Japonsko – Paraguay 1:2 (kon.) | Španělsko – Angola 4:1 (kon.) | USA – Srbsko 0:7 (kon.)
Írán – Argentina 1:2 (kon.)
konec
Španělsko
4:1 (2:1)
Angola
Pondělí 20.09.2021, 17:00 • Švyturio Arena, Klaipeda • Mistrovství světa • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:40:26)
     
    Futsalisté Španělska potvrdili roli velkého favorita, Angolu porazili 4:1. Mužstvo z Evropy mělo zápas pod kontrolou. Rozhodně nehrálo na plný plyn, přesto bylo jasně lepším týmem. Na gól Adolfa Fernándeze sice ještě našel odpověď Guga, ale Fernández pak přidal ještě další dvě trefy a jednou se prosadil Ortiz, zatímco gólman Juanjo druhý míč ve své síti nepřipustil.

    Svěřenci kouče Vidala opanovali skupinu E s plným počtem devíti bodů a mohou se těšit na osmifinále. Angola nezískala ani jeden bod a šampionát pro ni tímto zápasem skončil.
     
    Konec zápasu.
     
    39:42
    Borja Díaz si na středu křikl o míč a od Campose jej dostal. Z prvního doteku vystřelil pravačkou do klečícího gólmana, Neblu oslavil zákrok zatnutou pěstí.
     
    39:07
    Chybělo centimetry. Sergo González udělal brankáři kličku na pravou stranu, jenže vzápětí místo prázdné brány poslal míč o kousek vedle levé tyče.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
     
    38:38
    Cambangula se nerozpakoval a po bleskovém zpracování vypálil. Z levé lajny mířil na zadní tyč, kde Juanjo byl a levou rukou zakročil.
     
    38:23
    Hlavou Tolra zablokoval zdařilý oblouček Kaluandy. Osamocený Osna čekal u pravé tyče soupeřovy brány na balón marně.
     
    37:51
    Prado nabral velkou rychlost po levé lajně. Juanjo mu výborně zmenšil střelecký úhel a pravou nohou vyrazil poměrně zdařilou střelu protivníka.
     
    37:17
    Na polovině hřiště podpořil kombinaci i španělský brankář Juanjo. Dokonce sám zkusil vystřelit, ale prostor u levé tyče minul o pořádný kus.
     
    36:45
    Pod tlakem si Kaluanda poradil na jedničku. Šikovně nastřelil Gómeze a vybojoval pro Angolu aut z poměrně slibné pozice od brány.
     
    36:20
    Těžko říct, jestli chtěl Prado střílet, nebo nahrávat. Každopádně vyprodukoval střílený centr, který letěl mimo bránu, navíc i mimo dosah u tyče stojícího Lea.
     
    35:56
    K úspěšné narážečce mezi Ortizem a Meladem moc nechybělo. První jmenovaný ovšem na chvíli zpomalil, takže míč znovu převzal až za autovou čárou.
     
    35:14
    Z kroku zkusil Bebe přelobovat lehce vyběhnuvšího brankáře. Neblu v klidu zacouval, navíc ani zasahovat nemusel, protože míč letěl vedle brány.
     
    34:40
    Moc toho už Tolra vymyslet nemohl. Střílel v plném sprintu, navíc z velkého úhlu. Balón poslal o zhruba metr nad horní tyčku.
     
    34:02
    Gólman menší chybu okamžitě napravil. Skvěle natáhl levou nohu proti přízemnímu křižnému zakončení China, čímž odmítl změnu skóre.
     
    33:47
    Zaváhání Neblua, jenž pouštěl střelu Martíneze do zámezí, jenže nezpozoroval, že pokus tečoval jeden ze spoluhráčů. Věnoval tak Španělsku roh.
     
    33:27
    Chybné rozehrávky Campose Kaluanda nevyužil. K Angolanovi se rychle stáhl Melado a konkurenta odstavil tělem.
     
    32:50
    Stále máme možnost sledovat španělskou dominanci na míči. Campos si nyní vyměnil míč s Díazem, načež nártem přestřelil.

    Milan Huppert

    Branky: 4. Fernández (Díaz), 20. Ortiz (Martínez), 25. Fernández (Melado), 27. Fernández (Juanjo) – 19. Guga (Manosele)

    Karty:   25. Branquinho (ANG)


    Španělsko: Juanjo (Didac) – Díaz, Tolra, Fernández, Campos, Ortiz (C), Gómez, González, Bebe, Martínez, Chino, Plana, Raya, Mellado.
    Angola: Gomito (Neblu) – Kaluanda, Manosele, Osna, Guga, Toni, Leo, Joao, Branquinho, Prado, Kota (C), Jó, Manasse, Emanuel.

    Rozhodčí: Wilkens (USA) – Bukujev (KGZ), Gutierrez (BOL)
    thejrc.org