SHK Hodonín – Kopřivnice 2:4 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Děčín 2:1 (kon.) | Nová Paka – Letňany 5:4 (po pr.)
Příbram – Řisuty 7:2 (kon.) | Cheb – Tábor 8:7 (kon.) | Havlíčkův Brod – Klatovy 2:5 (kon.)
Vel. Meziříčí – Val. Meziříčí 3:2 (kon.) | Mostečtí Lvi – Jablonec n/N 8:3 (kon.) | Bílina – Hronov 5:0 (kon.)
Opava – Žďár n/S 6:4 (kon.) | Nový Jičín – Kometa Brno B 5:3 (kon.) | Kobra – Písek 6:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
HC Klatovy
Sobota 25.09.2021, 17:00 • Zimní stadion Kotlina • 2. liga skupina Jih (ČR) • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z havlíčkobrodské Kotliny pro dnešek vše, přejeme krásný zbytek sobotního večera. (19:15:48)
     
    Hosté si ve třetí třetině vypracovaný náskok nenechali vzít, naopak jej ještě navýšili. K vítězství je výrazně přiblížil gól z pětapadesáté minuty. Před koncem pak přidali ještě pátou branku, která dala výsledku definitivní podobu. Bruslaři tak přišli o domácí neporazitelnost, která trvala od 5. srpna, Klatovy naopak získaly první tři body v sezóně ze hřiště soupeře.

    Střely na bránu: 37:47
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Zřejmě v poslední šanci utkání se ocitl Jakub Čejka, který si ještě od mantinelu najel do pravého kruhu, odtud ale hostující bránu přestřelil.
     
    59:13
    Domácí hokejisté už jezdí po ledě se sklopenými hlavami. Z části za to může také fakt, že jejich poslední rozehrávka skončila zakázaným uvolněním.
     
    58:51
    Hosté kontrolují hru. Nastěhovali se do pásma Havlíčkova Brodu a Ondřej Chaloupek musí znovu zasahovat. Do lapačky ukryl střelu od modré čáry.
     
    58:17
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Hosté pravděpodobně pečetí své vítězství! Jiří Uhlík vyslal dopředu JOSEFA ROUBALA, který jel sám tváří v tvář domácího gólmana, kterého prostřelil prudkou a navíc přesně umístěnou ranou zápěstím! Asistence: Jiří Uhlík, Jindřich Sklenička.
     
    57:58
    Bruslaři se drží na kotouči, nemohou se ale dostat přes střední pásmo. Martin Nepokoj tak alespoň nahodil puk na bránu. Patrik Polívka jej zastavil a nechal přerušit hru, ta se tak posune do pásma hostů.
     
    56:53
    Domácí jsou v křeči. Hosté už se spíše jen brání, Havlíčkovu Brodu se ale nedaří. Patrik Vacík teď sice posunul puk do levého křídla na Marka Tecla, který hledal před bránu najíždějícího Davida Košťála, ten byl ale zablokovaný.
     
    55:26
    Hosté znovu vlétli do pásma Havlíčkova Brodu po pohledné akci. Na jejím konci stál Jiří Uhlík, jeho střelu z levého kruhu však Ondřej Chaloupek zastavil.
     
    54:26
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Západočeši odskakují do dvoubrankového trháku! Využili špatné rozehrávky Havlíčkova Brodu, po které dostal přihrávku na levý kruh PETR ERET, a ten se v dobré pozici nemýlil. Svoji střelu zápěstím umístil přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Jiří Beránek, Jakub Sysel.
     
    53:40
    Domácí v plném počtu.
     
    53:38
    Hosté se znovu tlačili do brankoviště, kde zakročil Michal Kliment. Odstrčil hostujícího obránce pryč od Ondřeje Chaloupka, hosté to nesou nelibě.
     
    53:26
    Jakub Procházka se hned po buly ve středním pásmu natlačil do pravého kruhu ke střele, Ondřej Chaloupek vyrazil puk levým ramenem.
     
    52:26
    Roman Čermák ve vlastní oslabení vyrazil dopředu, natlačil se za obránce a zkusil kličku do bekhendu, v tísni se mu ale nepodařilo zavěsit kotouč za brankářovy betony.
     
    51:52
    Hosté sice sebrali puk z buly, Havlíčkobrodští je o něj ale rychle připravili a dlouhým vyhozením se osvobodili.
     
    51:40
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kuchta – 2 min., nedovolené bránění).
     
    50:50
    Domácí obránci těsně před Ondřejem Chaloupkem nepříjemně tečovali soupeřovu střelu od modré čáry, domácí brankář ale dokázal reflexivně zakročit.
     
    50:23
    David Košťál vedl útočnou akci po pravém křídle, do tandemu mu ještě najížděl Vojtěch Holenda. Prvně jmenovaný útočník vzal situaci na sebe, nevystřelil ale přesně.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 7. Vacík (Tecl, J. Ludvík), 22. Kliment (Kalač, Kuchta) – 8. D. Roubal (J. Roubal, Uhlík), 24. J. Roubal (Uhlík, D. Roubal), 39. Sysel (Houdek, Eret), 55. Eret (Beránek, Sysel), 59. J. Roubal (Uhlík, Sklenička)


    BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Nedvěd) – Krejčí, Čermák, Nepokoj, Janoušek, Kliment, Najman – Čejka, D. Košťál, Bulín – Holenda, T. Ludvík (A), Voříšek (C) – Tecl, Kuchta (A), Kalač – Vacík, J. Ludvík
    HC Klatovy: Polívka (Pitel) – Sysel, Houdek, Sklenička, Kovářík Jánský – Kaiser, Kolda, Reitspies, J. Roubal, Fořt, Uhlík (A), Eret, D. Roubal (C), Kolář, Procházka, Beránek, Tulačka (A)

    Rozhodčí: Daniel Kraval – Tomáš Jiruška, Goran Jurak

    Diváci: 275
    thejrc.org