Barys – CSKA Moskva 1:2 (po pr.) | Čerepovec – Ufa 2:1 (kon.) | Dynamo Moskva – Riga 4:1 (kon.)
Petrohrad – Chabarovsk 5:1 (kon.) | Spartak Moskva – Omsk 0:4 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
4:1 (1:1, 1:0, 3:0)
Dinamo Riga
Úterý 21.09.2021, 18:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Dynamo Moskva díky výborné třeti třetině, kterou vyhrálo 3:0, vítězí celkově 4:1 a zapisuje do tabulky další dva body, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (21:29:38)
     
    Československá stopa v utkání:
    Matěj Machovský (RIG) 4 inkasované branky, 29 zákroků, 87,8% úspěšnost
    Lukáš Radil (RIG) 0+0, 4 střely, čas na ledě: 16:41.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 4-1
    Střely na branku: 33-16
    Zásahy gólmanů: 15-29
    Zblokované střely: 10-22
    Hity: 14-10
    Vyhraná buly: 36-27
    Vyloučení: 3-10
    Využití: 3-0
     
    Dynamo šlo v první třetině do vedení již v polovině čtvrté minuty, kdy Stanislav Galijev výborně zužitkoval přesilovou hru. Jenže poté se domácím další přesilová hra nepovedla a hosté v závěru třetiny srovnali po neméně pohledné akci Nikolajse Jelisejevse.

    Ve druhé části se toho příliš zajímavého neudálo. Vyjma několika nevyužitých přesilových her a zejména zcela správně neuznané brance domácích z 25. minuty za Petuninovo šťourání do lapačky Machovského, který v ní měl puk.

    Třetí třetina rozhodla. V čase 43:42 šel na dvě minuty ven Jelisejevs a domácí přesilovou hru zužitkovali. Dmitrij Raševskij nejprve z pravého kruhu trefil blokujícího hráče, ale poté se znovu dostal k puku a zamířil pod rukou Machovského do sítě. V čase 51:39 dostali domácí výhodu krátké přesilovky pět na tři, kterou také hned zužitkovali. Klinkhammer vyhrál buly na Vojnova, jenž na pravý kruh přihrál Vadimu Šipačovovi a ten se z první nemýlil. Osud zápasu pak korunovala akce Ivana Igumnova, který ve středním pásmu získal puk, projel z levé strany před branku a trefil se na bližší tyč – 4:1:
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Utkání se i přes přesilovku Dynama v klidu dohrává.
     
    58:34
    Dvakrát se o střelu od modré pokoušel Andrej Pedan, ani jednou ale nenašla cíl. Nejprve šel puk vedle, poté mu kotouč sjel z hole a Machovský zapsal snadný zákrok.
     
    58:12
    Ještě jedno vyloučení, jak kdyby toho pro Rigu nebylo málo. Sebastian Wännström dostává dvě minuty za podrážení.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny i celého zápasu.
     
    57:41
    Domácí vyhráli buly ve svém obranném pásmu a bleskově vyváží kotouč na druhou stranu.
     
    56:54
    Karlis Čumste se snažil u pravé tyče dorážet kotouč, ale Ivan Bočarov byl na místě.
     
    56:45
    O osudu zápasu je rozhodnuto, Riga se ale ještě snaží alespoň korigovat stav.
    54:53 Ivan IGUMNOV - 4:1
     
    54:53
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí si třetí třetinu proměnili v exhibici. Ve středním pásmu totiž Michajlov dobrým napadáním získal puk proti Ališauskaovi a přenechal jej rychleji bruslícímu IVANU IGUMNOVOVI. Ten si po levé straně sjel před Machovského a možná za přispění lehké teče Čuksteho se trefil přesně k jeho pravé tyči. Asistence: Vladislav Michajlov.
     
    54:05
    Dlouhá nevyužitá přesilovka pět na tři by mohla domácí mrzet, nikoliv však za stavu 3:1 a při necelých šesti minutách do konce.
     
    53:24
    Trojice Dinama je jistě hodně unavená, nicméně hosté zvládli dlouhé dvojnásobné oslabení a Protapovič už je na ledě.
     
    53:02
    Klinkhammer nebyl dalek od toho, aby před brankou tečoval výbornou přihrávku spoluhráče. Puk mu ale prošel mezi betony. Následovala tvrdá rána Šipačova z pravého kruhu, po které Machovský poděkuje spoluhráčům za dobrý blok.
     
    52:35
    Domácí jsou samozřejmě usazeni v útočném pásmu, dlouhá přesilovka pět na tři volá po další brance. Ale Machovský zatím neměl příliš těžké práce.
     
    52:05
    A další dvě minuty pro Rigu. Oskars Cibulskis tak dlouho dorážel na Vadima Šipačova, až mu sudí pískli dvě minuty za držení.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 4. Galijev (Šipačov), 26. Galijev, 46. Raševskij, 52. Šipačov (Vojnov, Klinkhammer), 55. Igumnov (Michajlov) – 17. Jelisejevs (Poirier)


    Dynamo Moskva: I. Bočarov (Jerjomenko) – Vojnov, Mironov (A), Pribylskij, An. Sergejev, Pedan, J. Zajcev, Novikov, Nikonov – Galijev, Petunin, Šipačov (C) – Klinkhammer, O'Dell (A), Raševskij – O. Zajcev, Bryzgalov, Michajlov – Čebykin, Igumnov, Jefremov.
    Dinamo Riga: Machovský (Mattsson) – Cibulskis (C), Freibergs, Gormley, Scarlett, Čukste, Ališauskas, Ozolš – J. Karjalainen, Wännström, Tiivola – Protapovič, Radil, Meija (A) – Shinkaruk (A), Poirier, Jelisejevs – Skvorcovs, Buncis, Berzinš.

    Rozhodčí: Anton Gofman, Ivan Jermolajev – Ilja Koljasnikov, Maxim Kuprijanov
    thejrc.org