Zlín – K. Vary 0:3 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 5:6 (0:1 po s.n.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 4:1 (kon.)
Olomouc – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Pardubice – Motor ČB 3:2 (kon.) | Kladno – Třinec 4:3 (2:1 po s.n.)
konec
HC Dynamo Pardubice
3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 24.09.2021, 18:00 • enteria arena • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:12
    Zcela logicky si trenér Motoru Patrik Martinec bere oddechový čas!
     
    58:00
    Hrachovina vzápětí míří na střídačku, Motor hraje bez gólmana!
     
    54:45
    Střídání v týmu Motor České Budějovice: ze hřiště odchází Jan Strmeň, přichází Dominik Hrachovina.
     
    54:39
    Střídání v týmu Motor České Budějovice: ze hřiště odchází Dominik Hrachovina, přichází Jan Strmeň.
    54:39 Matej PAULOVIČ - 3:2
     
    54:39
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté otáčí skóre ve svůj prospěch a poprvé v utkání se dostávají do vedení! Hrachovinovi vypadl puk za jeho záda a dobré dvě vteřiny ležel v brankovišti. Ze skrumáže se nikdo vymanit nedokázal, první u kotouče byl, který pohotovou dorážkou dostal Dynamo do vedení MATEJ PAULOVIČ – 3:2! Asistence: Patrik Poulíček a Juraj Mikuš.
     
    53:47
    To by mohl být rozhodující moment zápasu! Anthony Camara po složení na led ještě zřejmě řekl pár slov Danielovi Voženílkovi (CEB), který se do něj mimo hru ještě dvakrát opřel a za druhý zákrok mu již patří teplé místo na trestné lavici.
     
    52:51
    Perfektní kličkovanou nyní předvedl Marek Hecl, který mohl strhnout skóre na stranu Dynama! Jeho průnik byl ukázkový, nakonec ale ztroskotal na Dominikovi Hrachovinovi a jeho včasném sklapnutí betonů!
     
    46:50
    To už také není pravda! Jan Košťálek se uvolnil na pravé straně, z úhlu mířil na vzdálenější tyč, jenže tam skulinku mezi rukou a tělem Hrachoviny nenašel!
    42:56 Robert ŘÍČKA - 2:2
     
    42:56
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Naprosto ukázkově sehraná kombinace v přesilové hře znamená druhé vyrovnání pro Pardubice! Po křižném pasu se do puku opřel ROBERT ŘÍČKA, který prostřelil bezmocně se přesouvajícího Hrachovinu – 2:2! Asistence: Jan Košťálek a David Cienciala.
     
    42:28
    První sporný zákrok ještě rozhodčí nepotrestali, ten druhý už ano. Jan Piskáček (CEB) putuje na trestnou lavici za držení a nabízí Dynamu přesilovou hru.
    41:33 Jiří ONDRÁČEK - 1:2
     
    41:33
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jenže jen jediný pokus stačil hostům k tomu, aby se vrátili do vedení! Vteřinu poté, co se Jan Zdráhal vrátil na ledovou plochu, přišel nástřel Pecha, který těsně před brankou tečoval za branku JIŘÍ ONDRÁČEK – 1:2! Asistence: Lukáš Pech a Ondřej Slováček.
    39:59 Matěj BLÜMEL - 1:1
     
    39:59
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Neskutečný závěr druhé třetiny, který hostující Motor vůbec nezvládl! Nechal za sebou zcela osamoceného MATĚJE BLÜMELA, který se rozjel sám na Hrachovinu. Když byl na půlící čáře, zbývaly na časomíře čtyři vteřiny. Nakonec vypálil téměř se sirénou a prostřelil Hrachovinu mezi nohama! Branku ještě posvětil videorozhodčím – 1:1! Asistence: Jakub Nakládal.
     
    39:32
    Jan Zdráhal (PCE) hasil problémy ve vlastním pásmu podrážením a nabízí tím Motoru další hru v početní výhodě.
     
    36:06
    V největší šanci se ocitl hostující Ondráček, jenže z bezprostřední blízkosti minul pardubickou klec!
     
    35:23
    Výhoda nakonec trvala velmi dlouho, nebezpečnější šanci si ale Budějovice nevypracovaly. Další příležitost budou mít v přesilovce čtyři na tři po vyloučení Davida Ciencialy (PCE).
     
    34:12
    Přesilovka pardubického týmu trvala jen patnáct vteřin, poté ji hákováním v útočné třetině ukončil Robert Kousal (PCE).
     
    33:57
    Pardubice budou mít další šanci na vstřelení vyrovnávací branky. Na trestnou lavici míří Vráblík (CEB) za držení hokejky.
    29:49 Michal VONDRKA - 0:1
     
    29:49
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Předchozí tvrzení už ale neplatí, protože další chyba v přesilové hře již byla pro Pardubice osudová! Za obranou Dynama se zjevil bývalý hráč Pardubic MICHAL VONDRKA, který prokázal své zkušenosti a svižnou ranou do horního růžku posílá Motor v oslabení do vedení – 0:1! Asistence: Daniel Voženílek.
     
    28:34
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Martin Beránek – 2 min., držení).
     
    26:38
    České Budějovice mají v početní výhodě obrovský tlak, Klouček musel hned dvakrát řešit nepříjemný závar na brankovišti! Nakonec to pro Dynamo dobře dopadlo, domácí jsou v pěti!
     
    24:56
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Milan Klouček – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    24:50
    Robertson střelou tahem od modré čáry nastřelil břevno budějovické branky!
     
    23:47
    Milan Gulaš měl na čepeli první branku! Po skrumáži před pardubickou brankou se k němu na brankovišti kotouč vykulil, z otočky ho posílal na Kloučka. Pardubického gólmana trefil do ramene, který tím zachránil Dynamo!
     
    23:24
    Tečovaný nástřel Mikuše hodně vystrašil budějovického brankáře, Hrachovina měl se změnou směru co dělat! Nakonec to pro Motor dobře dopadlo, skóre zůstává nerozhodné!
     
    18:55
    Přesně s návratem vyloučeného Ondráčka však vypálil od modré Košťálek, sražený puk nakonec přistál na čepeli Roberta Říčky, který se do něj z první opřel. Těžká střela mířila do poloprázdné branky Hrachoviny, i v tomto případě jí ale minula!
     
    17:40
    Michal Vondrka však pláchl všem protihráčům a mířil sám, byť tísněn, na gólmana! Nakonec z toho bylo jen bekhendové plácnutí do puku, které i tak velmi vystrašilo pardubické fanoušky! Puk ale nakonec skončil těsně mimo.
     
    16:53
    Čeká nás první přesilová hra a budou jí hrát Pardubice. V útočném pásmu se hrou sekáním provinil Jiří Ondráček (CEB).
     
    08:58
    Velkou šanci na otevření skóre měl Martin Hanzl, který se zjevil za obranou Pardubic, ale vzhledem ke skákavé přihrávce neměl moc času na zpracování. I tak musel ale Klouček vytáhnout vynikající zákrok!
     
    05:15
    První výraznou šanci na otevření skóre měly i Pardubice! Rychlá výměna s Kousalem znamenala palebnou pozici pro Marka Hecla, který se z první opřel do kotouče z mezikruží. Hrachovina se stihl přesunout a důležitým zákrokem uchoval skóre nerozhodné!
    Marken.cz

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 40. Blümel (Nakládal), 43. Říčka (Košťálek, Cienciala), 55. Paulovič (Poulíček, Mikuš) – 30. Vondrka (D. Voženílek), 42. J. Ondráček (Pech, Slováček)


    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Frodl) – Košťálek, Robertson, J. Kolář, Nakládal (C), Mikuš, J. Zdráhal, Hrádek – Říčka, Cienciala, A. Musil – Paulovič, Poulíček, Blümel – Hecl, R. Kousal, Camara – Koffer, Anděl, Rohlík.
    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (55.–55. Strmeň) – Bučko, Piskáček, Bindulis, Vráblík, Slováček, Štich, Percy – D. Voženílek, Valský, Pech – J. Ondráček, Gulaš (C), Abdul – M. Hanzl, Vondrka, Toman – M. Beránek, Holec, Venkrbec.

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Kajínek, Axman

    Diváci: 7580
    thejrc.org