Sparta – Plzeň 4:3 (po pr.) | Kladno – Litvínov 3:2 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 2:3 (1:2 po s.n.)
Olomouc – K. Vary 3:2 (po pr.) | Třinec – Kometa Brno 2:3 (po pr.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:1 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
4:3 (0:2, 1:0, 2:1 - 1:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 19.09.2021, 13:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:55 Erik THORELL - 4:3
     
    61:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je konec! Filip Chlapík posunul kotouč do samostatného úniku ERIKU THORELLOVI a švédský forvard tváří v tvář pokořil Pavláta střelou na vyrážečku. Sparta vítězí v prodloužení. Asistence: Filip Chlapík.
     
    59:53
    Plzeň měla velké štěstí! Sparťané si připravili dobrou šanci, Horák přihrával do dobré pozice Michalu Řepíkovi, který v luxusní pozici minul branku.
     
    55:51
    Teď byli hosté velmi blízko! Ludwig Blomstrand nastřelil svou ranou od modré čáry levou tyčku Salákovy branky. Velké štěstí pro domácí Spartu.
    53:54 Jan SCHLEISS - 3:3
     
    53:54
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Teď už to ale hostům vyšlo na jedničku! Dzierkals poslal kotouč na branku a od betonů Saláka se odrazil kotouč přímo na hokejku JANA SCHLEISSE. Plzeňský útočník zametl puk do sítě, skóre je znovu vyrovnané. Asistence: Martins Dzierkals, Michal Bulíř.
     
    53:28
    Hosté se usadili v útočném pásmu, ale přihrávku do mezikruží na poslední chvíli zastavil obránce Polášek. Sparťané se osvobozují a rychle střídají.
     
    52:55
    Komplikace pro Spartu budou ovšem ještě větší! Na trestnou lavici míří za hákování obránce Ondřej Mikliš (SPA). Sparťané budou hrát dvě minuty ve třech.
     
    51:31
    Nyní je tu ovšem velká komplikace pro Spartu. Obránce Tomáš Dvořák (SPA) vyfasoval od sudích pětiminutový trest za zásah do oblasti hlavy a krku.
    51:11 Michal MORAVČÍK - 3:2
     
    51:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané během pár minut obracejí skóre na svoji stranu! MICHAL MORAVČÍK vypustil ze své hokejky prudkou ránu, která zapadla ke vzdálenější tyčce Pavlátovy branky. Asistence: Erik Thorell.
     
    50:03
    Uběhlo jen pár vteřin a bude se znovu vylučovat. Z domácích řad je vyloučen Jan Buchtele (SPA), za hosty míří na trestnou lavici Jan Schleiss (PLZ). Oba hráči vyfasovali dvouminutové tresty za hrubost.
    49:40 Roman HORÁK - 2:2
     
    49:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    O2 areně máme vyrovnáno! Sobotka objel útočné pásmo a vzápětí nahodil kotouč na branku Plzně. Před gólmanem Pavlátem byl zaparkovaný ROMAN HORÁK, kterému se povedlo tečovat kotouč mimo dosah hostujícího brankáře. Asistence: Vladimír Sobotka.
     
    47:08
    Vyloučeným hráčem je domácí útočník Vladimír Sobotka (SPA), jenž vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za hákování. Plzeň hraje přesilovku.
     
    45:49
    Velká šance hostů! Bulíř servíroval kotouč do dobré pozice Kodýtkovi, který však na přihrávku od svého spoluhráče už nedostáhl. Škoda pro Plzeň.
     
    40:28
    Plzeň měla další velkou šanci! V přečíslení tři na jednoho putoval kotouč na Schleisse, který ovšem kotouč nezpracoval a puk končí v rohu kluziště.
    32:00 Adam POLÁŠEK - 1:2
     
    32:00
    Sparta právě vstřelila branku!
    Velký tlak sparťanů přináší ovoce a domácí se dostávají zpět na rozdíl jediné branky. Po skrumáži před plzeňskou brankou se sparťané rychle zorientovali, mezi střelce se zapisuje ADAM POLÁŠEK. Asistence: Roman Horák, Michal Řepík.
     
    27:53
    Po vhazování v útočném pásmu se ke kotouči probojoval Sobotka, který okamžitě vypálil. Pavlát si proti jeho ráně vyjel a podržel ji ve výstroji.
     
    22:11
    Velká možnost Plzně ve vlastním oslabení. Tomáš Mertl se dostal do samostatného úniku, ale v tísni zakončil jen do brankáře Saláka.
     
    20:51
    Dalším vyloučeným hráčem na straně Plzně je obránce Peter Čerešňák (PLZ), který dostává dvě trestné minuty za sekání. Sparta hraje přesilovou hru.
    17:34 Jan SCHLEISS - 0:2
     
    17:34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté sice svoji přesilovou hru pět na tři nevyužili, tu klasickou už ano! Plzeňští hokejisté předvedli velmi pohlednou kombinaci, Dzierkals naservíroval kotouč JANU SCHLEISSOVI, jenž už střílel do odkryté branky. Asistence: Martins Dzierkals, Michal Bulíř.
     
    17:09
    Další komplikace pro Spartu. Obránce Martin Jandus (SPA) nevyužil svou šanci v útočném pásmu a vzápětí podrazil svého soupeře. Plzeň hraje přesilovku pět na tři.
     
    16:24
    Obrovská možnost! Hosté se ocitli osamoceni před brankou Saláka, jeden z plzeňských hráčů nedokázal dopravit kotouč do odkryté sparťanské branky.
     
    15:26
    Jeden z domácích hokejistů měl na hokejce velkou šanci, kterou ovšem nevyužil. Naopak rozhodčí budou vylučovat Miroslava Formana (SPA) za hrubost.
     
    14:27
    Velká šance Sparty v úvodu přesilové hry! Roman Horák střílel po křižné přihrávce do horních pater plzeňské branky, Pavlát se stačil přemístit.
     
    13:53
    Pražané si za malou chvíli vyzkouší další přesilovou hru. Brankář Dominik Pavlát (PLZ) vyfasoval dvě minuty za zdržování hry, trest odpyká Martin Lang.
     
    10:26
    Plzeňští hokejisté už jsou v útočném pásmu a bude se vylučovat. Na trestnou lavici odjíždí obránce Ondřej Mikliš (SPA), který vyfasoval trest za držení.
    08:25 Gustaf THORELL - 0:1
     
    08:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Přibližně v polovině první třetiny se hosté ujímají vedení! David Kvasnička poslal nahozený puk od modré čáry a letící dráhu kotouče ještě změnil připravený GUSTAF THORELL. Plzeň se ujímá vedení. Asistence: David Kvasnička.
     
    07:57
    První velká možnost pro Spartu! Adam Polášek střílel z dobré pozice na kruhu, ale Pavlát si z brankoviště vyjel a zneškodnil ránu domácího beka.
     
    04:04
    První velká šance Plzně v tomto utkání! Matyáš Kantner unikl sparťanské obraně a svou střelou ze strany prověřil brankáře Alexandera Saláka.
     
    01:08
    Uběhla jen minuta ze zápasu a hned se bude vylučovat. Na trestnou lavici putuje obránce Plzně Peter Čerešňák (PLZ), který dostává trest za podrážení.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 32. Polášek (R. Horák, Řepík), 50. R. Horák (Sobotka), 52. Moravčík (E. Thorell), 62. E. Thorell (F. Chlapík) – 9. G. Thorell (Kvasnička), 18. Schleiss (Dzierkals, Bulíř), 54. Schleiss (Dzierkals, Bulíř)


    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Moravčík, Mikliš, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Polášek, Jeřábek – Sobotka, R. Horák, Řepík – E. Thorell, D. Kaše, F. Chlapík – Buchtele, Vitouch, M. Forman – Z. Doležal, Zikmund, Prymula.
    HC Škoda Plzeň: Pavlát (D. Furch) – Budík, Čerešňák, Graňák, Jiříček, J. Kindl, Kvasnička, L. Kaňák – Dzierkals, Mertl, Schleiss – Kantner, Kodýtek, Bulíř – Blomstrand, G. Thorell, M. Lang – Malát, Přikryl, Kuťák.

    Rozhodčí: Hodek, Šindel – Brejcha, Votrubec

    Diváci: 5 641
    ocianews.com