Hvězda Praha – Chomutov 6:1 (kon.) | Jihlava – Pardubice 4:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Slavia 1:6 (kon.)
Třemošná – K. Vary 1:5 (kon.) | Technika Brno – Kobra 3:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 5:0 (kon.)
HC Litvínov – Liberec 2:5 (kon.) | Plzeň – PZ Kladno 15:0 (kon.) | Třinec – Olomouc 7:0 (kon.)
Vítkovice – HK MD Šumperk 4:1 (kon.) | Zlín – Vsetín 6:2 (kon.) | Kometa Brno – Havířov 4:2 (kon.)
Motor ČB – Mountfield HK 2:6 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
AZ Havířov
Sobota 25.09.2021, 16:30 • Winning Group Arena • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu Extraligy dorostu mezi celky HC Kometa Brno a AZ Heimstaden Havířov.
     
    HC Kometa Brno

    Brněnští se po pěti odehraných zápasech nachází na třetím místě tabulky. Podařilo se jim porazit Porubu, Přerov i Třinec. V posledních dvou kolech pak poměrně překvapivě podlehli Šumperku a Zlínu.

    Právě s Berany odehrála Kometa čtvrteční zápas. Po bezbrankové první třetině se jako první prosadil třicet sekund po začátku druhého dějství Ondřej Kos, domácí Zlín však ještě do konce čtyřicáté minuty otočil vývoj zápasu a do kabin se šlo za dvoubrankového vedení žluto-modrých. Berani své vedení ještě navýšili a hostům silná 55. minuta s góly Lukáše Eicha a Dominika Halačky na body nestačila.
     
    AZ Heimstaden Havířov

    Havířovu patří se třemi body osmá příčka tabulky. Spolu s Přerovem a Vsetínem vyhráli havířovští dorostenci pouze jednou, a to právě na Valašsku. AZ trápí nízká produktivita. Ve čtyřech zápasech se jeho hráči prosadili pouze sedmkrát, což je nejméně ze všech celků východní skupiny.

    Celkově chudý na góly byl také poslední zápas Heimstadenu Havířov, který dorostenci odehráli v Šumperku. První dějství skončilo poměrem 1:1, když na vedoucí branku Mladých Draků reagoval Adam Middleton. Vyrovnaný stav vydržel až do závěrečné desetiminutovky, kdy o svém vítězství rozhodli jedním gólem 53. minutě domácí.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Matoušek (Fajmon) – Svoboda, Zubíček, Máša, Španělsko, Eich (C), Kuswito – Kos, Rakus, Pavlík, Halečka, Zduba, Červenka, Škodík, Bělohlav, Nekvapil, Šantora.

    AZ Heimstaden Havířov: Maňásek (Přecechtěl) – Lička, Beleš, Maršálek, Valouch, Zielinski, Jurček, Pilíšek, Vadovič – Bošek, Mlýnek, Middleton, Hansel, Jelének, Grygar, Jung, Svozil, Loza.

    Rozhodčí: Pavel – Polesný, Smetková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Zápas Komety s Havířovem začíná v klidném tempu. Domácí vybojovali puk v rohu za svou brankou a brněnský kapitán Eich rozehrává.
     
    01:10
    Havířovský forčekink začal už ve středním pásmu, hosté se k puku následně dostali v své třetině a snaží se dostat kotouč za modrou čáru.
     
    01:47
    Zatím nebyl ani na jedné straně k vidění střelecký pokus. Obrany odvádí dobrou práci a nepouští soupeře do zakončení.
     
    02:47
    Bošek to zkusil sám proti třem hráčům Komety. V mezikruží útočného pásma neuspěl a následný pokus jeho spoluhráče z vrcholu levého kruhu mířil vysoko nad.
     
    02:52
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Pilíšek – 2 min., napadení).
     
    03:00
    AZ se po vhazování před Maňáskem rychle osvobozuje.
     
    03:35
    Domácí zatím v přesilové hře nevystřelili a hosté opět vyhazují puk do bezpečí.
     
    04:02
    Z první to zkusil Svoboda. Jeho rána od modré čáry proletěla nad horní tyčí Maňáskovy brány.
     
    04:32
    Brno se opět prokousalo do útočného pásma, ale nedaří se mu zůstat u kotouče. Havířov naopak své oslabení zvládá na výbornou a dostává puk za Matouškovu branku.
     
    04:52
    Hosté v plném počtu.
     
    05:30
    Zdá se, že Havířov chce převzít ofenzivní aktivitu. Po dlouhém dobývání útočné modré čáry se příležitosti chopil Zielinski a po pravém křídle se dostal až na hranici brankoviště. Matoušek si s jeho zakončením poradil.
     
    06:01
    Útok Komety zastavuje postavení mimo hru. Domácí se pro tentokrát ke střele nedostanou.
     
    06:28
    Bělohlav zblokoval Lozovu střelu z vrcholu pravého kruhu. Další pokus o rychlý protiútok domácího celku je na spadnutí.
     
    06:30
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Zielinski – 2 min., nedovolené bránění).
     
    06:37
    Maňásek měl na Mášovu střelu od modré špatný výhled, i přes to dokázal úspěšně zakročit a následně si poradit i s dorážkou.
     
    06:59
    Ve vlastním oslabení je velmi aktivní Jung, jenž dobruslil vyhození kotouč a svádí o něj souboj v rohu za Matouškovou brankou.
     
    07:41
    Brněnským se dlouho nedařilo začít s přesilovkovou kombinací. Nakonec stačilo nahození z vrcholu pravého kruhu a několik nebezpečných dorážek v předbrankovém prostoru, aby se ocitli v zatím největší gólové příležitosti dnešního utkání. Nejvíce byl u Maňáskovy brány vidět Zduba.
     
    08:30
    Hosté v plném počtu.
     
    09:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Po dlouhém boji o kotouč v obranném pásmu Havířova se ke slovu dostali domácí. Nejprve předvedli souhru Dominik Halačka s Michalem Červenkou, kdy z předbrankového prostoru zakončoval první jmenovaný. Maňásek zasáhl pravým betonem a Červenka následně našel MATĚJE PAVLÍKA, jenž kotouč bekhendem poslal nad gólmanův levý beton. Asistence: Dominik Halačka, Michal Červenka.
     
    11:36
    V brněnském přečíslení tři na jednoho zakončoval na pravém křídle Bělohlav. Domácí útočník byl těsně bráněn a pod tlakem promáchl.
     
    12:11
    Hra se točí převážně kolem havířovské branky, Kometa dobře pracuje v prostoru před hostujícím gólmanem.
     
    13:11
    Zielinski zkusil své štěstí z větší vzdálenosti. Matoušek do střely vložil svou lapačku, puk se však o jeho výstroj pouze lehce otřel a skončil vedle levé tyče.
     
    14:05
    Hosté svůj čas v útočném pásmu v gól neproměnili. Před soupeřovu branku se opět probojovala Kometa.
     
    15:04
    Mitrova střela od modré čáry pouze zaduněla o Maňáskův pravý beton. Kometa se stále drží v útoku a snaží se vysílat jednu střelu za druhou. Většina pokusů směřuje na betony hostujícího gólmana.
     
    16:05
    Svoboda přenechal puk Zdubovi, ten byl ale těsně bráněn dvěma hostujícími hráči a kotouč tak nemohl převzít.
     
    16:46
    Halačkovu teč Eichovy střely od modré viděl Maňásek až na poslední chvíli. Vyražený puk se ještě pokoušel usměrnit do branky Pavlík, ale ani on druhou branku svého celku nepřidal.
     
    17:57
    Na druhé straně mířil z vrcholu levého kruhu Middleton. Jediného úspěšného střelce Havířova z posledního duelu s Šumperkem zastavil Máša.
     
    18:33
    Zblokované střely můžeme vidět i na druhé straně. Loza vystihl Mitrovu střelu od modré a vydává se s kotoučem na druhou stranu.
     
    19:22
    V poslední minutě se ukázal Jung, který po pravém křídle obešel bránící hráče Komety a z ostrého úhlu před Matouškovou brankou zakončil. Jeho střela po ledě proklouzala brankovištěm a skončila u mantinelu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetiny utkání mezi Kometou Brno a Havířovem moc gólových šancí nepřinesla. Hra dlouho hledala své tempo a v desáté minutě se z dorážky prosadil Matěj Pavlík. Kometa se z povedené trefy inspirovala a začala pracovat hlavně v předbrankovém prostoru, na což ale pohotově zareagoval svou obrannou hrou soupeř. Po první třetině tak svítí na tabuli skóre 1:0 a uvidíme, jak se bude v dalším průběhu utkání vyvíjet.
    Druhá třetině začne cca v 17:11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Po zakázaném uvolnění Komety se hra přestěhovala do útočného pásma Havířova. Vadovičovu ránu od modré čáry zablokoval Kos.
     
    21:19
    Na druhé straně prokličkoval obranou Bělohlav. Domácí forvard zvedl kotouč z ledu a pokusil se najít volné místo v Maňáskově brance. Hostující gólman jeho záměr přečetl a včas se proti pokusu přemístil.
     
    22:34
    Jelének obral Zdubu o puk ve středním pásmu a ihned zamířil na Matouškovu branku. Střela mířila mezi tři tyče a brankář domácího celku musel zakročit.
     
    23:23
    Rakus neměl na zakončení z předbrankového prostoru dostatečný klid a bekhendovým pokusem minul.
     
    23:54
    Rakus to zkusil ze stejné pozice ještě jednou, ale i tentokrát přestřelil.
     
    24:28
    Maršálek ukázkově odstavil u puku Bělohlava, a to za havířovskou brankou. Domácí útočník se zvedá z ledu a havířovský obránce už se mezitím snaží o založení útoku.
     
    24:50
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté vyrovnávají. Adam Middleton na levém kruhu obstál proti domácímu obránci a přihrál do mezikruží KRYŠTOFU GRYGAROVI, který se trefil přesně k levé tyči. Asistence: Adam Middleton.
     
    25:24
    Po souboji o puk v útočném pásmu Komety doputoval puk až na modrou čáru k Spanelovi. Ten na nic nečekal a vystřelil. Jeho pokus mířil vedle, ale k dorážce se dostal ještě Bělohlav.
     
    26:09
    Brněnští se v útočném pásmu drží už docela dlouho, do karet jim hraje také zakázané uvolnění, které nedovolí Havířovským vydechnout.
     
    26:41
    Mlýnek vyvezl puk z pásma, ale stále jej nedostal do bezpečné zóny. Mezi modrými čarami se ke kotouči dostávají opět domácí a AZ musí zpět do obrany.
     
    27:19
    Maňásek zasahuje pravým ramenem proti střele z mezikruží. Kotouč předává svým spoluhráčům, a ti jej dostávají za Matouškovu bránu.
     
    27:57
    Maršálek jel úplně sám vstříc gólmanovi. Dva dojíždějící hráči mu nestačili a Spanel hákoval. Je nařízeno trestné střílení.
     
    27:57
    Hosté trestné střelní neproměňují. Matoušek včas přiložil svou levou brusli k tyči a nedovolil tak Havířovu strhnout vedení na svou stranu.
     
    28:58
    Kometě se nedaří dostat ze svého pásma. Domácí jsou na puku, ale přechod přes havířovskou obranu se jeví jako čím dál tím těžší.
     
    29:53
    Kometa právě vstřelila branku!
    Zmatku před havířovskou brankou využil MICHAL NEKVAPIL. Právě on stál připraven na hranici brankoviště a po přesné přihrávce Tomáše Šantory poslal puk mezi betony přemisťujícího se gólmana. Asistence: Tomáš Šantora, Kamil Škodík.
     
    30:34
    Pavlík se Zdubou společnými silami protečovali puk do útočného pásma. Dlouho se v něm ale neohřáli. Havířov opatrně vyhazuje na druhou stranu.
     
    31:12
    Domácí jsou nebezpeční hlavně v předbrankovém prostoru, odkud už dnes dvakrát skórovali. Havířovští jsou si toho vědomi, a právě zde svého soka nepouštějí.
     
    31:43
    Do zakončení se dostal i AZ, když od modré čáry pálil Jung. Jeho střelu mířenou k pravé tyči vykryl Matoušek betonem.
     
    32:20
    Hloučkem hráčů před brankou se protlačil Rakus a bez přípravy zakončil. Trefil pouze Maňáska. Hostující gólman následně vykryl i další dvě střely z větší vzdálenosti.
     
    33:07
    Červenka našel přesným pasem z levého křídla Škodíka. Jeho rána z první skončila u Maňáska.
     
    33:11
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Nekvapil – 2 min., hákování).
     
    33:14
    Kometa hraje své první oslabení v dnešním utkání a začíná v něm úplně stejně jako Havířov. Také domácí ihned po prvním buly vyhazují.
     
    33:54
    AZ začíná s rozehrávkou od vlastní branky. Hostům se nedaří dostat až před Matouška.
     
    34:30
    Havířovská přesilovka končí. Hráčská lavice hostů dostává dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Na trestnou lavici míří střelec jediného havířovského gólu Grygar.
     
    35:11
    Domácí v plném počtu. Začíná početní výhoda Brna.
     
    35:48
    Rakus je ve druhé třetině hodně vidět. Nyní byl v mezikruží připraven na teč, ale Svozil jej těsně bránil. Domácí útočník se nezalekl, a i přesto zakončil. Jeho pokus proletěl kolem levé tyče.
     
    36:30
    Hosté v plném počtu.
     
    36:54
    Při zmatku v Maňáskově brankovišti nevěděl nikdo ze čtyř přítomných hráčů, kde se kotouč nachází. Jako první si jej všiml hostující Mlýnek a odpravil jej k mantinelu.
     
    37:46
    Halačka neubránil puk před Vadovičem, ten zase při přechodu do útoku neuspěl proti domácímu obránci. Oba týmy se nyní na kotouči střídají a hraje se především ve středním pásmu.
     
    39:00
    Puk putoval po trase Hansel – Svozil až k Middletonovi, jenž do přihrávky svého spoluhráče vložil za jízdy hokejku a tečoval kotouč směrem k brance. Matoušek proti rychlému přečíslení Havířova nemusel zasahovat, protože zakončení nebylo přesné.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi také druhá třetina duelu mezi brněnskou Kometou a havířovským AZetem, která nabídla podstatně více zajímavých okamžiků než první dvacetiminutovka. Po necelých pěti minutách hry ve druhém dějství obešel Adam Middleton domácího obránce a byl v dobré pozici pro přihrávku adresovanou Kryštofu Grygarovi. Hosté se mohli dostat do vedení po faulu na Maršálka, kdy právě hostující obránce dostal příležitost zopakovat svůj brejk v trestném střílení. Tuhle příležitost Havířov nevyužil a o dvě herní minuty později si vzala vedení zpět Kometa. Tomáš Šantora vybojoval puk za brankou a poslal jej před branku na nachystaného Michala Nekvapila, který kotouč jemně nasměroval mezi gólmanovy betony. Ve druhé polovině druhé třetiny žádný gól i přes četné šance nepadl a Brno i nyní vede o jednu branku.
    Třetí třetina začne cca v 17:54
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Bošek – 2 min., hákování).
     
    40:24
    Kometa rozehrála svou přesilovku v úvodu třetí třetina slibně. Přihrávka hráčů na modré čáře ale nebyla přesná a Brněnské zastavuje offside.
     
    41:03
    Kometa už je zpět v útočném pásmu. Kos svou střelou trefil jen před ním stojícího Lozu. Havířovský útočník dostává kotouč mezi modré čáry.
     
    41:45
    Grygar vystřelil z pravého kruhu při přečíslení dva na jednoho. Matoušek zasahuje pravým ramenem.
     
    42:04
    Havířov právě vstřelil branku!
    Napodruhé už se to Havířovu podařilo. Po nepovedeném přečíslení zůstali hosté v útočném pásmu a SAMUELA KAROLA JUNGA, který se v předchozí situaci dva na jednoho ke střele nedostal, vybídl Aleš Zielinski. Na Jungovu střelu z první nestačil domácí brankář zareagovat a AZ ve vlastním oslabení srovnává. Asistence: Aleš Zielinski.
     
    42:17
    Hosté v plném počtu.
     
    43:36
    Jung zblokoval Mášovu střelu a vydal se dopředu. Střelec vyrovnávací branky předvedl ve středním pásmu zrychlení, kterým přebruslil obranu Komety a pomalu se už dostával k individuálnímu zakončení. Na poslední chvíli jej od kotouče odstavil Eich.
     
    44:34
    Hostující gólman Maňásek má na střely brněnského celku dobrý výhled. Nejprve zastavil Mitrovu střelu z vrcholu levého kruhu. Po chvíli pálil ze stejné pozice také Zubíček. I s jeho pokusem si gólman AZetu poradil.
     
    45:22
    Kometa je na puku v útočném pásmu. Domácím se však nedaří dostávat do nebezpečných pozic.
     
    45:53
    Jeden z hráčů v modrém se opět dostával do brejku a nebyl to nikdo jiný než Jung. Ani tentokrát se nejrychlejší hráč Havířova k zakončení nepropracoval.
     
    46:25
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Svoboda – 2 min., podrážení).
     
    46:42
    Havířov na nic nečekal a ihned po buly jeden z hostujících hráčů vystřelil. Kotouč proletěl nad Matouškovou brankou a domácí vyhazují.
     
    47:06
    Druhá střela Havířova směřovaná na brněnskou branku už byla přesnější. Matoušek zasahuje.
     
    47:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa na vyrovnávací branku Havířova odpovídá po pěti minutách ve velkém stylu. Také domácí se totiž prosazují ve vlastním oslabení. Matěj Bělohlav vyzval v protiútoku ROBINA RAKUSE, který sám před gólmanem zakončil k levé tyči. Asistence: Matěj Bělohlav.
     
    48:25
    Domácí v plném počtu.
     
    49:06
    Havířov se tlačí do brněnského brankoviště. Celou situaci vyřešil domácí kapitán Eich, který tečí dostal puk do středního pásma.
     
    49:50
    Spanelova rána mířila od modré čáry směrem k hloučku hráč před Maňáskovou brankou. Hostující gólman na střelecký pokus neviděl a se štěstím zakončil u bližší tyče.
     
    50:32
    Aktivnějším týmem je nyní Kometa, která se snaží ještě navýšit vedení a uklidnit tak svou hru. S tím ale značně nesouhlasí Jung, který si v souboji na levém křídle opět vybojoval kotouč a sám se vydal dopředu.
     
    51:47
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Valouch – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:52
    Havířov podél mantinelu vyhazuje až za Matouškovu branku.
     
    52:25
    Brněnští kombinují v útočném pásmu, čtveřice Havířova je aktivně napadá. Bělohlavova střela z vrcholu levého kruhu nebyla přesná.
     
    52:59
    Zakončení nesedlo ani Kosovi, který střílel z pravého kruhu.
     
    53:28
    Šantora zakončil na levém kruhu přes obránce Maršálka. Jeho střela končí v Maňáskově výstroji a hra je přerušena.
     
    53:42
    Červenka střílel do brankářova protipohybu. K vyraženému kotouči se snažil dostat ještě jeden z jeho spoluhráčů, ale nebyl dostatečně rychlý.
     
    53:47
    Hosté v plném počtu. Kometa předvedla sympatickou přesilovku a v útoku se drží i po jejím skončení. Maňásek musel zasahovat proti dvěma střelám z hranice brankoviště.
     
    54:26
    Máša trefuje levou tyč.
     
    54:43
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tlak Komety vyústil ve čtvrtou branku domácího celku. V předbrankovém prostoru dobře pracovali Ondřej Kos a Robin Rakus, kteří připravili střeleckou pozici pro MATĚJE BĚLOHLAVA, jenž poslal kotouč do levého horního rohu. Asistence: Robin Rakus, Ondřej Kos.
     
    56:22
    Brněnští jsou stále aktivnější a drží se v útočném pásmu.
     
    56:50
    Nechybělo mnoho a chyba domácích na modré čáře by skončila brejkem hostujícího Jelénka. Dvojice brněnských beků ale tento pokus o rychlé přesměrování hry včas zastavila.
     
    57:34
    Havířovští dostali puk do rohu za Matouškovou brankou. Tam nyní oba celky svádějí boj o kotouč.
     
    58:24
    Halačkova teč v předbrankovém prostoru neuspěla. Hraje se v útočném pásmu Komety, především však u mantinelu.
     
    59:08
    Nahození havířovského obránce Beleše z levého kruhu Matoušek pro jistotu přikryl lapačkou. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    59:23
    Vadovič si jako první všimnul, že vyhození Komety nebude posouzeno jako zakázané uvolnění a volný puk rychle dobruslil. Hosté se ani v posledních minutách nevzdávají a v útočném pásmu je vidět hlavně Zielinski.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina přinesla plno zvratů. Havířov nejprve ve vlastním oslabení neproměnil přečíslení dva na jednoho v podání Grygara s Jungem právě proto, aby Samuel Karol Jung mohl srovnat stav utkání o pár sekund později. Kometa si s reakcí počkala na symbolický moment a také v oslabení se prosadil Robin Rakus. Za jednobrankového vedení se Kometa usadila v útočném pásmu a Havířovu už moc nedovolila. Tlak vyústil až v branku na 4:2 v podání Matěje Bělohlava, který tak určil finální podobu výsledku dnešního zápasu mezi Kometou Brno a Havířovem.
    Ode mě je to pro dnešek vše, z Brna přeji příjemný zbytek sobotního večera. (18:27:01)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 10. Pavlík (Halačka, Červenka), 30. Nekvapil (Šantora, Škodík), 48. Rakus (Bělohlav), 55. Bělohlav (Rakus, Kos) – 25. Grygar (Middleton), 43. Jung (Zielinski)


    HC Kometa Brno: Matoušek (Fajmon) – Svoboda, Zubíček, Máša, Španěl, Eich (C), Mitro, Kuswito – Kos, Rakus, Pavlík, Halečka, Zduba, Červenka, Škodík, Bělohlav, Nekvapil, Šantora.
    AZ Havířov: Maňásek (Přecechtěl) – Lička, Beleš, Maršálek, Valouch, Zielinski, Jurček, Pilíšek, Vadovič – Bošek, Mlýnek, Middleton, Hansel, Jelének, Grygar, Jung, Svozil, Loza.

    Rozhodčí: Pavel – Polesný, Smetková
    bahis siteleri