Kladno – Zlín 3:2 (po pr.) | Sparta – Kometa Brno 3:2 (po pr.) | Olomouc – Liberec 3:1 (kon.)
Motor ČB – Mladá Boleslav 1:6 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 5:2 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:5 (kon.)
konec
HC Olomouc
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 26.09.2021, 17:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:35
    Kváča opět sprintuje na střídačku! Liberec bude mít k dispozici přesilovku 6 na 4.
     
    58:17
    Ano, liberecká branka je prázdná, Petr Kváča je na střídačce!
     
    58:17
    Tomáš Filippi pálil z prostoru levého kruhu, Jakub Sedláček jeho ránu vyrazil do ochranné sítě. Hosté si berou oddechový čas. Zkusí hru v šesti?
     
    58:00
    Poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    50:24
    Od modré pálil Michal Birner a nebyl to vůbec špatný pokus! Jakub Sedláček zamrzl v rozkleku a kotouč se od zadní části jeho betonů odrazil nad branku. Teď měli domácí velké štěstí.
     
    47:39
    Samostatný únik i na druhé straně! Lukáš Kuccsera jel vstříc Petru Kváčovi, načež chtěl vystřelit podél betonů hostujícího gólmana. Stejně jako v případě Sedláčka, i tentokráte zvítězil brankář nad útočníkem.
     
    47:20
    V obrovské šanci se ocitl Marek Zachar, jenž jel zcela sám na Jakuba Sedláčka. Útočník Liberce mířil domácímu brankáři mezi nohy, avšak ten tento prostor včas utěsnil.
    44:23 Jan KÁŇA - 3:1
     
    44:23
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti využívají přesilovku opravdu rychle! JAN KÁŇA si sjel na hranici levého kruhu, odkud vypálil zápěstím přesně nad lapačku Petra Kváči. Asistence: Jiří Ondrušek a Lukáš Kucsera.
     
    44:07
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Derner – 2 min., hákování).
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:57
    Černého nahození od modré tečoval Petr Strapáč. Na Petra Kváču si ale nepřišel. Hosté jsou v plném počtu.
     
    36:59
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Michal Ivan – 2 min., podrážení).
    36:47 Petr JELÍNEK - 2:1
     
    36:47
    Liberec právě vstřelil branku!
    Přesilová hra sice skončila, avšak Liberec využil následného tlaku v útočném pásmu a snižuje na 2:1. O kontaktní branku se po úspěšné dorážce postaral PETR JELÍNEK. Asistence: Jaroslav Vlach a Mislav Rosandič.
     
    35:46
    Po zákroku Jakuba Sedláčka se před brankou Olomouce strhla mela. Nejvíce se do bitky zapojili Ladislav Šmíd s Janem Švrčkem. Rozhodčí oba borce posílají na trestnou lavici.
     
    34:41
    Sotva Liberečtí přežili vlastní oslabení, dostávají sami výhodu početní převahy. Na trestnou lavici usedá Lukáš Klimek, jenž se provinil podražením.
     
    34:32
    Hosté v plném počtu.
     
    32:30
    První přesilovou hru si zahrají také domácí. Na trestnou lavici jde za nedovolené bránění Jakub Rychlovský. Následuje komerční přestávka.
     
    31:35
    Lukáš Kucsera se ocitl osamocen před Petrem Kváčou, nicméně liberecký brankář proti jeho střele předvedl výborný zákrok!
     
    29:58
    Před brankou se zjevil úplně volný Michal Ivan, avšak tomu těsně před zakončením utekl puk z hole.
     
    26:03
    Marek Zachar mohl snížit po parádní ráně zápěstím z prostoru pravého kruhu. Jakub Sedláček ovšem na poslední chvíli utěsnil prostor mezi rukou a tělem, a drží tak dále čisté konto. Následuje komerční přestávka.
    23:45 David KREJČÍ - 2:0
     
    23:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Šestý zápas, sedmý gól! DAVID KREJČÍ využil přihrávky Jana Káni a poslal kotouč mezi nohy Petra Kváči. Asistence: Jan Káňa a Lukáš Kucsera.
     
    21:44
    Domácí v plném počtu.
     
    19:44
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Knotek – 2 min., vysoká hůl).
     
    19:24
    Domácí v plném počtu.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    17:58
    Obrovský závar před Sedláčkem po střele Ladislava Šmída. Před brankou se snažil dorážet Dávid Gríger, avšak Jakub Sedláček proti němu vytáhl brilantní zákrok!
     
    17:14
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Švrček – 2 min., podrážení).
     
    17:06
    David Krejčí nahrál do výborné střelecké pozice Vilému Burianovi, ten však bekhendem netrefil. Rychlý protiútok na druhé straně pak mohl zakončovat Jan Ordoš, avšak v klíčovém momentu, kdy mohl zakončovat do prázdné branky, mu kotouč přeskočil hůl.
     
    06:34
    Další velká šance v krátkém sledu, tentokráte se před libereckého brankáře dostal Vilém Burian, nicméně i tentokráte hostující strážce svatyně předvedl výborný zákrok.
     
    06:06
    V obrovské šanci na zvýšení skóre se ocitl David Krejčí, jenž dostal milimetrově přesnou přihrávku od Jana Káni. Petr Kváča se ovšem roztáhl v brankovišti a kličku největší hvězdě Hanáků lapil. Následuje komerční přestávka.
    05:32 Jan BAMBULA - 1:0
     
    05:32
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí vedou 1:0! Po přihrávce Petra Koloucha se dostal do výborné střelecké pozice na levém kruhu JAN BAMBULA, jenž propálil Kváču ránou zápěstím. Asistence: Petr Kolouch
     
    03:56
    V obrovské příležitosti se ocitl Jan Káňa, jenž dostal nabito na pravém kruhu. Útočník první formace ovšem branku přestřelil a puk skončil v ochranné síti.
    Marken.cz

    Lukáš Losleben

    Branky a nahrávky: 6. Bambula (Kolouch), 24. Krejčí (J. Káňa, Kucsera), 45. J. Káňa (Ondrušek, Kucsera) – 37. P. Jelínek (J. Vlach, Rosandić)


    HC Olomouc: J. Sedláček (Lukáš) – Ondrušek (C), T. Černý, Švrček, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Rašner – J. Káňa, Krejčí (A), Kucsera – Burian, J. Knotek (A), Navrátil – Klimek, Handl, Kunc – Strapáč, Kolouch, Bambula.
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), Melancon, Vitásek, Rosandić, Derner, M. Ivan – Birner (A), Filippi, Záborský – Ordoš, Gríger, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Faško-Rudáš – Rychlovský, A. Najman, Šír – Jiruš.

    Rozhodčí: Adam Kika, Pavel Obadal – Tomáš Pešek, Ondřej Malý
    thejrc.org