Sparta – Plzeň 4:3 (po pr.) | Kladno – Litvínov 3:2 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 2:3 (1:2 po s.n.)
Olomouc – K. Vary 3:2 (po pr.) | Třinec – Kometa Brno 2:3 (po pr.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:1 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
4:3 (0:2, 1:0, 2:1 - 1:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 19.09.2021, 13:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (15:28:50)
     
    Máme dobojováno! Ve vyrovnaném duelu sparťané berou po vítězství 4:3 v prodloužení nad Plzní cenné dva body, Škodovka si domů odveze jeden bod.
     
    Konec zápasu.
    61:55 Erik THORELL - 4:3
     
    61:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je konec! Filip Chlapík posunul kotouč do samostatného úniku ERIKU THORELLOVI a švédský forvard tváří v tvář pokořil Pavláta střelou na vyrážečku. Sparta vítězí v prodloužení. Asistence: Filip Chlapík.
     
    61:02
    David Kaše se vrátil zpět do středního pásma a sparťané rozjíždějí další útočnou akci. Plzeňští hráči se zatím pouze brání před gólmanem Pavlátem.
     
    60:14
    Jako první se do útočného pásma podívali domácí hokejisté. Řepík kroužil s pukem na hokejce v prostoru u modré čáry, Pavlát střelu domácích pokryl.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Hráči jsou již připraveni na prodloužení, jdeme na to!
     
    Sparťané ve třetí třetině otočili skóre dvěma zásahy, když se nejprve prosadil Roman Horák a vzápětí také Michal Moravčík. Plzeň ovšem vyrovnala ve své přesilové hře pět na tři, když se prosadil Jan Schleiss. Po krátké pauze bude následovat prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:53
    Plzeň měla velké štěstí! Sparťané si připravili dobrou šanci, Horák přihrával do dobré pozice Michalu Řepíkovi, který v luxusní pozici minul branku.
     
    59:25
    Martins Dzierkals spěchal za kotoučem do útočného pásma, ale poslední sparťanský obránce byl u puku dříve. Rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    58:31
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny. Jakub Kindl poslal kotouč Martinu Langovi, který jen tečoval puk do útočného pásma. Oba týmy už nechtějí udělat chybu.
     
    57:44
    Vzápětí bylo rušno také na druhé straně! Roman Horák střílel v kleče, ale brankář Pavlát byl pozorný a ukryl kotouč ve své náruči. Hra je znovu přerušena.
     
    57:32
    Martin Lang byl na chvíli osamocen před brankou Sparty, ale Salák i v nevýhodné pozici dokázal zastavit kotouč a udržel naděje pro sparťanský tým.
     
    56:59
    Plzeňští hokejisté předvedli další rychlý atak na domácí branku, ale brankář Salák za pomoci svých obránců celou situaci ustál. Oba týmy vzápětí střídají.
     
    55:51
    Teď byli hosté velmi blízko! Ludwig Blomstrand nastřelil svou ranou od modré čáry levou tyčku Salákovy branky. Velké štěstí pro domácí Spartu.
     
    54:39
    Plzeň ještě pokračuje ve své klasické početní výhodě. Mezitím však získal kotouč David Vitouch, který ušetřil cenné vteřinky ze sparťanského oslabení.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 32. Polášek (R. Horák, Řepík), 50. R. Horák (Sobotka), 52. Moravčík (E. Thorell), 62. E. Thorell (F. Chlapík) – 9. G. Thorell (Kvasnička), 18. Schleiss (Dzierkals, Bulíř), 54. Schleiss (Dzierkals, Bulíř)


    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Moravčík, Mikliš, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Polášek, Jeřábek – Sobotka, R. Horák, Řepík – E. Thorell, D. Kaše, F. Chlapík – Buchtele, Vitouch, M. Forman – Z. Doležal, Zikmund, Prymula.
    HC Škoda Plzeň: Pavlát (D. Furch) – Budík, Čerešňák, Graňák, Jiříček, J. Kindl, Kvasnička, L. Kaňák – Dzierkals, Mertl, Schleiss – Kantner, Kodýtek, Bulíř – Blomstrand, G. Thorell, M. Lang – Malát, Přikryl, Kuťák.

    Rozhodčí: Hodek, Šindel – Brejcha, Votrubec

    Diváci: 5 641
    ocianews.com