Kladno – Zlín 3:2 (po pr.) | Sparta – Kometa Brno 3:2 (po pr.) | Olomouc – Liberec 3:1 (kon.)
Motor ČB – Mladá Boleslav 1:6 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 5:2 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:5 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
1:6 (0:2, 1:2, 0:2)
BK Mladá Boleslav
Neděle 26.09.2021, 17:00 • Budvar aréna • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec, hosté dnes byli lepším týmem a po zásluze si odnášejí tři body. Motor dnes měl také pár střeleckých příležitostí, nicméně ztroskotal na efektivitě a také na dobře chytajícím Růžičkovi, který dnes nastoupil teprve do druhého duelu v sezoně.

    Nejlepším hráčem domácího týmu byl zvolen Milan Gulaš, za hosty pak Pavel Kousal.

    Z Budvar arény je to tedy pro dnešek vše. Budeme se těšit u dalších extraligových soubojů. (19:26:48)
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Percy poslal přihrávku na volného Milana Gulaše. Ten zkusil své štěstí z nápřahu, nicméně našel jen prostředek branky, kde byl opět připravený Růžička, dnešní zápas pomalu končí.
     
    59:02
    Lukáš Pech poslal šikovně kotouč před branku, kde k němu měl blízko Ondráček. Růžička se položil na led a puk za svá záda nepropustil. Kotouč naopak přikryl pod výstrojí. Bude se tak vhazovat v obranné třetině domácích.
     
    58:34
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jan Dufek – 2 min., hrubost).
     
    57:20
    Na dnešní zápas si našlo cestu 5807 fanoušků.
     
    56:46
    Zápas se pomalu blíží ke svému konci. Oba týmy už jsou smířeny s tím, jak dnešní duel dopadne. Sympaticky působí kotle obou fanoušků. Domácí stále fandí, stejně tak se po celé utkání výrazně prezentují i hostující příznivci.
     
    55:32
    Jiří Ondráček se sympaticky dral dopředu. Jeho následná střela, kdy ukořistil puk, šla do horního růžku. Ovšem Růžička si tento nebezpečný pokus pohlídal a puk vyráží mimo.
    55:05 Pavel PÝCHA - 1:6
     
    55:05
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Nůžky mezi domácím a hostujícím týmem se rozevírají. David Šťastný našel exbudějovického PAVLA PÝCHU, a ten se trefil výstavně. Asistence: David Šťastný.
     
    54:21
    Hostující celek je již nastěhován v útočném pásmu a rozjíždí přesilovkovou kombinaci. Uvidíme, zda se dočkáme šesté branky v českobudějovické kleci.
     
    53:20
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Matouš Venkrbec – 2 min., napadení).
     
    53:20
    Českobudějovičtí hokejisté se budou muset bránit. Bude se vhazovat po pravé ruce gólmana Strmeně.
    51:28 Jan DUFEK - 1:5
     
    51:28
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Je s největší pravděpodobností rozhodnuto. Claireaux vybojoval kotouč nedaleko brankoviště, pak ho poslal na najíždějícího JANA DUFKA, který bez problémů Strmeně propálil. Asistence: Valentin Claireaux.
     
    50:46
    Jindřich Abdul působí dnes velmi aktivním dojmem. Najíždí si napřihrávky, bojuje o kotouč. Zatím to ale na kýženou přesnou trefu nestačí. Nyní poslal zpoza branky přihrávku, ovšem nikdo z jeho spoluhráčů nestál, jak by bylo potřeba.
     
    49:45
    Na ledové ploše toho nyní není moc k vidění. Oba týmy se nemohou udržet v útočném pásmu. Ani jeden z brankářů tak nemusí být v pohotovostí.
     
    48:32
    Pláněk využil prostoru na modré čáře, a tak vystřelil směrem na Strmeně. Ten ale nakonec zasahovat nemusí, neboť puk neprošel přes val clonících hráčů.
     
    47:34
    Jindřich Abdul nabral parádní rychlost a snažil se najet si na přihrávku. Tu málem dostal, ovšem spoluhráč mu ji neadresoval příliš přesně.
     
    46:34
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Milan Gulaš – 2 min., podrážení).
     
    46:09
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Martin Pláněk – 2 min., faul kolenem).
     
    45:32
    Jan Štencel dostal kotouč na modrou čáru po vhazování, vydal se podél mantinelu a zamířil k bližší tyčce. Tam byl ale opět pohotový Růžička, který neměl se zákrokem problém. Růžička dnes chytá velmi dobře, působí velmi klidným dojmem.
     
    43:47
    Mladoboleslavští hráči se dostali do rychlého protiútoku, ten ovšem gólem nekončí, neboť poslední obránce včas zasáhl a uhánějícího protihráče nepustil za svá záda.
     
    43:47
    Motor se drží v útočném pásmu. Štencel nyní pálil od modré čáry, nicméně ani jeho pokus nebyl z těch nejpřesnějších a končí jen na zadním mantinelu.
     
    42:20
    Roman Vráblík si klepl o přihrávku, načež ji v útočném pásmu také dostal. A vyslal velmi razantní dělovku. Ta ale končí opět jen mimo tři tyče.
     
    41:32
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Pavel Pýcha – 2 min., sekání).
     
    40:57
    Českobudějovičtí se dostali hned zkraje periody do dobré střelecké pozice. Růžička je ale i tentokrát velmi přesný a kryje i tuto šanci.
     
    40:01
    Střídání v týmu Motor České Budějovice: ze hřiště odchází Dominik Hrachovina, přichází Jan Strmeň.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další perioda začne v 18:50.
     
    S koncem druhé periody je k vidění ještě rozdmýška mezi oběma týmy. Vondrka zůstal po střetu ležet na ledové ploše. Za asistence spoluhráčů už odjíždí na střídačku. Snad tedy bude domácí zkušený hráč v pořádku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Jindřich Abdul je dnes velmi aktivní. Nyní napadal soupeře a dostal se až ke střele. Jeho následný pokus ale Růžička kryje, hostující gólman byl pohotový.
     
    38:22
    Byl to Bernard, kdo dostal rychlou přihrávku a vystřelil. Jeho pokus Dominik Hrachovina kryje bez problémů.
     
    37:43
    Českobudějovičtí hokejisté schytaly velmi studenou sprchu v podobě čtvrté branky. Do té doby byli velmi aktivní a snažili se snížit, tato soupeřova trefa jim ale vzala vítr z plachet.
    36:41 Ondřej NAJMAN - 1:4
     
    36:41
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Opět je to o tři přesné trefy. ONDŘEJ NAJMAN dostal rychlou přihrávku do útočného pásma. Zde přebruslil domácího beka a rychlou střelou překonal Hrachovinu. Asistence: Pavel Kousal, David Bernard.
     
    35:24
    Motor po vhazování měl dobrou šanci. Bindulis dostal přihrávku na modrou čáru. Odtud pak z nápřahu posílá dobrou střelu jen doprostřed branky, kde byl připravený Růžička.
     
    34:46
    Českobudějovičtí hokejisté dostali s první brankou potřebnou motivaci. V uplynulých okamžicích jsou o něco lepším týmem a snaží se snížit soupeřův náskok.
     
    33:10
    Jiří Ondráček se dostal po dobré přihrávce do samostatného úniku. Ondráčkův pokus byl velmi razantní, ovšem končí jen těsně mimo branku!
     
    32:40
    Mladoboleslavští hokejisté musí trpět vhazování v obranném pásmu po zakázaném uvolnění, nicméně s verdiktem rozhodčích nejsou úplně spokojeni.
     
    32:10
    Daniel Voženílek vybojoval kotouč a nepustil hosty do útoku. Motor pak nebyl vůbec daleko od toho, aby přidal i druhou branku. Domácí fanoušci si přesto žádají branku a tlak Jihočechů pokračuje.
    30:50 Martin HANZL - 1:3
     
    30:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme to o dvě branky. Motor prolomil svou střeleckou smůlu. MARTIN HANZL byl blízko branky, kam se k němu kotouč dostal od Gulaše. A domácí hráč pak poprvé prostřelil Růžičku, stačilo mu jen nastavit hůl. Asistence: Milan Gulaš.
     
    30:02
    Bičevskis dostal puk do dobré pozice, ale jeho spoluhráči nebyli před brankou, kam směřoval puk. Bičevskisova přihrávka tak přišla vniveč.
     
    29:35
    Českobudějovičtí si vybojovali vhazování v útočném pásmu. To ovšem až po komerční přestávce.
     
    28:47
    Jan Dufek nyní opět mohl přidat branku. Byl v prostoru mezi kruhy, kam se k němu dostal kotouč. Z nápřahu na Hrachovinu nevyzrál, domácí gólman totiž povyjel a střelu nějakým způsobem dostal mimo.
     
    27:43
    Nyní to v českobudějovickém útočném pásmu létá všude, jen ne do branky. Mladoboleslavští si můžou alespoň na chvíli oddychnout, Motor je ve středním pásmu.
     
    27:02
    Jiří Ondráček se ocitl přímo mezi kruhy, kam se k němu dostal kotouč. Potom ale výhodné pozice nevyužil a jen přihrál na Lukáše Pecha. Ten pak z výrazně horší pozice Růžičku neprostřelil.
     
    26:20
    Českobudějovičtí fanoušci stále podporují svůj tým, navzdory nepříznivému stavu. Třeba říci, že i Motor měl několik dobrých šancí, byť zatím mu schází efektivní koncovka.
     
    25:49
    Roman Vráblík dostal kotouč na modrou čáru. Odtud si pak sjel na kruh, odkud vypálil. Jeho pokus ale Růžička drží ve výstroji a nemá s ním výraznější problém.
     
    24:47
    Českobudějovičtí fanoušci si žádají video, ovšem to si trenérský štáb zřejmě nevybere. Boleslav tak vede o tři branky.
    24:47 Maris BIČEVSKIS - 0:3
     
    24:47
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté se radují z tříbrankového vedení. MARIS BIČEVSKIS si najížděl před branku a dostal přihrávku. Hrachovina neměl možnost přemístit se. Bičevskis tak neměl problém zvýšit vedení. Bez asistence.
     
    23:55
    Jan Dufek dostal kotouč na pravé křídle. Odtud to pak zkusil z první. Jeho pokus ale neprošel. Motor ale kotouč na své hole ještě nedostal, Mladá Boleslav dále okupuje útočné pásmo.
     
    23:10
    Adam Raška nebyl daleko od třetí branky svého týmu. Objevil se sám před brankářem, ale prostor nevyužil. Mířil mezi betony. Hrachovina včas zaklekl a poradil si.
     
    22:40
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Roman Vráblík – 2 min., podrážení).
     
    22:13
    Miloš Kelemen dostal kotouč zhruba do prostoru mezi oba kruhy. Byl ale v těžké pozici, musel se ještě s kotoučem otočit a vystřelil. Jeho pokus ale nebyl přesný, letěl poměrně výrazně mimo levou tyč z brankářova pohledu.
     
    21:47
    Českobudějovičtí přesilovou hru nevyužili. Motor jen kombinoval, nicméně k pořádné střele, až na tu od Percyho, se nedostal. Budějovičtí se pak musejí bránit, Boleslav obrací hru k Hrachovinovi.
     
    20:34
    Percy dostal prostor v zahajovací formaci, tím pádem také v přesilovkové formaci. Zkusil to pak z pravého kruhu, ovšem jeho střela neprošla přes clonícího protihráče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:56.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Aktivnější v ní byli mladoboleslavští hokejisté, kteří se dostali do dvoubrankového vedení. Domácí tým pak ohrožovali v přesilových hrách, nicméně třetí gól již nepřidali. Za Motor pak měl největší šance především Gulaš, nicméně vyšel, stejně jako jeho spoluhráči, gólově naprázdno.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jan Stránský – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    19:33
    "My chceme gól," ozývá se z domácího kotle, a to před vhazováním v útočném pásmu Českobudějovických. Tak uvidíme, zda domácí hráči vyslyší přání svých fanoušků.
     
    19:10
    Jakub Kotala vystihl rozehrávku domácího celku. Pak se dostal ke střele z pravého kruhu. Mířil k bližší tyči, nicméně Hrachovina za pomoci vyrážečky dostává kotouč mimo nebezpečný prostor.
     
    18:37
    I tato přesilová hra je podobná té předešlé. Mladá Boleslav se sice drží v útočném pásmu, nicméně Dominik Hrachovina není nucen ke kterémukoliv výraznějšímu zákroku. Nicméně hrozba třetí branky v domácí svatyni stále visí ve vzduchu.
     
    17:24
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jan Piskáček – 2 min., napadení).
     
    17:03
    Hostující celek se stále drží v útočném pásmu a snaží se přidat třetí branku. Rozhodčí navíc zdvihá svou pravici, z domácích řad se tak bude opět vylučovat.
     
    15:39
    V dalším oslabení českobudějovického týmu se Boleslav drží v pásmu. Zatím si ale nepřipsala žádnou nebezpečnou střelu, která by Hrachovinu ohrozila.
     
    14:49
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jan Piskáček – 2 min., držení).
     
    14:10
    Milan Gulaš mohl také na opačné straně přidat branku. Jeho pokus zblízka branky ale také mezi třemi tyčemi nekončí! Růžička si tak může výrazně oddychnout. Následně hru na malý okamžik přeruší komerční pauza.
     
    13:38
    Mohlo to být rovnou o tři branky. Mário Lunter se dostal do samostatného úniku. Před Hrachovinou zakvrdlal s kotoučem, ale pak z bekhendu jen těsně přestřelil.
     
    12:45
    Milan Gulaš najel na pravý kruh z pohledu brankáře. Napřáhl a vystřelil. Jeho pokus ale zablokoval obětavě Pláněk.
     
    12:13
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jan Stránský – 2 min., hrubost).
     
    11:55
    Jan Štencel nahodil kotouč do útočného pásma, z čehož pak vznikla nepřehledná situace před Růžičkou. Voženílek byl blízko úspěšné dorážky, nakonec jej však jeden z obránců zablokoval.
     
    10:56
    Mladá Boleslav otočila hru hned na opačnou stranu hřiště. Zde se však její druhá útočná formace nedostala k ohrožení Hrachovinovy svatyně.
     
    10:07
    Po Růžičkově úspěšném zákroku hru přerušila komerční pauza. Nyní už se vhazuje po jeho pravé ruce.
     
    09:54
    Daniel Voženílek byl v útočném pásmu. Pak se zničehonic dostal ke střeleckému pokusu. Zkusil to do vzdálenějšího horního růžku. Růžička si trochu povyjel a pak lapačkou zakročil přesně, jak potřeboval.
     
    08:56
    Lukáš Pech si vzal kotouč na hůl ve středním pásmu a snažil se procpat skrze mladoboleslavskou obranu. Neúspěšně. Hostující defenziva ho obrala o kotouč a již s ním míří směrem Hrachovinova svatyně.
     
    07:57
    Jindřich Abdul dojel ke kotouči jako první. Bylo v útočném pásmu domácího celku. Z rohu pak posílá z prvního doteku kotouč před brankou, k jeho smůle tam ale žádný z jeho spoluhráčů není.
     
    07:29
    Martin Hanzl jel v útočném pásmu po pravém křídle. Odtud to pak zkusil k bližší tyči. Růžička byl ale i tentokrát pohotový a betonem vyráží i tento pokus.
    06:12 Pavel KOUSAL - 0:2
     
    06:12
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hostující tým jde do dvoubrankového náskoku. Po zaváhání domácího obránce se k puku dostal PAVEL KOUSAL, který byl sám před brankářem. A napodruhé zasunul z bekhendu až za Hrachovinova záda. Asistence: Jan Eberle.
     
    05:54
    Milan Gulaš dostal kotouč na své klasické místo při přesilové hře. Odtud pak vjel zhruba mezi oba kruhy, nicméně trefil jen beton hostujícího brankáře Růžičky.
     
    04:55
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jakub Kotala – 2 min., podrážení).
     
    04:37
    Stuart Percy dostal přihrávku od Lukáše Pecha. Poslední posila českobudějovického celku pak střílí jen těsně mimo vzdálenější tyč.
    03:47 Jakub KOTALA - 0:1
     
    03:47
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Mladoboleslavští se radují z první trefy, která přichází v přesilovce. Pavel Pýcha vystřelil z poměrně velké vzdálenosti, do jeho střely ještě vložil hůl JAKUB KOTALA. Na jeho teč pak Hrachovina nestačil zareagovat. Asistence: Pavel Pýcha.
     
    03:30
    Na přesilovce je hostující Pavel Pýcha, který to v Českých Budějovicích moc dobře zná. Nyní ale rozehrál nepřesně.
     
    03:08
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Martin Beránek – 2 min., vysoká hůl).
     
    02:24
    Začátek zápasu je víceméně opatrný z obou stran. Ani jeden z týmů nechce udělat zbytečnou chybu.
     
    01:47
    Václav Karabáček se hnal mezi dvěma hostujícími obránci k puku. Domácí útočník ale na puk nakonec nestačil, proti přesile neměl příliš šancí.
     
    01:03
    Vzápětí se hra měla rychle přemístit na opačnou stranu, tedy do obranného pásma domácích. Nepřesná rozehrávka hostí ale končí na zakázaném uvolnění.
     
    00:47
    Jindřich Abdul se hnal za přihrávkou. Už to vypadalo, že se dostane do útočné šance, jenže jeho spoluhráč přejel modrou čáru dříve, než bylo potřeba, a tak vidíme ofsajd i na opačné straně.
     
    00:11
    Mladá Boleslav vyhrála úvodní vhazování. Chtěl se dostat do útočného pásma, nicméně sudí ji přistihl v ofsajdovém postavení. Hra se tak vrací do středního pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou nastoupeny na hrací ploše. A dnes to očividně nebude souboj jen na ledě, ale také v hledišti. V kotli hostí je totiž početný počet mladoboleslavských fanoušků, kteří si udělali cestu na jih Čech.
    Budou Bruslaři dnes opět slavit?
     


    BK Mladá Boleslav

    Mladoboleslavský celek je na tom vcelku podobně jako ten jihočeský. Má jen o jednu výhru na kontě více, což ho řadí v tabulce na parádní třetí pozici, dokonce má stejně bodů jako první Karlovy Vary druhý Třinec (13). Boleslav si již poradila s Kometou, Plzní, Libercem a v posledním kole také proti Vítkovicím.

    V brance tohoto celku se šestkrát představil Gašper Krošelj, celková úspěšnost zákroků u něho činí 93,45 %. Nejproduktivnějším obráncem je potom Martin Švec s pěti body na kontě. V útoku se daří Davidu Šťastnému, celkem nasbíral čtyři body a čtyři asistence.

    Dle sázkových kanceláří je právě severočeský klub mírným favoritem dnešního zápasu.
     


    Motor České Budějovice

    Motor vstoupil do sezony celkem dobrými výkony. První kolo sice prohrál na ledě favorizovaného Třince, nicméně poté získal tři výhry v řadě, což ho v jeden okamžik vyneslo na první příčku tabulky. V následujících dvou utkáních ale v obou případech padl, dnes tak bude chtít tato klopýtnutí napravit.

    V minulém utkání proti Pardubicím šlo o velmi těsný výsledek. Pardubičtí o výhře rozhodli jedinou brankou až v závěrečných minutách. Duel chytal ve formě Dominik Hrachovina, který si připsal několik dobrých zákroků. Obecně potom v českobudějovickém klubu vévodí bodování avizovaná dvojice Gulaš – Pech. Druhý jmenovaný má na kontě devět bodů, Gulaš potom sedm.
     
    Hezký nedělní podvečer. Čeká nás další kolo extraligového hokeje. Na jihu Čech se utká domácí Motor proti Mladé Boleslavi.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 31. M. Hanzl (Gulaš) – 4. Kotala (Pýcha), 7. P. Kousal (Jan Eberle), 25. Bičevskis, 37. O. Najman (P. Kousal, Bernad), 52. J. Dufek (Claireaux), 56. Pýcha (Šťastný)


    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina – Štencel, Percy, Bindulis, Vráblík, Piskáček, Bučko, Štich – J. Ondráček, Pech, Gulaš – Abdul, M. Hanzl, Vondrka – Venkrbec, D. Voženílek, Karabáček – M. Beránek, Toman, Valský.
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Pýcha, Ševc, D. Moravec, Pláněk, Bernad, Fillman, Vacík – Kelemen, Adam Raška I, Šťastný – Lunter, O. Najman, P. Kousal – Kotala, Claireaux, J. Dufek – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský.

    Rozhodčí: Hodek, Pilný – Ganger, Klouček
    thejrc.org