Kladno – Zlín 3:2 (po pr.) | Sparta – Kometa Brno 3:2 (po pr.) | Olomouc – Liberec 3:1 (kon.)
Motor ČB – Mladá Boleslav 1:6 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 5:2 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:5 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
2:5 (2:3, 0:0, 0:2)
HC Škoda Plzeň
Neděle 26.09.2021, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:46 Ludwig BLOMSTRAND - 2:5
     
    51:46
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté se dostali do rychlého protiútoku a z něho vytěžili pátou branku. Na pravou stranu dostal přihrávku od Dzierkalse LUDWIG BLOMSTRAND a ten poté hodně tvrdou ránou z pravého kruhu propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:5. Indiáni tak mají už tříbrankový náskok. Asistence: Martinš Dzierkals.
    40:40 Jan SCHLEISS - 2:4
     
    40:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Pěkná individuální akce JANA SCHLEISSE. Ten si od zadního mantinelu sjel až na modrou čáru, našel si dobrou pozici ke střele a poté švihem zaskočil Denise Godlu – 2:4. Hosté si vrací dvoubrankový náskok zase zpátky. Bez asistence.
    18:07 Aaron IRVING - 2:3
     
    18:07
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A domácí dvojnásobnou přesilovou hru hned využívají a kontaktní branka je opravdu na světě. Od zadního mantinelu dostal do jízdy nabito AARON IRVING, který poté pořádnou dělovkou nedal Dominiku Furchovi žádnou šanci – 2:3. Nyní čeká domácí celek ještě klasická početní výhoda. Asistence: Patrik Zdráhal a Giorgio Estephan.
    17:13 Martinš DZIERKALS - 1:3
     
    17:13
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí se z kontaktního gólu příliš dlouho neradovali a znovu prohrávají o dva góly. Lang nechal puk MARTINŠI DZIERKALSOVI, jenž poté z levého kruhu propálil Denise Godlu, který musel lovit puk ze své sítě dnes už potřetí – 1:3. Asistence: Martin Lang a David Kvasnička.
    15:38 Marek HRBAS - 1:2
     
    15:38
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A hned po vhazování před Dominikem Furchem získal puk na pravé straně MAREK HRBAS, který poté z dálky napřáhl ke střele a našel škvírku u bližší tyče, do které kotouč poslal – 1:2. Domácí hráči se tak svému soupeři dostávají na kontaktní branku. Asistence: Petr Straka a Josef Jícha.
    12:39 Matyáš KANTNER - 0:2
     
    12:39
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nejprve byl v šanci Viktor Hübl, ale před Furchem neuspěl. Hned na to vypíchli kotouč hosté a do tandemu dva na jednoho šel MATYÁŠ KANTNER s Janem Schleissem, ale prvně jmenovaný se rozhodl sám zakončit a jeho svižný pokus zapadl za Godlova záda – 0:2. Pravidlo nedáš-dostaneš se nyní potvrdilo. Bez asistence.
    08:11 Martinš DZIERKALS - 0:1
     
    08:11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nenápadná akce hostů končí úvodní brankou zápasu. MARTINŠ DZIERKALS vybojoval kotouč a dostal se s ním na pravý kruh, odkud svižnou střelou zvedl střelu a pověsil ji po dvíko branky Denise Godly, který byl dost zaskočen a jen se už bezdnadějně natahoval holí, na tento pokus ale neměl nárok – 0:1. Asistence: David Kvasnička.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 16. Hrbas (Straka, Jícha), 19. Irving (P. Zdráhal, Estephan) – 9. Dzierkals (Kvasnička), 13. Kantner, 18. Dzierkals (M. Lang, Kvasnička), 41. Schleiss, 52. Blomstrand (Dzierkals)


    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, D. Zeman, Demel, O. Baláž – F. Lukeš (A), V. Hübl (C), Pospíšil – P. Zdráhal, Estephan, Kudrna – Jarůšek, Jícha, Straka (A) – Helt, Jurčík, L. Stehlík.
    HC Škoda Plzeň: D. Furch (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), Kremláček – Kantner, Kodýtek (A), Schleiss – Dzierkals, Mertl, M. Lang – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Malát, Přikryl, Kuťák.

    Rozhodčí: Šír, Lacina – Gerát, Hynek

    Diváci: 2626
    thejrc.org