Sparta – Plzeň 4:3 (po pr.) | Kladno – Litvínov 3:2 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 2:3 (1:2 po s.n.)
Olomouc – K. Vary 3:2 (po pr.) | Třinec – Kometa Brno 2:3 (po pr.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:1 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
4:3 (0:2, 1:0, 2:1 - 1:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 19.09.2021, 13:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (15:28:50)
     
    Máme dobojováno! Ve vyrovnaném duelu sparťané berou po vítězství 4:3 v prodloužení nad Plzní cenné dva body, Škodovka si domů odveze jeden bod.
     
    Konec zápasu.
    61:55 Erik THORELL - 4:3
     
    61:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je konec! Filip Chlapík posunul kotouč do samostatného úniku ERIKU THORELLOVI a švédský forvard tváří v tvář pokořil Pavláta střelou na vyrážečku. Sparta vítězí v prodloužení. Asistence: Filip Chlapík.
     
    61:02
    David Kaše se vrátil zpět do středního pásma a sparťané rozjíždějí další útočnou akci. Plzeňští hráči se zatím pouze brání před gólmanem Pavlátem.
     
    60:14
    Jako první se do útočného pásma podívali domácí hokejisté. Řepík kroužil s pukem na hokejce v prostoru u modré čáry, Pavlát střelu domácích pokryl.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Hráči jsou již připraveni na prodloužení, jdeme na to!
     
    Sparťané ve třetí třetině otočili skóre dvěma zásahy, když se nejprve prosadil Roman Horák a vzápětí také Michal Moravčík. Plzeň ovšem vyrovnala ve své přesilové hře pět na tři, když se prosadil Jan Schleiss. Po krátké pauze bude následovat prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:53
    Plzeň měla velké štěstí! Sparťané si připravili dobrou šanci, Horák přihrával do dobré pozice Michalu Řepíkovi, který v luxusní pozici minul branku.
     
    59:25
    Martins Dzierkals spěchal za kotoučem do útočného pásma, ale poslední sparťanský obránce byl u puku dříve. Rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    58:31
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny. Jakub Kindl poslal kotouč Martinu Langovi, který jen tečoval puk do útočného pásma. Oba týmy už nechtějí udělat chybu.
     
    57:44
    Vzápětí bylo rušno také na druhé straně! Roman Horák střílel v kleče, ale brankář Pavlát byl pozorný a ukryl kotouč ve své náruči. Hra je znovu přerušena.
     
    57:32
    Martin Lang byl na chvíli osamocen před brankou Sparty, ale Salák i v nevýhodné pozici dokázal zastavit kotouč a udržel naděje pro sparťanský tým.
     
    56:59
    Plzeňští hokejisté předvedli další rychlý atak na domácí branku, ale brankář Salák za pomoci svých obránců celou situaci ustál. Oba týmy vzápětí střídají.
     
    55:51
    Teď byli hosté velmi blízko! Ludwig Blomstrand nastřelil svou ranou od modré čáry levou tyčku Salákovy branky. Velké štěstí pro domácí Spartu.
     
    54:39
    Plzeň ještě pokračuje ve své klasické početní výhodě. Mezitím však získal kotouč David Vitouch, který ušetřil cenné vteřinky ze sparťanského oslabení.
    53:54 Jan SCHLEISS - 3:3
     
    53:54
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Teď už to ale hostům vyšlo na jedničku! Dzierkals poslal kotouč na branku a od betonů Saláka se odrazil kotouč přímo na hokejku JANA SCHLEISSE. Plzeňský útočník zametl puk do sítě, skóre je znovu vyrovnané. Asistence: Martins Dzierkals, Michal Bulíř.
     
    53:28
    Hosté se usadili v útočném pásmu, ale přihrávku do mezikruží na poslední chvíli zastavil obránce Polášek. Sparťané se osvobozují a rychle střídají.
     
    53:01
    Plzeň rozehrála svoji početní výhodu pět na tři a kombinovala. Střela jednoho z hostů skončila až v ochranné síti, rozhodčí přerušuje hru.
     
    52:55
    Nyní ještě proběhne další komerční přestávka. Mezitím moderátor oznámil v aréně počet diváků, kterých je dnes tady v O2 areně celkem 5 641.
     
    52:55
    Komplikace pro Spartu budou ovšem ještě větší! Na trestnou lavici míří za hákování obránce Ondřej Mikliš (SPA). Sparťané budou hrát dvě minuty ve třech.
     
    51:57
    Sparťané vyváží kotouč až do útočného pásma, zanedlouho odstartuje Plzni dlouhá přesilová hra pět na čtyři. Mezitím se do dobré šance dostal Buchtele.
     
    51:47
    Hosté hrají krátkou přesilovou hru čtyři na tři. Brankář Salák ukryl střelu jednoho z plzeňských hráčů do své výstroje, Mertl se už k dorážce nedostal.
     
    51:31
    Nyní je tu ovšem velká komplikace pro Spartu. Obránce Tomáš Dvořák (SPA) vyfasoval od sudích pětiminutový trest za zásah do oblasti hlavy a krku.
    51:11 Michal MORAVČÍK - 3:2
     
    51:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané během pár minut obracejí skóre na svoji stranu! MICHAL MORAVČÍK vypustil ze své hokejky prudkou ránu, která zapadla ke vzdálenější tyčce Pavlátovy branky. Asistence: Erik Thorell.
     
    50:03
    Uběhlo jen pár vteřin a bude se znovu vylučovat. Z domácích řad je vyloučen Jan Buchtele (SPA), za hosty míří na trestnou lavici Jan Schleiss (PLZ). Oba hráči vyfasovali dvouminutové tresty za hrubost.
    49:40 Roman HORÁK - 2:2
     
    49:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    O2 areně máme vyrovnáno! Sobotka objel útočné pásmo a vzápětí nahodil kotouč na branku Plzně. Před gólmanem Pavlátem byl zaparkovaný ROMAN HORÁK, kterému se povedlo tečovat kotouč mimo dosah hostujícího brankáře. Asistence: Vladimír Sobotka.
     
    49:08
    Sparťané své oslabení přečkali bez úhony, útočník Sobotka je zpátky na ledové ploše. Mezitím si domácí hokejisté berou kotouč na své hokejky.
     
    48:14
    Sparťané se nyní dvakrát osvobodili vyhozením kotouče až za branku Dominika Pavláta. Plzeň posílá na ledovou plochu druhou přesilovkovou formaci.
     
    47:26
    Hosté se usadili v útočném pásmu a ohrozili sparťanskou branku. Střelu Kodýtka z pravého kruhu pro vhazování zkrotil brankář Salák svou lapačkou.
     
    47:08
    Vyloučeným hráčem je domácí útočník Vladimír Sobotka (SPA), jenž vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za hákování. Plzeň hraje přesilovku.
     
    46:49
    Filip Chlapík se chtěl prokličkovat s pukem až před Pavláta, ale to mu nedovolil obránce Jiříček. Hraje se ve středním pásmu, bude se znovu vylučovat.
     
    46:22
    Po dalším přerušení hry nyní proběhne další komerční přestávka. Po ní bude následovat vhazování po pravici brankáře Plzně Dominika Pavláta.
     
    45:49
    Velká šance hostů! Bulíř servíroval kotouč do dobré pozice Kodýtkovi, který však na přihrávku od svého spoluhráče už nedostáhl. Škoda pro Plzeň.
     
    45:17
    Michal Řepík chtěl najít svého spoluhráče na druhé straně, Jeřábek se však k zakončení nedostal. Hosté uklidňují hru a už míří s pukem na druhou stranu.
     
    44:44
    Hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu a bylo z toho další nebezpečí pro sparťanskou branku. Salák raději přikryl kotouč svou lapačkou, hra je přerušena.
     
    44:41
    Sobotka chtěl poslat rychlou přihrávku do jízdy Kašemu, ale přihrávka na druhého jmenovaného byla příliš dlouhá, sudí píská zakázané uvolnění Sparty.
     
    44:19
    Tomáš Dvořák společně se svými spoluhráči byli u kotouče v obranném pásmu jako první, a to znamená jediné. Další zakázané uvolnění Plzně.
     
    43:43
    Sparťané neudrželi kotouč na modré čáře a naopak Polášek musel rychle couvat na druhou stranu kluziště, aby zamezil dalšímu nebezpečí domácí branky.
     
    42:55
    Peter Čerešňák jen nahodil kotouč do útočného pásma k Salákovi a hosté vzápětí střídají. Kotouč mají nyní na hokejkách Pražané, kteří rozjíždí svůj útok.
     
    42:07
    David Vitouch zastavil další rodící se akci hostující Škodovky, ale i přesto se hosté dostali vzápětí do šance. Střela Tomáše Mertla ovšem nebyla přesná.
     
    41:21
    Michal Bulíř se chtěl prosadit přes obránce Dvořáka na pravé straně, ale sparťanský bek vypíchl kotouč z hokejky plzeňskému útočníkovi.
     
    40:28
    Plzeň měla další velkou šanci! V přečíslení tři na jednoho putoval kotouč na Schleisse, který ovšem kotouč nezpracoval a puk končí v rohu kluziště.
     
    40:08
    Sparťané se ve svém přesunu do útočného pásma příliš unáhlili, rozhodčí píská další zakázané uvolnění Sparty. Bude se vhazovat před brankářem Salákem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba týmy se vrátily zpět na ledovou plochu, hráči jsou již připraveni ke startu třetí třetiny.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:36 hodin.
     
    V prostředním dějství sparťané vyrovnali hru a byli pro Plzeň nepříjemným soupeřem. Pražanům se zvýšená aktivita vyplatila, jelikož ve dvaatřicáté minutě utkání dorazil puk do sítě Adam Polášek. Sparta tak na svého soupeře ztrácí před startem třetí třetiny jediný gól.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Plzeňští hokejisté vytvořili solidní závar na sparťanském brankovišti, ale gólman Alexander Salák svou branku uhájil a domácí poslali puk do bezpečí.
     
    38:10
    Adam Polášek čekal na kotouč v rohu kluziště, ale úspěšnější byli hosté. Schleiss zkusil vystřelit od modré čáry, jeho propagační pokus byl nepřesný.
     
    37:20
    Jandus posunul kotouč ze středního pásma až do rohu kluziště k Pavlátovi, kde o puk bojoval Sobotka. Zkušený útočník nepřesně hledal své spoluhráče.
     
    36:49
    Michal Řepík našel najetého Horáka, se kterými teď nastupuje útočník Thorell. Poslední jmenovaný se ovšem do střelecké pozice už neprobojoval.
     
    35:51
    David Vitouch bojoval o kotouč v rohu kluziště, ale obránce Kvasnička ho přišpendlil na mantinel a sparťanský útočník přišel o kotouč. Oba týmy střídají.
     
    35:30
    Útočník Jan Buchtele nemohl pokračovat v útočné akci, jelikož rozhodčí píská další postavení mimo hru. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    34:52
    Dvořák rozehrál kotouč z obranného pásma, ale přihrávka byla příliš prudká. Obránce Peter Čerešňák si bere puk na hokejku a v klidu rozehrává.
     
    34:17
    Tomáš Mertl bojoval o kotouč u plzeňské střídačky, ale sparťané získali kotouč zpět a následně ohrozili brankáře Pavláta. Hostující gólman kryje puk v lapačce.
     
    33:51
    Sparťanští trenéři zřejmě proházeli své útočné formace. Kaše nyní přihrál na druhou stranu Řepíkovi, kterému však střela příliš nesedla. Hra pokračuje dál.
     
    33:30
    Hra je znovu přerušena. Nyní bude následovat komerční přestávka, po které se bude vhazovat ve středním pásmu, blíže k brankáři Dominiku Pavlátovi.
     
    32:42
    Sparťané jsou i nadále při chuti a znovu útočí. Forman si přebral kotouč v prostoru u modré čáry a dojel s ním až k mantinelu, kde byli úspěšnější hosté.
    32:00 Adam POLÁŠEK - 1:2
     
    32:00
    Sparta právě vstřelila branku!
    Velký tlak sparťanů přináší ovoce a domácí se dostávají zpět na rozdíl jediné branky. Po skrumáži před plzeňskou brankou se sparťané rychle zorientovali, mezi střelce se zapisuje ADAM POLÁŠEK. Asistence: Roman Horák, Michal Řepík.
     
    30:52
    Salák posunul kotouč od své branky do rohu kluziště a vzápětí se sparťané za pomoci Řepíka dostávají až na druhý konec hřiště. Pavlát zatím nemusel zasahovat.
     
    30:04
    Ladislav Zikmund čekal na přihrávku od svého spoluhráče, kterou ovšem zablokoval svou hokejkou obránce Budík. Plzeňští dostávají hru do středního pásma.
     
    29:17
    Michal Bulíř vypálil z levé strany a Salák si chvíli nebyl jistý, kde má kotouč. Sparťanský brankář ho nakonec našel u tyčky a odpálil ho za svou branku.
     
    28:25
    Jan Schleiss kličkoval s kotoučem v útočném pásmu a v dobré pozici byl i jeho spoluhráč Mertl. Ke druhému jmenovanému už kotouč nedoputoval.
     
    27:53
    Po vhazování v útočném pásmu se ke kotouči probojoval Sobotka, který okamžitě vypálil. Pavlát si proti jeho ráně vyjel a podržel ji ve výstroji.
     
    27:30
    Filip Přikryl neuspěl na buly proti Romanu Horákovi a sparťané se dostali do útočného pásma. Dvořák ovšem nemohl střílet, a tak jen pouze poslal puk k mantinelu.
     
    26:58
    Kaše byl úspěšný na vhazování ve středním pásmu, ale sparťané se v útočném pásmu dlouho neohřáli. Po krátké chvilce bude následovat buly v neutrální zóně.
     
    26:54
    Na opačné straně byli sparťané příliš netrpěliví a rozhodčí píská postavení mimo hru. Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    26:54
    Matyáš Kantner podnikl se svým spoluhráčem výpad na pravé straně kluziště, ale brankář Salák zasáhl proti střele plzeňského útočníka svými betony.
     
    26:00
    Miroslav Forman chtěl vystřelit z mezikruží, ale kotouč mu poskakoval na čepeli a sparťanský útočník zakončil nepřesně. Pavlát v poklidu zasáhl.
     
    25:14
    Hra zatím plyne dál, sparťané se stále nemohou dostat do další nebezpečné šance v útočném pásmu. Plzeňští hokejisté nepouští svého soka do šancí.
     
    24:08
    David Kaše nahodil kotouč do útočného pásma, kde ovšem byli u puku dříve hosté. Plzeňští hokejisté dostávají hru alespoň na chvíli do středního pásma.
     
    23:23
    Jan Buchtele se chtěl prokličkovat s kotoučem na hokejce až na levý kruh, ale Kantnerova hokejka byla proti. Hosté se vzápětí dostávají do středního pásma.
     
    22:51
    Na druhé straně se dostali do dobré akce sparťané. Vladimír Sobotka dostal přihrávku do mezikruží, odkud vypálil, ale střela byla zablokovaná a Pavlát v klidu zasáhl.
     
    22:11
    Velká možnost Plzně ve vlastním oslabení. Tomáš Mertl se dostal do samostatného úniku, ale v tísni zakončil jen do brankáře Saláka.
     
    21:12
    Chlapík přihrával na svého spoluhráče přes útočné pásmo, ale jeho pas vystihl útočník Schleiss. Plzeňský forvard vyhazuje kotouč až k Salákovi.
     
    20:51
    Dalším vyloučeným hráčem na straně Plzně je obránce Peter Čerešňák (PLZ), který dostává dvě trestné minuty za sekání. Sparta hraje přesilovou hru.
     
    20:14
    Mikliš rozehrál nepřesně na svého spoluhráče a sparťané se museli vrátit pro kotouč až do svého obranného pásma. Rozhodčí signalizují trest.
     
    20:08
    Sparťané vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu a chtěli se rychle přesunout do útočného pásma. Jejich snahu ovšem zastavuje postavení mimo hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči už krouží po ledové ploše, druhá třetina začíná.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:53 hodin.
     
    V úvodní dvacetiminutovce byli aktivnější hosté, kteří zásluhou Gustafa Thorella a Jana Schleisse odskočili svému soupeři do dvoubrankového vedení. Sparťané si tak ponesou do druhé třetiny manko dvou gólů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Dzierkals chtěl ještě proniknout do útočného pásma po pravé straně kluziště, ale sparťanští obránci byli na modré čáře pozorní. Třetina končí.
     
    19:36
    Další přerušení hry u Salákovy branky. Martin Lang se svým spoluhráčem byl aktivní v prostoru před brankou, ale sparťanský gólman situaci uklidnil.
     
    19:22
    Brankář Salák pokryl jemné nahození od mantinelu a přerušil hru. Po odpískání se strhla menší potyčka, která se ovšem obešla bez vyloučení.
     
    18:52
    Po komerční přestávce se vhazovalo ve středním pásmu. Na buly byli úspěšnější hosté, ale sparťané vzápětí otočili hru na druhou stranu kluziště.
     
    18:20
    Sparťané chtějí se současným stavem něco udělat, ale plzeňští hokejisté jsou zatím v obranném pásmu bezchybní. Chlapíkova šance nebyla úspěšná.
    17:34 Jan SCHLEISS - 0:2
     
    17:34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté sice svoji přesilovou hru pět na tři nevyužili, tu klasickou už ano! Plzeňští hokejisté předvedli velmi pohlednou kombinaci, Dzierkals naservíroval kotouč JANU SCHLEISSOVI, jenž už střílel do odkryté branky. Asistence: Martins Dzierkals, Michal Bulíř.
     
    17:09
    Další komplikace pro Spartu. Obránce Martin Jandus (SPA) nevyužil svou šanci v útočném pásmu a vzápětí podrazil svého soupeře. Plzeň hraje přesilovku pět na tři.
     
    16:24
    Obrovská možnost! Hosté se ocitli osamoceni před brankou Saláka, jeden z plzeňských hráčů nedokázal dopravit kotouč do odkryté sparťanské branky.
     
    15:55
    Hosté jsou již v plném počtu na ledě a v právě v tomto čase jim začíná zkrácená přesilová hra. Na led už míří elitní formace plzeňské Škodovky.
     
    15:26
    Jeden z domácích hokejistů měl na hokejce velkou šanci, kterou ovšem nevyužil. Naopak rozhodčí budou vylučovat Miroslava Formana (SPA) za hrubost.
     
    14:27
    Velká šance Sparty v úvodu přesilové hry! Roman Horák střílel po křižné přihrávce do horních pater plzeňské branky, Pavlát se stačil přemístit.
     
    13:53
    Pražané si za malou chvíli vyzkouší další přesilovou hru. Brankář Dominik Pavlát (PLZ) vyfasoval dvě minuty za zdržování hry, trest odpyká Martin Lang.
     
    13:24
    Miroslav Forman chtěl vyhodit kotouč bekhendem do středního pásma, což se mu ovšem nepovedlo. Krátce nato se hra přesouvá do útočného pásma Sparty.
     
    12:54
    Sparťané už hrají v plném počtu na ledě, Plzeň svoji první početní výhodu nevyužila. Mezitím musel brankář Pavlát předvést další úspěšný zákrok.
     
    12:04
    Kodýtkovi utekl kotouč od hokejky a plzeňský útočník si musel puk zpracovávat. Sparťané o pár chvil později poslali kotouč do bezpečí.
     
    11:10
    Martins Dzierkals zasekl hru v útočném pásmu, ale hosté nebyli úspěšní. Na druhou stranu spěchal Erik Thorell s Moravčíkem, druhý jmenovaný přihrál nepřesně.
     
    10:30
    Hosté se zabydleli v útočném pásmu a kombinovali. Obránce Čerešňák vypálil prudce od modré čáry, ale Salák i přes obtížný výhled střelu zastavil.
     
    10:26
    Plzeňští hokejisté už jsou v útočném pásmu a bude se vylučovat. Na trestnou lavici odjíždí obránce Ondřej Mikliš (SPA), který vyfasoval trest za držení.
     
    09:18
    Sparťané vyvezli kotouč do útočného pásma a svedli tuhý boj o kotouč v rohu kluziště. U mantinelu bylo aktivních hned několik hráčů, úspěšnější byli domácí.
    08:25 Gustaf THORELL - 0:1
     
    08:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Přibližně v polovině první třetiny se hosté ujímají vedení! David Kvasnička poslal nahozený puk od modré čáry a letící dráhu kotouče ještě změnil připravený GUSTAF THORELL. Plzeň se ujímá vedení. Asistence: David Kvasnička.
     
    07:57
    První velká možnost pro Spartu! Adam Polášek střílel z dobré pozice na kruhu, ale Pavlát si z brankoviště vyjel a zneškodnil ránu domácího beka.
     
    07:08
    Peter Čerešňák nahodil kotouč do útočného pásma, kde hráči obou týmů svedli vyrovnaný souboj u mantinelu. Domácí hráči byli úspěšnější, hra pokračuje.
     
    06:34
    Hosté se nyní nedohodli v rozehrávce a odpálili kotouč až na zakázané uvolnění. U puku byl jako první obránce Dvořák, hra se vrátí zpět před branku Pavláta.
     
    05:40
    Patrik Prymula bojoval o kotouč v rohu kluziště a sparťané se dostali do další dobré akce v útočném pásmu. Plzeňští obránci ovšem dobře zapracovali.
     
    04:52
    Nebezpečná situace v obranném pásmu Sparty! Ihned po vhazování vypálil tvrdou ránu útočník Filip Kuťák, který však nastřelil jen připraveného Saláka.
     
    04:28
    Na opačné straně kluziště byli pro měnu aktivní domácí. Erik Thorell přenechával kotouč zadovkou na svého spoluhráče, plzeňští hráči se stihli vrátit.
     
    04:04
    První velká šance Plzně v tomto utkání! Matyáš Kantner unikl sparťanské obraně a svou střelou ze strany prověřil brankáře Alexandera Saláka.
     
    03:42
    Vladimír Sobotka vybojoval v útočném pásmu kotouč pro kapitána Michala Řepíka, ale u mantinelu byli úspěšnější plzeňští hokejisté. Hra plyne dál.
     
    03:37
    Hosté už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím se sparťané dostali do další dobré šance v útočném pásmu, kterou však kryje brankář Pavlát.
     
    03:02
    Druhá útočná formace Sparty se dostala do útočného pásma a brankář Pavlát musel zasahovat. Vitouchova pětka zůstane na ledě i v dalších vteřinách.
     
    02:19
    Sparťané teď udělali chybu v obranném pásmu, kterou mohl potrestat útočník Mertl. Plzeňští forvard byl ovšem v tísni a nestihl pořádně zakončit.
     
    01:43
    Domácí hokejisté se usadili v útočném pásmu a zahrozili! Plzeň ovšem zatím výborně brání a nepouští svého soupeře do nebezpečného zakončení.
     
    01:08
    Uběhla jen minuta ze zápasu a hned se bude vylučovat. Na trestnou lavici putuje obránce Plzně Peter Čerešňák (PLZ), který dostává trest za podrážení.
     
    00:45
    Matyáš Kantner si chtěl sklepnout kotouč ze vzduchu do útočného pásma, to se mu ovšem nepovedlo. Na druhé straně byl neúspěšný pro změnu Kaše.
     
    00:09
    Hosté vyhráli úvodní vhazování a ihned se přesunuli do útoku. Martins Dzierkals dojížděl kotouč u branky Saláka, který odpálil kotouč do bezpečí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už nastupují na ledovou plochu, utkání začíná za pár okamžiků!
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům krásné nedělní odpoledne už přímo z pražské O2 areny. Rozbruslení obou týmů už pomalu končí, do startu utkání zbývá necelá půlhodina. Mezitím si můžete níže přečíst sestavy obou celků.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Moravčík, Mikliš, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Polášek, Jeřábek – Sobotka, R. Horák, Řepík – Thorell, D. Kaše, F. Chlapík – Buchtele, Vitouch, M. Forman – Z. Doležal, Zikmund, Prymula.

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (D. Furch) – Budík, Čerešňák, Graňák, Jiříček, J. Kindl, Kvasnička, L. Kaňák – Dzierkals, Mertl, Schleiss – Kantner, Kodýtek, Bulíř – Blomstrand, Thorell, M. Lang – Malát, Přikryl, Kuťák.

    Rozhodčí: Hodek, Šindel – Brejcha, Votrubec.
     
    Krásné nedělní odpoledne z hlavního města. Tipsport extraliga je již v plném proudu a dnes jsou na programu další zajímavá utkání! V akci bude mimo jiné také pražská Sparta, která bude na svém ledě hostit Plzeň. Atraktivní utkání startuje už ve 13.00, přeji příjemnou zábavu.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2020/2021

    1. kolo: Plzeň – Sparta 5:3
    14. kolo: Sparta – Plzeň 1:3
    27. kolo: Plzeň – Sparta 2:6
    40. kolo: Sparta – Plzeň 4:0

    Sparťané narazili na Plzeň v uplynulém ročníku celkem čtyřikrát. Z výhry se dvakrát radovali plzeňští hokejisté, ve dvou případech zvítězili Pražané. V prvním vzájemném duelu Plzeň uspěla v domácím prostředí poměrem 5:3, v odvetě na ledě Sparty se radovala z triumfu 3:1. Ve třetím vzájemném utkání sparťané zabrali a z plzeňského ledu si odvezli tři body za vysoké vítězství 6:2. Zatím poslední vzájemný duel ovládli Pražané s čistým kontem v zádech, konkrétně 4:0. Kdo z týmů vyhraje v úvodu aktuálního ročníku?
     
    HC ŠKODA PLZEŇ

    13. místo, 3 body, skóre 6:14
    Aktuální forma: P, P

    Plzeňští hráči mají na kontě pouze tři body ze čtyř odehraných duelů. Západočeši porazili v aktuálním ročníku zatím jen mistrovský Třinec, který obhajuje titul z uplynulého ročníku. Svěřenci trenéra Václava Baďoučka vzápětí prohráli na ledě Olomouce a poté museli skousnout těsnou porážku s Mladou Boleslaví. Proti Bruslařům se dvakrát gólově prosadila i letní posila Západočechů Michal Bulíř, který obstaral jediné góly na straně Plzně v tomto utkání. Získá Plzeň výhru na sparťanském území?

    Poslední zápasy:
    3. kolo: Olomouc – Plzeň 4:1
    4. kolo: Plzeň – M. Boleslav 2:4
     
    HC SPARTA PRAHA

    12. místo, 3 body, skóre 9:9
    Aktuální forma: V, P

    Sparťanští hokejisté mají za sebou neúspěšnou domácí premiéru před svými fanoušky. V rámci tuzemské nejvyšší soutěže Pražané na svém ledě přivítali třinecké Oceláře, proti kterým se chtěli herně vytáhnout. V první třetině domácí hokejisté otevřeli skóre, ale v dalších minutách soupeř zabral a několika góly otočil průběh zápasu na svoji stranu. Sparťané bojovali až do konce, ale porážku neodvrátili. Budou svěřenci kouče Josefa Jandače napodruhé v domácím prostředí úspěšnější?

    Poslední zápasy:
    3. kolo: Pardubice – Sparta 2:5
    4. kolo: Sparta – Třinec 4:7
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 32. Polášek (R. Horák, Řepík), 50. R. Horák (Sobotka), 52. Moravčík (E. Thorell), 62. E. Thorell (F. Chlapík) – 9. G. Thorell (Kvasnička), 18. Schleiss (Dzierkals, Bulíř), 54. Schleiss (Dzierkals, Bulíř)


    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Moravčík, Mikliš, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Polášek, Jeřábek – Sobotka, R. Horák, Řepík – E. Thorell, D. Kaše, F. Chlapík – Buchtele, Vitouch, M. Forman – Z. Doležal, Zikmund, Prymula.
    HC Škoda Plzeň: Pavlát (D. Furch) – Budík, Čerešňák, Graňák, Jiříček, J. Kindl, Kvasnička, L. Kaňák – Dzierkals, Mertl, Schleiss – Kantner, Kodýtek, Bulíř – Blomstrand, G. Thorell, M. Lang – Malát, Přikryl, Kuťák.

    Rozhodčí: Hodek, Šindel – Brejcha, Votrubec

    Diváci: 5 641
    ocianews.com