Chabarovsk – Magnitogorsk 2:6 (kon.) | Ufa – Minsk 1:0 (kon.) | Čeljabinsk – Kunlun 4:1 (kon.)
Jokerit – Barys 3:2 (2:0 po s.n.) | Jaroslavl – N.Novgorod 4:3 (kon.) | Nižněkamsk – Viťaz 5:2 (kon.)
Kazaň – Soči 1:0 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
5:2 (0:1, 2:1, 3:0)
HC Viťaz Moskevská oblast
Sobota 18.09.2021, 16:00 • Něftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (18:35:30)
     
    ČESKO-SLOVENSKÁ STOPA

    Ronald KNOT (NIZ) – obránce, 0+1, 3 střely, 0 trestných minut, 1 hit, čas na ledě: 22:25
    Lukáš KLOK (NIZ) – obránce, 0+0, 4 střely, 7 trestných minut, 2 bloky, čas na ledě 20:25
     
    Poslední periodě jednoznačně vládl Nižněkamsk a po dvoubodovém zisku za vítězství odvrací sérii tří proher v řadě. Naopak Viťaz se dál trápí se závěry utkání. Už přišel o šestý relativně slušně rozehraný duel za sebou a psychicky na tom určitě nebude dobře. Závěrečnou dvacetiminutovku rozsekli Chajrullin, Puzanov a Čiviljov, kteří stanovili konečný výsledek 5:2. Moskevská oblast padá už na předposlední místo Západní konference, naopak domácí Neftěchimik se posunul na solidní pátou příčku Východu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Další pokus Lukáše Kloka. Pak ještě zády k brance najížděl Bulat Šafigullin, který zkoušel puk prostrčit mezi nohama a zavěsit pod tyčku. Nižněkamsk už ale po dalším zásahu Ježova zřejmě zůstane na pěti gólech.
     
    59:27
    Střelu od modré čáry nenasměroval přesně Lukáš Klok. Tlak v útočném pásmu sílí.
     
    58:59
    Závěr utkání si významně komplikuje sám Ježov, který nedovoleně bránil pronikajícího útočníka a čelí oslabení tří proti pěti.
     
    58:37
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Ilja Ježov – 2 min., nedovolené bránění). Trest odpyká Nikita Gončarov.
     
    58:15
    Ještě jedna přesilovka pro Neftěchimik. Ale nezačíná zrovna nejlépe. Ansel Galimov podcenil souboj v útočném pásmu a následuje vyhození.
     
    58:01
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Daniel Audette – 2 min., sekání).
     
    57:46
    Do útočného pásma posílá puk Alexej Puzanov. Domácí by rádi dokončili zápas na polovině soupeře.
     
    57:34
    Ve chvíli, kdy se vyloučený hráč vrací na led, chytá Ježov poslední pokus této přesilovky. Bulat Šafigullin si ještě dovysvětluje jednu z předchozích situací s rozhodčím, dost možná se mu nelíbila výše Nesterovova trestu.
     
    56:44
    Další střelu od modré čáry měl na svědomí Marat Chajrullin, ale Ježov všechno vidí. A platí to i po zakončení, které se snažil svým dorážením znepříjemnit Danila Popov.
     
    56:00
    Od modré čáry zkoušel štěstí Ronald Knot, ale Ilja Ježov stále drží v osobní rovině čisté konto.
     
    55:34
    Po velmi nevybíravém a zbytečném naražení Nesterova zůstává na ledě ležet Lukáš Klok. Doufejme, že bude český zadák v pořádku. Sudí za zákrok na něj uděluje jen dvě minuty, přitom když ve druhé třetině velmi podobně fauloval Klok, inkasoval přísný trest na pět minut. Těžko teď chápat jednání hlavního.
     
    55:34
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (German Nesterov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    54:46
    Ještě ve vlastním pásmu shledal nepřekročitelný zátaras Nikita Gončarov. Domácí pokračují v útočné aktivitě a Timur Chafizov po další velké šanci obrací oči v sloup.
     
    54:38
    Ježov nechce dopustit navyšování skóre. Od modré čáry ho nepřekonal ani Jevgenij Miťakin, který přitom vyslal poměrně tvrdou ránu.
     
    53:34
    Marně hledal podporu spoluhráčů Miro Aaltonen. Když neviděl žádnou možnou cestu, poslal kotouč rovnou na Ivannikova, který zapíše jeden z mála zásahů v této třetině.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 23. Chafizov (Knot), 32. J. Popov (Popov), 47. Chajrullin, 48. Puzanov (A. Galimov, Šutov), 51. Čiviljov – 17. Audette (Jaremčuk, Vi. Antipin), 36. Leščenko (Vi. Antipin)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Ivannikov (Tuohimaa) – Berezin, Klok, K. Vorobjov, Knot, Sidorov, Puzanov, Petriščev – Chajrullin, Porjadin, Čiviljov – Šafigullin, Chafizov, Bikmullin – A. Galimov, Šutov, Miťakin – J. Popov, Popov, Beljajev – Kadyrov.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Todykov (51. I. Ježov) – Vi. Antipin, D. Musin, Kemiläinen, Voronkov, Borodkin, Sarajev, Steklov – Nesterov, Arkalov, Ivaňuženkov – Ojamäki, M. Aaltonen, Indrašis – Leščenko, Audette, Jaremčuk – N. Gončarov, V. Popov, Malychin – Savin.

    Rozhodčí: Bělov, Spirin – Gorděnko, Stroganov
    ocianews.com