Třinec – Olomouc 1:5 (kon.) | Havířov – Vítkovice 1:5 (kon.) | Chomutov – K. Vary 2:8 (kon.)
Slavia – Kladno 0:1 (0:2 po s.n.) | Zlín – Pardubice 3:6 (kon.) | Motor ČB – Mladá Boleslav 0:5 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 0:1 (kon.) | Salzburg – Liberec 2:6 (kon.) | Jihlava – Sparta 6:3 (kon.)
HC Litvínov – Plzeň 0:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:8 (0:1, 0:5, 2:2)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 25.09.2021, 12:00 • ROCKNET ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 6. kolo
Partner:
     
    Třetí dějství bylo z pohledu gólů jediné vyrovnané. Domácí zkorigovali nepříznivý stav dvěma zásahy v závěru, kdy už Energie vedla o osm gólů a měla v brance druhého maskovaného mladíka, když ve 45. minutě nahradil Bočana, který ani jednou neinkasoval, Pavlovic. Piráti tak poměrně jednoznačně prohráli i třetí domácí duel. (13:58:39)
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Utkání už se viditelně jen dohrává. Oběma týmům je jasné, že vítěz už se nezmění.
     
    58:55
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak ještě jedna korekce ze strany Chomutova. TADEÁŠ SVOBODA si před brankou najel na Šilarův přesný pas od levého mantinelu a i přes obránce na zádech nastavil hokejku tak, aby překonal Pavlovice. Asistence: Tomáš Šilar.
     
    58:25
    Ve čtyřech na obou stranách se chtěl před branku dostat Šilar, jenže v pravém kruhu mu kotouč utekl a doklouzal až k připravenému Pavlovicovi, který bez problémů přerušil hru přikrytím puku lapačkou.
     
    58:05
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Alen Jurak – 2 min., vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Robin Sapoušek – 2 min., krosček).
     
    57:41
    Nabídku z pravé strany tečoval u levé Tučkovy tyče Lukáš Adámek, ale domácí gólman utěsnil všechny mezery ve svém postoji a následně puk pohotově přikryl lapačkou.
     
    57:13
    Sražená chomutovská střela skončila přes ochrannou síť mimo mantinely, takže se vhazuje po pravé ruce Pavlovice.
     
    56:29
    Vyroubal „centroval“ z rohu před branku, kde se po puku natahoval Jurak, ale v tísni ho nezasáhl dostatečně silně, aby změnil směr na hostující branku.
     
    55:30
    Piráti právě vstřelili branku!
    Čestný úspěch Chomutovských zařizuje jeden z jejich nejmenších hráčů, ne-li ten nejmenší. ONDŘEJ ČECH mezi kruhy šikovně tečoval Jandovo nahození od modré. Asistence: Jan Janda a Tomáš Šilar.
     
    54:52
    Seidler našel od zadního mantinelu před brankou Lukáše Adámka, jehož tentokrát Tuček vychytal.
     
    54:25
    V závěru početní výhody Benda přebruslil bránící hráče, ale z levé strany minul vzdálenější tyč Tučkovy branky. Domácí jsou kompletní.
     
    53:42
    Po střele z pravého kruhu si před brankou našel volný puk Kupčo, který ale stál zády k Tučkovi a jeho pokus z otočky byl zblokován do rohu.
     
    53:00
    Piráti vypíchli puk do středního pásma, jenže Energie v přesilovce rychle otočila hru a Benda se po nahození z levé strany snažil neúspěšně dorážet.
     
    52:25
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Filip Döring – 2 min., držení).
     
    52:10
    Tuček si vyjel za branku pro puk, který se jal hned rozehrát. Úplně se mu to nepovedlo, takže kotouč skončil mimo mantinely. Teč plexiskla byla slyšet na hony daleko, takže se jen vhazuje po levici domácího gólmana.
     
    51:39
    V závěru oslabení se ještě dral do zakončení Seidler, ale střelu přes obránce Tuček chytil. Karlovy Vary jsou v plném počtu.
     
    51:09
    Pavlovic betonem zastavil střelu od modré a hosté následně vyhodili přes všechny čáry.
    GSA

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 56. Čech (Janda, T. Šilar), 59. T. Svoboda (T. Šilar) – 2. L. Adámek (M. Adámek, Vogel), 24. Kusak (Ekrt), 27. Šmajda (M. Adámek, Vogel), 29. Vogel (Rymon, Krajčík), 29. Botoš (Pohanka, Vogel), 37. L. Adámek (Vogel, Kočí), 44. Šmajda (Kupčo, Rymon), 45. Ekrt (Benda, Kusak)


    Piráti Chomutov: Tuček (Pecháček) – Petrásek, Cestr, Janda, Pöschl, Pavlák – T. Šilar, Stárek, Čech, Jurak, T. Svoboda, Vostiňák, Adam, Černý, Vyroubal, F. Döring.
    HC Energie Karlovy Vary: Bočan (45. Pavlovic) – Benda, Pohanka, Krajčík, Blengino, Kočí, Vogel – Ekrt, Rymon, Botoš, Šlechta, Sapoušek, Šmajda, L. Adámek, Seidler, M. Adámek, Kupčo, Kusak.

    Rozhodčí: Sýkora – Brejcha, Goltsch
    thejrc.org