Ústí n/L – Havířov 4:3 (kon.) | Přerov – Vsetín 4:3 (3:0 po s.n.) | Vrchlabí – Jihlava 1:2 (1:2 po s.n.)
Litoměřice – Kadaň 5:2 (kon.) | Slavia – Šumperk 5:4 (kon.) | Sokolov – Benátky n/J 4:1 (kon.)
Třebíč – Kolín 4:1 (kon.) | Prostějov – Frýdek-M. 4:5 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
5:2 (2:0, 1:0, 2:2)
SK Trhači Kadaň
Sobota 25.09.2021, 17:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím vás u 5. kola hokejové Chance ligy. V severočeském souboji proti sobě nastoupí domácí HC Stadion Litoměřice proti hostujícím SK Trhačům Kadaň. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Stadionu patří trochu jiná tabulková pozice oproti kadaňským Trhačům. Litoměřický tým v dosavadních čtyřech kláních vždy získal alespoň jeden bod. Ztráty zaznamenal hned v úvodním kole, kdy na Frýdek-Místek vyzrál až v prodloužení, a v dosud posledním utkání, kdy naopak v prodloužení podlehl Šumperku. Tři body si kališníci vybojovali na ledě Benátek nad Jizerou a doma proti Kolínu. Díky tomu jim patří s devíti body čtvrté místo tabulky.
     
    To Trhači vstoupili do nového ročníku zcela dle rytmu svých minulých sezon. Svěřenci Vladimíra Růžičky stále čekají na první bodový zisk, přestože za sebou už mají úvodní čtyři zápasy. První zápas nové sezony sehrála Kadaň doma proti Porubě, které podlehla 1:3. Následoval dvojzápasový moravský trip, ve kterém nejdříve Trhači nestačili na Přerov 2:5 a posléze i v odloženém klání na Vsetín 3:7. Zatím poslední utkání odehráli Trhači opět doma, a to proti Vrchlabí, se kterým prohráli 2:4. Spolu s druhými bezbodovými Benátkami nad Jizerou tak Kadani aktuálně patří poslední místo v tabulce.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Sklíba) – Jebavý (A), Ticháček, Výtisk (C), J. Holý (A), Pinkas, Kottek, Černohorský – Válek, R. Přikryl, Sihvonen – O. Procházka, Kracík, M. Kadlec – Urban, Koláček, Konečný – Chlubna, Berka, Pajer.

    SK Trhači Kadaň: A. Horák (Gerstner) – M. Jáchym (C), Štochl (A), Zorko (A), O. Havlín, Kuboš, Hradecký – Kordule, Berčík, Routa – Bernat, S. Heffernan, M. Zabloudil – K. Heffernan, D. Čech, Z. Zabloudil – L. Koblížek, Švec, Konášek.

    Rozhodčí: Bejček, Čáp – Kokrment, Sedláček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    První buly získali hráči domácího týmu. Celkem snadno ale předali kotouč Trhačům, kteří se snaží o rozjetí od vlastní branky.
     
    00:51
    Přes brankoviště propálil kotouč Pavel Kordule. K jeho smůle ale napravo od Královy branky nestál nikdo připravený na dorážku.
     
    01:48
    Kadaňský Bernat si najížděl zleva zcela sám na branku. Zezadu ho ale nepovoleným způsobem zastavil Marcel Kottek, který si vysloužil dvě minuty za hákování.
     
    02:27
    Heffernanovu střelu od modré dokázal zavčasu vyrazit Král svými betony.
     
    02:57
    Hosté ale nadále pokračují v aktivní přesilovkové hře. Naproti tomu obrana Stadionu spolehlivě blokuje předbrankový prostor.
     
    03:42
    Jakub Černohorský vyhodil kotouč na opačný konec ledové plochy. Toho se snažil střelecky využít rozjetý Lukáš Válek, puk si ale přesně nezpracoval.
     
    03:48
    Domácí v plném počtu.
     
    04:17
    David Routa nezvládl v útočném pásmu souboj o puk s dorážejícím Matějem Pinkasem. Domácím se díky tomu povedlo přenést hru před Horákovu branku.
     
    05:12
    Už notnou dobu hrozí Litoměřičtí na Horákovu branku v signalizované výhodě, v šesti, bez gólmana vzadu. Trhači to ale dokázali přečkat a nyní je již čeká standardní oslabení.
     
    05:21
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Pavel Kordule – 2 min., vysoká hůl).
     
    05:50
    Přes celé hřiště prokličkoval Jakub Konečný. Stadion se následně usadil v útočném pásmu a hledá volnou střeleckou pozici.
     
    06:38
    Souhru po obvodu útočné třetiny zakončil od pravého mantinelu Tomáš Urban. Kotouč ale poslal přímo do lapačky připraveného Adama Horáka.
     
    06:59
    Od modré prověřil razantnost své střely Jan Holý. Puk ale ještě před gólmanem zblokovala skupina hráčů obou barev.
     
    07:21
    Hosté v plném počtu.
     
    07:48
    Trhači se snaží v poklidu rozehrát od vlastní branky. Do šance se dostal Marek Konášek, jehož ale tvrdým hitem na mantinel zarazil Jan Výtisk.
     
    08:09
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Jakub Štochl – 2 min., držení).
     
    08:49
    Několik přihrávek přetavil v prudkou střelu z pravého kruhu Roman Přikryl. Horákovi se ale povedlo rychle puk vyrazit.
     
    09:42
    Domácí stále drží pozice v útočném pásmu. Nedaří se jim ale přiblížit přímo k brance Adama Horáka.
     
    10:09
    Hosté v plném počtu.
     
    10:24
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Záhy se ale dostávají domácí do vedení! Volného kotouče po dvojí Kadlecově střele kousek před brankovištěm se zmocnil TOMÁŠ CHLUBNA a ihned ho dorazil za záda ležícího gólmana Horáka, čímž si při své premiéře v Litoměřicích připisuje svůj první gól. Asistence: Martin Kadlec a Lukáš Válek.
    10:24 Tomáš CHLUBNA - 1:0
     
    11:40
    Královu pozornost střelou od pravého mantinelu prověřil Kyle Heffernan. Litoměřický gólman ale včas proti kotouči vytasil svou lapačku.
     
    12:01
    Matěj Zabloudil ve středním pásmu nestačil v souboji na Jaroslava Kracíka. Přesto to nakonec byla Kadaň, která se dostala do brejku. Martin Berčík ale zakončoval zcela nepřesně.
     
    13:25
    Josef Koláček si vybojoval cestu mezi kruhy. Ve snaze o vystřelení mu ale podjel kotouč pod holí a zmocnil se ho soupeř.
     
    14:49
    Domácí hokejisté se delší dobu drží v útočném pásmu. Pro Adama Horáka to ale příliš práce navíc neznamená, kališníci si pouze přihrávají po jeho obvodu a málokdy se přiblíží více.
     
    15:40
    Odraženého kotouče u levé tyče Horákovy svatyně se zmocnil Riku Sihvonen, který neváhal ani nejmenší okamžik a ihned napasoval puk směrem na branku. Trefil se ale těsně vedle tyčky.
     
    16:39
    Kadaňští rychle rozehráli šanci po pravé straně. K zakončení se odhodlal Kyle Heffernan, který ale trefil gólmana Krále přímo do těla.
     
    18:07
    Josef Koláček pro větší klid vyhodil kotouč do bezpečí. Domácí se ale následně vrátili zpět ke Královi a nerušeně rozehrávali.
     
    18:58
    Routovu střelu od modré vyrazil Král za sebe bez větších obtíží. Souhra Kadaně v útočném pásmu ale tímto neskončila.
     
    19:46
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Gól do šatny! Po rychlém Válkově brejku se ke střele dostal Jan Holý. Ten sice pálil nepřesně, avšak kotouč se odrazil od mantinelu přímo na hůl RIKU SIHVONENA, který ve skoku na způsob rybičky uklidil kotouč za Horákova záda. Asistence: Jan Holý a Lukáš Válek.
    19:46 Riku SIHVONEN - 2:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině se dařilo více domácím hokejistům, kteří se častěji drželi v útoku a vytěžili z toho dva vstřelené góly. Nutno ale také říct, že Kadaň také předvedla několik nadějných střeleckých příležitostí. Žádnou ale nepřeměnila v gólový úspěch.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Ještě ze středního pásma vyslal kotouč na litoměřickou branku David Routa. Puk ale namířil velmi nepřesně vedle pravé tyče.
     
    21:00
    Přihrávkou zpoza branky našel Ondřej Procházka Martina Kadlece, který vyslal prudkou střelu ze středu na Horáka. Kadaňský gólman se ale blýskl povedeným zákrokem, díky kterému udržel puk v lapačce.
     
    21:53
    Z pravé hranice brankoviště poslal na Horáka kotouč Matěj Pinkas. Strážce kadaňské klece ale zvládl puk vyrazit do protipohybu. U opačné tyče ovšem nestál nikdo z Litoměřických připravený dorazit do volného prostoru.
     
    22:48
    Miloslav Jáchym vyzrál v boji o kotouč nad Lukášem Válkem a Trhači se takřka okamžitě vydali na útočnou výpravu na opačný konec ledové plochy. Jedinou střelu ale zvládl Tomáš Král udržet u těla.
     
    23:38
    Odražený kotouč po střele Lukáše Pajera nasměroval směrem na Horáka Marek Berka. I v tomto případě ale zůstal kadaňský gólman úspěšnější a puk vyrazil.
     
    24:36
    Před Jaroslavem Kracíkem stál pouze Miroslav Hradecký a Adam Horák. Zkušený litoměřický forvard ale tentokrát střelu zvedl příliš vysoko a puk se pouze odrazil o plexisklo nad kadaňskou brankou.
     
    25:42
    Svou zadovkou Tomáš Urban našel pouze Jakuba Štochla. Kadaňští díky tomu uvolnili hru a rozjeli se proti Králově svatyni.
     
    26:42
    Křižmo z pravé strany poslal Roman Přikryl puk na Horáka. I tentokrát zůstal kadaňský gólman úspěšnější.
     
    26:55
    Málo chybělo Lukáši Pajerovi ke vstřelení dalšího gólu. Ještě mu přišel na pomoc Tomáš Chlubna, který dorážel zprava. Adam Horák ale zůstal nepokořen, přestože to tentokrát bylo trochu se štěstím.
     
    28:06
    Trhači přenesli hru ke Králově brance. K samotnému vystřelení byl nejblíže Martin Berčík, ani on ale neprostřelil kališnickou obranu. Kadaň si ovšem drží tlak před svatyní domácích.
     
    28:50
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Miloslav Jáchym – trestné střílení, hákování).
     
    28:50
    Trestného střílení se chopil Martin Kadlec. Ten si najel těsně před brankoviště, avšak z této vzdálenosti nepropálil kotouč přes betony gólmana hostujícího týmu.
     
    30:07
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Adam Horák – 2 min., zdržování hry / brankář). Trest odpyká Tomáš Bernat.
     
    32:02
    Litoměřičtí jsou po celou dobu v útočném pásmu velmi aktivní. Gólmana Horáka zasypali nevídaným množstvím střelcem, avšak strážce kadaňské branky zůstal nadále nepokořen.
     
    32:07
    Hosté v plném počtu.
     
    32:50
    Na puku jsou stále hráči domácího týmu. Po pravé straně přešel do pásma Jakub Konečný. Nemůže ale najít nikoho blíže ke kadaňské brance.
     
    33:44
    Povedenou kališnickou kombinaci zakončil Marek Berka. Ovšem i on pukem pouze nastřelil tělo Adama Horáka.
     
    34:35
    Od modré vypálil vyšší střelu Martin Berčík. Před Králem ale stála dvojice bránících hráčů Litoměřic, která dokázala zblokovat puk a vyrazit jej před sebe.
     
    36:01
    Tomáš Král si vyjel dost daleko od branky ve snaze rozehrát stojící kotouč. Puk napálil rychle a vysoko, po dopadu ale našel pouze hráče kadaňského týmu.
     
    36:37
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Roman Přikryl – 2 min., podrážení).
     
    36:57
    Josef Koláček ubránil na modré čáře najíždějícího hráče Kadaně. Stadionu se posléze povedlo vyhodit puk do bezpečí až za Horáka.
     
    37:52
    Ani chvilku poté se Trhači v útočném pásmu příliš neohřáli. Vypíchnout kotouč se tentokrát podařilo Lukášovi Pajerovi, který znovu vyhodil puk až za Horáka.
     
    38:37
    Domácí v plném počtu.
     
    38:54
    Útok Trhačů vyústil ve vyhození kotouče na modré. Kališníci se díky tomu vydali do brejku.
     
    39:12
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    To, co dlouho Litoměřicím chybělo, přišlo před koncem druhé třetiny! Sváteční střelec JIŘÍ JEBAVÝ dorazil do levého horního rohu svou vlastní odraženou střelu z mezikruží a připisuje si tak svou druhou trefu během svého sedmiletého působení v Litoměřicích. Asistence: Jiří Ticháček a Riku Sihvonen.
    39:12 Jiří JEBAVÝ - 3:0
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina patřila především litoměřickým hokejistům. Ti sice zcela jednoznačně soupeře přestříleli, dlouho ale nedokázali překonat gólmana Horáka. To se povedlo až v poslední minutě Jiřímu Jebavému, čímž domácí vstoupí do závěrečné fáze zápasu s třígólovým vedením.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Stadion se rychle dostal do útoku. Lukáš Válek se obloukovitou kolmicí pokoušel najít před brankou Sihvonena, což se mu ale nevydařilo a Kadaň se dostala do brejku.
     
    41:19
    Těžký boj o kotouč za vlastní brankou sleduje Tomáš Král. Hosté z něj sice vyjeli vítězně, museli se ale stáhnout k modré čáře.
     
    42:31
    Za vlastní brankou se volného puku zmocnil Matěj Pinkas. Domácí se díky tomu dostali k akci proti Horákově brance, ta ale neměla dlouhého trvání a Kadaň se vrátila ke Královi.
     
    43:32
    Kyle Heffernan si dlouho najížděl sám středem pole. Po náražečce s nalevo stojícím Shanem Heffernanem se dostal k zakončení, to ale dokázal litoměřický gólman zblokovat.
     
    44:36
    Jakub Černohorský doslova nabil na střelu Martinu Berčíkovi. Centr kadaňské elitní formace z první vystřelil, ránu ale poslal přímo do lapačky Tomášovi Královi.
     
    45:25
    Další litoměřickou akci rozjížděl Tomáš Urban. Domácím se ale nepovedlo přejít přes modrou čáru, o což se u levého mantinelu pokoušel Lukáš Pajer.
     
    46:33
    Matěj Pinkas vyslal do rychlého úprku Romana Přikryla. Litoměřický forvard se vyřítil proti Horákově brance, avšak mezi kruhy najel do hloučku hráčů Kadaně, kteří ho o puk obrali.
     
    48:02
    Nájezd Kadaně předčasně ukončil Kyle Heffernan, který vyhodil kotouč podél mantinelu za Královu branku.
     
    48:52
    Marek Konášek si poradil s Janem Výtiskem. Nic z toho ale nevyužil, naopak kališníci využili tuto situaci brejkově.
     
    50:10
    Nahození Jakuba Černohorského usměrnil směrem k brance Riku Sihvonen. I tak ale kotouč pouze proletěl přes brankoviště na opačnou stranu ledové plochy.
     
    50:48
    Nepřesná souhra mezi Jaroslavem Kracíkem a Martinem Kadlecem. Trhači toho ale nijak úspěšně nevyužili, naopak za vlastní brankou se rozjel Jiří Ticháček, který rychle přenesl hru zpět k Horákovi.
     
    51:28
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Martin Berčík – 2 min., hákování).
     
    52:15
    Lukáš Válek zblokoval v mezikruží přihrávku doleva od Matěje Zabloudila. Kališníci se posléze v pásmu osamostatnili a postupně vyjeli k soupeřově brance.
     
    53:03
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    První využitá přesilovka v utkání! Křižmo z levé strany dokázal procedit kotouč za záda kadaňského gólmana RIKU SIHVONEN, který si tak připisuje už druhou trefu v dnešním utkání. Asistence: Jaroslav Kracík a Jan Holý.
    53:03 Riku SIHVONEN - 4:0
     
    53:54
    Souboj o kotouč u pravého mantinelu na dostřel Královy branky dlouhou nemohl najít svého vítěze. Až nakonec se Trhačům povedlo vyslat střelu na litoměřického gólmana, který ale kotouč celkem snadno zachytil.
     
    55:09
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Trhači ale rychle snižují! Po delším ostřelování litoměřické svatyně se z levého kruhu dostal k přesnému zakončení LUKA ZORKO, který pod velkým úhlem vymetl pavučiny za zády Tomáše Krále. Asistence: Matěj Zabloudil.
    55:09 Luka ZORKO - 4:1
     
    55:41
    Martin Kadlec krouží s kotoučem v útočném pásmu a hledá vhodnou pozici pro střelecké zakončení.
     
    56:05
    Nepříjemnou ránu do hlavy schytal před brankou litoměřický kapitán Jan Výtisk. Už pro něj byly připravené nosítka, nakonec ale dokázal opustit ledovou plochu po svých, za což si vysloužil ovace od domácích fanoušků.
     
    56:36
    Na puku jsou ovšem stále hráči Kadaně. Sám se do útočného pásma probil Tomáš Bernat. Cestu mu sice mezi kruhy zkřížili dva domácí hráči, puk se ale doklouzal až ke Královi, který ho přikryl u ledu.
     
    57:27
    Záhy se ale Trhači museli vrátit k vlastní brance, kde otáleli s rozehrávkou.
     
    57:53
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Jeden samostatný únik a Kadaň snižuje už na rozdíl dvou branek. Středem ledové plochy si najel těsně před Královu branku JAKUB ŠTOCHL a celkem snadno umístil kotouč za jeho záda. Asistence: Marek Konášek a Zdeněk Zabloudil.
    57:53 Jakub ŠTOCHL - 4:2
     
    58:32
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    V samém závěru utkání se utrhl pytel se vstřelenými góly! Rychlou kombinaci uklidil přesně za záda Adama Horáka ONDŘEJ PROCHÁZKA, který tak opět navýšil vedení domácího týmu. Asistence: Jaroslav Kracík a Martin Kadlec.
    58:32 Ondřej PROCHÁZKA - 5:2
     
    58:51
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Marek Berka – 2 min., hákování).
     
    59:23
    Jiří Ticháček narušil kadaňskou přesilovkou souhru a rychle vyhodil kotouč k soupeřově brance.
     
    Konec zápasu.
     
    Trochu napínavější závěr třetí třetiny, alespoň, co se gólových tref týče. Nic to ale nezměnilo na tom, že litoměřický Stadion udržel vedení a v nové sezoně je stále doma nepokořen. Naopak Kadaň stále čeká na první vítězství a drží se v tabulce na posledním místě.
     
    Ode mne je to odsud z Kalich Areny pro dnešek vše, přeji hezký zbytek sobotního večera. (19:17:22)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 11. Chlubna (M. Kadlec, Válek), 20. Sihvonen (J. Holý, Válek), 40. Jebavý (Ticháček, Sihvonen), 54. Sihvonen (Kracík, J. Holý), 59. O. Procházka (Kracík, M. Kadlec) – 56. Zorko (M. Zabloudil), 58. Štochl (Konášek, Z. Zabloudil)


    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Sklíba) – Jebavý (A), Ticháček, Výtisk (C), J. Holý (A), Pinkas, Kottek, Černohorský – Válek, R. Přikryl, Sihvonen – O. Procházka, Kracík, M. Kadlec – Urban, Koláček, Konečný – Chlubna, Berka, Pajer.
    SK Trhači Kadaň: A. Horák (Gerstner) – M. Jáchym (C), Štochl (A), Zorko (A), O. Havlín, Kuboš, Hradecký – Kordule, Berčík, Routa – Bernat, S. Heffernan, M. Zabloudil – K. Heffernan, D. Čech, Z. Zabloudil – L. Koblížek, Švec, Konášek.

    Rozhodčí: Bejček, Čáp – Kokrment, Sedláček

    Diváci: 740
    thejrc.org