Poruba 2011 – Jihlava 4:2 (kon.) | Přerov – Kadaň 5:2 (kon.) | Vrchlabí – Šumperk 3:2 (3:2 po s.n.)
Litoměřice – Kolín 5:4 (kon.) | Slavia – Benátky n/J 4:2 (kon.) | Sokolov – Havířov 2:3 (po pr.)
Třebíč – Frýdek-M. 4:2 (kon.) | Prostějov – Ústí n/L 0:3 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
5:2 (0:1, 2:1, 3:0)
SK Trhači Kadaň
Sobota 18.09.2021, 17:00Chance liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání přineslo rozuzlení až ve třetí třetině, kdy o svém vítězství rozhodl domácí celek HC ZUBR Přerov! Domácí měli navrch v první části, karta se ale poté obrátila a Kadaňští nepříjemně kousali až do třetího inkasovaného gólu ve 46. minutě. Od té doby začali otěže zápasu zpátky přebírat Zubři, kteří nastříleli ještě dvě branky a slaví tak výhru 5:2! Já se s Vámi pro dnešek z přerovské MEO Arény loučím a u dalšího přenosu na počtenou! (19:22:55)
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Pozornost se stále soustředí na pásmo Kadaně, kde aktivně hrají Hanáci. Poslední minuta dnešního utkání.
    58:14 František HRDINKA - 5:2
     
    58:14
    Přerov právě vstřelil branku!
    A páté branky se hokejisté domácího celku přeci jen dočkají! Kadaň ve své hře polevila a Zubrům začala opět věnovat prostor, jako tomu bylo v první třetině. Zámku využil FRANTIŠEK HRDINKA, který od modré čáry i díky cloně Pšurného prostřelil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Roman Pšurný, Tomáš Doležal.
     
    57:59
    Přerov má chuť přidat další branku a okupuje kadaňské území.
     
    57:02
    Na 5:2 mohl brzy zvyšovat Matouš Kratochvil, ale z velké blízky se neprosadil a druhou branku proto nepřidal!
    56:30 Tomáš ŠOUSTAL - 4:2
     
    56:30
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři ale nakonec Kadani odskakují na rozdíl dvou branek! V mezikruží obdržela přihrávku od Pšurného čerstvá a staronová posila TOMÁŠ ŠOUSTAL, který parádně mířenou střelou rozvlnil sít Běhulovy kasy! Svěřenci Vladimíra Růžičky to budou mít velmi, velmi těžké. Asistence: Roman Pšurný, Tomáš Doležal.
     
    56:19
    Zakázané uvolnění Trhačů.
     
    55:18
    Bránit hubený jednogólový náskok se ale Zubrům nemusí vyplatit. Kadaň teď chvíli držela stabilní postavení v útoku, zatímco Süss obětavě blokoval její střely.
     
    54:16
    Sudí mají puk stále pod kontrolou a hru nepřerušují. To hraje do karet hlavně domácím.
     
    53:54
    U mantinelu v přerovském obranném pásmu probíhá dlouhá přetlačovaná o puk.
     
    52:45
    Trest Mežnara sice vypršel, Přerované si ale přesto kotouč hlídají a snaží se proklestit si cestu za čtvrtým gólem.
     
    51:34
    Až nyní se hra přerušuje pro kontakt touše s ochrannou sítí. Přední přesilovková formace domácích si nevedla špatně, uvidíme, co ta druhá.
     
    51:06
    Na Doležalovu ostrou ránu zareagoval Běhula vyrážečkou. Zubři nadále drží pásmo.
     
    50:37
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Eric Mežnar – 2 min., podrážení).
     
    49:57
    Richard Běhula sice zastavil puk za vlastní brankou, vinou špatné komunikace se ale k němu dostal jako první Dvořák, který tak prakticky bez práce získává puk v útočné třetině.
     
    48:46
    Postava si i přes Hrabala našel výhled na střelu Matěje Zabloudila. Po přerušení se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    47:11
    Kratochvil mohl přidat druhou branku, když mu prostor na levém křídle udělal Hrdinka, jeho střelu však hostující brankář pokryl.
     
    46:32
    A přerovská aktivita nyní na chvíli přeruší dění na ledě. Šoustal vyslal z pravého kruhu pořádnou dělovku Běhulovi přímo do masky, která se mu rozepla. Sudí tak museli hru přerušit.
     
    46:22
    Přerov se zdá být zpátky při chuti jako v první třetině.
    45:28 Matouš KRATOCHVIL - 3:2
     
    45:28
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři v přesilovce dlouho nic nevymýšleli a po 18 vteřinách trestu Jáchyma se poprvé v zápase ujímají vedení! MATOUŠ KRATOCHVIL si vybruslil zpoza branky k pravému kruhu a počkal si na moment, kdy Richard Běhula neměl ideální postoj. Následně ho prudkou ránou prostřelil pod teploměr! Asistence:
     
    45:10
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Miloslav Jáchym – 2 min., sekání).
     
    43:58
    V obrovské šanci se nyní ocitla také Kadaň! Její "zámořská lajna" se ale ani přes odkrytou část klece nedostala ke gólu!
     
    43:20
    Filip Dvořák měl na hokejce pátou brankou dnešního večera, když mu byla adresována přihrávka v přečíslení! Kotouč mu ale zamířil pod brusle a nebylo pro něj jednoduché zakončit.
     
    42:54
    Zubři střídají, Krisl drží kotouč za Postavou.
     
    41:53
    Kyle Heffernan se při zakládání útoku blýskl velmi elegantní otočkou, kterou se vyhnul napadajícímu Matěji Svobodovi. Puk se ale o několik vteřin později vrátil zpátky k modrožlutým.
     
    41:09
    A další icing Zubrů.
     
    41:00
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    40:23
    Černý čeká, až si Hrdinka převezme kotouč k rozehrávce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Trefa do šatny přerovskému tempu citelně uškodila, zatímco výkon hráčů hostujícího celku šel ve druhém dějství nahoru. Ač byla Kadaň lepší, branku vsítili v 33. minutě pro změnu Zubři, když šťastného odrazu o obránce v přečíslení využil Daniel Indrák. Běhula brzy doslova nabídl svojí hrubou chybou branku Doležalovi, ten ale nezareagoval pružně, podobně jako později Jan Svoboda, který si dával v úniku na čas a přeci jen skóre neotočil. Nedáš, dostaneš. Na druhé straně se záhy objevil brejk, kdy spolupráci bratrů ze zámoří zakončoval mladší Kyle Heffernan. Málokomu se však v kariéře podaří vstřelit takový gól do šatny jako Robertu Černému. Na časomíře zbývaly doslova desetiny, když dorážel odražený puk po Hrabalově dělovce. Třetí dějství tak bude pokračovat za stavu 2:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:59 Robert ČERNÝ - 2:2
     
    39:59
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak to je mi teda srovnání! Na tabuli svítily 3 vteřiny při posledním buly před Běhulou a Zubři během nich přeci jen stihli srovnat! Po vyhraném buly na nic nečekal Hrabal, který okamžitě pálil puk na branku. Ten sice do kontaktu s brankářem Běhulou přišel, ale pouze takovým způsobem, že se odrazil přímo na ROBERTA ČERNÉHO, který se do odkryté branky nemýlil! Asistence: Josef Hrabal, Matěj Svoboda.
     
    39:43
    Dobrou ránu Krisla bez přípravy vyrazil Běhula ramenem.
     
    39:18
    Kadaň se dopustila postavení mimo hru.
     
    39:00
    Poslední minuta druhého dějství je v plném proudu.
    37:18 Kyle HEFFERNAN - 1:2
     
    37:18
    Kadaň právě vstřelila branku!
    A na hráče soupeře nyní pozapomněli i domácí, kteří jsou potrestání druhou brankou v síti Postavy! Já na bráchu – brácha na mě. Shane Heffernan prohodil obranou puk na bratra KYLA HEFFERNANA, jenž přesně prostřelil domácího brankáře! Asistence: Shane Heffernan, Matěj Zabloudil.
     
    37:00
    Další minela v kadaňské defenzivě! Jan Svoboda jel sám na Běhulu a měl dostatek času k zakončení, že si mohl dovolit i zpomalit. Nakonec zvolil střelu, na kterou hostující gólman zareagoval pravým betonem!
     
    36:17
    Po buly před Běhulou se snažil rychle proniknout k puku Indrák, v záměru mu ale zabránila dlouhá hůl Zorka.
     
    35:22
    Sledujeme bojovnou část zápasu, kdy se hráči perou o každý puk. O to méně se však baví brankáři, kteří jsou nyní bez práce.
     
    34:12
    Obrovská chyba Richarda Běhuly, který vyjel proti puku a naservíroval ji na hokejku přímo přerovskému Doležalovi! Ten evidentně zaskočený kiksem soupeře nereagoval pružně a na zcela odkrytou branku začal pálit až v momentě, kdy se před ni rychle stáhl Michal Steinocher.
     
    33:04
    Jan Svoboda teď v souboji s Tomášem Běhulou ošklivě upadl na mantinel. Brzy se ale sebral a otřesený odjel na střídačku. Věřme, že bude v pořádku!
    32:01 Daniel INDRÁK - 1:1
     
    32:01
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři srovnávají stav zápasu! Nutno ovšem dodat, že DANIEL INDRÁK měl po zmařené šanci ze stejného střídání štěstí! V přečíslení totiž hledal hůl dobře pokrytého spoluhráče, puk se mu ale odrazil zpátky na hokejku právě od bránícího Tomáše Běhuly, zatímco jeho bratr v brance Richard už se přesouval na druhou stranu. To Indrákovi neuniklo a druhý pokus už namířil mezi gólmanovu nohu a odkrytou tyč! Asistence: Tomáš Šoustal.
     
    30:23
    Kratochvil by se ocitl ve stoprocentní příležitosti, Doležal mu ale puk zpoza branky naservíroval velmi obtížně vzduchem.
     
    29:50
    A nyní se buly skrze kadaňský ofsajd přesouvá pro změnu do středního pásma.
     
    29:34
    Hra se přesune před Richarda Běhulu. Zakázané uvolnění jeho spoluhráčů.
     
    29:12
    Kadań je na koni, teď se vůbec nebál prodrat do zakončení Matěj Zabloudil.
     
    28:01
    Zubři nejsou příliš ve vlastní kůži a dostat se přes střední pásmo jim nyní nejde zdaleka tak hladce, jako v minulé dvacetiminutovce.
     
    27:10
    Shane Heffernan nebezpečně, avšak neúspěšně dorážel v kadaňském přečíslení 3 na 2 poté, co Postavovi vypadl kotouč z lapačky!
     
    26:19
    Tempo hokeje se nyní na minutu zrychlilo a puk létal ze strany na stranu. Kadaňská trefa do šatny působí na hosty jako živá voda a nyní jsou Zubrům velmi nepříjemným soupeřem.
     
    25:27
    Icing Kadaně.
     
    25:04
    Kordule zkusil z ostrého úhlu vyslat velmi jedovatou střelu, která se málem ujala. Postava ale puk mezi paží a tělem zvládl udržet.
     
    23:47
    V rohu pásma Přerova probíhá přetahovaná o kotouč.
     
    23:03
    MEO hraje v plném počtu.
     
    22:41
    Kyle Heffernan zahodil gólovou pozici! Kordule jej našel z místa vedle Postavovy tyče osamoceného na pravém kruhu, jemu ale puk sjel a vystřelil až napodruhé, kdy se do vzniklé dálnice stáhli přerovští beci!
     
    22:04
    Minuta z trestu Hrdinky je pryč.
     
    21:27
    Zubři hosty vyhnali rychle ven z jejich třetiny. Ti se tak musí snažit dobývat útočné postavení nanovo.
     
    21:03
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (František Hrdinka – 2 min., hákování).
     
    20:57
    Ofenzivní snahy hostů přerušuje ofsajd.
     
    20:13
    Na vhazování byli úspěšnější Zubři.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Zubři začali zápas aktivněji a Richarda Běhulu v soupeřově kleci pravidelně zásobovali střelami. Pouze několik málo pokusů z nich však mohlo vést ke gólu a maskovaného muže naproti spíše dostávaly do větší pohody. Ten se při samostatném úniku Süsse ze 13. minuty moc nezapotil, mnohem více se ale musel ohánět, když Zubři posléze začali navyšovat tempo a obsazovali pásmo. První střelecký úspěch přesto zapsali pasivnější Trhači, když 47 vteřin před sirénou po domácí chybě otevíral skóre nechytatelnou střelou Tomáš Bernat. Druhá třetina začne přibližně v 17:50.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:13 Tomáš BERNAT - 0:1
     
    19:13
    Kadaň právě vstřelila branku!
    V MEO Aréně se konečně dočkáváme branky! Jednička sice připadá na konto Kadaně, která je o poznání pasivnějším celkem, zatím však těží z minima – 4 střel – maximum! TOMÁŠ BERNAT využil chyby domácího hráče na kadaňské modré a řídil útok 2 na 2. Nakonec zvolil nechytatelnou střelu přes obránce přímo pod horní tyč! Postava neměl mnoho možností zasáhnout. Bez asistence.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    17:25
    Třetí formace Zubrů bez Jakuba Hermana teď hosty pořádně sevřela v jejich pásmu! Obzvláště aktivní byl zkušený harcovník Jakub Svoboda, který díky ne příliš aktivnímu forčekingu Kadaně dostal kolem sebe mnoho prostoru. Ani z něj zatím nic nevzešlo.
     
    15:36
    Richard Běhula si nyní v rychlém sledu připsal několik důležitých zákroků, když přerovský tlak po dobrém brejku gradoval. Stále hrajeme 0:0.
     
    14:48
    Šoustal s Janem Svobodou mohli otevírat skóre! Zubři po dobrém pokusu kadaňského Matěje Zabloudila pláchli do přečíslení na opačnou stranu, ale nakonec z jejich snah gólové oslavy nevzešly. Ba prchající dvojici se v rychlosti nepovedlo ani zakončit.
     
    13:59
    Doležal z ostrého úhlu zkoušel trefit místo u zadní tyče, hostující gólman ale při zákroku posunul branku ze své pozice. Prostor na ledové ploše bude nyní na chvíli patřit ledaři s vrtačkou.
     
    13:01
    Jakub Svoboda se snažil tečovat střelu Krisla, zaplula však do Běhulovy výstroje.
     
    12:41
    Jan Süss se dostal do samostatného úniku, kadaňský brankář však nakonec neměl tolik práce, jelikož domácího útočníka se povedlo rozhodit dojíždějícímu obránci Kubošovi. Ani brzká dorážka z dobré pozice k následnému úspěchu nevedla!
     
    11:16
    Hosty teď zaměstnal elitní útok Zubrů, jenže ani dotíravost Pšurného nevedla k první brance zápasu.
     
    10:18
    Po delší době se do útoku dostala Kadaň, když Kordule obral o puk Indráka a mohl jej zavézt před Postavu. Trhači však v útoku nic kloudného než letmé pokusy nevymysleli.
     
    09:22
    Další zásah do sítě za brankou Richarda Běhuly přerušuje hru.
     
    08:06
    Hrdinka nestihl při okupaci pásma zachytit puk před modrou čarou. Odpískán domácí ofsajd.
     
    07:07
    V MEO Aréně zatím čekáme na větší rozruch před jedním z gólmanů či nějakou povedenou střelu. Zubři sice působí jistěji a jsou více na puku, o přehnané převaze však nelze hovořit.
     
    06:19
    Zubři rychle obrátili hru a donutili Kadaň vyhodit na zakázané uvolnění. O puk si zabojují při vhazování v útočné třetině.
     
    05:02
    Za útočnou modrou si nabruslil Eric Mežnar a vyslal prudkou střelu zápěstím, nemířil však přesně.
     
    04:39
    Střela domácích končí vyražena v ochranné síti, kadaňský trest už je prakticky minulostí.
     
    03:37
    Tu si brzy našel Roman Pšurný, jeho střela bez přípravy z pravého kruhu však byla hodně nepřesná a vyhnala Zubry za modrou čáru.
     
    03:29
    Přerov je ale zpátky v útočné třetině a snaží se najít vhodnou pozici ke střelbě.
     
    03:08
    Kadaň uspěla po přerušení na buly ve vlastním pásmu, Steinocher vyhazuje kotouč ven z pásma.
     
    03:00
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Kyle Heffernan – 2 min., podrážení).
     
    02:16
    Domácí obsadili útočné pásmo a Seemann vybojoval faul na svoji osobu. Zubři hrají v signalizované početní výhodě.
     
    01:44
    Běhula schoval puk pod lapačku, buly se odehraje po jeho pravé ruce.
     
    01:22
    Oba brankáři už si připsali první zákroky, na ledě se dostává prostoru třetím formacím.
     
    00:33
    Zubři kontrolují puk za vlastní brankou, oba dva týmy střídají.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Postava (Petrásek) – Černý, Hrabal, Kubeš, Hrdinka, Krisl, Seemann – Doležal, Pšurný, Süss – Kratochvil, Herman, Jak. Svoboda – M. Svoboda, Dvořák, Novák – Jan Svoboda, Indrák, Šoustal.

    SK Trhači Kadaň: R. Běhula (Trifonov) – Jáchym, Steinocher, Zorko, Havlín, Kuboš, T. Běhula, Ferbas – Kordule, Mežnar, Routa – Bernat, Berčík, M. Zabloudil – K. Heffernan, S. Heffernan, Z. Zabloudil – Konášek, Čech, Koblížek.

    Rozhodčí: Dědek, Fiala – Gančarčík, Konvička.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY:
    Chance liga 2020/2021:
    5. 12. 2020 | Kadaň – Přerov | 3:2sn
    3. 3. 2021 | Přerov – Kadaň | 3:1

    Chance liga 2019/2020:
    16. 9. 2019 | Přerov – Kadaň | 7:0
    26. 10. 2019 | Kadaň – Přerov | 1:2
     
    HC ZUBR Přerov
    Přerovští hokejisté mají za sebou na rozdíl od jejich soupeře kompletní první soutěžní týden čítající dva zápasy. Byť se však postavili papírově slabším celkům, vytěžili pouze tři body. V sobotu na domácím ledě s Kolínem uspěli jasnou výhrou 4:0, o několik dní později na půdě Šumperka však na výkon nenavázali a padli 1:2. Šanci na reparát mají proti Kadani, která je letos sice hlavním aspirantem na sestup, v minulosti však několikrát předvedla, že dokáže sehrát vyrovnanou partii i s těmi nejsilnějšími celky.
     
    SK Trhači Kadaň
    Kadaň dlouhodobě patří k nejslabším celkům Chance ligy, ale také k týmům, které umí Zubry nejen na svém ledě potrápit. Vedle debaklů, kterých každoročně musí skousnout hned několik, dokázala v loňském mikulášském souboji nad Zubry zvítězit 3:2 po nájezdech a dobrým výkonem si říkala o body i v odvetě na Hané ke konci základní části. Z prvotního vedení Trhačů však byla nakonec porážka 1:3 a tři body padly ve prospěch Přerova. Přestože Trhači občas dokázali uhrát dobrý výsledek, málokdy na něj navázali v dalším souboji. O to se pokusí dnes, kdy se v MEO Aréně postaví nabuzená dobrým středečním výkonem proti silné Porubě (1:3) a z moravského tripu (v neděli Kadaň dohrává zápas ve Vsetíně) se pokusí dovézt cenné body.
     
    Zdravím všechny příznivce hokeje z hanácké MEO Arény! Dnes se program Chance ligy posouvá k třetímu kolu, kde domácí HC ZUBR Přerov bude měřit síly s SK Trhači Kadaň. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 33. D. Indrák (Šoustal), 40. R. Černý (Hrabal, Matěj Svoboda), 46. M. Kratochvil (Jakub Svoboda, Hrdinka), 57. Šoustal (Pšurný, T. Doležal), 59. Hrdinka (Pšurný, T. Doležal) – 20. Bernat, 38. K. Heffernan (S. Heffernan, M. Zabloudil)


    HC ZUBR Přerov: Postava (Petrásek) – R. Černý, Hrabal, Kubeš, Hrdinka, Krisl (C), Seemann – T. Doležal (A), Pšurný (A), Süss – M. Kratochvil, Herman, Jakub Svoboda – Matěj Svoboda, F. Dvořák, M. Novák – Jan Svoboda, D. Indrák, Šoustal.
    SK Trhači Kadaň: R. Běhula – M. Jáchym (C), Steinocher (A), Zorko (A), O. Havlín, Kuboš, T. Běhula, Ferbas – Kordule, Mežnar, Routa – Bernat, Berčík, M. Zabloudil – K. Heffernan, S. Heffernan, Z. Zabloudil – Konášek, D. Čech, L. Koblížek.

    Rozhodčí: Dědek, Fiala – Gančarčík, Konvička
    thejrc.org