Chabarovsk – Magnitogorsk 2:6 (kon.) | Ufa – Minsk 1:0 (kon.) | Čeljabinsk – Kunlun 4:1 (kon.)
Jokerit – Barys 3:2 (2:0 po s.n.) | Jaroslavl – N.Novgorod 4:3 (kon.) | Nižněkamsk – Viťaz 5:2 (kon.)
Kazaň – Soči 1:0 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Red Star Kunlun
Sobota 18.09.2021, 14:00 • Ledová aréna Traktor • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (16:19:40)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hyka (CLJ) 0+2, 1 střela na branku, čas na ledě – 17:59.

    Lukáš Sedlák (CLJ) 0+0, 3 střely na branku, TM 2, 9/18 vhazování, čas na ledě – 17:34.

    Roman Will (CLJ) náhradní gólman
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 46 – 22
    Trestné minuty: 6 – 6
    Vhazování: 31 – 26
    Zblokované střely: 13 – 23
    Hity: 7 – 7
     
    Je konec! Domácí celek potvrdil roli favorita a vyhrál o tři branky. Vlekou zásluhu na výhře má především Nikita Těrtyšnyj, jenž se o dvě branky postaral sám, k jedné si připsal asistenci. Poslední trefu si připsal Teemu Pulkkinen. Jediným úspěšným střelcem na hostující straně byl kapitán Brandon Yip.
     
    Konec zápasu.
     
    58:58
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Hosté to zkusil ještě na risk bez gólmana, ale to se jim úplně nevyplatilo. Vladimir A. Tkačov vybojoval kotouč na obranné modré, když ho posunul na pravou stranu. Tam si úplně osamocený najížděl TEEMU PULKKINEN, jenž bezpečně trefuje odkrytou branku. Asistence: Vladimir A. Tkačov.
     
    58:20
    Konec zápasu se nám prodlužuje. Hosté navíc zahráli jen na zakázané uvolnění. Hra se tak vrací před Alexandra Lazušina, bude muset být na pozoru.
     
    57:38
    Tady je dnes opravdu rozhodnuto... Kunlun je jen ve svém obranném pásmu, ze kterého se absolutně nemůže dostat. Naopak, domácí ještě obstřelují.
     
    56:49
    Hosté chtěli rozjet rychlou akci, ale daleko se s kotoučem nedostali. Traktor si velmi dobře hlídá střední pásmo, ve kterém nyní udělal nepřekonatelnou zeď.
     
    56:24
    Hosté se už hnali do zajímavého přečíslení tři na dva, když se ozvala píšťalka – ofsajd! Spencer Foo si už jinak najížděl do dobré střelecké pozice.
     
    55:34
    Hosté se usadili v pásmu a připsali si celkem zajímavou možnost! Jeden z nich totiž dostal přihrávku na střed hřiště, Emil Garipov touš dokázal vyrazit.
     
    54:53
    Čeljabinsk naopak už trochu opustil tu svou aktivní hru a bude se chtít soustředit hlavně na obranu. Snad ho to dnes nebude stát výhru, bylo by to zbytečné.
     
    54:20
    Red Star se nám trochu zvednul, ovšem nezačal s tím nejspíše zrovna brzy...
     
    53:35
    Luke Lockhart se rozhodl to vzít na sebe individuální akcí, ovšem daleko se s toušem nedostal. V rozjezdu ho zastavili dva soupeři už na útočné modré.
     
    52:36
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Hosté se snížení nakonec přece jen dostali, na srovnání zápasu už ale mají velmi málo času... V předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval BRANDON YIP, jenž doklepl puk do sítě. Asistence: Ethan Werek a Ryan Sproul.
     
    52:34
    Vjačeslav Osnovin je na ledě!
     
    52:10
    Až nyní musel Emil Garipov čelit prudké ráně z levé strany, ale neměl s ní žádné větší potíže. Následně byl atakován, ale faul se hostům neodpískal.
     
    51:34
    Navíc ani v početní výhodě nám zatím nevymyslel vůbec nic... Jediné, čeho docílil, bylo zakázané uvolnění. Čeljabinsk tam tak mohl ušetřit několik vteřinek.
     
    51:05
    Čínský celek nám deset minut před koncem prohrává o tři branky a s jeho akciemi to nevypadá ani trochu dobře.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 38. Těrtyšnyj (Bailen, Hyka), 38. Bailen (Těrtyšnyj, Hyka), 50. Těrtyšnyj (S. Kalinin, V. A. Tkačov), 59. Pulkkinen (V. A. Tkačov) – 53. Yip (Werek, Sproul)


    Traktor Čeljabinsk: Garipov (41.–41. Will, Butejec) – Pilut, Jarullin, Bailen, Tělegin, Kulik, Karpuchin, Manuchov – Pulkkinen, V. A. Tkačov, Kalinin – Sedlák, Hyka, Těrtyšnyj – Byvalcev, Kapustin, V. Abramov – Fatějev, Osnovin, K. Lukin – Gorjunov-Rolgizer.
    Red Star Kunlun: Lazušin (Pengfei, J. Smith) – Jen, Sproul, Bartley, Tam, Yuen, Fram – Lockhart, S. Foo, Wong – Squires, Yip, Werek – Riche, Nicholls, Kane – Seto, J. Chu, Ying – Yan.

    Rozhodčí: Morozov, Fraňo – Antonov, Sadovnikov

    Diváci: 1000
    thejrc.org