Sparta – Plzeň 4:3 (po pr.) | Kladno – Litvínov 3:2 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 2:3 (1:2 po s.n.)
Olomouc – K. Vary 3:2 (po pr.) | Třinec – Kometa Brno 2:3 (po pr.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:1 (kon.)
po prodl.
HC Olomouc
3:2 (2:0, 0:0, 0:2 - 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 19.09.2021, 17:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:40 Petr KOLOUCH - 3:2
     
    64:40
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Dvacet sekund před koncem prodloužení rozhoduje PETR KOLOUCH! Centr čtvrtého útoku Olomouce si našel přihrávku Petra Strapáče z rohu kluziště a prostor nad Novotného betonem trefil naprosto přesně. 3:2 po prodloužení. Asistence: Petr Strapáč.
     
    63:07
    Filip Novotný se proti Krejčímu skvěle natáhl. Velkou šanci hvězdného útočníka zastavil.
     
    61:59
    Jan Švrček napálil po rychlé střele z levého kruhu tyč. Jednalo se o druhé olomoucké zakončení do brankové konstrukce v tomto utkání.
     
    57:31
    Na druhé straně vyrážel do samostatného úniku Beránek, avšak Lukáš jej hokejkou dokázal zastavit. Záhy pálil na Novotného Škůrek, který zamířil do jeho lapačky.
     
    56:49
    Jan Knotek si najel mezi kruhy, odkud ale zamířil jen do horní tyče. Novotný měl velké štěstí.
     
    56:10
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Tomáš Rachůnek – 2 min., hákování).
    49:59 Jakub FLEK - 2:2
     
    49:59
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Přesně v polovině třetí třetiny Karlovy Vary vyrovnávají! JAKUB FLEK se dostal hned ke dvěma střelám z pravé strany. Poprvé ještě neuspěl, ale z dorážky už ano. Lukáš reagovat nestačil. 2:2. Asistence: Tomáš Rachůnek a Michal Plutnar.
     
    48:43
    Beránkova formace velmi dobře operovala před bránou Lukáše. Prostor na brankovišti dostal Kulich, který ale nepřehodil puk přes beton olomouckého brankáře. Skóre se tedy nemění.
    42:57 Tomáš VONDRÁČEK - 2:1
     
    42:57
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie snižuje svou ztrátu na rozdíl jedné branky! Před ležícím Janem Lukášem se objevil úplně volný kapitán TOMÁŠ VONDRÁČEK, který si poradil velmi dobře. Kotouč přehodil přes Lukášův beton až do sítě, tudíž Karlovy Vary jsou zpět ve hře. 2:1. Asistence: Tomáš Redlich.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 23 – 8
     
    38:34
    Filip Novotný předvedl zákrok zápasu. Dva domácí hráči si to mířili na jednoho obránce, přičemž celou akci sehráli skvěle. Navrátil našel Strapáče, který pohotovou střelou nechal vyniknout zkušeného karlovarského brankáře.
     
    33:15
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Tomáš Vondráček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    31:48
    David Krejčí naskočil na led a hned byl vidět. Ve velké rychlosti objel bránu a před ni oslovil Navrátila. Novotný však předvedl brilantní zákrok, po kterém tedy neinkasoval.
     
    28:19
    Dujsíkovu střelu Novotný vyrazil před sebe. U odraženého puku byl jako první Kolouch, který ale dnes skvěle chytajícího karlovarského brankáře nepřekonal.
     
    24:56
    Jan Káňa hledal Davida Krejčího před prázdnou bránou. Téměř dokonalou souhru první lajny domácích zastavila jedna z bruslí hokejistů v bílých dresech.
     
    22:11
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Káňa – 2 min., podrážení).
     
    21:35
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Michal Plutnar – 2 min., podrážení).
     
    21:31
    Nahodil našel Kunce, který si to ze strany mířil sám na bránu. Bekhendový blafák ale brankou neskončil, mezírka mezi betony dostupná nebyla.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 10 – 5
     
    15:42
    Také hosté si však vytvořili gólovou šanci. Tomáš Redlich mířil z mezikruží do horního růžku, Lukáš ale fantasticky zasáhl ramenem.
     
    15:04
    Hanáci málem předvedli další rozborku! Jan Bambula však nevrátil kotouč před poloprázdnou branku, kde se už chystal zakončit Petr Kolouch.
     
    13:38
    Parádní žabička Davida Krejčího našla hůl Jana Káni, jenž zakončoval v pádu. Trefil však jen vnější oblouk branky, takže kohouti se z další branky radovat nemohli.
     
    11:24
    Petr Kolouch si najel mezi kruhy a znovu vypálil zápěstím. Jeho projektil se otřel o z jeho pohledu levou tyč.
     
    10:40
    Petr Strapáč se šikovně uvolnil a poté nahrál na levou stranu Bambulovi, který pálil z výborné pozice. Horní tyč hostující branky o kousek minul.
    09:22 Jan KÁŇA - 2:0
     
    09:22
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Karlovy Vary předvedly zbytečnou ztrátu v útočném pásmu, když napálily Jiřího Ondruška. Kapitán domácích postrčil puk na JANA KÁŇU, který si to mířil úplně sám na Novotného. Karlovarského brankáře překonal prudkou střelou do šibenice. 2:0. Asistence: Jiří Ondrušek.
     
    04:45
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Michal Plutnar – 2 min., hákování).
    03:33 David KREJČÍ - 1:0
     
    03:33
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí Olomouc se hned na začátku utkání ujímá vedení. Svou pátou branku v sezoně vstřelil DAVID KREJČÍ, který si z levé strany přehodil puk na střed a poté parádně zamířil k zadní tyči. 1:0. Asistence: Jan Káňa a Lukáš Kucsera.
    Marken.cz

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 4. Krejčí (J. Káňa, Kucsera), 10. J. Káňa (Ondrušek), 65. Kolouch (Strapáč) – 43. Vondráček (Redlich), 50. Flek (T. Rachůnek, Plutnar)


    HC Olomouc: Lukáš (Mokry) – T. Černý, Ondrušek (C), Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner – J. Káňa, Krejčí (A), Kucsera – Klimek, Nahodil, Kunc – Ostřížek, J. Knotek (A), Navrátil – Strapáč, Kolouch, Bambula.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – Plutnar, Parkkonen, Pulpán (A), Dlapa, T. Hanousek, T. Havlín, M. Rohan – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek – Průžek, Kulich, O. Beránek – Koblasa, Miškář, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

    Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Kajínek, Axman

    Diváci: 4 450
    thejrc.org