Sparta – Litvínov 6:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:4 (2:1, 2:1, 2:2)
HC VERVA Litvínov
Čtvrtek 23.09.2021, 18:30 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Sparťanští hráči nyní nastupují na svou tradiční děkovačku se svými fanoušky, litvínovští hráči rovněž poděkovali svým příznivcům, kteří přijeli sem do O2 areny podpořit Vervu. S tímto konstatováním se s Vámi loučím a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (21:01:23)
     
    Máme dobojováno! Sparťané se i přes dva inkasované góly ve třetí třetině ještě dvakrát prosadili a dovedli utkání do úspěšného konce! Dvě branky v utkání obstaral Erik Thorell, i díky němu si sparťané odnášejí z tohoto utkání další cenné tři body. Litvínov naopak cestuje domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Litvínovští hokejisté se snažili probojovat do útočného pásma po levé straně kluziště, ale rozhodčí píská další zakázané uvolnění Vervy. O vítězi je zřejmě rozhodnuto.
     
    59:21
    Litvínovští hráči se nyní provinili zakázaným uvolněním a hra se vrací do obranného pásma Vervy. Zajíček je tedy zpátky ve svém pracovišti.
     
    58:58
    Erik Thorell chtěl poslat kotouč do opuštěné branky střelou od modré čáry, ale vracející se hráč Litvínova na poslední chvíli zasál před odkrytou brankou.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny! Mezitím brankář Zajíček opustil své pracoviště a litvínovští hokejisté to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    57:43
    Litvínovští hráči mají na vyrovnání už jen necelé tři minuty. Brankář Salák nyní musel zasahovat proti střele jednoho z hostujících hráčů z levé strany.
     
    56:44
    Domácí se dostali do šance a Zajíček musel zasahovat. Vzápětí moderátor oznámil, že utkání mezi Spartou a Litvínovem navštívilo celkem 4 752 diváků!
     
    56:08
    Sparťané na druhé straně se snažili prověřit Zajíčka. Dvořákovu střelu tečoval jeden z domácích hráčů, ale kotouč šel nakonec mimo branku.
     
    55:32
    Patrik Zdráhal posunul kotouč na obránce Irvinga, jenž byl na modré čáře v nevýhodné pozici a raději posunul kotouč zpět do hloubi útočného pásma.
     
    55:18
    Litvínovští ještě utkání nevzdávají a útočí. Střela obránce Zemana od modré čáry našla jen brankáře Saláka, který ji ukryl ve své lapačce. Hra je přerušena.
    54:36 Tomáš POSPÍŠIL - 6:4
     
    54:36
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tohle byla doslova paráda z hokejek litvínovských hráčů! V okamžiku, kdy vyloučený Tomek šel zpět na ledovou plochu, se hosté prosazují. Viktor Hübl poslal křižnou přihrávku na TOMÁŠE POSPÍŠILA a druhý jmenovaný ranou z první prostřelil Saláka. Asistence: Viktor Hübl, Uvis Janis Balinskis.
     
    52:42
    Vitouch prohrál vhazování v obranném pásmu a hosté kombinovali. Obránce Irving chtěl střílet od modré čáry, ale při snaze vystřelit zlomil hokejku.
     
    52:36
    Na trestnou lavici usedá mladičký obránce Tomáš Tomek (SPA), jenž vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za držení.
     
    52:18
    Prymula vybojoval kotouč u mantinelu, ale rozhodčí vzápětí signalizují trest na domácí straně. Po komerční přestávce budou hrát hosté další přesilovou hru.
     
    51:52
    Sparťané stále nemají dost a nadále útočí. Útočník Patrik Prymula střílel z mezikruží, ale svou ranou mířil nad branku. Hra je vzápětí přerušena.
    51:13 Zdeněk DOLEŽAL - 6:3
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 2. M. Forman (Vitouch, Buchtele), 20. R. Horák (Řepík), 32. E. Thorell (Řepík), 40. Řepík (Moravčík, D. Kaše), 48. E. Thorell (M. Jandus), 52. Z. Doležal (D. Kaše) – 5. Irving (Jarůšek, Hrbas), 29. Estephan (Balinskis, Jarůšek), 46. Kudrna (P. Zdráhal), 55. Pospíšil (V. Hübl, Balinskis)


    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Moravčík, Mikliš, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Jeřábek, Tomek – E. Thorell, R. Horák, Řepík (C) – Sobotka, D. Kaše, F. Chlapík – Buchtele (A), Vitouch, M. Forman (A) – Z. Doležal, Zikmund, Prymula.
    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, D. Zeman, O. Baláž – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš (A) – Kudrna, Estephan, P. Zdráhal – Straka (A), Jícha, Jarůšek – L. Stehlík, M. Havelka, Zygmunt.

    Rozhodčí: Pešina, Hejduk – Frodl, Komárek

    Diváci: 4 752
    thejrc.org