Kobra – Havlíčkův Brod 3:7 (kon.) | Liberec – Hvězda Praha 10:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 8:3 (kon.)
Zlín – Kometa Brno 4:3 (kon.) | Sparta – Technika Brno 12:0 (kon.) | Slavia – Motor ČB 3:2 (kon.)
Olomouc – Poruba 4:2 (kon.) | HK MD Šumperk – Havířov 2:1 (kon.) | PZ Kladno – HC Litvínov 1:14 (kon.)
Vsetín – Třinec 1:6 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Banes Motor České Budějovice
Čtvrtek 23.09.2021, 18:00 • Zimní stadion Eden • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Ve velmi těsném zápase získali domácí slávisté všechny tři body zejména díky dobré efektivitě a díky méně chybám v obraně. Budějovičtí si tak i napodruhé neodváží z pražského ledu ani bod. Pro domácí jde o druhou výhru v sezóně. (19:56:36)
     
    Konec zápasu.
     
    58:28
    Hosté zkouší hru v šesti hráčích. Pokus sešívaných přes celé hřiště do volné branky nevyšel, hra se tak po zakázaném uvolnění vrací před slávistickou branku.
     
    58:08
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Budějovičtí se dotahují na rozdíl jediné branky po trefě o kterou se postaral KOTALÍK. Asistence: Drančák, Willmann.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:33
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tichý M. – 2 min., podrážení).
     
    55:40
    Po Curranově dalším nebezpečném pokusu puk už přeskakoval hostujícího brankáře, obránce Váňa ale odpálil puk pryč z nebezpečné zóny u vlastní branky.
     
    54:49
    Hosté v plném počtu.
     
    54:11
    Chludil zachytil kotouč na modré čáře a protože dostal dost prostoru, dojel až k brance hostů. Jeho tvrdá střela však skončila na ve výstroji brankáře Cinka.
     
    52:49
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (2 min., držení hole).
     
    52:30
    Švec vyhrál souboj u budějovické branky a poslal Curranovi perfektní přihrávku. Střela druhého jmenovaného však byla sražená.
     
    50:55
    Kubánek se elegantní otočkou ve středním pásmu zbavil dotírajícího protihráče. Poté ale jen nahodil puk do rohu, kde nebyl nikdo v slávistickém dresu.
     
    49:06
    Tomas ve spolupráci se Skalským připravili další akci domácích. Předfinální přihrávka ale byla delší, než by domácí hráč potřeboval. Puk se tak ocitá na hokejkách hostů.
     
    48:01
    Domácí v plném počtu.
     
    46:20
    Nemes nejprve fantasticky zblokoval rozehru hostů a zahrozil hostujícímu brankáři poprvé. Pak stejný hráč dokázal sebrat kotouč a přikopnout jej svému spoluhráči, který Nemese šikovně poslal do šance. Nemesův bekhendový blafák však zastavil Cink ve spolupráci s pravou tyčkou své branky.
     
    46:01
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Švec – 2 min., hákování).
     
    45:36
    Hosté v plném počtu.
     
    44:51
    Přesilová hra sešívaných ale není ideální. Domácím se nedaří dostat se na dostřel CInkovy branky.
     
    43:36
    Domácí jsou dalším gólem viditelně povzbuzení. Hráči motoru si museli vypomoct nedovoleným zákrokem, který spáchal hostující obránce Lukáš a za hákování si odsedí dvě minuty.
     
    40:48
    Slavia právě vstřelila branku!
    Autorem branky je Maximilian CURRAN, který z pravého kruhu nekompromisně propálil Cinka a poslal puk do odkrytého růžku branky. Asistence: Skalský.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po čtyřiceti minutách odcházejí do kabiny spokojenější domácí slávisté, ačkoliv hosté měli hned v úvodu herní části několik skvělých příležitostí ke skórování. Nejprve po špatném střídání sešívaných, kdy se před budějovickými doslova otevřelo celé hřiště. Po několika dalších nebezpečných střel hostů udeřili domácí. V čase 31:18 se prosadil po dorážce Jan Tichý, který nikým nehlídaný sebral kotouč a bez dlouhého rozmýšlení ho napálil do sítě. Hosté se dostali do podobné situace, odražený kotouč však nestihli usměrnit do branky dřív, než dojeli bránící slávisté zažehnat nebezpečí. Nejvíce si však hráči Motoru budou pamatovat situaci těsně před druhou sirénou. Devět vteřin před koncem druhé část měl příležitost srovnat stav zápasu osamocený budějovický centr, který ale jen rozezněl břevno úplně prázdné branky domácích.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    Devět vteřin před druhou sirénou mohlo být srovnáno! Zblokovaný kotouč se odrazil příhodně pro hostujícího útočníka, který měl před sebou úplně volnou branku. Puk však nedokázal zkrotit a rozezněl tak z bezprostřední blízkosti jen břevno Vedralovy branky.
     
    39:15
    Poslední momenty druhé periody se zatím hrají převážně ve středním pásmu. Oba týmy hrají s kotoučem jen ve svých obranných třetinách.
     
    36:00
    Veliká příležitost na straně hostů! Téměř totožná situace jako u třetí branky zápasu, jen tentokrát v podání útočícího Motoru. Po střele Vedral vyrazil puk před sebe, kde na něj číhal hostující centr. V mžiku se však u něj ocitli hned dva domácí hokejisté, a tak jsme se vyrovnání zápasu zatím nedočkali.
     
    34:10
    Budějovičtí zvýšili svoji aktivitu, zatím mají ale problém dostat se s pukem do své útočné třetiny.
     
    31:18
    Slavia právě vstřelila branku!
    První střela z pravé strany vyslaná Chludilem do branky sice nedolétla, následná dorážka ze středu hřiště v podání Jana TICHÉHO už ale v síti Budějovic skončila. Nikým nehlídaný Tichý puk pohodlně poslal mimo dosah Cinka. Asistence: Chludil, Krejčí.
     
    29:23
    Tomas se uvolnil tentokrát na pravé straně a z mezikruží poslal nebezpečnou střelu na golmana Cinku. Ten měl ale odkrytý výhled a střelu tak vyráží. Budějovičtí tak získávají kotouč a snaží se založit gólovou akci.
     
    27:50
    Budějovický obránce perfektně založil útok, když vysunul najíždějícího útočníka vstříc slávistické brance. Domácí brankář ale vše řeší vybruslením na kruh a odpálením puku do bezpečí.
     
    26:40
    Po sérii střel letících na hostující branku Cinka raději přikrývá kotouč. Vhazovat se tak bude po jeho levici.
     
    24:35
    Slávisté se rozhodli střídat v nejméně vhodnou dobu. Jediný červenobílý hráč na ledě totiž zrovna ztratil puk a hra se tak otočila směrem na slávistickou branku. Hosté ale zbrkle zakončili a nedokázali tak potrestat obrovskou chybu.
     
    23:21
    Radek Tomas nám teď předvedl své skvělé individuální dovednosti, když dokázal bez problémů projít přes dva obránce jednoduchým prohozením. Svým manévrem se dostal ale moc blízko brankáře hostů a nestačil kotouč přizvednout.
     
    22:06
    Po další nepřesné ráně Drančáka se puk odrazil podél mantinelu až do středního pásma, kde na něj čekali domácí. Střela po této akci jen o kousek minula branku hostů.
     
    20:13
    Drančák hned po buly sebral kotouč a z levého kruhu poslal svižnou ránu zápěstím. Vedral ale všechno viděl a připisuje si další skvělý zákrok.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Skóre je po prvních dvaceti minutách vyrovnané a musím podotknout, že stav utkání přesně popisuje herní obraz dnešního duelu. Oba týmy měly své příležitosti a oba týmy se dostaly do nadějných přečíslení. Zároveň se jak Slavia, tak Budějovice dokázaly prosadit jen jednou. Nás tak čeká napínavá druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:16
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Slávista Hlavička nejprve ujel všem ostatním hráčům a řítil se na hostujícího golmana. Ten však další těžký moment přečkal na výbornou a puku se tak chopili hosté. Ti pomocí dvou rychlých přihrávek dokázali využít perfektní protiútok na jehož konci se octl KOTALÍK. Asistence: Drančák.
     
    15:47
    Obrovská chyba budějovické obrany a obrovská šance Slavie! Puk přeskočil hole všech obránců Motoru a přistál přesně na holi jednoho z najíždějících slávistů. Přečíslení dva na nikoho však neskončilo gólem, protože jeden z rychlých obránců Motoru dokázal osamocené útočníky dojet a následně odvrátit zpětnou nahrávku domácích.
     
    14:37
    Šimon hledal před brankou Lukeše, jeho přihrávka ale byla příliš dlouhá. Puk tak zamířil do rohu kluziště, kde se jej zmocňují domácí.
     
    12:22
    Slavia právě vstřelila branku!
    Autorem branky je Martin ŠVEC. Ten si dokázal dojet pro sraženou ránu Krejčího a nebylo pro něj problémem umístit kotouč do odkryté branky za ležícího brankáře Motoru.
     
    11:17
    Hosté v plném počtu.
     
    10:00
    Přesilovková formace domácích několikrát obkroužila soupeřovu branku a připravila si dvě slibné šance! První vznikla tečováním Švecovy rány od modré. Druhá šance vznikla po rychlém přenesení hry. Obě střely ale nakonec zamířily mimo branku hostů.
     
    09:17
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (2 min., podrážení).
     
    08:50
    Domácí v plném počtu.
     
    07:40
    Hostům je tak nabídnuta přesilová hra. Po přesné krosové přihrávce se ocitl v dobré střelecké pozici Kotalík. Na poslední chvíli však dokázal jeden z bránících hráčů domácích přizvednout hokejku budějovického útočníka a tím ho dokázal vychýlit.
     
    06:50
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Ciolek – 2 min., hákování).
     
    06:13
    Slávisté se po jednom z předchozích pokusů soupeře zmocnili kotouče ve svém vlastním obranném pásmu. Přechod do středního pásma však domácím nevychází podle jejich představ a nyní z toho vzniklo přečíslení dva na nikoho. Vedral si však s těžkou situací dokázal poradit a předvedl další skvělý zákrok.
     
    03:45
    První větší šanci zápasu si připisují hosté! Na levé straně unikl jeden z útočících hráčů a našel přesnou přihrávkou na střed svého spoluhráče. Ten dokázal vystřelit a protáhl golmana Vedrala, který vytasil hned v úvodu utkání skvělý reflexivní zákrok lapačkou.
     
    02:11
    Hostující Strnad si teď šikovně prohodil kotouč u levého mantinelu a uvolnil se od bránících slávistů. Na střelu však nedostal prostor a tak zvolil přihrávku. Nikdo z jeho spoluhráčů na ni však nestačil zareagovat a kotouče se tak ujímají domácí.
     
    00:02
    Zápas nám začal vyhraným buly domácího týmu. Z následné akce po dvou skvělých přihrávkách před pravým kruhem si sešívaní připsali i první střelu. Jeden z obránců však ránu zblokoval, Cinka tak nemusel zasahovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Vedral (Vavřena) – Karas, Ciolek, Kříženecký, Tichý M., Málek, Švec, Kubánek – Curran, Nemes, Havlíček, Krejčí, Tichý J., Chludil, Hlavička, Skalský, Tomas, Vosmík

    Motor České Budějovice: Cinka (Kurz) – Lukáš, Kubík, Willmann, Váňa, Vachun, Schmidtmayer, Gregořek – Hohenberger, Aulický, Kotalík, Šimon, Strnad, Humeník, Lukeš, Postl, Hoch, Drančák

    Rozhodčí: Raška – Žídek, Landsmann.
     
    HC SLAVIA PRAHA

    Sešívaní odehráli v letošní sezóně o jedno extraligové utkání méně, než jejich dnešní soupeř. V prvním kole si červenobílí poradili s pražskou Kobrou 4:2. V dalších dvou kolech už se jim ale tolik nedařilo a další výhru si tak nezapsali, když prohráli s Jihlavou 1:4 a poté 2:4 s Hradcem Králové. Ke čtvrtému soutěžnímu zápasu sešívaní nenastoupili vinou nemoci v pardubickém týmu. Dnes má tak sešívaný dorost možnost připsat si druhou výhru v aktuálním ročníku dorostenecké soutěže. K tomu by měli dopomoct mimo jiné útočníci Radek Tomas (3+1), Márton Nemés (0+3) a Adam Vosmík (1+2), a také obránce Martin Švec (0+3).




    Motor České Budějovice

    Hosté jsou zatím formou v podobném rozpoložení jako Slavia. Po vítězství 3:2 nad Technikou Brno přišlo zaváhání v podobě prohry 4:5 s dorostem Tábora. Budějovičtí si následně nedokázali poradit se Spartou, když si domů odvezli porážku 4:11. Chuť si však hosté spravili v domácím utkání Kobrou, kde soupeře jednoznačně přehráli a získali tři body za vítězství 7:1. Povede se dnes hostům získat první body v sezóně z pražského ledu? Klíčová může být například forma aktuálně nejproduktivnějšího hráče hostů útočníka Matyáše Humeníka (2+6). Motor se dále může opřít i o Viktora Kotalíka (4+1), Davida Hohenbergera (2+2) a také o služby obránce Dominika Vachuna (2+1).

     
    Vítejte u pátého kola elitní dorostenecké ligy. V dnešním duelu se střetne domácí Slavia s výběrem z Českých Budějovic. Začínáme v 18:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Michael Schuster

    Branky a nahrávky: 13. Švec (Krejčí), 32. J. (Chludil, Krejčí), 41. Curran (Skalský) – 20. Kotalík (Drančák), 59. Kotalík (Drančák, Willmann)


    HC Slavia Praha: Vedral (Vavřena) – Karas, Ciolek, Kříženecký, Tichý M., Málek, Švec, Kubánek – Curran, Nemes, Havlíček, Krejčí, Tichý J., Chludil, Hlavička, Skalský, Tomas, Vosmík
    Banes Motor České Budějovice: Cinka (Kurz) – Lukáš, Kubík, Willmann, Váňa, Vachun, Schmidtmayer, Gregořek – Hohenberger, Aulický, Kotalík, Šimon, Strnad, Humeník, Lukeš, Postl, Hoch, Drančák

    Rozhodčí: Raška – Žídek, Landsmann
    ocianews.com