolić – Čavoš, Hellebrand – Van Buren, Hora, Mršić – Bassey.
    Náhradníci: Šípoš – L. Havel, P. Novák, Tolno, Michal Škoda, Brandner, Javorek.

    Rozhodčí: Petřík – Kotík, Pochylý.
     
    Ještě jednou krásný večer, tentokrát již přímo z plzeňské Doosan Arény. Viktoria slaví své 110 narozeniny a proto i dnešní duel se odehraje ve svátečním duchu. Hráči Plzně nastoupí do zápasu ve speciálních dresech.
     
    Obě mužstva již nastupují na hrací trávník. Plzeň nastupuje v retro červenomodré kombinaci, hosté z jihu Čech v černobílé sadě dresů.
     
    Státní hymnu před zápasem zazpívá opěrní pěvkyně Eva Urbanová.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí poprvé pískl do píšťalky, dnešní slavnostní utkání může začít – pojďme na něj! Výkop měli na starosti hosté, kteří v prvním poločase budou útočit zleva doprava.
     
    2
    Jhon Mosquera vyslal první centr do pokutového území, k míči se dral Beauguel, nicméně francouzský útočník zakončit nedokázal.
     
    4
    S míčem zatím operují pouze fotbalisté Plzně, leč brankář Vorel zatím zasahovat nemusel.
     
    5
    Hráči Dynama vyslali první centr do vápna a hned z toho bylo vzrušení, jelikož na hrací ploše se ocitl Van Buren, hlavní rozhodčí ale penaltu nepíská.
    5. Havel podezřele držel Van Burena, penalta se nepískala
     
    6
    Jan Sýkora byl uprostřed hřiště faulován. Brejk hostů konči, naopak hráči domácího celku budou rozehrávat volný přímý kop.
     
    6
    Martin Sladký ostře zajel do Jhona Mosquery, hostující hráč musí být hodně rád, že za tento zákrok neviděl žlutou kartu.
     
    7
    Pavel Bucha se snažil rozehrát standardní situaci na zadní tyč, nicméně do míče dal až moc síly a ten tak přelétl všechny a všechno. Odkopávat od své branky bude gólman Vojtěch Vorel.
     
    8
    Standardka i na druhé straně. I zde balon letěl do pokutového území, nicméně pro změnu hráči Dynama si zase nepohlídali ofsajdové postavení. Stále platí, že ani jeden z brankářů nemusel zasahovat.
     
    9
    Jan Kopic skvěle zapracoval ve středu pole, když hlavou zrychlil hru na Sýkoru. Jeho následný centr si našel Milan Havel, jeho rána ale byla sražená na rohoý kop.
     
    10
    Nadýchaný centr přistál na hlavě Luďka Penicy, od něho míč zamířil do levé tyče. Vorel měl tentokrát štěstí, spousta lidí na stadionu už zvedala své ruce vzhůru.
     
    11
    Domácí stále při chuti, do ohně letěl další balon z pravé strany, tento ale nepatřil do kategorie přesných.
     
    12
    Fanoušci si připravili povedené choreo k dnešnímu zápasu. Na transparentu stojí: "110 let tradice výher, proher, vzestupů a pádů." Hezká práce domácích fanoušků.
     
    13
    Vzápětí přichází velká šance Dynama. Bassey vyhrál uprostřed pole osobní souboj, následně míč předal na pravou stranu Jakubu Horovi, jehož rána byla tečovaná na rohový kop.
    13. Bassey nabídl střeleckou pozici Horovi, jeho rána byla sražena
     
    14
    Míč se od rohu dostal až na zadní tyč, kde stál připravený Patrik Čavoš. I jeho rána byla sražená, hosté si zopakují roh, tentokrát z pravé strany.
     
    15
    I tentokrát obrana Viktorie odolala, navíc rychlý protiútok táhl Jhon Mosquera.
     
    16
    Hosté se začínají v zápase osmělovat a nebojí se útočit. Zapomenout ale nesmí na zadní vrátka.
     
    17
    Jako třeba tentokrát, kdy plzeňskou akci táhl středem Jan Sýkora. Ten se protančil až do zakončení, ale i jeho rána byla sražená hostující obranou na rohový kop.
    17. Sýkora se dostal až do šestnáctky, ale jeho střela byla zblokovaná
     
    18
    Fortune Bassey se rozhodl vystřelit z hranice šestnáctky, leč jeho přízemní rána mířila pouze do míst, kde stál Jindřich Staněk.
     
    19
    Hra se rychle obrátila na druhou stranu a Plzeň bude opět rozehrávat od značky rohového kopu.
     
    19
    Domácí zahráli roh na krátko, Janu Sýkorovi vzápětí hosté ukopli balon do autu. Domácí budou vhazovat.
     
    20
    Ve dvacáté minutě se mohlo poprvé měnit skóre. Míč si potáhl Patrik Čavoš a jeho hodně povedená rána skončila na pravé tyči. Zde chybělo opravdu jen pár centimetrů.
     
    21
    Odražený míč si našel na vlastní polovině Pavel Bucha, ten byl ale vzápětí faulován.
     
    22
    Milan Havel nepříliš šikovně hodil míč zpět do hry, Bassey táhl rychlý protiútok, hostující hráč se šikovně vyhnul Lukáši Hejdovi, poté si všiml volného Hellebranda, jehož ránu zachytil Jindřich Staněk do svých rukavic.
    22. Hellebrand si udělal prostor pro střelu a pálil k tyči
     
    24
    Pavel Bucha chtěl oslovit v pokutovém území Milana Havla, těsně před ním ale hosté zahráli míč do autu.
     
    25
    Viktoria míč do ohně rychle vrátila a opět bude moci bránu Vorla ohrozit od rohového praporku.
     
    26
    Míč se snášel na zadní tyč, kam si ale vyskočil hostující brankář a míč končil v jeho rukavicích. Vorel poté rychle rozehrál.
     
    27
    Hráči Dynama měli další stoprocentní šanci. Bassey si na hranici vápna narazil s Horou, první jmenovaný následně pálil těsně vedle levé tyče.
    27. Bassey si parádně narazil s Horou a dostal se před Staňka.
     
    29
    Plzeň je mírně vyvedená z rytmu, tentokrát jí míč utekl mezi střídačkami až do autu, vhazovat tak budou moci hosté.
     
    30
    Máme za sebou půl hodinu hry a nutno konstatovat, že více gólových šancí měli rozhodně hosté, branka ovšem nepadla ani na jedné straně.
     
    32
    Další plzeňský centr letěl na Beauguela, ten si chtěl na hranici vápna zpracovat kulatý nesmysl, ten mu ale odskočil od kopaček.
     
    33
    Havel servíroval míč opět na vytáhlého domácího útočníka, ten ho ale opět nepředal dále.
     
    33
    Vorel si připisuje na svůj účet první úspěšný zákrok. Pavel Bucha napřáhl ze střední vzdálenosti, plzeňská rána mu příliš vrásek na čele ale nezpůsobila.
    33. Bucha si udělal prostor, seběhl si ke střele a prověřil Vorla
     
    34
    Žlutou kartu dostává Patrik Čavoš (SK Dynamo Č. Budějovice).
     
    35
    Plzeň neví kudy se dostat k soupeřovic bráně, hráči Dynama zatím velice dobře brání.
     
    36
    Až teď mohla Viktoria ohrozit hostující bránu, Jan Kopic hledal spoluhráče ve vápně, leč na další roh stačila odrazit míč hostující obrana.
     
    37
    A Plzeňané si o zopakují z levé strany.
     
    38
    Pavel Bucha si narazil s Kalvachem, první jmenovaný ale následně nepřešel jeden na jednoho a hosté mohli bez problémů míč dostat do bezpečí.
     
    40
    Pomalu se nám blíží závěr prvního poločasu, dočkáme se ještě nějaké zajímavé situace před jednou z branek?
     
    41
    Vorel si našel plzeňský centr do vápna. Hostující brankář záhy měl tu čest odkopávat od své branky.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Milan Havel (FC Viktoria Plzeň).
     
    43
    Jakub Hora se snažil zrychlit hru přenesením míče na pravou stranu, přihrávka mu ale nevyšla a balon nakonec skončil až v zámezí.
     
    44
    Jan Sýkora se snažil vypíchnout balon soupeři, nicméně to vypadá, že si nakonec sám ublížil a momentálně mu není vůbec do zpěvu.
     
    45
    Na začátku poslední minuty mělo Dynamo další velkou šanci. Staněk nejprve zachytil centr Hory, míč mu z rukavic ovšem vypadl a moc nechybělo, aby ho Fortune Bassey doklepl do sítě.
    45. Úplně volný Hora prověřil centrem Staňka, Bassey dorážel
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas. Gólu jsme se zatím nedočkali, nicméně o zajímavé momenty rozhodně nouze nebyla. A nutno podotknout, že více vyložených šancí měli hosté, kteří mohli dát minimálně už tři branky. Nestalo se a tak blíže vítězství mají nadále obě mužstva stejně daleko. Druhý poločas je tady po krátké pauze, buďte u něho s námi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned po půl minutě Plzeň rozehrála rohový kop, ale ani tentokrát Plzeň z něj zakončit nedokázala. Hosté odvrací do bezpečí.
     
    47
    Na druhé straně se snažil centrovat Bassey, nicméně svůj pokus namířil pouze do Pernicy, roh i na druhé straně.
     
    48
    Obraně pomohl Jean-David Beauguel, který skvěle zapracoval a nepustil hráče Dynama ke střelbě.
     
    49
    Jhon Mosquera se dostal k centru přes Talovierova, míč směřoval na hlavu Beauguela, leč ani tentokrát se k němu francouzský útočník nedostal.
     
    50
    Beauguel byl při další útočné snaze faulován krátce za polovinou hřiště, Lukáš Kalvach rozehraje míč zpět do hry. Pro Kalvacha to je letošní první soutěžní utkání v sezóně.
     
    51
    Jan Kopic pěkně udržel míč na pravé straně, poté si s míčem ale nerozuměl Kalvach, který zakončit nedokázal.
     
    52
    Hra se přelévá ze stranu. Na útočné polovině Dynama udělal kličku do středu Fortune Bassey, branku ovšem netrefil.
    52. Bassey si seběhl zleva a málem trefil bránu
     
    53
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou zřejmě zaslouženě v zápase do vedení. FORTUNE BASSEY se parádně položil do centru a s pomocí pravé tyče dostal míč do sítě.
    53. Fortune BASSEY - 0:1
     
    54
    Domácí se snaží bleskově odpovědět, Jan Kopic vybojoval rohový kop. Podaří se z něho Viktorii konečně zakončit?
     
    55
    Pavel Bucha cpal balon na bližší tyč, tu si hosté pohlídali, nicméně domácí zůstanou u balonu a míč rozehraje Bucha opět ze značky rohového kopu.
     
    56
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Kopic, přichází Dominik Janošek.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Lukáš Kalvach, přichází Tomáš Chorý.
     
    58
    Plzeň má stále něco málo přes půl hodiny, aby se zápasem něco provedla, nicméně takhle to nepůjde. Míč má na kopačkách brankář Vorel, který ho dlouhým nákopem pošle zpět do hry.
     
    59
    Tomáš Chorý měl na hlavě vyrovnání, jenomže brankář Vorel se blýskl skvělým zákrokem. Roh pro Viktorii.
     
    60
    Po hodině hry zatáhl míč do vápna Pavel Bucha, ten pak šikovně přenechal míč Havlovi, který udělal kličku na levou stranu, aby záhy poslal míč nad branku Vorla.
    60. Havel se nabídl na Buchovu přihrávku a tvrdě pálil mimo bránu
     
    61
    Viktoria začíná stupňovat svůj tlak. Janošek skvěle našel Sýkoru na pravém křídle, jehož nadýchaný centr mířil na malé vápno, tam ale kralovali ve vzduchu hosté.
     
    62
    Hráči v černobílé kombinaci dresů si hezky narazili ve vápně, následný centr ale schoval do náruče gólman Staněk.
     
    64
    Za hranicí vápna napřáhl Pavel Bucha, plzeňský záložník to nemysle zle, nicméně branku o dobrý kus netrefil.
     
    65
    Další ze série centrů mířil na Chorého, ten ač je vysoké postavy, tak ani nyní se k hlavičce nedostal. Nadále si obrana Dynama zaslouží absolutorium.
     
    66
    Radim Řezník dnes není příliš vidět, tentokrát ale byl, když fauloval uprostřed pole.
     
    67
    Ani hosté nezapomínají na svou aktivitu směrem dopředu. Své štěstí zkusil Matěj Mršič, Jindřich Staněk bez problémů chytá.
     
    69
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Doosan Aréna hlásí vyrovnáno. RADIM ŘEZNÍK se dostal, po skvělé hlavičce Chorého uprostřed hřiště, v pokutovém území k balonu, domácí krajní bek udělal protisměrnou kličku a následně míč uklidil, i když trochu se štěstím, ke vzdálenější tyči.
    69. Radim ŘEZNÍK - 1:1
     
    70
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Jakub Hora, přichází Petr Javorek.
     
    72
    Je před námi dvacet minut, aby se obě mužstva pokusila strhnout vedení na svou stranu.
     
    72
    Střídající Dominik Janošek napřáhl z velké dálky a gólman Vorel musel jeho ránu vyrážet.
    72. Janoškova jedovka pořádně prověřila Vorla
     
    73
    Jean-David Beauguel už se chystal zakončovat, nicméně pomezní rozhodčí mává ofsajd.
     
    74
    Jan Sýkora se k balonu přes obránce nedostal, vhazovat budou poblíž domácí lavičky hráči Českých Budějovic.
     
    74
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Matej Mršić, přichází Lukáš Havel.
     
    75
    Pavel Bucha vystihl hostující rozehrávku, nicméně následně i on pokazil rozehrávku, hrát tak mohou opět hosté.
     
    76
    Řezníkův centr prodloužil na první tyči Beauguel, bohužel pro domácí ale nikdo nezavíral zadní tyč.
     
    77
    Dnešní utkání sleduje 9312 diváků.
     
    78
    Nepříjemný cent z levé strany od Mosquery hosté na poslední chvíli srazili na rohový kop.
     
    79
    Na penaltě pod tlakem hlavičkoval Lukáš Hejda nad branku.
     
    79
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň rozehrála další rohový kop, Jan Sýkora dostal spoustu prostoru k centru z pravé strany, míč si hlavou našel LUKÁŠ HEJDA a napodruhé už se trefil přesně do černého.
    79. Lukáš HEJDA - 2:1
     
    80
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jhon Mosquera, přichází Pavel Šulc.
     
    81
    Mámě něco málo přes deset minut do konce zápasu a nyní jsou na tahu opět hosté, pokud si chtějí ze západu Čech domů na jih odvést nějaký ten bodík.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Jean-David Beauguel (FC Viktoria Plzeň).
     
    83
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Patrik Hellebrand, přichází Michal Škoda.
     
    84
    Beauguel s Chorým skvěle napadali hostující rozehrávku. Beauguel nakonec dostal Talovierova pod velký tlak, domácí útočník získal balon a nechybělo moc, aby ho předal dál na své spoluhráče.
     
    85
    Luděk Pernica odkopl balon do zámezí, aby hosté pouze vhazovali, místo kopali roh.
     
    86
    Neskutečný, neuvěřitelný, fenomenální zákrok Jindřicha Staňka proti hlavičce Maksyma Talovierova z malého vápna. Plzeňský brankář si zasloužil od několika stovek fanoušků ovace ve stoje.
     
    87
    Hráči Dynama jistě ještě neřekli poslední slovo a nyní to jsou oni, kdo více drží balon. Navíc hlavní rozhodčí píská faul uprostřed hřiště pro hostující celek.
     
    88
    Hlavní rozhodčí ještě zřejmě řeší s kolegou u videa předešlý skvělý zákrok Staňka, zdali nakonec míč přece jen nebyl již za brankovou čárou.
     
    89
    Situace zřejmě nebude tak jednoznačná, jelikož stále probíhá komunikace mezi Petříkem a jeho kolegou u videa.
     
    90
    Ano, opravdu to gól nebyl a Jindřich Staněk si tak napodruhé mohl vychutnat plzeňské ovace.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí ve druhém poločasu nastaví nad rámec normální hrací doby čtyři minuty.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Luděk Pernica (FC Viktoria Plzeň).
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Sýkora, přichází Aleš Čermák.
     
    90+2
    Další skvělý zákrok plzeňského brankáře. K míči uvnitř vápna se dostal Michal Škoda, jeho ránu z voleje opět kryje skvělý Jindřich Staněk.
     
    90+3
    Další akci českobudějovického Dynama zastavuje zvednutý praporek pomezního rozhodčího – ofsajd.
     
    90+4
    Jean-David Beauguel se nyní ukvapil. Místo toho, aby podržel balon a ušetřil tak několik cenných vteřin, vystřelil z velké dálky vedle a hosté tak nadále mají ještě čas na jednu šanci.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Jindřich Staněk (FC Viktoria Plzeň).
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a tento skvělý zápas nakonec patří domácí Viktorii. Jako první se do vedení sice dostali hosté, ale Plzni se povedl skvělý obrat. Po gólu Basseyho, který odehrál skvělý zápasy, v 69. minutě vyrovnal obránce Řezník a duel nakonec rozhodl další obránce, kapitán, Lukáš Hejda. Velké absolutorium patří domácímu brankáři Jindřichu Staňkovi, který v závěru předvedl několik fantastických zákroků a hlavně jemu by měli Plzeňané poděkovat.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:11. Střely mimo: 4:3. Rohy: 13:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:9.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku sobotního večera se s vámi loučím a u dalších zápasů z plzeňské Doosan Arény se opět budu těšit, na shledanou. (20:56:58)

    Jakub Štěrba

    Branky: 69. Řezník (Chorý), 79. Hejda (J. Sýkora) – 53. Bassey (Van Buren)

    Karty:   42. M. Havel (PLZ), 82. Beauguel (PLZ), 90+1. Pernica (PLZ), 90+4. Staněk (PLZ) – 34. Čavoš (CEB)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:11. Střely mimo: 4:3. Rohy: 13:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:9.
    FC Viktoria Plzeň: Staněk – Řezník, Pernica, Hejda (C), M. Havel – Bucha, Kalvach (56. Chorý) – J. Kopic (56. Janošek), J. Sýkora (90+1. Al. Čermák), Mosquera (80. P. Šulc) – Beauguel.
    Náhradníci: A. Hruška – Hybš, Chorý, Al. Čermák, P. Šulc, Kaša, Janošek.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Sladký, Králik (C), Talovierov, Čolić – Čavoš, Hellebrand (83. Michal Škoda) – Van Buren, Hora (70. Javorek), Mršić (74. L. Havel) – Bassey.
    Náhradníci: Šípoš – L. Havel, P. Novák, Tolno, Michal Škoda, Brandner, Javorek.

    Rozhodčí: Petřík – Kotík, Pochylý

    Diváci: 9312
    thejrc.org