Uzbekistán – Írán 8:9 (kon.) | Portugalsko – Srbsko 4:3 (po pr.) | Španělsko – Česko 5:2 (kon.)
po prodl.
Portugalsko
4:3 (2:0)
Srbsko
Pátek 24.09.2021, 19:00Mistrovství světa • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to vše. Přeji pěkný večer a dobrou noc. (21:13:52)
     
    Napínavé osmifinále futsalového světového šampionátu mezi reprezentacemi Portugalska a Srbska je za námi. Favorité z Pyrenejského poloostrova po první půli vedli 2:0 a vypadalo to, že v klidu postoupí. Srbové však po pauze dokázali vyrovnat a šlo se tak do prodloužení, V první pětiminutovce se dvakrát trefil Pany a Portugalci tak opět vedli o dva góly, v té druhé pak ještě přišlo snížení, k vyrovnání však už nedošlo a Portugalsko tak nebude chybět v nejlepší osmičce. Ve čtvrtfinále vyzvou rivaly ze Španělska, kteří přemohli český výběr.
     
    Konec zápasu.
     
    49:54
    Obětaví Portugalci! Nyní minimálně dvakrát po sobě velmi pomohli svému gólmanovi, který by na střely s velkou pravděpodobností nedosáhl! Poslední pokus pak bránu minul!
     
    49:28
    Oddechový čas pro domácí.
     
    49:20
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Ještě není rozhodnuto! Hosté nyní měli taktéž štěstí. Přízemní ránu STEFANA RAKIĆE totiž tečoval do vlastní brány jeden z bránících hráčů a 40 sekund před koncem druhého prodloužení je to tak už pouze o gól.
     
    47:50
    Srbský brankář Miodrag Aksentijević se nyní ukázal ve špatném a nesportovním světle. K přechozímu výroku rozhodčích měl totiž nejspíš nějaké nepěkné připomínky, rozhodčí mu za to tak chtěl udělit žlutou kartu. Tu mu ovšem gólman hostů vyrazil z ruky, za což bez si bez jakýchkoliv pochybností zasloužil kartu červené barvy. Pakuje se tak do sprch.
     
    47:50
    Rajčević nyní ovšem nastřelil skluzujícího se soupeře do ruky, konkrétně lokte. Rozhodčí to však u videa vyhodnotili tak, že měl svou horní končetinu ve přirozené poloze.
     
    47:50
    Srbská power-play zatím úspěšná není, kromě jediné zmiňované střely zatím k žádnému většímu ohrožení branky soupeře nevede.
     
    47:02
    Další srbská souhra byla zakončena nepřesnou střelou. Do konce prodloužení přitom zbývají už ani ne tři minuty.
     
    46:30
    Nyní už Bebe musel zasahovat proti střele z levé strany, to se mu povedlo a jeho tým tak i nadále vede o dvě branky.
     
    46:00
    Srbům pochopitelně nezbývá už nic jiného, než hrát bez brankáře a v pěti v poli. První minutu si ale zatím pouze přihrávají.
     
    45:01
    Začalo druhé prodloužení.
     
    Konec prvního prodloužení.
     
    44:50
    Po zblokované střele přišel ještě jeden rohový kop Portugalska, nebyl ovšem povedený a obrana přihrávku zachytila.
     
    44:33
    Srbskou akci po levém křídle musel až překažením přihrávky řešit brankář Aksentijević. To však Portugalcům nevadí, stále vedou o dva góly.
     
    43:44
    Srbsku se nedaří dostat na delší dobu blíže portugalské bráně. To by však bylo hodně potřeba.
     
    43:16
    Pany tak absolutně vynahradil své zaváhání z počátku prodloužení a nyní už je téměř jasné, že Portugalci nebudou chybět ve čtvrtfinále.

    Filip Krůza

    Branky: 14. Ricardinho (André), 15. André (Erick), 43. Pany, 43. Pany (Erick) – 23. Lazarević (Tomić), 28. Lazarević, 50. Rakić

    Karty:   5. Radovanović (SRB), 19. Aleksić (SRB), 26. Tomić (SRB)   48. Aksentijević (SRB)


    Portugalsko: Bebe (Hugo) – Cecilio, Coelho, Matos, Ricardinho (C) – Andre, Paco, Afonso, Zicky, Erick, Pany, Brito, Castro
    Srbsko: Aksentijević (Josimović) – Aleksić, Tomić, Lazarević, Rajčević – Kocić, Milosavljević, Popović, Ramić, Pršić (C), Petrov, Rakić, Vulić, Radovanović.

    Rozhodčí: Rodriguez – Santamaria, Palma
    thejrc.org