Česko – Kanada 7:0 (kon.)
konec
Česko
7:0 (2:0, 5:0)
Kanada
Neděle 19.09.2021, 17:10 • Pala Bolino, Roccaraso (Itálie) • Mistrovství světa v inline hokeji • Finále
Partner:
    38:56 Lukáš NOVÁK - 7:0
     
    38:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ještě jeden zásah. LUKÁŠ NOVÁK využil špatného postavení kanadského týmu, zůstal sám za obranou a střelou pod vyrážečku prostřelil Hartwella. Asistence: Jakub Novák.
    37:05 Patrik ŠEBEK - 6:0
     
    37:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Razítko na český úspěch přidává PATRIK ŠEBEK, který nabral rychlost podél mantinelu a z kruhu přesně zamířil, aby našel skulinu v postoji kanadského brankáře Hartwella, který nahradil Teeda. Asistence: Martin Fiala.
    33:40 Jakub BERNAD - 5:0
     
    33:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Smrtící minuta pro Kanadu, která ihned reaguje oddechovým časem po páté inkasované brance. Jakub Cik už asi mohl i střílet, ale asi by kotouč do branky neprocpal, a tak jej ještě posunul k JAKUBU BERNADOVI, který měl výhodnější pozici. Asistence: Jakub Cik.
    33:02 Marek LOSKOT - 4:0
     
    33:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilová hra směřuje český tým ke zlatu ještě blíže! MAREK LOSKOT se z kruhu trefil milimetrově přesně a ještě kotouč otřel o tyč. Asistence: Jakub Bernad.
     
    32:18
    Vyloučení v týmu Kanada (Kyle Soper – 2 min, vražení na hrazení).
     
    25:06
    Jakub Bernad měl na hokejce další gólovou šanci, ale dobře sehranou akci s Martinem Fialou tentokrát nezužitkoval, protože se Jimmy Teed roztáhl na brankovišti po skvělém zákroku zastavil Bernadovo zakončení.
     
    24:00
    Vylučuje se na obou stranách po strkanici u kanadské branky. Za hrubost si půjde na dvě minuty sednout Marek Loskot a Bryan Foster.
     
    22:35
    Vyloučení v týmu Kanada (Kyle Henderson – 2 min, podrážení).
     
    21:58
    Ani teď to Woodsovi nevyšlo. Nejprve nevyužil dobré přihrávky z rohu, z další akce střílel zpoza hráče a trefil tyč!
    20:51 Marek LOSKOT - 3:0
     
    20:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je nástup! MAREK LOSKOT obešel Hendersona na pravé straně, nabruslil do brankoviště a počkal, až mu Teed odkryje prostor k zakončení, což se na jedničku povedlo.
     
    19:39
    Klíčový zákrok Daniela Brabce před koncem první poloviny! Kyle Soper měl před sebou otevřený prostor a napřáhl k tvrdé střele. Český brankář ucpal prostor a nenechal kotouč projít.
    14:17 Jakub BERNAD - 2:0
     
    14:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jakoby se Kanada nestihla oklepat z první branky a inkasuje podruhé. Parádní práci odvedl JAKUB BERNAD, který překvapil soupeře, že nesměřoval na střed a probruslil kolem obránce, aby následně kotouč pověsil pod břevno. Asistence: Jakub Cik.
     
    11:17
    Marek Loskot mohl navýšit vedení, když v akci dva na jednoho nevybízel Petra Školouda, ale šel do bekhendové kličky. Jimmy Teed už ležel na zemi, ale ještě stihl zasáhnout.
     
    09:56
    Češi nepřesně kombinovali ve středu hřiště a mohlo být zle. Brendan Baumgartner už hledal Thomase Woodse, kterému se otevřel prostor, jenže nedokázal puk trefit ideálně a šanci propásl.
    09:05 Patrik ŠEBEK - 1:0
     
    09:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    A už úřaduje elitní česká lajna. Loskot si prohodil pozici s Šebkem a z rohu mu vrátil kotouč před branku. PATRIK ŠEBEK z voleje trefuje pod vyrážečku kanadského brankáře a otevírá skóre! Asistence: Marek Loskot.
     
    01:54
    Zaváhání v české rozehrávce málem využila Kanada. Glover získal puk a střílel z kruhu, aby Brabec vyrazil. Následně musel Brabec krýt ještě dorážku, ale tuto těžkou situaci zvládl dobře vyřešit.

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 10. Šebek (Loskot), 15. Bernad (Cik), 21. Loskot, 34. Loskot (Bernad), 34. Bernad (Cik), 38. Šebek (Fiala), 39. Novák (Novák)


    Česko: Brabec (Mahdal) – Chamrád, Cik, Strýček, Bernad, Školoud, Skácel, Andrýsek, Šebek, Fiala, Loskot, Novák L., Novák J.
    Kanada: Teed (34. Hartwell) – Sonstelie, Henderson, Isaacs, Foster, Soper, Herder, Glover, Hammond, Baumgartner, Rauckman, Abbamont, Woods
    thejrc.org