Zlín – Mountfield HK 6:5 (3:2 po s.n.) | Salzburg – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Motor ČB – Liberec 2:4 (kon.)
HC Litvínov – K. Vary 1:3 (kon.) | Havířov – Olomouc 3:4 (kon.) | Slavia – Sparta 2:8 (kon.)
Jihlava – Kladno 5:1 (kon.) | Chomutov – Plzeň 0:11 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
2:8 (0:5, 1:2, 1:1)
HC Sparta Praha
Pátek 24.09.2021, 18:00 • Zimní stadion Eden • DHL Extraliga juniorů • 5. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítejte u juniorského pražského derby mezi domácí Slávií a hostující Spartou. Zápas mezi dvěma odvěkými rivaly začne přesně v 18 hodin v pražském Edenu.
     
    HC SLAVIA PRAHA

    Domácí zatím v extralize odehráli celkem tři utkání, z nichž se z výhry radovali jen jednou. Sešívaní si hned ve svém prvním zápase poradili ve venkovním zápase s brněnskou Kometou a po nájezdech ji udolali 4:3. Na úspěšný začátek soutěže se jim ale nepovedlo navázat. Hned v dalším kole totiž podlehli boleslavským hokejistům 2:6 a poté i juniorskému výběru Liberce 1:7. Poslední prohra červenobílé mrzí o to víc, že dvě třetiny s libereckými drželi krok, ale v poslední dvacetiminutovce obdrželi šest gólů. Slávisté ale zatím odehráli všechna utkání ve venkovním prostředí a dnes se jedná o první zápas na domácím ledě. Povede se jim překvapit největšího rivala a zpříjemnit si domácí premiéru?
    Nejproduktivnější hráči Slavie: Š. Slavíček (1+2, odehrál jedno utkání), Štrombach (1+1), Tichý (0+2).



    HC Sparta Praha

    Sparťané mají za sebou čtyři zápasy a soupeřům toho příliš nedovolili. V prvním kole si poradili s výběrem Chomutova jednoznačně 10:1 a o den později si připsali druhou ligovou výhru na ledě Litvínova po výhře 8:2. I v domácím prostředí se hostům daří, po výhrách 4:1 nad Zlínem a 8:1 nad Kometou zůstávají hráči v rudých dresech stoprocentní bez ztráty bodu.
    Do dnešního zápasu tak hráči Sparty vstupují jako jasní favorité.
    Nejproduktivnější hráči Sparty: Hauser (4+8), J. Slavíček (4+4), Zembol (3+5).

     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Volevecký (Pittr) – Hrdlička, Stejskal, Němeček, Čapka, Kluch, Klatt, Kulinič, Brotánek – Štrombach, Strnad, Matuška, Míšek, Kuracina, Borodenko, Labuzík, Tichý, Novák

    HC Sparta Praha: Krbeček (Hrabal) – Tomov, David, Tomek, Červenka, Ducháč, Chvátal, Port – Senčák, Kubánek, Hauser, Krupička, Kalný,Slavíček, Vágner, Theimer, Vitouch, Zembol

    Rozhodčí: Battěk – Beneš, Hnát.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Juniorské derby nám začalo. První střelu si připsali domácí hokejisté. Labuzík přihrával do slotu před brankou, kde tečoval puk jeden z najíždějících slávistů. Puk však letěl těsně nad branku.
     
    02:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Autorem branky je Oto THEIMER. Ten po přihrávce Jakuba Červenky a Tomáše Tomka propálil nehybnou slávistickou obranu.
     
    04:14
    Kulinič posouval puk po levé straně mantinelu do útočného pásma. Sparťané však jeho úmysl přečetli a už ve střední třetině hřiště získávají kotouč.
     
    04:55
    Hostující útočník Zembol obdržel skvělou přihrávku z pravé strany do předbrankového prostoru. V rozhodující chvíli se mu však zlomila hůl!
     
    06:32
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Senčák – 2 min., podrážení).
     
    07:27
    Přesilovka domácích zatím sešívaným příliš nevychází. Po dlouhé době se sešívaným podařilo dostat s pukem do útočného pásma.
     
    08:16
    Slávisté po pěkné kombinaci rozhýbali celou bránící čtyřku Sparty. Na poslední chvíli ale zakončující červenobílý hráč nedosáhl na kotouč a puk tak klouže do rohu.
     
    08:32
    Hosté v plném počtu a vyloučený Senčák se hned zapojuje do akce. Poslední bránící slávista navíc upadl. Sparťané ale toto zaváhání nevyužili.
     
    10:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    Autorem branky je Oto THEIMER. Ten se prosadil svižnou ranou z mezikruží a připisuje si tak už druhý g=ol v dnešním utkání. Asistenci si u tohoto gólu zapisuje Jakub Zembol a David Senčák.
     
    12:26
    Kubánek našel svého spoluhráče v rudém triku Josefa Slavíčka. Ten si skvěle sjel pro přihrávku, ale i on by potřeboval delší hůl.
     
    13:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Autorem branky je Nino TOMOV, který dorazil Theimerovu střelu.
     
    13:30
    Střídání v týmu HC Slavia Praha: ze hřiště odchází Volevecký, přichází Pittr.
     
    13:52
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Tomek – 2 min., podrážení).
     
    15:32
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David – 2 min., držení).
     
    16:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jakub Zembol ujel v oslabení a předložil puk na druhou stranu najíždějícímu Davidovi SENČÁKOVI.
     
    17:09
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Němeček – 2 min., podrážení).
     
    17:32
    Hosté v plném počtu a začíná jim minutu a půl dlouhá přesilová hra.
     
    18:40
    Hosté v přesilové hře dlouho kombinovali v útočném pásmu, ke střele se ale dlouho nedostali. Pak sice jedna přišla, ale slávisté ji zblokovali a vyhazují puk.
     
    19:09
    Domácí v plném počtu.
     
    19:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Autorem branky je Michal VITOUCH, před kterým se rozestoupili bránící hráči a svým pokusem zaskočil slávistického golmana. Asistence: Jan Krupička a Tomáš Tomek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první herní části jsme na gól příliš dlouho nečekali. Postaral se o něj po necelých třech minutách hry Oto Theimer, který svým svižným projektilem poslal Spartu do vedení. Domácí na rychlou hru protivníka zatím nedokázali adekvátně zareagovat a hosté tak vedou po dalších rychlých trefách už 5:0. Nejblíže ke gólu měli slávisté v přesilové hře, kde se po pěkné kombinaci v přesilovkovém vzorci marně natahoval po puku jeden ze slávistických útočníků.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Kombinace Strnada a Matušky neměla příliš dlouhého trvání. Puk sice společnými silami dostali do útočné třetiny, poté jim ale v pásmu chyběla podpora dalších spoluhráčů.
     
    22:35
    Theimer připravil Ducháčovi skvělou palebnou pozici, druhý jmenovaný ale nezakončil přesně.
     
    23:55
    Němeček předvedl výborný obranný zákrok, když odvrátil přihrávku směřující před slávistickou branku. Navíc dobře rozehrál a domácí jsou s pukem ve středním pásmu.
     
    25:46
    Domácí kapitán Labuzík nabral ve střední třetině puk na hůl a vjel s ním až do útočné třetiny hřiště. Pak poslal na Krbečka z levého kruhu jedovatou střelu. Hostující golman s obtížemi ale vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    27:20
    Hosté zamkli sešívané v jejich obranném pásmu. Z nesnáze pomohl až kapitán Labuzík, který čistým bodyčkem odstranil sparťanské protihráče.
     
    28:33
    Slavia právě vstřelila branku!
    Autorem branky je Jan MATUŠKA, který se nejlépe zorientoval v předbrankové mele a poslal puk těsně kolem betonu Krbečka. Asistence: Tomáš Labuzík a Lukáš Strnad.
     
    29:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Autorem branky je Michal VÁGNER. Ten po střele vyslané Tomovem sebral vyražený kotouč a umístil jej za Pittrova záda. Asistence: Nino Tomov, Jakub Zembol.
     
    31:12
    Kuracina poslal puk na Němečka a ten rychle vystřelil. Jeden ze slávistických útočníků Krbečkovi nepříjemně zacláněl a ten tak zasáhl jistě až napodruhé.
     
    32:14
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Borodenko – 2 min., napadení).
     
    32:57
    Trestné střílení pro hosty, nařízené po posunutí zlomené hole do cesty protivníkovi, neproměnil Petr Hauser. Sparťanský útočník nechal vyniknout domácího brankáře, který levým betonem vykryl Hauserův pokus.
     
    34:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Autorem branky je Jakub ZEMBOL, který z hranice brankoviště dorazil puk do odkryté slávistické branky. Asistence: Michal Vitouch a Maxim Kubánek.
     
    35:41
    Ani střelecký pokus slávistického forwarda Tichého golmana Krbečka nepřekvapil. Hosté sbírají kotouč a pokračují v útočném snažení.
     
    37:35
    Matuška našel před brankou volného Labuzíka, který si skvěle najel do mezikruží. Jeho střela ale už tak povedená nebyla, Krbeček ji stačil vytlačit ramenem mimo svoji bránu.
     
    39:24
    Slávista Štrombach všem ujel středem hřiště! Snažil se bekhendovým blafákem rozhýbat golmana hostů, následná střela ale letěla mimo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Slávisté v druhé třetině zabrali a nepouštěli soupeře do tolika vyložených šancí. Odměnou jim byl i gól Jana Matušky, který rozjásal slávistickou střídačku. Hosté ale i přes zlepšení hry domácích našli cestu ke dvěma dalším brankám. Slávisté mohli v samotném závěru vyrovnat skóre ve druhé třetině po samostatném úniku Štrombacha, který ale z bezprostřední blízkosti nedokázal bekhendovým blafákem oklamat hostujícího brankáře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Hned po buly se domácí pustili do útoku, jejich záměr byl ale zmařen špatným přechodem přes modrou čáru. Píská se tak ofsajd.
     
    41:45
    Kuracina zblokoval nepříjemnou střelu z levého kruhu s velkým nasazením. Skočil do střely a puk se od něj odrazil mimo branku Slavie.
     
    44:16
    Slávisté se po delší dobé osvobodili ze zajetí ve vlastní třetině. Štrombach po jednom ze soubojů sebral kotouč a jel vstříc golmanovi Krbečkovi. Ten ale ani zasahovat nemusel, s obrannou činností mu vypomohl Ducháč.
     
    47:27
    Zápas se teď v uplynulých minutách hraje následovně: hosté se snaží dostat se do svého útočného pásma, sešívaní ale zlepšili svoji činnost v obraně a vysvobozují se krátkými výpady a vyhozeními do středního pásma.
     
    48:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané už posledních osm minut dobývají třetinu Slavie. Gól padl až po přesné přihrávce vyslané Tomovem. Puk přistál na čepeli Michala VÁGNERA a ten se zblízka nemýlil. Asistence: Nino Tomov.
     
    50:42
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Kubánek – 2 min., sekání).
     
    51:20
    Červenobílí kombinují v útočné třetině, ale vinou vlastní nepřesnosti se z výhodného pásma rychle sami vyženou.
     
    51:49
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Matuška;; – 2 min., krosček). Hraje se tak po čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    52:34
    Slavia právě vstřelila branku!
    Filip Štrombach dostal přihrávku před hostujícího golmana. Kvůli souboji se sparťanským obráncem ale nemohl zakončit. Proto posunul puk na volného Jiřího STEJSKALA, který bez nejmenšího problému překonal ležícího brankáře Krbečka. Asistence: Filip Štrombach.
     
    53:49
    Domácí v plném počtu.
     
    54:59
    Strnad čistým způsobem odstavil od puku sparťana Vágnera, sešívaní tak získávají kotouč.
     
    56:12
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Kuracina – 2 min., držení).
     
    57:30
    Hosté se těžko probíjejí do útočného pásma. U sebe stojící kompaktní blok červenobílých je stojí hodně sil.
     
    58:12
    Domácí v plném počtu.
     
    Konec zápasu.
     
    Hosté dnes zvítězili zejména kvůli výborné první třetině ve které dali pět gólů. Slávisté se pořádně zlepšili od prostřední třetiny, dohnat takové manko se jim ale nepovedlo
     
    Pro dnešek děkuji za pozornost a těším se zas někdy na hokeji, napočtenou. (20:01:58)
    Marken.cz

    Michael Schuster

    Branky a nahrávky: 29. Matuška (Labuzík, Strnad), 53. Stejskal (Štrombach) – 3. Theimer (Červenka, Tomek), 11. Theimer (Zembol, Senčák), 14. Tomov (Theimer), 17. Senčák (Zembol), 20. Vitouch (Krupička, Tomek), 30. Vágner (Tomov, Zembol), 35. Zembol (Vitouch, Kubánek), 49. Vágner (Tomov)


    HC Slavia Praha: Volevecký (Pittr) – Hrdlička, Stejskal, Němeček, Čapka, Kluch, Klatt, Kulinič, Brotánek – Štrombach, Strnad, Matuška, Míšek, Kuracina, Borodenko, Labuzík, Tichý, Novák
    HC Sparta Praha: Krbeček (Hrabal) – Tomov, David, Tomek, Červenka, Ducháč, Chvátal, Port – Senčák, Kubánek, Hauser, Krupička, Kalný,Slavíček, Vágner, Theimer, Vitouch, Zembol

    Rozhodčí: Battěk – Beneš, Hnát
    thejrc.org