Sparta – Plzeň 4:3 (po pr.) | Kladno – Litvínov 3:2 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 2:3 (1:2 po s.n.)
Olomouc – K. Vary 3:2 (po pr.) | Třinec – Kometa Brno 2:3 (po pr.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
Berani Zlín
2:3 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Mountfield HK
Neděle 19.09.2021, 15:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Extraliga má dnes na programu páté kolo a v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy PSG Berani Zlín a Mountfield HK.
     
    PSG Berani Zlín

    Hokejisté dnes domácího Zlína sezónu zatím dobře nezačali. Na svém kontě v tabulce mají pouhý jeden bod a nacházejí se na předposlední čtrnácté pozici. Hůře na tom je už jen Kladno, které je po návratu do nejvyšší soutěže ještě bez zisku jediného bodu. Zlínští nejprve prohráli doma s Litvínovem, poté na ledě brněnské Komety vydolovali jeden bod, když prohráli 2:3 v prodloužení. Poté se jim znovu nedařilo, v úterý na svém ledě padli těsně 3:4 s českobudějovickým Motorem. V pátek pak přidali další prohru, tentokráte nestačili na Vítkovice, které na zlínském ledě vyhrály 6:3. Dnes v dalším domácím utkání usilují o první výhru v sezóně, ale nic lehkého je nečeká.

    Nejproduktivnější hráči

    Tomáš Mikúš 1+4
    Tomáš Fořt 2+1
    Peter Trška 1+2
     
    Mountfield HK

    To hostujícímu hradeckému Mountfieldu naopak úvod sezóny vychází dobře. V současné době je najdeme v tabulce na pátém místě a zatím si připsali šest bodů po třech odehraných utkáních. Úvodní kolo Hradci nevyšlo, když prohrál na libereckém ledě fotbalovým výsledkem 0:1. V dalších dvou duelech už ale hradečtí hokejisté uspěli a byli stoprocentní. Nad nováčkem z Kladna zvítězili 3:0 a v pátek si pak na svém ledě poradili se západočeskými Karlovými Vary. Tam uhájili těsnou výhru 3:2 a získali tak další tři body do tabulky. Do Zlína tak Mountfield jede s cílem získat zde nějaké body, nejlépe však všechny tři. Připíší hosté třetí výhru za sebou nebo zlínští Berani zaberou a budou slavit první výhru v sezóně? Na rozuzlení si musíme počkat do nedělních večerních hodin.

    Nejproduktivnější hráči

    Jeremie Blain 2+1
    Jakub Lev 1+2
    Graeme McCormack 1+2
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně se oba celky utkaly čtyřikrát a všechna čtyři klání vyhráli hokejisté hradeckého Mountfieldu v základní hrací době. Zlínští tak loni proti dnešnímu soupeři nezískali ani bod a mají mu tak co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Suhrada, Žižka, Dluhoš, Trška, Gazda, M. Novotný, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt (C), T. Mikúš – Šlahař, Fryšara, Köhler (A) – Jan Svoboda, Hejcman, Okál – P. Sedláček, Karafiát, Sebera.

    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – Perret, Lev (A), Orsava – Kelly Klíma, Lalancette, Oksanen – Kevin Klíma, R. Pilař, Lamper.

    Rozhodčí: Pešina, Kika – Rampír, Bohuněk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Domácí hráči vyhráli úvodní vhazování a hned se natlačili do útočného pásma, ale velmi brzy je o puk hosté připravili.
     
    00:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté se už v první minutě hry dostávají do vedení a otevírají účet dnešního duelu. Na vlastní modré čáře dostal kotouč ALEŠ JERGL a uháněl do samostatného úniku, kde těsně před Kašíkem naznačil střelu a poté umístil puk k jeho pravé tyči – 0:1 Asistence: Radek Smoleňák.
    00:22 Aleš JERGL - 0:1
     
    01:48
    Hosté nadále hýří velkou aktivitou, úvodní branka je ještě více nakopla, ale tentokráte se Kevin Klíma nedokázal dostat do žádného zakončení.
     
    02:10
    Příliš dlouhá přihrávka od Pavlíka na Cingela, ten na levé straně u mantinelu na puk nedosáhl a domácí celek pak po zisku kotouče míří do útočné akce.
     
    02:59
    Jakub Šlahař to zkusil střelou po zemi, ale obrana hostů zakročila a puk zase dostala k sobě. Hradec tak opět pádí do akce před Kašíkovu branku.
     
    04:08
    Žižka s Karafiátem si neporozuměl v obraně, nakonec ale Berani dostali puk z pásma ven a zkoušeli projít znovu před branku soupeře. Ovšem hosté opět zabránili domácím v průniku a otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    04:47
    Tomáš Fořt byl úspěšný na buly v útočné třetině, po puku se pak natahoval Pavel Kubiš, ale měl to na dlouhou hůl. Těsně před Lukešem tak nemohl vůbec vystřelit.
     
    05:04
    Až nyní musel Štěpán Lukeš zasáhnout, proti střele od modré čáry sklapl betony a kotouč někde mezi ně ukryl. Hra je přerušena, buly po jeho pravé ruce.
     
    05:28
    Šlahařova střela nyní zatopila hradeckému Štěpánu Lukešovi, tomu pak pomohl jeden z beků, který kotouč postrčil do rohu obranného pásma.
     
    06:25
    Zdeněk Okál se protáhl okolo Kellyho Klímy a pohotově zakončil. Jenže v brance Hradce Králové byl znovu připraven Štěpán Lukeš. Hra je zastavena a následuje první komerční přestávka.
     
    06:35
    Do další akce se hnali hráči hradeckého Mountfieldu, ale zastavilo je postavení mimo hru, která je vykázána zpět do středního pásma.
     
    06:48
    Skrumáž před hostující brankou, nakonec je po chvilce hra přerušena a vhazovat se bude po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    06:59
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Radek Smoleňák – 2 min., hákování).
     
    07:20
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani využívají přesilovou hru a je vyrovnáno! Z levé strany napřáhl k pořádné střele Peter Trška, puk se pak odrazil od brankáře hostů i s tečí Kubiše na pravou stranu, kde stál TOMÁŠ MIKÚŠ a ten pak pohotově poslal kotouč do odkryté Lukešovy sítě – 1:1. Začíná se znovu od začátku. Asistence: Pavel Kubiš a Peter Trška.
    07:20 Tomáš MIKÚŠ - 1:1
     
    08:38
    Trška se snažil tečovat nahození svého spoluhráče, ale to se mu nepovedlo, nakonec pak získala touš obrana Hradce a otáčí hru před Libora Kašíka.
     
    09:10
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jiří Karafiát – 2 min., sekání).
     
    09:40
    Na levém kruhu měl mnoho prostoru Ahti Oksanen a hned na to vystřelil, puk však holí zastavil Libor Kašík. Nadále trvala hostující akce, ale znovu si Kašík poradil a tentokrát po zákroku hru přerušil.
     
    10:25
    Blain poslal puk od modré čáry na levý kruh pro Jakuba Lva, ten okamžitě vystřelil. Odražený puk se ale dostal k obraně Zlína a ta ho poslala až před Štěpána Lukeše.
     
    11:07
    Znovu Jakub Lev sbíral kotouč, který ale neudržel a domácí celek se znovu osvobozuje a vypadá to, že tohle oslabení zvládne bez úhony.
     
    11:10
    Zlín se ubránil a už je v plném počtu.
     
    12:07
    U pravého hrazení vzešel souboj o puk v pásmu Zlína, hosté ho vydolovali na své hokejky a ještě stihli i rychle zakončit. Puk však ve své lapačce má Libor Kašík a hru zastavuje. Následuje také další komerční přestávka.
     
    12:19
    Tomáš Mikúš chtěl zastavit Lukáše Cingela, který pronikal do útočného pásma. Jenže se vystavil ofsajdové pasti a vše se přesouvá zpět do neutrální zóny, kde se bude vhazovat.
     
    12:54
    Lev poslal puk na Jakuba Orsavu, ten vypálil a Kašík puk vyrazil před sebe. Hned u něho byla obrana Zlína a vytáhla ho ven z obranné třetiny.
     
    13:32
    Tentokráte se postavení mimo hru dopustili domácí hráči a znovu se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    14:28
    Peter Trška rozehrál puk na spoluhráče a Zlínští od svého brankáře zakládají další akci a pokusí se ohrozit branku Hradce, kterou hájí Štěpán Lukeš.
     
    14:56
    Nic z toho nebylo a naopak se Zlín dopustil zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Libora Kašíka, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    15:02
    Kalina nahodil puk do útočné třetiny, nikdo z jeho spoluhráčů na něj ale nedosáhl a rázem bylo po slibně se rodící akci hradeckého Mountfieldu.
     
    15:17
    Zdeněk Okál nahodil kotouč do útočného pásma a domácí celek šel střídat. Následně pak se dostal ke střele Matěj Sebera a po ní zakročil Štěpán Lukeš. Hra je zastavena, buly po jeho pravé ruce.
     
    16:01
    Nahození Perreta dobře viděl Libor Kašík a kotouč má u sebe. Hra je přerušena a také se bude vylučovat, a sice na domácí straně.
     
    16:01
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomáš Fořt – 2 min., vysoká hůl).
     
    16:25
    Zlínským hráčům se podařilo vyhodit puk až před Lukeše díky Bedřichu Köhlerovi. Domácí tak pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    17:11
    Radek Smoleňák číhal těsně před Liborem Kašíkem, kam dostal střílenou přihrávku, ale na kotouč nedosáhl. Nicméně nadále trvá přesilovková akce Hradce.
     
    17:53
    Radek Smoleňák napřáhl na pravém kruhu a jeho pokus vykryl Libor Kašík. Ten tak opět svůj tým podržel a hra je zastavena.
     
    18:01
    Zlín je v plném počtu.
     
    18:17
    Tomáš Fořt, který se vracel z trestné lavice šel do akce před hostující branku, nakonec ale zakončil nepřesně. Hosté si tak mohli oddechnout.
     
    18:30
    Zakázané uvolnění hostů a dění na ledě se přesouvá před branku Štěpána Lukeše. Vhazuje se na levém kruhu.
     
    19:15
    Filip Pavlík střílel od modré čáry a jeho pokus znovu zastavil pozorný Libor Kašík. Obrana Zlína ale nedokázala dostat puk z vlastního pásma a akce hostů tedy pokračuje dále.
     
    19:46
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Kelly Klíma – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Darek Hejcman – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Pavel Kubiš – 2 min., hrubost).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina duelu mezi Zlínem a Hradcem Králové je u konce. V ní se velmi rychle dostali do vedení hosté, když se prosadil Aleš Jergl. Domácí však našli odpověď, v přesilové hře zařídil vyrovnání Tomáš Mikúš a začínalo se znovu od začátku. Oba celky si pak vytvářely další akce, z nich už ale žádné góly nepramenily. Oba brankáři tak zatím za svá záda pustili jen po jedné střele. Jistě nás ještě čeká zajímavá podívaná a uvidíme, komu vyjde prostřední dějství lépe. To začne přibližně v 16:30.
     
    Střely na branku: 10 – 14
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Jeremie Blain nahodil puk před branku domácích, ale Libor Kašík dokázal kotouč zachytit a poté ho poslal na hokejky svých spoluhráčů.
     
    21:13
    Zlínští se delší dobu zdrželi v útočném pásmu, ale neohrozili Štěpána Lukeše. Jordann Perret pak sebral odražený kotouč a dostal ho do neutrální zóny.
     
    21:46
    Skončily tresty na obou stranách.
     
    22:34
    Hosté mají ponechanou výhodu, pokud v ní nevsítí branku, zahrají si další přesilovou hru.
     
    22:44
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Matyáš Hamrlík – 2 min., držení).
     
    23:24
    Aleš Jergl napřáhl ke střele z dálky a jeho pokus pak pohotovým semaforem zneškodnil Libor Kašík. Ten následně pak nechal hru zastavit a vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    24:00
    Ahti Oksanen poslal další nebezpečnou střelu na klec Libora Kašíka, ale ten si opět poradil. Následně pak obrana Zlína posílá puk až před Štěpána Lukeše.
     
    24:44
    Zlín je v plném počtu.
     
    25:34
    Jiří Suhrada poslal z obranného pásma velmi dlouhou přihrávku, najíždějící Sebera na puk ale nedosáhl.
     
    26:45
    Aleš Jergl objel branku soupeře a chtěl poté překvapit Libora Kašíka. Ten vše dobře přečetl a holí zakročil a puk vytěsnil. Hned na to ho beci Zlína poslali na zakázané uvolnění.
     
    26:56
    Štěpán Lukeš zastavil Svobodovu střelu z pravého kruhu a puk ukryl pod lapačku. Nechává hru přerušit a následuje další komerční pauza.
     
    27:06
    Nahození Jakuba Orsavy bere Libor Kašík a před dotěrnými hosty pak raději hru znovu zastavuje.
     
    27:36
    Hosté se na chvíli zase usadili v pásmu zlínských Beranů, ovšem na Libora Kašíka tentokráte nešla žádná střela. Domácí se však nedokázali dostat na kotouč a Hradec tak stále obléhá Kašíkovu klec.
     
    28:47
    Ve velké šanci se ocitl Tomáš Žižka, jenž z bekhendu těsně před Lukešem zakončil, ale gólman Hradce ho vychytal!
     
    29:29
    Darek Hejcman vyhodil puk z obranného pásma tak prudce, že skončil až na opačné straně u Lukeše. Hra se tedy stěhuje před branku Libora Kašíka.
     
    30:02
    Další icing Beranů.
     
    30:15
    Graeme McCormack vypálil od modré čáry a znovu musel Libor Kašík zapracovat v brankovišti, notně mu pomohla i obrana Beranů.
     
    30:51
    Petr Kalina pálil od modré čáry a odražený puk pak kryje Libor Kašík. Hosté jsou často před jeho klecí hodně nebezpeční a z toho teď pramenil další zákrok.
     
    31:25
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Zdeněk Okál – 2 min., podrážení).
     
    31:43
    Hezky sehraná akce hostů, na jejímž konci měl být Ahti Oksanen, před ním ale kotouč zvedl jeden ze zlínských hráčů a bylo po akci. O chvilku později už ale Oksanen vystřelil a Kašík musel zakročit.
     
    32:22
    Kevin Klíma promáchl v těsné blízkosti Libora Kašíka, k volnému puku se pak dostali domácí hokejisté a vyhodili ho až před klec Štěpána Lukeše.
     
    33:04
    Kelly Klíma se také nedokázal prosadit před zlínskou klecí. O chvilku později pak svou střelou orazítkoval břevno brány Kašíka Jakub Lev! Velká šance Hradce.
     
    33:25
    Zlín je kompletní.
     
    34:11
    Libor Kašík měl zase plné ruce práce, teď zkrotil skákavý kotouč v jeho brankovišti a hra je zastavena. Na řadě je i další komerční přestávka.
     
    34:28
    Filip Pavlík střílel od modré čáry, ale jeho pokus byl spíše nahozením a Liboru Kašíkovi nenadělal moc práce.
     
    35:17
    Aleš Jergl si sjel na pravý kruh a vyslal na Kašíka další nebezpečnou střelu. Ale Libor Kašík opět zakročil a dostal puk pryč od své branky.
     
    36:07
    Hradečtí šli do další akce od své branky, ale příliš dlouho se v pásmu Zlína nezdrželi. Obrana Beranů totiž puk zachytila a poslala do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    36:58
    Zakázané uvolnění Zlína.
     
    37:14
    Ahti Oksanen poslal na modrou čáru pro Richarda Nedomlela, jenž z první vystřelil, ale v cestě mu zase stál Libor Kašík. Ten po zákroku zase hru zastavuje.
     
    37:34
    Dva na jednoho jeli Hejcman se Svobodou. Prvně jmenovaný se na levé straně rozhodl zakončit sám a akce končí zmarem. Richard Nedomlel zvedl puk nohou a vytečoval ho do bezpečí.
     
    38:32
    Už jsou zase hosté nastěhováni před Kašíkem a zkouší to před jeho klecí. Obrana mu znovu pomohla a dostala touš do neutrální zóny.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:50
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jakub Lev – 2 min., hrubost).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní žádná branka nepadla a platí tedy stav z prvního dějství. Na ukazateli skóre stále svítí průběžný výsledek 1:1. Oba týmy však měly velké šance, které ale neskončily za zády obou gólmanů, kteří své týmy drží. Uvidíme, co nám ještě nabídne třetí dějství a zda ho někdo rozhodne, či budeme svědky prodloužení nebo dokonce samostatných nájezdů. Třetí třetina začne přibližně v 17:22.
     
    Střely na branku: 12 – 27
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Zlínští od vlastní branky prošli do útočného pásma, kde musel zakročit Štěpán Lukeš. Domácí hráči dohrávají svou přesilovou hru, kterou přerušila siréna na konci druhé třetiny.
     
    40:36
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomáš Fořt – 2 min., vražení na hrazení).
     
    40:36
    Je po přesilovce Zlína, při vyloučení Fořta uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    41:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tato herní varianta lépe vyhovovala hostům, kteří se znovu ujímají vedení. ALEŠ JERGL se dostal k zakončení před Liborem Kašíkem a puk pak zapadl za jeho záda – 1:2. Asistence: Jordann Perret a Graeme McCormack.
    41:18 Aleš JERGL - 1:2
     
    41:50
    Hosté jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    42:36
    Také Zlín už je ale kompletní.
     
    44:47
    Hosté se dostali k dalšímu pokusu, ale ten mezi tři tyče nezaplul. Následně pak to zkusili také domácí hráči, i oni si ale počínali velmi nepřesně.
     
    45:43
    Pavel Kubiš se chtěl dostat k zakončení před hostující brankou, v tom mu ale zabránil Jergl, který kotouč zachytil a dostal do bezpečí.
     
    46:28
    Zlínští hráči se nemohou stále dostat k vyrovnání, naopak hosté hýří aktivitou a rádi by přidali další přesnou trefu, aby svůj náskok pojistili.
     
    46:53
    Na řadě je komerční přestávka.
     
    47:25
    Graeme McCormack od modré čáry poslal střelu směrem na Libora Kašíka, ta byla sražena mimo. Následně pak na něho šla další střela, kterou už zastavil.
     
    48:09
    Radek Smoleňák sáhl do nahození Tomáše Žižky, který chtěl dostat puk do bezpečí, nakonec z toho bylo nebezpečí před Liborem Kašíkem, který ale tuto situaci zvládl.
     
    49:23
    Štěpán Fryšara měl prostor a snažil se projít do útočného pásma, Kevin Klíma ho však o puk obral a dostal ho na opačnou stranu.
     
    50:10
    Kelly Klíma přišel o hůl, nakonec ji získal rychle zpět a pokračoval v zakládání hostující akce. Domácí se tak znovu brání a nedokáží vyhodit puk ven z pásma.
     
    50:32
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jeremie Blain – 2 min., hákování).
     
    52:11
    Zlín právě vstřelil branku!
    Další využitá přesilovka domácích a je opět vyrovnáno. Jiří Suhrada poslal křižnou přihrávku na pravý kruh, kde ranou z první nedal Lukešovi žádnou šanci ZDENĚK OKÁL, jenž v síti hostů vymetl snad všechny pavučiny – 2:2. Asistence: Jiří Suhrada a Jakub Šlahař.
    52:11 Zdeněk OKÁL - 2:2
     
    53:18
    Zlínský protiútok u modré čáry zastavil Richard Nedomlel a pokazil tak slibně se rodící akci Zlína.
     
    54:29
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jan Svoboda – 2 min., podrážení).
     
    54:29
    Následuje další komerční přestávka a po ní si přesilovou hru zahrají hosté.
     
    55:04
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Radek Smoleňák – 2 min., sekání).
     
    55:04
    Radek Smoleňák sekl do brankáře Kašíka a zbytečně se nechal vyloučit. Je po přesilové hře Hradce a uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    55:26
    Jordann Perret střílel do teploměru Kašíka, ten puk přilepil k tělu a nepustil ho za svá záda. Hra je přerušena a vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    56:01
    Kelly Klíma prošel až před Kašíka, jeho pokus pak ještě tečoval jeho bratr Kevin, ale kotouč za záda domácího brankáře nedostal.
     
    56:29
    Zlín je v plném počtu a začíná jeho velmi zkrácená přesilová hra.
     
    56:50
    Další pokus hostů končí na výstroji Libora Kašíka. Před dotěrnými hosty pak znovu hru přerušuje a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    57:04
    Také hosté jsou už kompletní.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:23
    Jakub Lev nahodil puk před domácí branku, kde ho tečoval Jakub Orsava, ale Kašík opět předvedl dobrou práci a kotouč zastavil.
     
    59:11
    Pavel Kubiš objel hostující klec a poté v těsné blízkosti Lukeše vystřelil, zvedl puk a ten končí jen těsně nad břevnem hostující branky!
     
    59:44
    Zakázané uvolnění Zlína a hra se ještě na konci třetí třetiny stěhuje před Libora Kašíka. Buly bude vhozeno v pravém kruhu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí část hry nerozhodla o vítězi a na řadu tedy přichází pětiminutové prodloužení ve třech hráčích na obou stranách.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:32
    Trška si sjel na přihrávku od spoluhráče, ale nedokázal zblízka zakončit přesně. Hosté po zisku puku mířili na opačnou stranu, kde po Jerglově střela nastavil lapačku Libor Kašík.
     
    61:24
    Graeme McCormack srazil střelu Pavla Sedláčka nad branku Lukeše, následně pak má puk u sebe hostující brankář a hra je přerušena.
     
    61:50
    Trškovu střelu na levé straně tečoval Bedřich Köhler, ale branku hostů minul, na druhé straně se pak před Liborem Kašíkem neprosadil Jakub Orsava.
     
    63:26
    Martin Novotný od vlastní branky zakládal zlínskou akci, domácí se pak protáhli ven z pásma, ale blíže brance Hradce se nedostali.
     
    64:00
    Hraje se poslední minuta prodloužení.
     
    64:37
    Peter Trška dostal nabito od Zdeňka Okála a na levé straně z úhlu zakončil, trefil ale pouze boční síť soupeřovy klece.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Tak ani nastavená hrací doba zápas nerozuzlila a jdeme na samostatné nájezdy.
     
    Střely na branku: 20 – 46
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Pavel Kubiš se rozjel na branku Lukeše a zkusil kličku do bekhendu, ale škvírku v jeho brance nenašel.
     
    1. série
    0:0
    Orsava zamíchal pukem před Kašíkem, ale neprostřelil ho.
     
    2. série
    1:0
    Bedřich Köhler také zvolil kličku do bekhendu, zvedl puk a umístil ho pod víko Lukešovy branky.
     
    2. série
    1:0
    Oksanen mezi betony mířil nepřesně.
     
    3. série
    1:0
    Tomáš Mikúš mířil na pravý beton Lukeše, branku ale netrefil.
     
    3. série
    1:0
    Libor Kašík lapil pokus Jergla z pravé strany a Zlín stále vede na nájezdy.
     
    4. série
    1:0
    Zdeněk Okál už zakončoval po kličce, puk mu sjel z čepele a končí mimo.
     
    4. série
    1:1
    Kevin Klíma přesnou střelou srovnává!
     
    5. série
    1:1
    Trška na pravé straně zvedl puk, ale branku Lukeše minul.
     
    5. série
    1:1
    Jakub Lev je dalším hráčem, který minul branku při nájezdu.
     
    6. série
    1:1
    Ani kapitán Smoleňák se netrefuje, rozhodnout může Köhler.
     
    6. série
    1:1
    Domácí útočník se zamotal do svých kliček a zblízka proti Lukešovi neuspěl.
     
    7. série
    1:1
    Kelly Klíma tentokráte na Kašíka nevyzrál.
     
    7. série
    1:1
    Peter Trška se také netrefuje, nájezdy pokračují.
     
    8. série
    1:1
    McCormack zvolil zakončení mezi betony, Kašík chytá.
     
    8. série
    1:1
    Zdeněk Okál po kličce netrefil branku soupeře.
     
    9. série
    1:2
    Filip Pavlík prostřeluje Kašíka nad jeho lapačkou.
     
    9. série
    1:2
    Bedřich Köhler střílí puk mezi betony Lukeše, ale kotouč za jeho zády nekončí. Je to jasné, bonusový bod půjde hostům.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Mountfield HK.
    Autorem vítězné branky je FILIP PAVLÍK.
    Filip PAVLÍK - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, zápas nakonec došel do samostatných nájezdů, ve kterých uspěli v deváté sérii hosté. Bonusový bod navíc rozhodl Filip Pavlík, domácí celek si připíše bod jeden. Sledovali jsme pohledné utkání, ve kterém nechybělo snad vůbec nic včetně dovednostních soutěží v podobě nájezdů.
     
    Střely na branku: 20 – 46
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (18:27:03)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 8. T. Mikúš (Kubiš, Trška), 53. Okál (Suhrada, Šlahař) – 1. Jergl (Smoleňák), 42. Jergl (Perret, McCormack), rozh. náj. F. Pavlík

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Pavel Kubiš (ZLN)
    0:0   Jakub Orsava (HKM)
    2. série:
    1:0   Bedřich Köhler (ZLN)
    1:0   Ahti Oksanen (HKM)
    3. série:
    1:0   Tomáš Mikúš (ZLN)
    1:0   Aleš Jergl (HKM)
    4. série:
    1:0   Zdeněk Okál (ZLN)
    1:1   Kelly Klíma (HKM)
    5. série:
    1:1   Peter Trška (ZLN)
    1:1   Jakub Lev (HKM)
    6. série:
    1:1   Radek Smoleňák (HKM)
    1:1   Bedřich Köhler (ZLN)
    7. série:
    1:1   Kelly Klíma (HKM)
    1:1   Peter Trška (ZLN)
    8. série:
    1:1   Graeme McCormack (HKM)
    1:1   Zdeněk Okál (ZLN)
    9. série:
    1:2   Filip Pavlík (HKM)
    1:2   Bedřich Köhler (ZLN)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Suhrada, Žižka, Dluhoš, Trška, Gazda, M. Novotný, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt (C), T. Mikúš – Šlahař, Fryšara, Köhler (A) – Jan Svoboda, Hejcman, Okál – P. Sedláček, Karafiát, Sebera.
    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – Perret, Lev (A), Orsava – Kelly Klíma, Lalancette, Oksanen – Kevin Klíma, R. Pilař, Lamper.

    Rozhodčí: Pešina, Kika – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 2719
    thejrc.org