Sparta – Plzeň 4:3 (po pr.) | Kladno – Litvínov 3:2 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 2:3 (1:2 po s.n.)
Olomouc – K. Vary 3:2 (po pr.) | Třinec – Kometa Brno 2:3 (po pr.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:1 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
2:3 (1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)
HC Kometa Brno
Neděle 19.09.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání končí ve třetí minutě nastaveného času, z dvoubodového vítězství se raduje hostující Kometa Brno. V prodloužení bylo k vidění několik slibných akcí, kdy na jedné straně tyčku trefil Tomáš Kundrátek, na druhé pak Kacetl zastavil nájezdy Krištofa a Rákose. Rozhodnutí přišlo z hole Tomáše Bartejse, který od modré s tečí propálil bezmocného Kacetla. (19:26:32)
     
    Konec zápasu.
    62:24 Tomáš BARTEJS - 2:3
     
    62:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    Daniel Rákos pelášil sám na Kacetla, třineckého brankáře ale nepřekonal. Akce hostujícího celku nicméně pokračovala a puk se dostal na modrou, odkud pálil TOMÁŠ BARTEJS! Jeho tečovaný pokus skončil v horním rohu Kacetlovy branky! Kometa bere dva body! Bez asistence.
     
    61:45
    Rozhodnout na druhé straně mohl Tomáš Kundrátek, ten ale trefil jen tyč brněnské branky!
     
    61:30
    Kofroň v útočném pásmu ztratil kotouč, což hostům umožnilo rychlé přečíslení. Michal Krištof najížděl sám na Kacetla, třineckého brankáře ale nepřekonal!
     
    61:00
    Horký v útočném pásmu ztratil kotouč proti Kofroňovi, Třinečtí následně na chvíli uklidnili hru a podrželi puk na svých holích.
     
    60:20
    Oceláři naskočili do prodloužení s kompletní Vránovou formací. Aktivní byl především Daňo, který se snažil protlačit do střelecké pozice. Obrana hostí ale zafungovala perfektně.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetinu odšpuntovalo vyloučení Miloše Romana z čtyřicáté čtvrté minuty, po kterém měla Kometa k dispozici první přesilovou hru v utkání. Hostujícím hráčům se nejprve v početní výhodě nevedlo, nakonec se ale hosté radovali z vyrovnání. Peter Mueller z levé strany našel nehlídaného Martina Zaťoviče, který nehlídán doklepl kotouč za Kacetla. Na srovnání hostí mohli domácí reagovat tlakem z poloviny závěrečné části hry, kdy hodně aktivní byla především Vránova formace. Ani jedna z akcí se ale neujala.

    V padesáté druhé minutě fauloval Daňo a hosté měli druhou přesilovku, tuto možnost ale Kometa nevyužila. V padesáté páté minutě měli velké šance Marko Daňo a Miloš Roman. První jmenovaný Tomka neprostřelil, druhý pak orazil tyč brněnské branky. Závěrečné minuty se nesly spíše v opatrném duchu, kdy ani jeden z týmů nechtěl udělat větší chybu, rozhodnout tak muselo prodloužení.
     
    Utkání je po šedesáti minutách nerozhodné 2:2, po krátké přestávce tak půjdeme do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:16
    Puk se z třineckého pásma odrazil na domácí střídačku, vhazovat se bude poblíž Kacetla.
     
    59:00
    Nejprve to od modré zkoušel Kundrátek, pak Marcinko a nakonec ještě i Hrehorčák. Ani jedna střela ale k Tomkovi nedoputovala.
     
    58:38
    Hrehorčák se z rohu hostujícího pásma natlačil do předbrankového prostoru, 3 415 diváků pak sledovalo snahu Romana a Marcinka o dorážku. Tomek si věděl rady a ukryl kotouč pod svou lapačkou.
     
    58:06
    Doudera nahodil kotouč do útočného pásma, Růžička se ale proti dvěma bránícím hráčům neprosadil. Na druhé straně to pak marně zkoušel Mallet.
     
    57:23
    Kometa se po delší době dostala do útočného pásma. Rezultátem je střela z první v podání Tomáše Vincoura, puk ale byl příliš vysoký.
     
    56:30
    Mueller si za třineckou obrannou řadou počkal na dlouhý pas, brněnský útočník ale byl následně vytlačen zpět do vlastního pásma, kde mu kotouč sebral Marcinko. Třinečtí ale akci nevyřešili zdárně.
     
    55:41
    Daňo nejprve ve středním pásmu nepřesně hledal Vránu, v další akci pak Daňo nabil Martinovi Růžičkovi, jehož střela ale byla sražena nad branku.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 7. A. Nestrašil (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 26. Martin Růžička (M. Doudera, Hrňa) – 28. L. Horký (Krištof, Vincour), 45. Zaťovič (Mueller, Roth), 63. Bartejs


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, Marinčin, Zahradníček, M. Adámek, Jaroměřský – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Miloš Roman – Kofroň, Dravecký (A), Hrňa.
    HC Kometa Brno: Tomek (Klimeš) – Ďaloga, Roth, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), D. Mikyska, Bartejs – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – M. Haščák, Krištof, Vincour – L. Horký, Dočekal, R. Pavlík – Mallet, Rákos, Magee.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Románek

    Diváci: 3 415
    bahis siteleri