Chelsea – Manchester City 0:1 (kon.) | Manchester Utd. – Aston Villa 0:1 (kon.) | Everton – Norwich 2:0 (kon.)
Leeds – West Ham 1:2 (kon.) | Leicester – Burnley 2:2 (kon.) | Watford – Newcastle 1:1 (kon.)
Brentford – Liverpool 3:3 (kon.)
konec
Brentford FC
3:3 (1:1)
Liverpool FC
Sobota 25.09.2021, 18:30 • Brentford Community Stadium, Brentford • Anglická Premier League • 6. kolo
Předzápasové kurzy
    Střetnutí nováčka s gigantem nabídlo skvělou podívanou.
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 7:8. (20:38:15)
     
    Skončilo utkání vynikající úrovně, v němž nováček z Brentfordu remizoval 3:3 s favorizovaným Liverpoolem! Hrál se fotbal ve velkém tempu, v němž měli hosté územní převahu, ovšem domácí dělali čest své přezdívce Včely a bodali do obrany soupeře při každé příležitosti.

    Domácí vedli od 27. minuty, kdy se po nakrátko rozehrané standardní situaci a následné výborně sehrané akci prosadil Ethan Pinnock. Reds však rychle srovnali zásluhou Dioga Joty. Po změně stran to nejprve vypadalo, že si Liverpool půjde pro vítězství. V 54. minutě vstřelil svůj stý gól za Liverpool Mohamed Salah, ovšem domácí dokázali vyrovnat díky důrazu Vitalyho Janelta, jenž balón hlavou dostal za brankovou čáru po břevně Janssona. Hostům vrátil náskok v 67. minutě lehce tečovanou střelou zpoza šestnáctky Curtis Jones. Domácí se pak už těžko dostávali do blízkosti pokutového území soupeře, z minima však vytěžili maximum. V 82. minutě využil střídající Yoane Wissa práci spoluhráče Toneyho, který zboural bránícího Alexandera-Arnolda, a zblízka srovnal na 3:3. O obrovskou senzaci se pak mohl postarat Ivan Toney, který ovšem skóroval z ofsajdové pozice.

    Utkání přineslo kromě gólů i spoustu dalších šancí a zajímavých momentů. Opravdu se bylo na co dívat a především Brentford si zaslouží velké uznání za to, co proti gigantovi předvedl.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    David Raya chytá míč po dlouhém nákopu. Nikam pospíchat nebude, domácí jsou blízko remíze!
     
    90+4
    Domácí přestáli dva rohové kopy, nadále se ale musejí bránit závěrečnému náporu favorita.
     
    90+3
    Utkání graduje! Těsně před Rayou tečoval míč Roberto Firmino, ovšem španělský gólman dokázal zareagovat a vyrazil balón. Ten pak zakopl na roh Jansson!
     
    90+2
    Bryan Mbeumo operoval s míčem na levé straně liverpoolské šestnáctky. Čistě ho obral o míč Joël Matip.
     
    90+1
    Utkání bude nastaveno o pět minut!
     
    90
    Dotěrní domácí vybojovali míč na útočné polovině a z toho mohl těžit Mbeumo. Jeho přihrávka však byla delší než spoluhráči potřebovali a balón sebral Alisson.
     
    89
    Pro Brentford by byla remíza s Liverpoolem samozřejmě velkým úspěchem. Domácí už při rozehrávkách nebo autových vhazováních úplně nepospíchají.
    87. Tonei zakončil nechytatelně, ale z ofsajdové pozice.
     
    87
    Moc nescházelo a byla tu totální senzace! Ivan Toney si z pravé strany naběhl za obranu a ranou na zadní tyč překonal Alissona. Gól však domácí slavili jen chvíli. Jednalo se o ofsajd.
     
    86
    Domácí po vyrovnání ožili! Z levé strany se hnal dopředu Bryan Mbeumo. Posílal přihrávku před bránu, kterou hosté odvrátili na roh.
     
    83
    Hosté ještě reklamovali, že Toney fauloval Alexandera-Arnolda. Na platnosti gólu se už ale nic měnit nebude i přes protesty Virgila van Dijka.
    82. Yoane WISSA - 3:3
     
    82
    Brentford právě vstřelil branku!
    Obrovská radost na Brentford Community Stadium! Domácí srovnávají na 3:3. Brentford se dostal do blízkosti šestnáctky soupeře po delší době. Centrovaný míč propadl na zadní tyč k YOANEMU WISSOVI i proto, že bránícího Alexandera-Arnolda zboural Ivan Toney. Wissa se pak protlačil do zakončení z bezprostřední blízkosti a přes padajícího Alissona balón poslal do sítě.
     
    81
    Centr kapitána skotské reprezentace sebral do rukavic David Raya.
     
    81
    Vzápětí další roh. Ten běží rozehrát Robertson...

    Martin Augustin

    Branky: 27. Pinnock (Toney), 63. Janelt, 82. Wissa – 31. Diogo Jota (J. Henderson), 54. M. Salah (Fabinho), 67. Jones (Robertson)

    Karty:   44. Onyeka (BRF) – 70. Robertson (LIV)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 7:8.
    Brentford FC: Raya – Ajer, P. Jansson (C), Pinnock (43. M. Jörgensen) – Canós, Onyeka (68. Baptiste), Nörgaard (78. Wissa), Janelt, Henry – Mbeumo, Toney.
    Náhradníci: Fernández – M. Jensen, Bidstrup, Forss, Wissa, Ghoddos, Rasmussen, M. Jörgensen, Baptiste.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Jones (68. Firmino), Fabinho, J. Henderson (C) – M. Salah, Diogo Jota, Mané.
    Náhradníci: Kelleher – Minamino, Tsimikas, Firmino, Joe Gomez, Konaté, Milner, Oxlade-Chamberlain, Origi.

    Rozhodčí: Attwell – Cook, Lennard

    Diváci: 16 876
    thejrc.org