Kladno – Zlín 3:2 (po pr.) | Sparta – Kometa Brno 3:2 (po pr.) | Olomouc – Liberec 3:1 (kon.)
Motor ČB – Mladá Boleslav 1:6 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 5:2 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:2 (0:0, 1:2, 4:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 26.09.2021, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 334 diváků. (19:59:44)
     
    Hradečtí fanoušci si vyvolali hráče na děkovačku rovnou dvakrát, kapitán Radek Smoleňák pak ještě promluvil ke kotli a poděkoval fanouškům za atmosféru, která tady panovala.

    Zkrátka to dnes v Hradci bude povedený večer se vším všudy, bylo mi neskutečnou ctí vás dnešním trhákem kola provázet. Mějte se krásně, užívejte prodlouženého víkendu a někdy příště se na vás odtud, z města, které minimálně do dalšího derby východním Čechám vládne, na počtenou!
     
    Fantastický hokejový večer nemohl mít z pohledu domácích snad ani lepší tečku, rovnou čtyřgólovou třetí třetinu! Domácí ještě po dvou třetinách ztráceli jednu branku, jenže všechno nastartovala přesilovka v polovině 46. minuty. Jeremie Blain prostřelil Kloučka a rázem bylo srovnáno. Pokud se nezlomil zápas v tomto momentě, tak o pár chvil později určitě.

    Kelly Klíma v čase 45:43 totiž využil parádní přihrávku od Lalancetta a Dynamo rázem nevědělo kudy kam, Hradec byl živější a vytvářel si další tutovky. Dynamo sice mělo několik zajímavých šancí, například místo srovnání na 3:3 ale Říčka nastřelil tyčku. Prakticky hned z protiútoku na 4.2 navýšil Bohumil Jank a konečný výsledek ustanovil Christophe Lalancette.

    Střely na branku: 25 – 29 (10 – 8)
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Zápas se jenom dohrává. Oba fanouškovské tábory se vzájemně stihnou ještě pozurážet a v Hradci se dnes bude bouřlivě slavit!
    59:12 Christophe LALANCETTE - 5:2
     
    59:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sečteno podtrženo! Hradec přidává ve třetí třetině čtvrtý gól a pečetí výhru v prvním letošním derby! CHRISTOPHE LALANCETTE dostal přihrávku od Perreta do útočného pásma, a trefil z mezikruží prázdnou branku – 5:2! Asistence: Jordann Perret, Ahti Oksanen.
     
    58:48
    Začíná to být pomalu jasné. Pardubice mají na dvě branky už málo času a diváci povstávají.
     
    58:26
    Smoleňák srazil střelu Vály, ale nevyhodil. Nicméně jsou domácí zase o něco třem bodům blíže.
     
    57:52
    Ohromný závar před brankou Hradce a Blümel se dokonce radoval ze snížení, ale puk nakonec v nepřehledné situaci proskákal vedle tyče!
     
    57:21
    A to se teď děje, Pardubice už to hodily všechno na jednu kartu!
     
    56:53
    Cingel nedovolil Mikušovi rozjet útok zpoza branky, dá se však očekávat, že v momentě, kdy dostanou hosté kotouč pod kontrolu, půjdou do powerplay.
     
    56:42
    Říčka udělal při přechodu do útočného pásma kličku na modré, což pramenilo v ofsajdové postavení. Pardubice berou oddechový čas.
     
    56:09
    Blain sice mohl nastartovat situaci 4 na 3 ve středním pásmu, spokojil se ale jenom s faktem vyhodit kotouč a odjet střídat. Teď už si to domácí komplikovat nebudou.
     
    55:13
    Paulovič byl Perretem zablokován a ke kotouči se u Lukešovy branky nedostal. Mountfield dohrává utkání ve velké pohodě a vypadá to, že si připíše po velkolepém obratu tři body.
     
    54:16
    Pardubice již moc času na drama nemají. Hradec zodpovědně brání dvoubrankový výsledek a nepouští Dynamo do velkého tlaku.
     
    53:09
    V hale panuje skvělá atmosféra, utkání se pravděpodobně dohraje za mlhy, která se vlivem počasí rozlezla po celé hrací ploše.
    52:25 Bohumil JANK - 4:2
     
    52:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ve hře 5 na 5 dává Hradec čtvrtý zásah a tohle je reklama na hokej! BOHUMIL JANK vyjížděl do středního pásma a zastavil přihrávku letící na pravé křídlo. Rázem se díky nepovedenému střídání Pardubic ocitl s Oksanenem v brejku 2 na 1. Očekávala se přihrávka na finského útočníka, Jank to ale vzal na sebe a propálil Kloučka mezi betony – 4:2! Bez asistence.
     
    51:47
    Ihned po vyhraném buly hostí pálil Robert Říčka od modré, za Lukešem zazvonila jenom tyčka, od níž se kotouč odrazil směrem k brankové čáře a šel téměř podél celé šířky brankoviště! Tohle bylo pro Hradec velké štěstí.
     
    51:41
    Bezmála 100 sekund trvající martyrium Hradce ukončil svým zákrokem Štěpán Lukeš, již dobrou minutu chytající bez hokejky! Matej Paulovič (PCE) ale do něj sekal i nadále, za což schytal dvě minuty.

    Stejnou porci ale dostal i Richard Nedomlel (MHK), který Pauloviče pořádně sekl přes pracky a postrčil k mantinelu.
     
    51:09
    Domácí čtyřka fakticky jenom stínuje, Pardubice mají drtivý nápor. Tohle jsou neskutečné momenty utkání!
     
    50:33
    Pardubice tlačí, Blümelovu střelu zablokoval na pravém kruhu Nedomlel. Dynamo cítí, že to chce srovnat.
     
    50:03
    Petr Koukal (MHK) rozjetého Hecla sekl přes hokejku, což rozhodčí Pražák viděl a expeduje domácího harcovníka na trestnou lavici. Dynamo tak může napodobit svého rivala a přesilovku využít.
     
    49:36
    Hradečtí po konci přesilovky ztratili pásmo a Dynamo poslalo na led čerstvé síly. I díky tomu si vybojovalo přesilovou hru.
     
    49:04
    Devět sekund před koncem přesilovky Hradce přišlo přerušení hry a z ní pramenící strkanice, ve které byl aktivní Cingel. Rozhodčí ale dnes mají zápas naprosto pod kontrolou a nedopustili žádné větší potyčky.
     
    48:33
    Lev si sjel mezi kruhy, zatímco zpoza branky na něj čekal Cingel. Z mezikruží přišla střela domácí #30, Klouček vyrazil betony.
     
    47:48
    Koffer jenom odvezl puk do středního pásma, Hradec za frenetické podpory má ještě zhruba 80 sekund početní výhody 5 na 4.
     
    47:13
    Dynamu se po třetí inkasované brance zcela rozpadla hra. Lvi budou mít další přesilovou hru, Juraj Mikuš (PCE) jde ven za faul v útočném pásmu, konkrétně pak nedovolené bránění.
    45:43 Kelly KLÍMA - 3:2
     
    45:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Zhruba 6000 diváků na hradeckém zimáku explodovalo radostí, krátce po srovnávací trefě totiž Lvi otáčí zápas! Obrana Pardubic zcela vypadla z role a Lalancette na levém křídle měl dost času na rozmyšlení se, co dále. Na protějším křídle se mu parádně nabídl rozjetý KELLY KLÍMA, který trefil puk do vinglu, kam se Klouček už vůbec nestihl přesunout – 3:2! Asistence: Christophe Lalancette.
    45:28 Jeremie BLAIN - 2:2
     
    45:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru Hradec využívá a pod Bílou věží se jede pěkně od začátku! Lev podržel kotouč na levém kruhu a našel pod sebou na modré volného JEREMIEHO BLAINA, který na nic nečekal a od modré to napálil na branku. Puk nakonec skončil za Kloučkovými zády, ačkoliv to vypadalo na ještě jednu teč po cestě – 2:2! Asistence: Jakub Lev.
     
    44:50
    Smoleňák byl blízko druhé trefě! Pardubice nevyhodily a Jergl našel křížem zcela volného domácího kapitána, kterému stačilo trefit prázdnou branku. Jenže to se nestalo, Smoleňák vůbec netrefil přesně!
     
    44:10
    První přesilovka Lvů přichází až v 45. minutě! Robert Říčka (PCE) nezachytil pohyb Pavlíka na modré a zahákoval jej, za což jde na trestnou. Možnost pro Hradec srovnat? Možná.
     
    43:11
    Anděl objel celé útočné pásmo a stále hledal, komu by nahrál. Nakonec dojel zpátky do středního, kde o kotouč přišel a Hradec může útočit. Zejména v útočné třetině Pardubic se tvoří mlžný opar, dáno je to především tím, že jsou tribuny nad touto částí ledu obsazeny kotlem domácích i hostujících fans.
     
    42:12
    Oksanen zadovkou našel Lalancettea, který byl tísněn a o puk i přišel. Dynamo tak mohlo jet okamžitě na druhou stranu v situaci 2 na 2, kterou vracející se obránci vyřešili. Střela Koláře z druhého sledu pak skončila v Lukešově lapačce.
     
    41:13
    Paulovič z ostrého úhlu vystřelil jenom do bránícího hráče a Hradec okamžitě mohl jít vpřed. Velkou práci v tomto případě odvedl Oksanen, který projel podél prken až před Kloučka a zakončoval, ale pardubický gólman skvěle podržel svůj tým! Ani další dorážky se neujmuly a hosté poslali puk na icing.
     
    40:30
    Jergl spíše díky šťastnému odrazu od pardubické brusle projel až do útočného pásma, kde chtěl z vrcholku levého kruhu zakončovat. Ale skončilo to jenom zablokovaným pokusem, Dynamo otáčí hru.
     
    40:03
    Hradec sice vyhrál vhazování, ale dostal se záhy hned do ofsajdu. Přichází tak brzké přerušení hry a vhazování ve středním pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oproti první třetině předvedl Hradec určitě lepší výkon, můžeme si jenom domýšlet, jak by vypadalo utkání v momentě, kdy by Perret na startu periody proměnil samostatný únik. Pardubice naopak využily maximum z nabízeného možného a třetí třetina bude tak ještě velmi zajímavá. Rozhodně se ale hraje nadprůměrný duel.
     
    Kvalitní druhá třetina již branky nabídla. Padly celkem tři a pro Hradec to byla určitým způsobem sprcha po povedeném vstupu do třetiny. Dynamo ale na konci 25. minuty využilo dobrou rozehrávku Kloučka na Pauloviče, což nakonec využil Patrik Poulíček. Dlouho to vypadalo, že branka bude v této třetině jedinou, velkou možnost na druhou branku měl například Matěj Blümel, leč netrefil prázdnou kasu.

    I tak se ale dostali hosté na dvě branky náskoku v čase 35:26, když střelu Mikuše od modré tečoval mezi betony Lukeše David Cienciala a na platnosti nic nezměnila ani hradecká coach challenge. Lvi se ale dočkali snížení i tak. 31 sekund před koncem nahození Jordanna Perreta propadlo po teči pardubickým plejerem Kloučkovi mezi betony.

    Střely na branku: 16 – 21 (9 – 8)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:29 Jordann PERRET - 1:2
     
    39:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Snížení Hradce přichází 31 sekund před koncem! JORDANN PERRET se dostal bleskově na kotouč u vlastní střídačky a rozhodl se jej takovým polonahozením poslat na branku. Klouček by tento pokus pravděpodobně měl, ale teč jednoho z pardubických hráčů projíždějících před gólmanem mu puk seslala přímo mezi betony – 1:2! Bez asistence.
     
    38:13
    Hradec nutně potřebuje vstřelit do konce třetiny branku, aby nestahoval v poslední části dvě branky místo jedné. Prolomit se to pokusil Perret, který se obtočil okolo branky a poslal kotouč Kloučkovi na beton. Hostující gólman ale neměl žádné problémy a včas přerušil hru.
     
    37:37
    Jank nahodil jenom do útočného pásma, odkud ale vznikla mela v předbrankovém prostoru. Vála se natáhl do brankoviště a puk měl někde pod sebou, rozhodčím navíc hrací předmět zmizel z dohledu a přišlo tak přerušení hry. Následné postrkování rozehnali rozhodčí.
     
    36:53
    V přesilovce se Dynamo usadilo v pásmu až během poslední půlminuty. Hromový pískot doprovází jeho kombinaci a Hradec to pravděpodobně ubrání, zvláště v tom kontextu, když se Říčka nedostal ani do střelby z levého kruhu, kde měl nabito.
     
    35:26
    Podle nových pravidel náleží Hradci za neúspěšnou výzvu dvě minuty za zdržování hry. Ty musí odsedět Radek Smoleňák (MHK).
    35:26 David CIENCIALA - 0:2
     
    35:26
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Po komerční přestávce mělo Dynamo velmi dobré střídání, které mu přináši druhý gól! Střelcem byl DAVID CIENCIALA, Hradec ale vzal videochallenge! Rozhodl se uplatnit možnost přezkumu o postavení útočícího hráče v brankovišti.

    Přezkoumáním ale bylo zjištěno, že k nedovolenému bránění gólmanovi nedošlo, a tak branka platí! Robertson posunul puk na modrou pod sebe pro Mikuše, který se rozhodl pro střelu z nápřahu. Kotouč ještě lehce tečoval právě Cienciala přímo mezi Lukešovy betony – 0:2! Asistence: Juraj Mikuš, Dennis Robertson.
     
    34:33
    Kotouč se ocitl po vhazování v útočném pásmu hostí v ochranné síti, a tak je nařízena poslední komerční přestávka druhé třetiny.
     
    34:13
    Po rozhárané pasáži hry přichází zakázané uvolnění ze strany Hradce. Fantastický zápas pokračuje, domácí fanoušci by si ale přáli branku, která by vývoj duelu srovnala.
     
    32:46
    Vyhozený kotouč z pardubické strany letěl směrem k červené čáře hradeckého pásma velmi pomalu a Lukeš vyjel proti němu, aby mohl rozehrát. Jenže neodměřil vzdálenost od kotouče a Blümel byl proti němu výrazně blíže. Také se dostal k puku jako první, jenže z levého kruhu těsně minul křížem prázdnou kasu!
     
    31:42
    Perret nechával těžký kotouč na modré Oksanenovi, který vyjížděl z ofsajdu a měl to složité na koordinaci. Také se mu puk zpracovat nepodařilo, Dynamo však vyhazuje jenom na icing.
     
    30:46
    Smoleňák se dostal ke kotouči a až překvapivě snadno šel do zakončení. Klouček střelu možná i podcenil a vyrazil jenom před sebe, na dorážku se však nikdo nenabídl.
     
    29:42
    McCormack zastavil dlouhou Válovu přihrávku, nic z toho ale nevytěžil. Naopak Pardubice si otevřely o chvíli později cestu vpřed, která skončila střelou Koffera z levého kruhu. Koffer mířil nad helmu Lukeše, ale přestřelil.
     
    29:11
    Nad hájemstvím Kloučka se začíná tvořit lehký mlžný opar, pardubickému gólmanovi to ale vůbec nevadilo a proti pokusu Jakuba Lva od mantinelu na levém křídle zasáhl lapačkou.
     
    28:35
    Oksanen byl v útoku hodně aktivní a rozdával přihrávky, ta poslední pro Orsavu, která mohla znamenat následnou střelu, ale byla nepřesná. Dynamo vyhodilo.
     
    27:36
    Košťálek dostal prostor na modré, čehož využil ke střeleckému pokusu. Lukeš jej vyrazil špičkou betonu a na dorážku se hned chystal Říčka, který však z otočky bekhendem těsně minul vzdálenější část branky!
     
    27:21
    Nedomlel si našel prostor na modré a poslal puk přímo na branku, načež se na teč v předbrankovém prostoru nabízel Jergl. Jenomže hrací předmět netrefil a Klouček sbírá do lapačky. Proto přichází přerušení a komerční brejk.
     
    26:25
    Klouček lehce povyjel a rozehrál kotouč, jenže Pardubice se dále než za vlastní obranné pásmo nedostaly. Hradec zvýšil aktivitu a začal napadat až u branky Dynama.
     
    25:48
    Orsava dojížděl vyhozený kotouč, nestihl to ale již před červenou lajnou, tudíž dochází k odpískání zakázaného uvolnění na domácí straně.
    24:57 Patrik POULÍČEK - 0:1
     
    24:57
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice nejenže dorovnaly tempo ze začátku druhé třetiny, ale také dávají vedoucí branku! Klouček dlouhou přihrávkou na levém křídle našel na útočné modré Pauloviče, který se dostal před obránce a z ostrého úhlu najížděl na kasu. V ideální chvíli si všiml PATRIKA POULÍČKA, který se trefil přesně nad beton přesunujícího se Lukeše – 0:1! Asistence: Matěj Paulovič, Milan Klouček.
     
    23:52
    Lvi vstoupili do druhé třetiny ve velkém stylu a rivala zatlačili u vlastní branky. Ale nejvýraznější šance utkání zůstala nevyužita, Pardubice mezitím postupně stíhají dorovnávat tempo.
     
    22:56
    Tlak Hradce po šanci Perreta pokračuje. Koukal měl dost času za brankou a našel mezi kruhy volného McCormacka, který už si to rovnal na střelu. Švihem ale nechal puk za sebou a stadionem to jenom zklamaně zahučelo.
     
    21:59
    Hradec měl velkou šanci na úvodní branku! Mistr úniků Jordann Perret jel po propadu pardubické obrany od modré sám na kasu a zkoušel překonat Kloučka mezi betony, ale neuspěl! Neujmula se ani následná dorážka Oksanena.
     
    21:33
    Nakládal udržel puk na holi za vlastní brankou a přinesl klid do hry. Oba týmy střídají, lépe na tom je pro tento moment Hradec, který má střídačku hned vedle útočného pásma.
     
    21:03
    Nakládal udržel puk na holi za vlastní brankou a přinesl klid do hry. Oba týmy střídají, lépe na tom je pro tento moment Hradec, který má střídačku hned vedle útočného pásma.
     
    20:36
    Robertson ale kotouč získal a vyhodil ho až do útočného pásma Hradce. Domácí však nic moc směrem dopředu nevymysleli a Pardubice měly druhý pokus, ten již skončil ofsajdem.
     
    20:03
    Nadvakrát odkládané vhazování nastartovalo druhou třetinu derby, úvodní buly šlo pro Hradecké, kteří na nic nečekali a hned přejeli do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina v parádním tempu je za námi a nenabídla nám ani jednu branku. Pardubice byly aktivnější zejména v pasáži od 7. do 16. minuty, kdy Hradci zle zatápěly a měly několik solidních příležitostí, které nevyužil nikdo z jejich hráčů. Agilní byl zejména David Cienciala s Adamem Musilem, kteří dohromady vyprodukovali čtyři střely.

    Hradec ožil až v závěru první třetiny, kdy si vytvořil několik příležitostí a měl zajímavé akce v předbrankovém prostoru, ani jednu akci ale nevyužil a stav je tak bezbrankový. V první třetině nedošlo ani k žádnému vyloučení, derby se dnes sice hraje tvrdě, ale čistě.

    Střely na branku: 6 – 10
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Cingel přiťuknul pro Blaina, který nestřílel, nýbrž nahodil za branku Kloučka. To ale stačí, a tak první třetina skončí bez branek.
     
    18:56
    Hradec sice ztratil pásmo, hosté ale poslali dopředu Blümela, který byl v signalizovaném ofsajdu. Proto si domácí převzali puk zpět a dohrávají třetinu před brankou Kloučka.
     
    18:37
    A Mountfield v této pasáži tlačí, třetí útočná formace rozvířila vzduch před pardubickým gólmanem a nikdo pořádně nevěděl, kde je kotouč. Akci ukončil až hvizd rozhodčího.
     
    17:52
    Jergl obtěžoval ve středním pásmu Musila s Nakládalem, až puk od nich získal a nastřelil jej na Kloučkovu branku. Pomalu vstupujeme do samotného závěru první třetiny.
     
    17:09
    Pilař zašlápl puk přímo před vlastní střídačkou a bojují o něj oba celky, ale Hradec z toho vyšel hůře. Velmi aktivní David Cienciala jako první puk dostal a jal se střílet, pokus na bližší tyč Lukeš lapil.
     
    16:08
    Oksanen zpoza branky našel mezi kruhy Lalancettea, který na nic nečekal a opřel se do toho. Klouček vůbec nic neviděl, jenom reflexivně nastavil lapačku nad helmu, kam nakonec i kotouč letěl!
     
    15:26
    A také z toho mohlo být vedení jižních sousedů, Ciencialu ani jeden z obranné dvojice neodstavil před kasou od kotouče a už se chystal na střelu, jenže Lukeš po kotouči zkrátka skočil, což bylo ve finále nejlepší řešení.
     
    15:02
    Další zakázané uvolnění Lvů, kteří skutečně nehrají moc povedenou první třetinu. Pardubice jsou v pásmu rozhodně častěji a vypálily již devětkrát, zatímco Hradec jenom třikrát.
     
    14:13
    Musil se zbavil před vlastní střídačkou McCormacka a byla z toho situace 3 na 3. Sražená následná přihrávka skončila až na protější straně a Cienciala vracel puk z ostrého úhlu do ohně, ale Lukeš prostor mezi betony utěsnil.
     
    13:08
    Oksanen zůstal na ledě i po přerušené hře a vyhozený kotouč si našel jako první. Proto s ním mohl pokračovat dále a zkusil z levého kruhu prostřelit beka před sebou mezi nohama, ale ten to nedovolil.
     
    12:30
    Oksanen se snažil táhnout kontr středem, ale Paulovič jej zezadu dojel a čistým způsobem obral o puk. Domácím se následně nepodařilo pokračovat v tažení a je z toho jenom zakázané uvolnění.
     
    12:19
    Kelly Klíma vystoupil proti střele Nakládala a schytal to přímo na nechráněnou část ruky. Zbytek střídání však odjezdit musel, vysvobodil ho i pardubický ofsajd. Rohlík pokračoval ve hře v útoku v momentě, kdy byl puk ve středním pásmu.
     
    11:28
    Pardubice jsou v této části utkání jednoznačně lepší a Hradec je jako na řetízkovém kolotoči! Domácí obrana ale celou situaci ustála, všechny pokusy zblokovala a Smoleňák vyvezl až za Kloučkovu kasu!
     
    10:45
    Třetí dynamácká lajna se rychlým pohybem dostala až do šance, kdy nejprve Kousal střílel z levého kruhu, Lukeš viděl puk až v poslední chvíli a vyrazil jej před sebe, kde operoval Camara. Ani jeho dorážka ale nebyla úspěšná, Lukeš si poradil!
     
    10:03
    Jank objel branku a založil útok, načež ve středním pásmu pustil kotouč na Pilaře, který obstaral zbytek celé akce. Klouček vyrazil betonem.
     
    08:58
    Paulovič se po vyhraném buly nastartoval na pravém křídle a předkládal do předbrankového prostoru na spoluhráče. Do přihrávky mu ale vstoupil Kalina, který lehce vystrašil tribuny, neboť srazil puk přímo na beton Lukeše. Oba jmenovaní si s tím však poradili a hraje se dále.
     
    08:13
    Zase jsme v útočném pásmu Hradce. Gaspar se dostal při rozehře rovnou dvakrát pod tlak, ale dokázal z toho vybruslit. Domácí však jenom vyhazují do středního pásma a zatím jim chybí lepší mezihra.
     
    06:58
    Musil dostal za brankou u mantinelu pár hrazd od Blaina, dokázal ale pokračovat ve hře a najít na modré Košťálka, který bez přípravy střílel. A pokus to byl nebezpečný, došlo totiž k jemné teči a Lukešovi se puk po vnější straně tyče svezl do boční sítě!
     
    06:41
    Po dlouhé době přešli Hradečtí do útoku a hned se to v přerušené hře postrkovalo, nebylo to ale nic zásadního. V komerční přestávce si hradečtí fanoušci dobírají pardubického rivala skrze výsledky posledních mládežnických derby, ze kterých má Hradec celkové skóre 8:3.
     
    06:22
    Ale tlak Pardubic pokračuje dále. K odraženému puku se dostal Vála a nastřelil jej z mezikruží, tečovaná střela proskákala vedle Lukešovy tyče.
     
    05:52
    Nakonec to rozhodl Kolář, jehož pokus neměl skoro žádné parametry, Perret proto snadno vzal kotouč a vyhodil jej do středního pásma. To domácím prozatím stačí.
     
    04:59
    Už dobrou minutu se odehrává zápas v obranném pásmu Hradce. Zatímco Dynamo tak může točit hráče, Hradec nikoliv, což je již pořádně znát.
     
    04:13
    Říčka si nabruslil mezi kruhy a následně pustil puk za sebe na Košťálka, který střílel přes bloky. Kotouč ale jenom zaduněl o zadní hrazení za brankou, Lukeš neviděl přes clonu ale vůbec nic.
     
    03:33
    Smoleňák nahrál o mantinel na levou stranu, kde startoval Cingel, přihrávka ale byla hodně dlouhá a slovenský forvard ji nedobruslil. Když už to ale vypadalo, že akci převezme Jergl a půjde do zakončení, tak čárový rozhodčí pískl ofsajd.
     
    02:59
    Zajímavou akci předvedl McCormack, který si vyjel od modré až za Kloučkovu kasu a vracel puk okamžitě před branku. Menší zmatky v pardubickém brankovišti pramenicí z této střely vyřešili hosté icingem.
     
    02:12
    Nedomlel si nebral servítky s Heclem, který přejmul puk na útočné modré a dělal si kličku na střed. Dal mu čistý strom, načež byl odměněn potleskem domácích fanoušků.
     
    01:39
    Lvi využili k rychlému kontru střídání Pardubic, kdy odjeli tři hráči najednou a vznikl tak prostor na vzdálenější straně ledu od střídaček. Kalina zamířil jenom doprostřed branky, Klouček zasahuje lapačkou a přerušuje hru.
     
    00:56
    Kelly Klíma podržel hru za brankou Kloučka a rozdal na modrou, jenže došlo k hradecké ztrátě. A Dynamo jelo 2 na 1, přičemž Poulíček to vzal na sebe z pravého křídla. Prostor mezi betonem a rukou Lukeše sice našel, puk ale neskončil mezi třemi tyčemi!
     
    00:36
    Říčka se dostal přes střední pásmo velmi snadno a s couvajícím bekem před sebou se rozhodl střílet z vrcholku kruhů. Lukeš sice nastavil lapačku, ale havířovský odchovanec nezamířil přesně. Pokus byl navíc sražen do ochranné sítě.
     
    00:02
    První letošní derby začíná a buly vyhrálo Dynamo, které se vrhlo vpřed. Ale dlouhého trvání pobyt v útočném pásmu neměl, Smoleňák přebral puk a vyvezl jej až za branku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zatímco domácí Lvi se dočkali bouřlivého přivítání od narvané tribuny na stání za brankou Kloučka, Pardubice logicky vítal hromový pískot. Zkrátka to dnes bude pořádná bitva!
     
    -11
    Ještě jednou vám přeji krásné odpoledne z metropole východních Čech! Mezi fanoušky to vře už od úvodu, oba tábory si vyměňují pozdravy ještě vůbec předtím, než jeden z týmů vyjede na led. Hostující sektor je napěchován do posledního místečka, domácí sektor na stání taktéž hlásí solidní zaplněnost. Návštěva se může pohybovat okolo čtyř tisíc diváků.
     
    -12
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – Kelly Klíma, Lev (A), Orsava – Perret, Lalancette, Oksanen – R. Pilař, Koukal, Lamper.

    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Frodl) – Robertson, Košťálek, Mikuš, Nakládal (C), Vála, J. Kolář (A), Hrádek – Říčka, A. Musil, Cienciala – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – Hecl, R. Kousal, Camara – Koffer, Anděl, Rohlík.

    Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Lederer, Rožánek.
    Zvládne Mountfield domácí východočeské derby?
     
    MOUNTFIELD HK
    6. místo, 11 bodů, skóre 14:10, bilance 3-1-0-2

    Po loňském rozporuplném ročníku opustilo Hradec několik jmen, mezi nimi byl například i gólman Marek Mazanec, který přestoupil k třineckým Ocelářům, do Brna pak odešel odchovanec Radovan Pavlík. Na druhé straně přišel obránce Petr Kalina ze Sparty, ze zahraničních například Ahti Oksanen z finského KooKoo.

    Hradec má jenom o bod méně, který ztratil ve Zlíně, kde vyhrál 3:2 po samostatných nájezdech. Jinak se mu daří výsledkově zcela stejně, úvod ročníku však na rozdíl od Dynama neměl tříbodovou tečku. V těsném duelu s Libercem padl Mountfield 0:1, což však ale vykompenzoval třemi výhrami v řadě, kde to vždy utáhl na tři vstřelené branky. V Chomutově vynuloval Kladno, následně se odvděčil tří tisícovkám diváků těsnou výhrou nad Energií, a to poměrem 3:2.

    Mrzet může Lvy prohraný duel s Třincem, který měli rozehraný náramně. Po první třetině vedl Hradec nad mistrem 2:0 a čekalo se, že z toho budou tři body. Třinec však srovnal na začátku 50. minuty a gólem Miloše Romana z času 56:15 urval cenné tři body z hradeckého ledu. Chuť si však spravili Hradečáci v Olomouci, kde zásluhou úniku Jordiho Perreta ve třetí třetině vyhráli 3:2.
     
    HC DYNAMO PARDUBICE
    4. místo, 12 bodů, skóre 22:17, bilance 4-0-0-2

    Po loňském konci ve čtvrtfinále do toho v Pardubicích řízli a přivedli zajímavá jména do týmu. V brance je jasnou jedničkou Dominik Frodl, kterého si klub vyhlédl v Plzni, ze Sparty přišel obránce Jan Košťálek, do útoku pak například David Ciencala, ten se přestěhoval z Mladé Boleslavi.

    A výsledkově si zatím Dynamo nevede vůbec špatně. Ročník zahájilo dvěma výhrami v řadě, nejprve v otvíráku sezóny přejelo trápící se Plzeň poměrem 4:0, na což navázalo velkolepým obratem v Boleslavi, kde se zvedlo ze stavu 1:3 a byly z toho tři body po výsledku 4:3. Náročný los pokračoval pro Pardubice i dále, na domácím ledě přivítaly v tradičním souboji Spartu. Pražané si domů odvezli výhru 5:2, Pardubicím se posléze nedařilo ani na Kometě.

    Na vítěznou vlnu se však Pardubičtí vrátili v Litvínově, který vyplenili sedmi brankami a duel s Motorem zvládli taktéž, když rozhodující trefa na konečných 3:2 přišla v 55. minutě.
     
    Krásné nedělní odpoledne z východočeské metropole! Naposledy to bylo 13. srpna 2020, co se souboj o krále východních Čech odehrál s diváckou podporou. 750 diváků tehdy sledovalo hradeckou výhru 6:5 v prodloužení.

    Od té doby fanoušci obou táborů čekali na to, aby mohli vzájemné souboje sledovat. Možnost vyprodat ČPP Arénu přichází v neděli, kdy se od 17:20 oba rivalové utkají.

    Letošní premiérové derby bude mít určitě náboj, Pardubice mohutně před novou sezónou zbrojily a cíle si dávají nejvyšší, Hradec naopak po neúspěšné misi s koučem Růžičkou změnil herní styl a filozofii. Určitě se tak bude na co těšit, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:20.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 40. Perret, 46. Blain (Lev), 46. Kelly Klíma (Lalancette), 53. Jank, 60. Lalancette (Perret, Oksanen) – 25. Poulíček (Paulovič, Klouček), 36. Cienciala (Mikuš, Robertson)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – Kelly Klíma, Lev (A), Orsava – Perret, Lalancette, Oksanen – R. Pilař, Koukal, Lamper.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Frodl) – Robertson, Košťálek, Mikuš, Nakládal (C), Vála, J. Kolář (A), Hrádek – Říčka, A. Musil, Cienciala – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – Hecl, R. Kousal, Camara – Koffer, Anděl, Rohlík.

    Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Lederer, Rožánek

    Diváci: 5 334
    ocianews.com