Barcelona – Granada 1:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
1:1 (0:1)
Granada CF
Pondělí 20.09.2021, 21:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto nesmírně zajímavého utkání je to vše. Děkujeme za pozornost a u fotbalu zase někdy na viděnou. (23:13:07)
     
    Už za tři dny se fotbalisté katalánského velkoklubu představí na hřišti Cádizu, kde budou platit znovu za velké papírové favority. Granada zabojuje v domácím prostředí o premiérové letošní vítězství proti Realu Sociedad.
     
    Barcelona, která má oproti většině účastníků La Ligy odehrán o jeden zápas méně, je po čtyřech utkáních s osmi získanými body sedmá. Granada zůstala po zisku třetího bodu sedmnáctá.
     
    Držení míče: 77 % : 23 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 12:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:20.
     
    Barcelona v dohrávce 5. kola La Ligy nečekaně ztratila body s Granadou a propásla možnost polepšit si v tabulce do elitní čtyřky. Duel ovlivnila blesková branka, kterou vsítil Domingos Duarte hlavou po rohovém kopu už ve 2. minutě. Barcelona poté po většinu zápasu marně dobývala hostující šestnáctku. Když už se domácí dostali do slibné šance, ztroskotali na nepřesné koncovce či skvěle chytajícím Maximianovi. Ten se na konci první půle vytasil skvělým zákrokem proti hlavičce Ronalda Araúja, nakonec ho ale v poslední minutě řádné hrací doby stejný hráč přeci jen překonal. Po Gaviho kratším centru hlavičkoval zadák Barcelony z hranice malého vápna do pravé spodní části branky. Následné vyhrocené šestiminutové nastavení už gól nepřineslo, a tak si oba soupeři rozdělili po bodu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Do hostujícího pokutového území přilétly dva centrované balony. Po tom druhém byl pískán útočný faul Gerarda Piquého.
     
    90+5
    Standardku rozehrál nízkým centrem Ángel Montoro. Míč se dostal na domácí kopačky, po nedobrém odkopu ale ještě zkusil zakončení z voleje Monchu. Meruna letěla dost mimo.
     
    90+4
    Pro Granadu by byla zlatá i remíza. Darwin Machís podržel balon u rohového praporku. Nakonec byl při souboji s přesilou faulován.
     
    90+3
    Za svůj skluz inkasoval žluté napomenutí také Gerard Piqué. V závěru je to solidní karetní Mariáš.
     
    90+3
    Nastavovat se nakonec bude rovnou šest minut. Dost času na to ještě pohnout na jedné či druhé straně s výsledkem.
     
    90+2
    Závěr zápasu je hodně vyhrocený. Rezervní rozhodčí nesignalizoval údaj o plánovaném nastavení a Granada si žádala ukončení duelu. Z protestů u střídačky vzešla žlutá karta pro Carlose Baccu.
     
    90+1
    Teď domácím zřejmě trochu zatrnulo. Po zákroku Frenkieho de Jonga se mohla kopat penalta. Podle rozhodčích ale záložník Barcelony nefauloval.
     
    90
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona srovnává na konci řádné hrací doby stav! Z pravé strany poslal kratší centr na hranici malého vápna Gavi. Memphis Depay balon podskočil, dostal se k němu ale RONALD ARAÚJO, který hlavičkoval do pravé spodní části branky a odčaroval kouzlo dosud neprůstřelného Luíse Maximiana.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Quini (Granada CF).
     
    88
    Žlutou kartu dostává Ronald Araújo (FC Barcelona).
     
    88
    Ronald Araújo se po drobném kontaktu s Germánem Sánchezem skácel k zemi v pokutovém území. Druhý jmenovaný mu vyčinil, za což jej nevybíravě odstrčil Eric García. Udělují se další žluté karty za menší strkanici.
     
    87
    Další žlutá karta. Tentokrát ji vyfasoval za skluz na protihráče hostující záložník Monchu.
     
    86
    Už se k tomu nějakou tu dobu schylovalo. Rozhodčímu Jaimemu došla trpělivost se zdržovací taktikou Luíse Maximiana a udělil brankáři Granady žlutou kartu.

    Filip Lefenda

    Branky: 90. R. Araújo (Gavi) – 2. D. Duarte (Escudero)

    Karty:   77. Mingueza (BAR), 88. R. Araújo (BAR), 90+3. Piqué (BAR) – 40. Montoro (GRN), 71. Gonalons (GRN), 86. Maximiano (GRN), 87. Monchu (GRN), 88. Quini (GRN), 90+2. Bacca (GRN)


    Držení míče: 77 % : 23 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 12:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:20.
    FC Barcelona: ter Stegen – Dest, García, R. Araújo, Balde (42. Mingueza) – Roberto (46. L. de Jong), S. Busquets (75. Puig), F. de Jong – Demir (75. Piqué), Depay, Coutinho (60. Gavi).
    Náhradníci: Neto, Peña – L. de Jong, Gavi, Lenglet, Mingueza, Piqué, Puig, Umtiti.

    Granada CF: Maximiano – Quini, D. Duarte, Abram (78. G. Sánchez), Escudero (46. Neva) – Monchu, Milla, Eteki (30. Montoro) – Puertas (67. Gonalons), J. Molina (67. Suárez), Machís.
    Náhradníci: A. Escandell – Arias, Bacca, Díaz, Gonalons, Montoro, Neva, Rochina, Ruiz, G. Sánchez, Soro, Suárez.

    Rozhodčí: S. Jaime – J. L. González, I. López

    Diváci: 27097
    ocianews.com