Vsetín – Kadaň 7:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
7:3 (2:0, 3:1, 2:2)
SK Trhači Kadaň
Neděle 19.09.2021, 17:00 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Pro dnešní zápas domácí Vsetín je považován za jednoho z favoritů následujícího ročníku. Ambiciózní Valaši jsou v mediích často skloňováni jako favoriti Chance ligy a případní aspiranti na postup. Zda jsou tyto cíle reálné, to napoví až průběh sezóny.

    V přípravě Vsetín vyzval celkem osm celků. Valaši čtyřikrát vyhráli. Porazili dvakrát Frýdek-Místek (2:1sn a 3:2), doma přemohli Šumperk (5:4sn) a v generálce porazili Trenčín (3:0). V prvním přípravném zapase ROBE remizovalo s Prostějovem na Hané (3:3). Prohry v přípravě evidují Valaši tři. Padli v odvetě s Prostějovem (2:3) a ve venkovních kláních nestačili na Šumperk (1:4) a Trenčín (1:2).

    Vsetín před sezónou posílil. Na Valašsko se vrátil jeho bývalý kapitán, který bude i v následujícím ročníku nosit na prsou "Céčko", Vít Jonák. Navrátilcem na Lapač je i Rob Jonák, od něhož toho nejen fanoušci Valašského hokejového klubu mnoho očekávají. Útok posílili Valaši také o bývalou plzeňskou pušku o Miroslava Indráka. Noví jsou v ofenzívě i Juraj Majdan a Michal Gago. V zadních řadách jsou posilami obráce se zkušenostmi ze zámoří Lukáš Buchta a kreativní bek s ofenzivními choutkami Jiří Říha.

    V brankovišti bude Vsetín spoléhat na talentovaného mladíka Jakuba Málka, který byl v letošním roce draftován New Jersey Devils. Druhým maskovaným mužem je v současné době už vsetínská stálice David Gába.

    V zadních řadách zůstal i produktivní bek Lubomír Štach.Na soupisce Vsetína figurují i jeho odchovanci bratři Šimon a Jakub Jenáček, Tom Ondračka a Michal Hryciow. Mezi beky bude i nadále čnět Ondřej Smetana.

    V ofenzívě nadále uvidíme šikuly z loňské sezóny, Romana Vlacha, Adama Zemana a Jana Bergera. Vsetín se bude moci spolehnout i na v loňské sezóně produktivního Davida Březinu. Zkušenostem bude velet kdo jiný než Radim Kucharczyk. K vidění budou vsetínští odchovanci i v ofenzivních řadách, konkrétně jde o mladíky Romana Půčka a Daniela Klímka s jejich zkušenějšími kolegy Davidek Vítkem a Adamem Hořanským. Lodivodem mužstva je nadále Roman Stantien.

    Naopak na Valašsku už neuvidíme loňského kapitána Tomáše Kudělku, který zamířil za zahraničním angažmá do Francie. Ze Vsetína zamířili do EBEL ligy Jan Bartko a Sebastian Gorčík. Do Havířova se vrátili Antonín Pechanec a Lukáš Bednář. Jakub Babka bude následující sezónu působit v Prostějově. Na Lapači už neuvidíme ani powerforvardy Vojtěcha Šilhavého, jež se tento týden zjevil v Šumperku a Adama Gajarského, který bude hrát v Třebíči.
     
    SK Trhači Kadaň

    Hosté jsou v tomto zápasu považováni za outsidery. Kadaň v loňské sezóně hájila poslední příčku a mnoho nenapovídá tomu, že by ji letos měla opustit. Družina trenéra Růžičky bude zajisté hledat odpověď na otázku, jak si zachovat Chanceligovou příslušnost.

    Kadaň má velmi mladý kádr. Brankáři Trhačů mají v průměru dvacet let. Do svatyně se s největší pravděpodobností postaví Richard Běhula se Šimonem Zajíčkem. Vůbec nejmladším hráčem soupisky je devatenáctiletý útočník Petr Kuboš, který neuspěl na zkoušce v Jihlavě. V průměru má kadaňský celek pouhých 22 let. Trhači budou tedy asi těžit z rychlého, živého a dravého hokeje než ze zkušeností.

    Ačkoli zkušenosti by měla přinést nová posila do defezívy Miloslav Jáchym, který má zkušenosti z polské nejvyšší ligy. V obraně Trhači rovněž posílili o Marcela Kottka. Ze zkušenných hráčů přibyli do kádru i bratři, útočníci Kyle a Shane Heffernan.

    V přípravě si Kadaň vedla slušně. Zvítězila ale hlavně nad soupeři z nižší ligy, konkrétně nad Klatovy (3:2 a 4:3p). Nadále porazili Trhači také Cheb (6:4 a 2:1) a padli s Mostem (3:4). Na celky z Chance ligy v přípravě těsně nestačili. Se Sokolovem prohráli (2:3) a s Ústím padli (4:5).
     
    Ambicióznímu Vsetínu bude v prvním kole čelit celek, který bude mít, co dělat, aby se v následujícím ročníku zachránil. Trhači mohou jen překvapit, Valaši naopak musí potvrdit roli favorita. Zda se jim to povede už v prvním zápase sezóny, je zatím otázkou, na kterou začnou přicházet odpovědi od 17:00, kdy bude na vsetínském Lapači odstartován souboj Davida s Goliášem.
     
    Klub SK Trhači Kadaň v den utkání 11. září oznámil VHK ROBE Vsetín, že na zápas 1. kola, který byl na programu v 17 hodin na Lapači, nedorazí. VHK ROBE Vsetín v současné chvíli čeká na oficiální odůvodnění, které dostane od ČSLH, proč se sobotní zápas neuskuteční. Podle toho se bude odvíjet další postup.
     
    Trhači Kadaň na svých oficiálních stránkách zveřejnili k tomu, že se zápas ve Vsetíně neuskutečnil, tuto zprávu: "Trhači měli dnes v 17 hodin odehrát premiérové utkání sezóny u jednoho z favoritů soutěže Vsetína. Utkání se ale v tomto termínu neodehraje, jelikož většina kádru Trhačů má chřipkové příznaky a celý tým absolvuje testy na onemocnění COVID-19. Vedení klubu zaslalo veškeré informace na Český svaz ledního hokeje a bude čekat na další kroky."
     
    Původně odložené utkání Chance ligy mezi Vsetínem a Kadaní má nový termín – odehraje se v neděli 19. září od 17:00 na Zimním stadionu Na Lapači.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Málek (Sachr) – Ondračka, J. Říha, Smetana, Štach (A), Š. Jenáček, Hryciow, Buchta – Jonák (C), M. Indrák, Rob – Berger, R. Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek – Vítek, D. Březina, Majdan.

    SK Trhači Kadaň: Trifonov (R. Běhula) – M. Jáchym (C), Steinocher (A), Zorko (A), O. Havlín, Kuboš, T. Běhula, Ferbas – Kordule, Mežnar, Routa – Bernat, Berčík, M. Zabloudil – K. Heffernan, S. Heffernan, Z. Zabloudil – Konášek, D. Čech, L. Koblížek.

    Rozhodčí: Cabák, Marek – Měkýš, Komínek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Domácí Vsetín se okamžitě hrne do útoku.
     
    00:23
    První střelecký pokus si připsal Ondračka, branku od modré čáry minul.
     
    00:36
    Na druhé straně poslal zdravici Málkovi hostující Berčík, vsetínský brankář bez problému zasáhl.
     
    01:02
    Bernat dojížděl odražený puk a z ostrého úhlu jej poslal na vsetínskou branku, rozvlnil však pouze boční síť.
     
    02:13
    Kadaň se výborně zorganizovala v defenzívě a zatím domácí tým nepouští ke kotouči.
     
    03:03
    Elitní formace Valachů se pokoušela o kombinaci, Jonák však marně hledal spoluhráče před brankou.
     
    03:23
    Do palebné pozice se dostal domácí Rob, trefil však pouze připraveného Trifonova.
     
    03:43
    Vsetín nyní zavřel hosty v obranném pásmu, blízko k otevření skóre byl Rob, ale v závaru před brankou těsně minul!
     
    04:16
    Zakázané uvolnění Trhačů.
     
    04:34
    Valaši pokračují v náporu, od modré čáry to zkusil uzdravený Buchta, Trifonov měl však na jeho střelu dobrý výhled a stejným způsobem také zasáhl.
     
    05:07
    Valaši se po úvodním oťukávání dostávají do tempa, Kadaň se nyní prakticky nedostává z obranné třetiny.
     
    05:40
    Kadaň se znovu osvobodila jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    05:44
    Štachovo nahození se snažil tečovat Vítek, Trifonov byl ovšem připraven reagovat a schoval puk v lapačce.
     
    06:04
    Po delší době práce pro domácího brankáře Málka, který musel krýt střelu hostujícího Routy.
     
    06:25
    Vlach si nyní narazil se Zemanem a po jejich akci si Trifonov vůbec nebyl vědom, kde se puk nachází, nakonec se dostal zpět na hůl Zemana a druhá vsetínská formace si tvoří prostor před brankou Trhačů.
     
    07:13
    Kadaň se snažila o kombinaci ve vsetínském obranném pásmu, nevítanou návštěvu rázně odmítl Buchta a domácí znovu vyrážejí vstříc k Trifonovovi.
     
    07:48
    Píská se další zakázané uvolnění Kadaně.
     
    07:57
    Jonák nyní poslal přihrávku od mantinelu Indrákovi, ten měl výhodnou palebnou pozici, Trifonov však stačil včas sklepnout betony. Brankář Trhačů zatím působí jistým dojmem a statečně odolává vsetínskému tlaku.
     
    08:38
    Rob nyní poslal přihrávku přes šíří pásma Jonákovi, Trifonov opět stačil reagovat a drží bezzubou Kadaň na nule.
     
    09:04
    Vsetín odmítá soupeřovi půjčit puk, nyní se k Trifonovovi dostal Zeman, v tváří v tváří soupeřovu brankáři branku jen těsně minul!
     
    09:49
    Nyní to zkusil domácí mladíček Kllímek, branku však přestřelil.
     
    10:10
    Vsetín utahuje šrouby, jakoby první branka byla jen otázkou času.
     
    10:39
    Střela Šimona Jenáčka byla sražena těsně mimo klec Kadaně, následně se domácí bek dostal k dalšímu pokusu, ovšem se stejným efektem jako v prvním případě.
     
    11:35
    Kadaň pouze odpaluje puky, nic netvoří a nejspíš bude jen čekat na chyby domácích.
     
    11:59
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A je to tady! Valaši zaslouženě otevírají skóre zápasu! První branku Vsetína v letošní sezoně vsítil LUBOŠ ROB, jenž na pravém kruhu na nic nečekal a po prudkém nápřahu překonal Trifonova. Asistence: Vít Jonák, Miroslav Indrák.
    11:59 Luboš ROB - 1:0
     
    12:57
    Vsetín pokračuje v nátlakové hře, Kadaň se k ničemu nedostává.
     
    13:24
    Střední pásmo – to je území, kde ještě Kadaň má puk na holích, dál jsou jejich cesty zavřené.
     
    14:00
    Pohledná kombinace Březiny s Majdanem, koncovku druhého jmenovaného zastavil Trifonov, jehož postřeh je tím důvodem, proč už Vsetín nevede o víc branek.
     
    14:55
    Kadaň domácím vůbec nestíhá pohybem, Vsetín je všude o krok dřív.
     
    15:40
    Zeman nyní protáhl Trifonova, jenž reagoval pohotovým zákrokem betonem.
     
    16:08
    Berger nyní vedl puk, zatímco jeho spoluhráči šli střídat, zkusil to střelou skrz bránícího hráče, Trifonov zasáhl, ale Vsetín má další vhazování před brankou soupeře.
     
    17:08
    Vsetín nyní trochu zvolnil, a tak se hra odehrávala převážně ve středním pásmu, k návratu původního trendu zavele Půček, jenž vystřelil z levého křídla, Trifonov reagoval svou lapačkou.
     
    17:37
    Kadani se snad poprvé v zápase povedlo něco vymyslet v útočném pásmu, od modré čáry vypálil kapitán Jáchym, Málek však s jeho střelou neměl větší problémy a ukryl puk ve výstroji.
     
    17:50
    Luboš Rob obkroužil pásmo Kadaně a z mezikruží vypálil, Trifonovovi clonil Indrák, ale brankář hostů stačil včas reagovat a nadále drží Trhače v pouze jednobrankovém manku.
     
    18:20
    Vlach nyní vyslal prudkou ránu, která však mířila těsně nad horní tyč kadaňské klece, odražený kotouč si pokryl Trifonov.
     
    19:28
    Kadaň se snaží první třetinu dohrát ve středním pásmu, kde se ji daří držet puk u mantinelů a domácí o něj musí tuze bojovat.
     
    19:55
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši v signalizované výhodě odskakují do dvoubrankového vedení a uštědřují Kadani branku do šatny. Březina poslal puk do střelecké pozice LUKÁŠI BUCHTOVI a ten si přesnou trefou připsal premiérovou branku ve vsetínském dresu. Asistence: David Březina.
    19:55 Lukáš BUCHTA - 2:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Vsetín v první třetině předvedl výborný pohyb a prakticky soupeře ze severu Čech k ničemu nepustil. Chvíli ovšem trvalo než se domácí aktivita projevila ve stavu skóre. Nakonec domácí tým uklidnil Luboš Rob. Navzdory tomu, že Kadaň tempu domácích nestačila, hrála velmi disciplinovaně, ale v závěru první periody přeci jen už musela proti pravidlům zasáhnout, to však v signalizované výhodě udeřil Lukáš Buchta a stanovil stav po první třetině na 2:0 pro Vsetín. Prostřední dějství odstartuje přibližně v 17:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Vsetín znovu hledá cesty do útočného pásma, Kadaň však na startu druhé třetiny působí odpočatým dojmem a klade odpor.
     
    21:20
    Nyní vsetínský ťukec zakončil Vlach, Trifonov byl opět připraven hasit problém v defenzívě Trhačů.
     
    21:35
    Valaši znovu dávají do pohybu mlýn, ve slibné palebné pozici se octl Šimon Jenáček, Trifonov jen tak tak vytěsnil.
     
    22:05
    Hryciow našel před brankou zcela volného Roba, ten se snažil usměrnit mezi betony kadaňského brankáře, se svou koncovkou neuspěl a branka Trhačů vypadla ze základního postavení.
     
    22:29
    Kyle Heffernan napálil puk ze středního pásma a přinutil Málka sáhnout si na puk, Vsetín ovšem následně znovu otáčí hru.
     
    22:57
    Přesilová hra pro Kadaň, za držení je potrestán vsetínský obránce Šimon Jenáček.
     
    23:15
    Jonák vystihl kombinaci Trhačů a po levém křídle vyrazil vstříc Trifonovovi, jeho střelu hostující brankář kontroloval vyrážečkou.
     
    23:49
    David Březina sbírá cenné vteřinky v pásmu Kadaně, Severočeši se zatím v početní výhodě k ničemu nedostali.
     
    24:25
    Říha osvobozuje domácí tým.
     
    24:58
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Trhači v posledních vteřinách přesilové hry využívají početní výhodu a postarali se o kontaktní branku, když bratrskou spolupráci přesně zakončil KYLE HEFFERNAN. Asistence: Shane Heffernan.
    24:58 Kyle HEFFERNAN - 2:1
     
    26:06
    Kadaň po vstřelené brance ožila a snaží se se Vsetínem držet krok.
     
    26:23
    Zabloudil se dostal do slibné palebné pozice na pravém kruhu, Málek stačil včas reagovat a puk vyrazil.
     
    26:55
    Teď už však znovu kombinuje v útočném pásmu Vsetín.
     
    27:13
    Ondráčkovo nahození i přes clonící skrumáž hráčů zastavil Trifonov v lapačce, vhazuje se po levici hostujícího brankáře.
     
    27:28
    Po přihrávce Majdana zakončoval z ostrého úhlu Březina, Trifonov byl znovu připraven k zásahu a vhazování před brankou Kadaně se opakuje.
     
    28:24
    Majdan znovu v roli architekta střelecké pozice, tentokrát připravil možnost Kucharczykovi, ovšem i se střelou vsetínského matadora si Rus ve službách Kadaně poradil.
     
    28:54
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši si berou zpět dvoubrankové vedení! Před Trifonovem předvedl dostatečný důraz LUBOMÍR ŠTACH a poslal puk mezi betony hostujícího brankáře. Asistence: David Klímek, Radim Kucharczyk.
    28:54 Lubomír ŠTACH - 3:1
     
    29:04
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jiří Říha – 2 min., napadení).
     
    29:29
    Vsetín zásluhou Smetany vyhazuje.
     
    29:56
    Berger s Jonákem se dokonce vydali do protiútoku, prvně jmenovaný směřoval puk před branku, ale vsetínskému kapitánovi se nepodařilo kotouč ideálně trefit.
     
    29:59
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Martin Berčík – 2 min., podrážení).
     
    30:21
    Dobrá práce od Korduleho, jenž zpoza branky připravil jasnou pozici pro Zabloudila, na jeho střelu z voleje stačil Málek pohotově zareagovat a další kontaktní branku hostů odmítl!
     
    30:28
    Tentokrát zaměstnal Málka Zorko, vsetínský brankář byl opět připraven úspěšně zasáhnout.
     
    30:40
    Hra ve čtyrech zatím více svědčí Kadani, Vsetín vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    31:27
    Buchta vyslal do samostatného úniku Zemana, výborný zákrok Trifonova, když stačil včas ucpat prostor mezi svými betony!
     
    31:59
    Oba celky jsou v plném počtu a máme tu znovu hru pět na pět.
     
    33:01
    Kadaň ve druhé třetině přidala, Vsetín to s přechodem přes útočné pásmo momentálně nemá příliš jednoduché.
     
    34:08
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín navyšuje své vedení na rozdíl tří branek! Povedenou kombinaci vsetínské třetí formace korunoval přesnou trefou DANIEL KLÍMEK. Asistence: Roman Půček, Lubomír Štach.
    34:08 Daniel KLÍMEK - 4:1
     
    35:21
    Tak tohle byla parádní práce v podání hostujícího brankáře Trifonova! Ten nejprve zlikvidoval únik Majdana, aby pohotovým semaforem reagoval i na dorážku Březiny!
     
    35:48
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Drtivý nápor Valachů končí pátou brankou v sítí Trhačů a publikum se dožaduje už nyní desítky! Březiny prudkou střelou orazítkoval horní tyč kadaňské branky, dezorientovaný Trifonov netušil, kde je puk, kdo však o kotouči moc dobře věděl byl JURAJ MAJDAN dopravil jej za brankovou čáru. Asistence: David Březina.
    35:48 Juraj MAJDAN - 5:1
     
    36:37
    Vsetín nemá dost, Trifonov si musí připadat jako na střelnici a prožívá opravdu ostrý křest po svém příchodu do severočeského klubu.
     
    36:50
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Ondřej Havlín – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    37:37
    Vsetínský brankář Málek nyní podpořil své spoluhráče v rozehrávce, když vyjel ze své branky a kličkou si obhodil napadajícího útočníka Trhačů, za to sklidil vsetínský borec ovace z publika.
     
    38:48
    Vsetín svírá Kadaň v obranném pásmu a hledá cestu k šesté brance.
     
    39:00
    Trhači vyhazují.
     
    39:35
    Vsetín si doslova hraje, dlouhou kombinaci zakončoval na dvakrát Indrák, ale nedokázal zvednout puk nad beton Trifonova.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Kadaň dostala ve druhé třetině čuchnout, když přesilovou hru využil po bratrské spolupráci Kyle Heffernan. Následně se zdálo, že Kadaň by na Lapači mohla i držet tempo, ale vše rázně odmítl třetí vsetínskou brankou Lubomír Štach. Od té doby už znovu bylo na ledě jediné mužstvo, Vsetín přidal další dvě trefy z hole Daniela Klímka a Juraje Majdana. Před závěrečnou třetinou mají domácí borci slušně nakročeno k prvnímu tříbodovému zisku v sezoně, ale nepředbíhejme, třetí třetina odstartuje v 18:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:39
    Vsetín pokračuje v přesilové hře, z levého kruhu pálil Zeman, Trifonov byl připraven zasahovat.
     
    40:50
    Kadaň hraje v plném počtu.
     
    42:25
    Vsetín se snaží i za čtyřbrankového vedení nadále tvořit, Kadaň působí pasivně.
     
    42:55
    Nyní se opřel do střely Zabloudil, ale jeho pokus ani na vsetínskou branku nedoputoval, protože byl včas zablokován.
     
    43:43
    Vlach nyní hledal před brankou spoluhráče, který by mohl zakončovat do odkryté branky, navzdory dobré individuální akci vsetínský útočník hledal adresáta marně.
     
    44:01
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Teď už to ale vyšlo a Vsetín vede 6:1. Prosadil se obránce ONDŘEJ SMETANA a Vsetín míří za hladkým vítězstvím. Bez asistence.
    44:01 Ondřej SMETANA - 6:1
     
    44:37
    Po vhazování pálil svižně Routa a Málek si vůbec nebyl jist, kde je puk, s pomocí domácí obrany však vsetínský brankář situaci ustál a korigování skóre se nekoná.
     
    45:46
    Nepovedená rozehrávka Kadaně končí icingem.
     
    46:01
    Štach směřoval další nahození na branku Kadaně, na brankovišti stál Vítek, ale hostující obrana mu znemožnila změnit dráhu puku.
     
    46:40
    Tentokrát Vítkovu čepel hledal Majdan, vsetínského útočníka puk těsně minul, Valaši však hrají ve velké pohodě a víceméně si s Kadaní zkouší různé herní variace.
     
    47:31
    Luboš Rob pálil netradičně od modré čáry, jeho střela byla prudká, ale lapačka Trifonova reagovala včas.
     
    47:32
    Dnešní utkání sleduje 2250 diváků.
     
    47:56
    Kyle Heffernan zavezl puk do pásma, kde mu znovu sekundoval jeho bratr Shane Heffernan, ale koncovka druhého jmenovaného zamířila mimo branku Vsetína.
     
    48:05
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Miroslav Indrák – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Shane Heffernan – 2 min., hrubost).
     
    49:04
    Vlach nyní klamal pohledem a zkusil nachytat Trifonova střelou na bližší tyč, ruský brankář ovšem dobře četl hru a včas reagoval, jestli bude mít Kadaň letos záchranu soutěže na dosah, bude v tom určitě hrát velkou roli právě ruský novic v barvách Trhačů.
     
    50:05
    Obě mužstva hrají v plném počtu.
     
    50:37
    Zakázané uvolnění Kadaně.
     
    51:05
    Valaši jsou nadále majiteli puku, hráči Kadaně jsou pouze komparzem pro momentální pohled hry.
     
    51:54
    Vsetínská obrana nyní trochu zapomněla na Zabloudila, který se řítil osamocen na Málka, ovšem rychlý návrat předvedl obránce Štach a čistým způsobem znemožnil hostujícímu útočníkovi zakončení.
     
    53:02
    Ukojení Valaši si ze hry už trochu dělají dobrý den, ovšem to by se jim ještě mohlo vymstít.
     
    53:35
    Berger se řítil zcela osamocen na branku Kadaně, ale Trifonov si znovu pohlídal prostor mezi betony.
     
    55:04
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Jak jsem říkal, Vsetín začal být trochu laxní a to se teď zelenožlutým vymstilo, když v obranném pásmu dovolili kombinaci Berčíkovi, jenž našel PAVLA KORDULEHO a ten povedenou kličkou do bekhendu překonal Málka. Asitence: Martin Berčík, David Routa.
    55:04 Pavel KORDULE - 6:2
     
    55:20
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Trhači bleskově udeřili podruhé a korigují skóre na rozdíl tří branek. Znovu u toho byli kanadští bratři Heffernanové, když SHANE HEFFERNAN dovedl kombinaci svého týmu k dokonalosti. Asistence: Kyle Heffernan, Ondřej Havlín.
    55:20 Shane HEFFERNAN - 6:3
     
    56:22
    Trifonovovi se připomněl prudkou střelou Kucharczyk, ruský brankář reagoval pohotovou lapačkou.
     
    56:32
    Půček našel od mantinelu zcela volného Kucharczyka, ten už mohl zakončovat, ale chtěl akci vyšperkovat pro Klímka, to bylo už moc i od vsetínského matadora, protože obrana Kadaně stačila reagovat a puk dostal pod kontrolu brankář Trifonov.
     
    57:21
    Kadaň se ještě snaží upravit skóre, ovšem vsetínská obrana je teď po dvou školeních v pozoru a nechce už připustit další překvapení v Málkově síti.
     
    57:52
    Vsetínu se nyní nepovedlo ideálně rozehrát a píská se zakázané uvolnění.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:23
    Na ledě nyní zůstává ležet otřesený domácí obránce Říha, to se pochopitelně nelíbí domácím příznivcům, k Říhovi okamžitě spěchají zdravotníci.
     
    58:23
    Říha se za pomoci svých spoluhráčů zvedá a při potlesku publika putuje na střídačku.
     
    58:52
    A po těžkých obdobích spojených s covidem vám mohu konstatovat, že vsetínským Lapačem se nese vysoký jalovec, typický chorál domácích fanoušků pro oslavy vítězství.
     
    59:27
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A do chorálu vsetínských fanoušků přispěl svou trochou do mlýna i vsetínský odchovanec LUBOMÍR ŠTACH, jenž dopravil za Trifonovova záda již sedmou branku domácích. Asistence: Luboš Rob, Roman Vlach.
    59:27 Lubomír ŠTACH - 7:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Vsetín slaví první vítězství v letošní sezoně, když zcela ovládl zápas s Kadaní a nebýt zbytečné laxnosti v závěru třetí třetiny, byl by výsledek ještě jednoznačnější. Nicméně Vsetínu to bohatě stačí. Naopak Trhači z víkendu na Moravě odjíždějí s prázdnou a to zcela zaslouženě, na Valašsku nic moc nepředvedli, výjimkou je výkon čerstvé posily z Ruska, brankář Trifonov byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem týmu Kadaně, jen díky němu neodjela Kadaň ze Vsetína s dvouciferným výpraskem. Já se s vámi pro dnešek loučím a přeji příjemný zbytek nedělního večera.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Aleksej Trifonov (KAD)

    Lubomír Štach (VSE) (19:17:31)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 12. Rob (Štach, M. Indrák), 20. Buchta (D. Březina), 29. Štach (Klímek, Kucharczyk), 35. Klímek (R. Půček, Štach), 36. Majdan (D. Březina), 45. Smetana, 60. Štach (Rob, R. Vlach) – 25. K. Heffernan (S. Heffernan), 56. Kordule (Berčík, Routa), 56. S. Heffernan (K. Heffernan, O. Havlín)


    VHK ROBE Vsetín: Málek (Sachr) – Ondračka, J. Říha, Smetana, Štach (A), Š. Jenáček, Hryciow, Buchta – Jonák (C), M. Indrák, Rob – Berger, R. Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek – Vítek, D. Březina, Majdan.
    SK Trhači Kadaň: Trifonov (R. Běhula) – M. Jáchym (C), Steinocher (A), Zorko (A), O. Havlín, Kuboš, T. Běhula, Ferbas – Kordule, Mežnar, Routa – Bernat, Berčík, M. Zabloudil – K. Heffernan, S. Heffernan, Z. Zabloudil – Konášek, D. Čech, L. Koblížek.

    Rozhodčí: Cabák, Marek – Měkýš, Komínek

    Diváci: 2250
    ocianews.com