Čeljabinsk – CSKA Moskva 2:1 (kon.) | Čerepovec – Riga 2:1 (po pr.) | Kunlun – Chabarovsk 0:2 (kon.)
Petrohrad – Ufa 2:4 (kon.) | Soči – Dynamo Moskva 0:4 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
2:4 (0:0, 0:2, 2:2)
Salavat Julajev Ufa
Čtvrtek 23.09.2021, 18:30 • Ledovyj dvorec, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto přenosu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:54:24)
     
    Československá stopa v utkání

    Kromě hlavního rozhodčího Martina Fraňa se do zápasu nezapojil žádný český ani slovenský zástupce.
     
    V omezené kapacitě sledovalo zápas 3 735 diváků.
     
    Střely na branku: 19 – 36 (5:6, 4:18, 10:12).
     
    Ufa vyhrála už osmi z devíti zápasů a na čele Východní konference se bodově docvakla na Magnitogorsk. Petrohrad je v Západní konferenci čtvrtý se ztrátou čtyř bodů na vedoucí Dynamo Moskva.
     
    Po sérii tří výher musí Petrohrad kousat třetí porážku v sezóně. Většinu zápasu byl dnes horším týmem. Za dvě třetiny jen devětkrát vystřelil a kvůli nezvládnutým oslabením navíc nabral dvougólové manko. Po zásazích Manninena a Muchamadullina ve třetí periodě skóroval také Chochrjakov, nicméně o klidnou koncovku zdaleka nešlo. Dvakrát se trefil aktivní Burdasov a SKA mělo téměř tři minuty na vyrovnání. Poslední slovo si však vzala Ufa – do prázdné branky skóroval Danil Baškirov.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Naumenkov čekal napřažený na vrcholku pravého kruhu. Kotouč tam také dostal, jenže golfákem zamířený cil o kousek přestřelil.
     
    59:09
    Salavat se v početní výhodě pochopitelně nikam nehrne. Prioritou je držení kotouče, které za této konstelace zajišťuje dvoubodový zisk.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:44
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Matvej Mičkov.
    57:53 Danil BAŠKIROV - 2:4
     
    57:53
    Ufa právě vstřelila branku!
    Týmu z Baškortostánu padá velký kámen ze srdce. Dvě minuty před koncem si zase bere zpět komfortnější náskok. Koledov vysokým obloučkem vyhazoval z obranné třetiny. Puk se od brusle couvajícího Fantenberga odrazil k DANILU BAŠKIROVOVI a ten se jej pohodlně dovezl do odkryté klece. Asistence: Pavel Koledov, Michail Naumenkov.
    57:13 Anton BURDASOV - 2:3
     
    57:13
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hra bez gólmana se domácím rychle vyplatila. Je sníženo na rozdíl jediné trefy! Kuzmenko dával puk k modré čáře, kde došlo k otočení na pravou stranu. ANTON BURDASOV nebyl v tom nejvýhodnějším úhlu, přesto poslal puk směr brána a on trochu překvapivě zapadl až za gólmanova záda. Asistence: Oscar Fantenberg.
     
    56:45
    Důležitý zásah Šaryčenkova proti Burdasovovi, jenž vyplaval ze zákrytu obránce z osy kluziště. Nyní už si SKA oddechový čas vzít může.
     
    56:02
    Bragin chtěl oddechový čas, ale rozhodčí už dali pokyn k pokračování ve hře. Kemppainen se svými kumpány tlačí na obranu soupeře.
     
    55:48
    Zakázané uvolnění vrací hru do útočného pásma SKA. Kvůli nějakému zranění mezitím odešel do kabiny Dinar Chafizullin. Ufa přišla o jednoho z beků.
     
    54:56
    Puk přeletěl mantinely a hra je přerušena. Domácím se začíná krátit čas.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 48. Burdasov (Pylenkov, Kirsanov), 58. Burdasov (Fantenberg) – 23. Manninen (M. Granlund, Muchamadullin), 25. Muchamadullin (Manninen, M. Granlund), 43. Chochrjakov (R. Amirov), 58. Baškirov (Koledov, Naumenkov)


    SKA Petrohrad: Lars Johansson (Askarov) – Fantenberg, Ožiganov (A), Dyblenko, Falkovskij, Kirsanov, Pylenkov, Pautov – Timkin (C), Vey, Chusnutdinov – Kuzmenko, Kemppainen, Burdasov (A) – K. Marčenko, M. Vorobjov, E. Galimov – Moisejev, Händemark, Kameněv – Mičkov.
    Salavat Julajev Ufa: Šaryčenkov (Metsola) – Muchamadullin, Chafizullin, Koledov, Naumenkov, Zubarev, Panin (C), Lisovec, J. Birjukov – M. Granlund, Manninen, Hartikainen (A) – N. Kuljomin, Kadějkin (A), Šmeljov – R. Amirov, Chochrjakov, V. Tichonov – Baškirov, Alalykin, Platt.

    Rozhodčí: Gofman, Fraňo – Lazarev, Šalagin

    Diváci: 3 735
    thejrc.org