Mountfield HK – Třinec 2:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:3 (2:0, 0:1, 0:2)
HC Oceláři Třinec
Středa 22.09.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše, přeji vám pěkný zbytek večera a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (20:37:11)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Mountfield Hradec Králové – Graeme McCormack
    HC Oceláři Třinec – Andrej Nestrašil
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 4 (26)
    HC Oceláři Třinec – 6 (25)
     
    Zápas Hradce s Třincem končí. Slezané berou tři body a stěhují se do čela průběžného pořadí Tipsport extraligy! Na soutoku Labe s Orlicí otočili těžký zápas, kdy se v závěru spíše bránili tlaku Lvů. Přesto se jim povedlo skórovat a zvrátit vývoj na svou stranu v nejdůležitějším okamžiku. Utkání by určitě spíše slušela remíza, kterou si Východočeši stoprocentně zasloužili, ale takový je sport. Rozhodující zásah si v předbrankovém prostoru připsal v 57. minutě Miloš Roman, jenž rozhodl o osudu tohoto pozoruhodného souboje.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Asi poslední buly je hodně nervózní. Opakuje se. Nahozený kotouč do předbrankového prostoru odehrál ještě pryč Doudera. Naposled se vhazuje vteřinu před koncem. Utkání končí.
     
    59:50
    Deset sekund před koncem zahráli hokejisté Ocelářů na zakázané uvolnění. Hradec má poslední šanci na to, aby srovnal skóre.
     
    59:17
    Ahti Oksanen padl pod nohy Marka Daňa, jenž už už mířil na prázdnou bránu Lvů. Takhle ale ještě rozhodnuto není.
     
    58:49
    I druhé vhazování vyhráli hráči Mountfieldu a Graeme McCormack střílel z pravé strany od modré čáry. Mazanec srazil kotouč pod sebe, kde nebyl nikdo, kdo by jej zametl do prázdné brány.
     
    58:39
    Důležité vhazování před Markem Mazancem dopadlo lépe pro hokejisty Hradce, Oksanen už chtěl předat puk na modrou, ale sudí přerušuje a nechá buly opakovat.
     
    58:28
    Lvi se stěhují před Mazance a odvolávají brankáře, sražená přihrávka končí v ochranné síti a trenéři Mountfieldu si berou oddechový čas. Ladislav Čihák kreslí šestici hráčů finální akci.
     
    57:51
    Hra má spád a vůbec se nepřerušuje. Kalina sice na zadním mantinelu přetlačil Hrehorčáka, jenže rozehrát se mu napoprvé nepovedlo.
     
    57:27
    Cingel při přechodu středního pásma ztratil touš a Graeme McCormack tak musí z půlící čáry jen nahodit kotouč na zadní mantinel.
     
    56:48
    Nyní Lukeš ještě podržel naděje Hradce! Vrána přihrál na levý kruh, kde už do téměř prázdné klece zakončoval Doudera, brankář Lvů se ale stihl přesunout včas!
    56:15 Miloš ROMAN - 2:3
     
    56:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec prakticky z ničeho otáčí skóre, když se prosazuje ihned poté, co skončilo jeho oslabení! MILOŠ ROMAN bude nejspíš hrdinou zápasu, když v předbrankovém prostoru šikovně tečoval střelu Adámka z pravé strany a Slezané tak náhle vedou 3:2! Asistence: Marian Adámek, Erik Hrňa.
     
    55:49
    Oceláři se šikovným vyhozením osvobozují a rychle spěchají střídat. Hradec teď ale hraje ve velkém laufu a znovu svírá soupeře.
     
    55:15
    Hradec tlačí Třinec k jeho bráně, Blain a Pavlík si ještě dvakrát vyměnili puk a druhý jmenovaný zakončoval z ostrého úhlu. Mazance nepropálil.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 6. Oksanen (R. Pilař, McCormack), 20. McCormack (Smoleňák, Lalancette) – 22. A. Nestrašil (Marinčin), 50. Hrňa (Marcinko), 57. Miloš Roman (M. Adámek, Hrňa)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – R. Pilař, Lev (A), Orsava – Perret, Lalancette, Oksanen – Kevin Klíma, Koukal, Kelly Klíma.
    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, Marinčin, Jaroměřský, M. Adámek, Zahradníček – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Miloš Roman – Kofroň, Dravecký (A), Hrňa.

    Rozhodčí: Jeřábek, Pilný – Lučan, Kis.

    Diváci: 3109
    bahis siteleri